Over twee weken zouden we starten met het nieuwe seizoen van de Mozaiek Worship College. In verband met de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt om later te starten. In de bovenstaande video vertelt Kees hier meer over. We vinden het ontzettend gaaf om je als één van de deelnemers te mogen verwelkomen. We zien er naar uit om het komende seizoen samen op te trekken, het leven te delen en je verder te helpen in je bediening. 

We geloven dat dit een bijzonder jaar zal worden. Daar waar we in voorgaande jaren als studenten samen kwamen om luidkeels te zingen en samen God te aanbidden zijn we nu beperkt door de maatregelen. Maar dat geldt ook voor de kerken die we mogen dienen. Dus is juist nu niet het moment om samen na te denken over wat werkelijk aanbidding is en hoe we dat vanuit onze roeping en talenten mogen leiden, juist wanneer we niet kunnen zingen? Want terecht zingen we geregeld: I bring You more than s song… Aanbidding is meer dan een lied.

We starten dit seizoen met 27 deelnemers, afkomstig uit lokale kerken verspreid over heel Nederland. 
Uit jullie aanmeldingsformulieren blijkt al: elk worship-team heeft zo zijn eigen uitdagingen. Je kunt te maken hebben met stevige kritiek van gemeenteleden, een lastige samenwerking met je voorganger, een bassist die zich nooit goed voorbereid, gebrekkige apparatuur. Maar ook op persoonlijk vlak kan er van alles spelen in je leven. Onze worship-journey, waarin we met vallen en opstaan achter Jezus aan gaan, kent vaak mooie maar ook lastige momenten. Misschien herken je wel dat er periodes zijn dat je floreert en veel vrucht lijkt te dragen, maar dat er ook momenten kunnen zijn van tegenslag, onzekerheid en geestelijke droogte. 

We zien uit naar een jaar waarin je kunt ontvangen, zodat je kunt groeien en ontwikkelen. Want, als jij groeit, profiteert iedereen; Je team, je gemeente en daarmee je omgeving.


Gewijzigde data:

In verband met de nieuwe coronamaatregelen zijn we helaas genoodzaakt om de Mozaiek Worship College op te schuiven naar 2021. Dit zijn de nieuwe data:

22-23 januari startweekend
20 februari
13 maart
27 maart
10 april
8 mei
29 mei
11-12 juni: Mozaiek Conferentie
26 juni afsluiting

 

Ontmoet het team

Rebecca van der Kruijt: Mijn naam is Rebecca van der Kruijt en kom al 8 jaar in Mozaiek0318. Naast teamleider Worship ben ik ook al jaren betrokken bij de Mozaiek Worship College. Ik zie er enorm naar uit jullie te leren kennen en er samen een mooi en bijzonder jaar van te maken, waarbij we God zullen aanbidden op nieuwe creatieve manieren. Dit jaar ben ik jullie aanspreekpunt. Jullie kunnen mij alles vragen, maar ik zal jullie ook informeren over de lesdagen, huiswerk, etc.. Ik weet nu al, dat jullie de leukste groep studenten zullen zijn en heb er zin in! Tot vrijdag 22 januari 😊


Maaike van Berkel: Wat gaaf dat we in dit seizoen weer een nieuwe Mozaiek Worship College kunnen starten, wat een zegen! Ik ben Maaike van Berkel, 28 jaar en kerk nu 5 jaar bij Mozaiek0318. Jullie zullen mij vooral in de rol als gastvrouw gaan zien tijdens de collegedagen. Ik hoop dat je thuis voelt! 


Nicole Kraayenoord: ik ben verantwoordelijk voor het administratieve gedeelte van de college. Alle aanmeldingen zijn via mij gelopen en bij administratieve en financiële vragen kan je bij mij terecht. 
Ik ben getrouwd met Kees en hij vertelt verder over ons gezin.


Kees Kraayenoord: Ik mag namens Mozaiek eindverantwoordelijk zijn voor de Mozaiek Worship College. Niet alleen zal ik zelf veel lesgeven (wat ik heel leuk vind), ik ben ook verantwoordelijk voor het uitnodigen van gastdocenten en de inhoudelijke bewaking van ons lesprogramma. Ik ben getrouwd met Nicole, heb drie prachtige dochters, ben opa van Bram en nog in dit collegeseizoen mag ik nog een keer opa worden. Dus verwacht ergens een keer in 2021 beschuit met muisjes ;-).


