Nieuwsbrief Mozaiek020 | 5 Oktober 2021

Beste #naam#,

Tijd om jullie weer een korte update te geven en mee te nemen in de toffe ontwikkelingen rond Mozaiek020.

Hierbij ontvang je onze nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over onze gemeente? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek020.nl.

Graag tot snel!

 

  1. Welkom
  2. Meet Mozaiek020 │ 10 oktober
  3. Mini-symposium│ 16 oktober
  4. Build-Up Mozaiek020 │ 24 oktober
  5. Introductie-avonden november │ 8 & 15 november
  6. Gebeds2daagse voorgangers Mozaiek
  7. Speelgoed voor kids
  8. Spread the News!
  9. Uitnodiging om mee te bouwen
  10. Agenda


Welkom

 

Bij deze sturen we weer een nieuwsupdate van Mozaiek020, we waarderen je interesse!
Van harte welkom zoals je bent!Meet Mozaiek020 │ 10 oktober

Zondagmiddag 10 oktober komen we weer samen voor een ‘Meet Mozaiek020’. Tijdens deze middag proef je iets van Mozaiek020, maak je kennis met toffe mensen die voor het eerst of al een tijdje bij Mozaiek020 komen én niet onbelangrijk: zijn er lekkere hapjes J Voor de kids is er een eigen programma. Vanzelfsprekend is het een vrijblijvende middag waar iedereen welkom is. Er is een inloop vanaf 15:00 uur en een programma van 15:30 – 17:00 uur.

(!) Aanmelden is niet meer nodig.

        

Meer foto's vindt je via: Mozaiek020 | Instagram 

 Mini-symposium│ 16 oktober

Aan de hand van het boek dat onze voorganger Joël Boertjens heeft geschreven ‘Sta op! – Doorbreek polarisatie met hoopvol herstel’ wordt 16 oktober in Amsterdam Zuidoost een mini-symposium georganiseerd over het doorbreken van polarisatie. Joëls boek, aan de hand van de ontmoeting van de evangelist Filippus met een verwonde Ethiopische eunuch (Handelingen 8:26-40), wordt deze dag gepresenteerd en is helemaal vanuit Mozaiek-DNA geschreven. In de diensten in Mozaiek020 in 2022 zal het een grote rol spelen en nú al kun je daar 16 oktober iets van proeven; van harte welkom! Zie voor special guests, locatie en tijdstip deze flyer:

Kees Kraayenoord schrijft over dit boek:

‘Dit boek komt precies op het juiste moment! Joël daagt ons en zichzelf uit om als kerk uit onze veilige bubbel te stappen en terug te keren naar het inclusieve karakter waar de kerk in haar beginjaren zo geliefd en ook gehaat om werd. Dit boek zou weleens olie op de vastgeroeste scharnieren van onze kerkdeuren kunnen zijn, zodat de kerk opnieuw beroemd wordt om haar radicale liefde en haar hartelijke welkom voor eenieder!’

(!) Aanmelden is gewenst. Graag via joel@mozaiek020.nlBuild-Up Mozaiek020 │ 24 oktober

Voor iedereen die betrokken is of wil worden bij Mozaiek020. Ingrediënten zijn: samen aanbidden, overdenken vanuit de Bijbel, bidden en delen over de visie en komende stappen van Mozaiek020. Voor de kids is er een apart programma. Gaaf als je erbij bent! We starten om 15:30 uur (inloop 15:00 uur) en eindigen om 17:00 uur.

Tijdens deze Build-Up vieren we ook avondmaal.

(!) Aanmelden is niet meer nodig.

 Introductie-avonden november │ 8 & 15 november

In november organiseren we opnieuw twee introductie-avonden waar je vrijblijvend ontdekt wie we samen als Moziek020 willen zijn, waarvoor we gaan en hoe we de komende tijd met elkaar optrekken. Ben je benieuwd wat we bedoelen met Mozaiek als ‘kunstwerk van gebrokenheid’ en wat jouw eventuele plek hierin kan zijn? Join deze twee avonden en meld je aan. Zie voor meer info en aanmelden : MozaiekGrow | Mozaiek020 Introductieavonden

(!) 'Locatie is basisschool ‘De Morgenster’, Holendrechtplein 42, Amsterdam. Voor het parkeren kun je het beste ‘Meernhof 1’ aanhouden. Hier zijn veel parkeerplekken en dan bevind je je meteen bij de goede ingang van de school.'Gebeds2daagse voorgangers Mozaiek

Op donderdag 9 en vrijdag 10 september zijn alle Mozaiekvoorgangers met hun partners twee dagen naar een locatie in Elspeet geweest. Inmiddels hebben alle Mozaiek gemeenten samen 11 voorgangers, dus inclusief de partners waren we met 22 mensen. In deze dagen, aan het begin van dit nieuwe seizoen, hebben we tijd genomen om God te aanbidden, om samen te bidden, elkaar beter te leren kennen en samen te zoeken naar Gods leiding voor onze gemeenten. Het waren hele goede en bemoedigende dagen. Door bijbelteksten, woorden die uitgesproken werden en beelden die we mochten ontvangen zijn wij persoonlijk maar ook als kerk bemoedigd en aangemoedigd.

