Mozaiek0318 nieuwsbrief | 12 mei 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

 1. Terugblik ontruimingsoefening | zondag 5 mei
 2. Neem, samen met ons, de nieuwe CD van Mozaiek Worship op!
 3. Werkzaamheden kruising Grote Beer/Stationsstraat
 4. Programma Mozaiek Kids
 5. We Are Young #Church 18 jaar en ouder
 6. Reminder: vanavond Kingdom Come
 7. Bijbelweek Veenendaal is op zoek naar jou!
 8. Omzien naar elkaar
 9. Agenda 2019
 10. Uitgaande activiteiten Mozaiek Worship


Terugblik ontruimingsoefening | zondag 5 mei

Vorige week zondag hebben we tijdens de 2e dienst een algehele ontruimingsoefening van de Basilliek gehouden. We mogen terugkijken op een geslaagde oefening; het gebouw was in 4 minuten en 10 seconden helemaal leeg. 

Een oefening met een volle kerk zoals Mozaiek0318 komt niet vaak voor, dus ook hierin zijn we uniek. We bedanken iedereen voor zijn/haar medewerking, bijzonder dank aan de hulpverleners vanuit de verschillende teams. We realiseren ons dat de weersomstandigheden niet optimaal waren, maar het is goed om een oefening als deze te houden.

Hoewel het gebouw vlot ontruimd was, zijn er wel een aantal belangrijke leerpunten naar voren gekomen die we ook graag met jullie delen. 

 • De nooduitgangen bij de crècheruimten werden vrijwel niet gebruikt, waardoor de hoofduitgang overbelast raakte.
 • Het bleek dat niet iedereen wist waar de verzamelplaats was, waardoor er teveel mensen voor de ingang van de Basiliek bleven staan wat zorgde voor enige chaos.
 • De instructies van de hulpverleners en parkeerwachten werden niet altijd even goed opgevolgd. Hierdoor werd ook de weg geblokkeerd wat bij een echte calamiteit  zou zorgen voor belemmering van de doorgang voor de hulpdiensten. 

Verzamelplaats bij calamiteiten
Voorafgaande aan onze samenkomsten wordt op het scherm een video vertoond met daarin algemene informatie over Mozaiek0318. Hierin staat ook informatie over veiligheid en wat te doen in geval van nood. Ook de verzamelplaats wordt hierin genoemd. Neem op zondag even de tijd om de video goed te bekijken. Voor de volledigheid onderstaand de verzamelplaats in geval van calamiteiten: Neem, samen met ons, de nieuwe CD van Mozaiek Worship op!

Er liggen nieuwe liederen klaar om opgenomen te worden, zoals ‘Jezus, overwinnaar’ en ‘Onze schuilplaats is God’. Liederen waarmee we ook andere kerken willen bemoedigen en inspireren om te gaan voor een beweging in èn van de kerk! Daarom gaan we 1 en 2 juli een nieuwe CD opnemen. We zouden het gaaf vinden om dit samen met jou te doen. Daarom is het vanaf nu mogelijk om (gratis) tickets te reserveren! Check voor alle informatie de website.Werkzaamheden kruising Grote Beer/Stationsstraat

Om ervoor te zorgen dat ook de logistiek rondom de drie diensten goed loopt zijn er een aantal aanpassingen met betrekking tot parkeren en aanrijroutes naar de Basiliek.  Voor de eerste en derde dienst geldt een aanrijroute vanaf de rondweg West (afslag 23 van A12). Voor de tweede dienst geldt een aanrijroute vanaf de rondweg Oost (afslag 23a van A12).

Werkzaamheden 13 t/m 29 mei
Van maandag 13 mei tot en met woensdag 29 mei is het kruispunt Grote Beer-Stationsstraat-Prins Bernhardlaan afgesloten. Het kruispunt wordt aanpast, zodat deze veiliger wordt. Al het verkeer wordt omgeleid, dit geldt voor zowel het gemotoriseerd verkeer als voor fietsers. Tijdens deze periode is het daarom verstandig om ook tijdens de tweede dienst de aanrijroute van de overige diensten aan te houden. 

