Anders samen

avonden over relatieproblemen en echtscheiding

Ben je nog samen, maar verlang je naar anders samen?
Ben je niet meer samen en is alles anders? 
Of twijfel je nog?

Tijdens de "Anders Samen" avonden willen we jullie hierin meenemen en helpen!

Op 13 oktober en 27 oktober a.s. worden er twee bijzondere avonden georganiseerd over relatieproblemen en echtscheiding. Tijdens deze avonden komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

De Bijbel, de kerk en relaties
Wat zegt de bijbel over relaties? Wat kunnen we daarvan leren in onze eigen (partner)relaties? En wat is de rol van de kerk hierin?  Hoe kunnen we weten wat Gods bedoeling is als het niet goed gaat, in onze relatie?

Verbinding en hechting binnen relaties
Uitleg over hechting en hoe dit (door)werkt in een partnerrelatie, maar ook als ouder. Bewustwording over eigen patronen en handvatten hoe je daarmee om kunt gaan. Maar ook hoe uniek elke relatie is en dus hoe je jouw relatie niet kunt vergelijken met anderen.

Relatieproblemen
Hoe ontstaan relatieproblemen, en wat kun je eraan doen? Wat betekent dit voor jullie relatie en gezin? En ook, hoe kun je de problemen doorbreken of weer samen bouwen aan een gezonde relatie?

Echtscheiding
En als het dan echt niet meer lukt, hoe kunnen we dan christelijk scheiden? Wat betekent dit eigenlijk?  Hoe kun je dan als ouders samen verder op een goede manier voor de kinderen? Juist als er veel verlies en verdriet is? Stem en rol van het kind We willen allemaal het beste voor ons kind, ook als we uit elkaar gaan. Maar hoe doe je dat als er besloten is om uit elkaar te gaan? Wat zijn dan consequenties voor jullie kinderen? En wat zijn hun rechten? En wat is vooral in hun belang?

Het netwerk (familie, vrienden, gemeenteleden) en relatieproblemen en echtscheiding
We voelen ons vaak zo onbeholpen/machteloos, als mensen waar we van houden uit elkaar gaan. Hoe kun je er voor hen zijn? Hoe kun je voorkomen dat je wordt gedwongen om te kiezen? 

Samengestelde gezinnen
De eigenheid van een samengesteld gezin en vooral de uitdagingen! Wat is er anders en wat maakt het zo ingewikkeld? Hoe kun je voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt? Hoe ga je om met elkaars kinderen? Hoe kun je samen bouwen aan een gezond (tweede) gezin?

Aan de "Anders Samen" avonden werken allerlei deskundigen mee: een voorganger, een relatie- en systeemtherapeut, een budget coach, een advocaat / mediator en jeugdhulpverlener. Deelnemende instanties/organisaties zijn: Mozaiek0318, Zorg-opmaat, Praktijk Petra en Via Nova Advocatuur & Mediation.

De avonden starten om 19.30 uur met inloop (thee en koffie), inhoudelijk starten we om 20.00 uur en we eindigen om 21.30 uur. De avonden zijn kosteloos en worden gehouden in het Mozaiek Centrum aan de Storkstraat 33 in Veenendaal (vlakbij de Basiliek) gehouden.