Om iets te delen van wat we met elkaar hebben beleefd geven we twee reacties door.

Daniëlle Hop (Mozaiek033): Het was zo bijzonder om als één van de partners de gebeds2daagse te mogen meemaken. Prachtig om luisterend te bidden voor onszelf en onze gezinnen. Want hoe kan je een gemeente leiden als je niet voor je eigen gezin kan zorgen? Wat een eerlijke gedachte. Een groot deel van de tweedaagse mochten we luisteren naar wat God ons te zeggen had voor Mozaiek het komende jaar. Donderdagavond hebben we samen avondmaal gevierd en benoemd wat Jezus voor je betekent. De volgende dag bidden en danken voor de gemeente waar je vandaan komt, ze zegenen en indien nodig mensen vergeven, mooi en kwetsbaar. Later op de ochtend bidden voor alle kerken in Nederland, voor eenheid, voor Liefde en voor herstel. Tenslotte werden alle voorgangersparen per gemeente in het midden gezet en gezegend.

Jarno Zange (Mozaiek071): Mijn ervaring van deze 2 dagen is: heerlijk en eerlijk. Ik heb veel ruimte ervaren en ongedwongenheid met tegelijkertijd verlangen naar wat God wil doen. En veel gezelligheid, openheid en verbondenheid. Wat mij het meest heeft geraakt is dat het begint in je gezin, daar ligt de eerste prioriteit, en dan bouwt God door de kracht van zijn Geest de kerk van Jezus waarvan Hij in Zacharias 2 aangeeft dat er geen muren omheen moeten komen omdat het zo groot is. Al die gezinnen en individuen samen die vol liefde in verbinding staan met elkaar en met de mensen om hen heen. Daar is plaats voor iedereen! Mag dat het ‘nieuwe gezicht’ van de kerk in Nederland worden? Misschien wel zoals God het ziet vanuit hemels perspectief. #GodvangeneratiesSpeelgoed voor kids

In de aanloop en voorbereidingen richting de eerste zondagse kerkdienst zijn we op zoek naar degelijke speelgoed en verzorgingsmateriaal voor de jongste kinderen. Heb je thuis speelgoed of verzorgingsmateriaal (zoals een box of kinderstoel) staan die je graag zou willen schenken? Check dan eerst de veiligheid en degelijkheid van het materiaal. Stuur vervolgens een mail naar Hanna Eveleens, coördinator kinderwerk: hannavanhelden@hotmail.com. Zij zal inventariseren of het speelgoed/verzorgingsmateriaal bruikbaar is voor de kinderen van de oppas. Bedankt alvast!Spread the News!

Nog heel veel mensen uit Amsterdam & Regio hebben nog helemaal geen weet van het opstarten van Mozaiek020. Wil je anderen in je omgeving ook enthousiast maken en uitnodigen? Deel dan deze nieuwsbrief en check onze social media: Facebook Mozaiek020Instragram Mozaiek020Uitnodiging om mee te bouwen

Ook op het gebied van financiën bouwen we samen Mozaiek020. Hierbij geldt het Mozaiek-motto: ‘Geef met je hart, dan geef je altijd genoeg’. Wil je ook financieel bijdragen, zodat we Mozaiek020 ‘goed in de verf kunnen zetten?’ Dat waarderen we bijzonder!

Rekeningnummer: NL26 INGB 0009 5735 49 T.N.V. Mozaiek020Agenda

Zet de komende meetings alvast in je agenda, die wil je namelijk écht niet missen :-)

 

Zondag 10 oktober Meet Mozaiek020, 15:00 inloop, programma 15:30-17:00 uur

Zaterdag 16 oktober Minisymposium, 14:00 16:00 uur, C3-kerkgebouw, locatie zie flyer

Zondag 24 oktober Build-Up Mozaiek020, 15:00 inloop, programma 15:30-17:00 uur

Zondag 7 november Meet Mozaiek020, 15:00 inloop, programma 15:30-17:00 uur

Maandag 8 november Introductiecursus (avond 1), 20:00 – 22:00 uur

Maandag 15 november Introductiecursus (avond 2), 20:00 – 22:00 uur

Zondag 21 november Build-Up Mozaiek020, 15:00 inloop, programma 15:30-17:00 uur

 

Meet Mozaiek020 & Build-Up Mozaiek020: Lighthouse Ministries, Kraaiennest 120, Amsterdam

Introductie-avonden: De Morgenster, Holendrecht 42, Amsterdam

 

 Bekijk dit bericht in uw browser