Er zijn kaarten beschikbaar met daarop de aanrijroutes en parkeergelegenheden, deze zijn verkrijgbaar bij de infobalie op zondag. Je kunt deze ook bekijken op onze website.Programma Mozaiek Kids

Vandaag hebben we met de kinderen geluisterd naar het verhaal waarin David op de vlucht is voor Koning Saul. David ontsnapt naar de stad Nob waar hij aan de priester Achimelech hulp vraagt (1 Samuel 21-22). Achimelech vraagt hem verschillende dingen, maar in plaats van de waarheid te vertellen gaat David allerlei dingen verzinnen. Toen Koning Saul hoorde dat hij bedrogen was, betekende dat de dood van Achimelech. David ontdekte op een harde manier dat leugens altijd (ernstige) consequenties hebben. We denken soms dat we onszelf of een ander uit de problemen kunnen houden door een leugentje. Maar leugens hebben consequenties. En die leiden vaak tot verwijdering tussen ons en de mensen tegen wie we liegen. We hopen dat onze kinderen begrijpen dat de waarheid vertellen altijd het beste is en hierdoor pijn en verdriet voorkomen kan worden.

Doel van deze zondag: Ik leer dat als ik niet eerlijk ben, ik anderen beschadig.

Voor thuis
Vraag je kind wat hij/zij vandaag heeft gehoord en gedaan bij de kinderdienst. Ga met je kind in gesprek over eerlijk zijn en liegen. Kan je een voorbeeld uit je eigen leven noemen waarin je niet eerlijk was en dit ook consequenties had? Wat heb je hiervan geleerd? Op welke manier kan je je kind helpen om te proberen altijd eerlijk te zijn?We Are Young #Church 18 jaar en ouder

Voor alle jong volwassenen vanaf 18 jaar organiseren wij op zondag 26 mei de allereerste We Are Young #Church. Het thema is 'Fire Fall Down'. Het gaat een super mooie avond worden waarbij we God gaan aanbidden onder leiding van Jannica van Barneveld.

Je bent welkom vanaf 18.30 uur, de dienst begint om 19.00 uur in de klein zaal van de Basiliek. Na de dienst is er een borrel waar je nog even kunt napraten en nieuwe mensen ontmoeten. Voor meer informatie ga je naar de websiteReminder: vanavond Kingdom Come

Wil je groeien in je geloof, uitgedaagd worden om je gebedsleven een nieuwe impuls te geven en/of bemoedigd worden? Kom dan vanavond naar de Kingdom Come avond in de Basiliek. We starten om 19.00 uur, van harte welkom!Bijbelweek Veenendaal is op zoek naar jou!

Aankomende zomer vindt opnieuw op diverse locaties in Veenendaal de Bijbelweek plaats. En om de Bijbelweek opnieuw tot een groot succes te maken, hebben we jouw hulp nodig! De groepen van vier- tot zevenjarigen, acht- en negenjarigen en de 10+ in de Basiliek zijn hard op zoek naar vrijwilligers. Dit houdt in dat je in week 35 (26 t/m 29 augustus) één of meerdere dagen meehelpt met het begeleiden van de kinderen tijdens het knutselen, sport & spel en andere vrolijke activiteiten. Je hoeft hiervoor geen eerdere ervaring te hebben, wij geloven dat iedereen een steentje kan bijdragen. 

Interesse of vragen? Stuur direct een mailtje naar info@bijbelweek.nl. We horen graag van je! Help je liever mee op een andere locatie in Veenendaal? Geen probleem, we kunnen jouw hulp overal gebruiken! Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda 2019

zaterdag 11 mei 2019 We Are Young #Connect
zondag 12 mei 2019 Samenkomsten
We Are Young #Church
Kingdom Come
maandag 13 mei 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 14 mei 2019 We Are Young #Arts
Uur van Gebed
woensdag 15 mei 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
55+ bijeenkomst (avond)
donderdag 16 mei 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
vrijdag 17 mei 2019 We are Young #sports - Trailrun (16+)
zondag 19 mei 2019 Samenkomsten
We are Young #sports - zaalvoetbal (17+ en 21+)
maandag 20 mei 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 21 mei 2019 Uur van Gebed
woensdag 22 mei 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
GROW - Introductie mei 2019 tweede avond
GROW - Luisterend bidden (4)
GROW - Premarriage Course (2)
GROW - Leven in Christus (4)
GROW - Parenting Children Course (3)
donderdag 23 mei 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
We Are Young #Grow
zaterdag 25 mei 2019 We Are Young #Connect
zondag 26 mei 2019 Samenkomsten
We Are Young #Church 18 jaar en ouder
maandag 27 mei 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | AvondUitgaande activiteiten Mozaiek Worship


Bekijk dit bericht in uw browser