Een aantal boeken die we dit jaar zullen gaan gebruiken en dit in het lespakket zitten zijn:

  • Met hoofd, hart en handen: Wat ons betreft een van de beste boeken over aanbidding. Het boek staat dicht bij de praktijk, is theologisch rijk en zeer evenwichtig.
  • Backstage: In dit boek deelt Kees Kraayenoord zijn eigen worship-journey. Ook kun je lezen vanuit welke visie Mozaiek0318 (en daarmee de Worship College!) is ontstaan. 

 

MijnMozaiek

 

We gaan werken in MijnMozaiek. MijnMozaiek gebruiken wij onder andere als kerk voor de ledenadministratie van Mozaiek0318. Wat voor jullie belangrijk is, is dat we een groep aanmaken voor jullie als college studenten 2020. Op die manier hebben jullie via MijnMozaiek een eigen omgeving. Om MijnMozaiek te gebruiken kun je in de app store zoeken naar de app; mijn gemeente 2.0 De login gegevens ontvang je deze week per mail. Bij het opstarten van de app zoek je naar de gemeente Mozaiek0318. Als je bent ingelogd krijg je online toegang tot allerlei bestanden en deze bestanden zullen tijdens het seizoen alleen maar meer worden. Hier vind je dan ook een deelnemerslijst. Tijdens ons startweekend geven we verder uitleg over MijnMozaiek.

 

 

Voorbereiding
 

We willen je vragen om een introductiefilmpje te maken van jezelf én jouw kerk. Pak je telefoon, film jezelf én je kerk in selfie-stand en vertel ons kort even:

  • Wie je bent.
  • Welke kerk je bezoekt; wat kenmerkt jouw kerk? Wat kenmerkt de aanbidding in jouw kerk? (Laat ons de zaal even zien!)
  • Wat is je eigen rol daarin?
  • En tot slot: Wat is je motivatie om mee te doen met de College?

Maak je filmpje niet langer dan 3 à 4 minuten en stuur je filmpje uiterlijk 20 november naar mozaiekworship@mozaiek0318.nl.

 

 

Praktisch

 

Je wordt op vrijdag 22 januari om 10:00 uur verwacht op Storkstraat 33 in Veenendaal. 
Er is ter plekke voldoende parkeergelegenheid. Ook via het OV is dit adres ook goed te bereiken. www.9292ov.nl

Mocht je nog een adres nodig hebben om in de buurt te blijven slapen dan zijn dit verschillende suggesties:

Je kunt natuurlijk ook via www.airbnb.nl zoeken. 
Mocht je er echt niet uit komen, laat het ons even weten!

De catering zal verzorgd worden vanuit het catering-team van Mozaiek0318. Mocht je specifieke wensen hebben voor het eten laat het even weten; denk aan allergieën, diëten etc. We hebben een fantastische groep vrijwilligers die zo goed mogelijk voor jullie gaan zorgen. 

Mochten er dingen nog onduidelijk zijn, schroom niet om ons te contacten. We helpen je graag om zo soepel mogelijk van start te gaan dit jaar. 

 

Tijdschema startweekend

Vrijdag 22 januari

10:00                        Ontvangst met koffie

10:30                        Welkom door Kees

                                 Worship

                                 Sessie 1 – Kees Kraayenoord - Waarom zingen we eigenlijk in de kerk?

12:30                        Lunch                     

13:15                        Hubs – uitleg en indeling

                                 Mijn.Mozaiek – korte uitleg

                                 Sessie 2 – Kees Kraayenoord – Het hart van Aanbidding + verwerking

15:15                        Theepauze

15:30                        Sessie 3 – Jannica van Barneveld                     

17:00                        Einde programma

 

Zaterdag 23 januari

09:30                        Coffee corner

10:15                        Worship

                                 Sessie 4 – Kees Kraayenoord – Worship on a platform of truth

                                 Hubs

12:45                        Lunch

13:30                        Sessie 5 – Theo van den Heuvel  - Private Passion, Public Power (onder voorbehoud)

15:00                        Theepauze                            

15:30                        Sessie 6 – Theo van den Heuvel - De kerk als de eredivisie voor de aanbiddingsleider + verwerking (onder voorbehoud)             

17:00                        Einde programma

 

***** BELANGRIJK *****
Doe eerst de RIVM check (zie foto) en indien één van de vragen met JA is beantwoord, blijf dan thuis!