Mozaiek0318 Nieuws Juni 2017
Mozaiek0318 Nieuwsbrief Juni 2017
Email weergeven in je browser

Beste <<Voornaam>>  <<Achternaam>>,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze maandelijkse nieuwsbrief. Met deze keer onder meer aandacht voor de activiteiten van Youth en Kids. Ook stelt onze nieuwe Kids Pastor zich aan jullie voor. En er is een artikeltje vanuit de pijler Connect. Veel leesplezier! 

Even voorstellen: Lisanne Koudijs (kids pastor)

Bij de start van Mozaiek0318 mocht ik kinderdienst geven aan nog geen 10 kinderen Dit kan je nu bijna niet meer voorstellen met de hoeveelheid kinderen die er nu bij Mozaiek0318 komen. We hebben een enorme groei doorgemaakt binnen het kinderwerk, wat een rijkdom en een zegen!

Vanwege de groei en de verantwoordelijkheid die dit met zich meedraagt heeft Mozaiek0318 de stap genomen om iemand voor het kinderwerk in dienst te nemen. Vanaf september mag ik de functie van kidspastor innemen. Ik wil mij daarom graag aan jullie voorstellen!

Mijn naam is Lisanne Koudijs, getrouwd met Ron Koudijs en samen hebben wij 2 prachtige kinderen: Jane en Luca. Ik houd van kinderen, hun puurheid, eerlijkheid en levendigheid. Elk kind is uniek geschapen door onze Vader en ik geloof dat God met elk kind een bijzonder, uniek plan heeft. Ik verlang ernaar dat kinderen op hun eigen manier een persoonlijke relatie krijgen met Jezus. Dat ze weten dat ze geliefd zijn door onze Vader, voor Hem willen leven en dat ze dit uitstralen naar hun omgeving.

Ik kijk er naar uit om samen met alle betrokkenen binnen het kinderwerk gave kinderdiensten neer te zetten voor onze kinderen en hopelijk in de toekomst ook doordeweekse activiteiten. Kinderen zijn het waard dat wij tijd en energie in hen steken, zodat hoe jong ze ook zijn zij een keus zullen maken om Jezus te willen volgen. Onze kinderen zijn de toekomst!!

Nacht van Gebed - van 16 op 17 juni

Jouw gebed heeft impact op de vervolgde kerk! Bid mee tijdens Nacht van Gebed van 16 op 17 juni op Schutterij 2 in Veenendaal (Baptisten gemeente). Lees meer op onze website!

We are Young: het nieuwe jeugdwerk van Mozaiek0318

Op 25 juni is de laatste Youth Worship van dit seizoen. Kees Kraayenoord zal spreken en Hanne de Vries leidt de aanbidding! Je bent van harte welkom, we starten om 19.00 uur in de Basiliek.

Na de zomervakantie beginnen we met ons nieuwe jeugdwerk We are Young. Op zondag 3 september is de eerste We are Young #worship avond en de week erna (8-10 september) is de echte kick off met een kamp! Voor alle tieners en jongeren organiseren we een tof weekend met sport, games, fun, worship en tijd om met elkaar te connecten! Meer informatie over het kamp vind je op de website. Aanmelden kan tot 31 augustus.

Nieuw zijn volgend jaar de #Clans. Dat zijn kleine groepen (8-10 jongeren) die bij elkaar komen bij de jeugdleider thuis. In je clan trek je met elkaar op, heb je goede gesprekken en doe je leuke dingen samen. Opgave en meer informatie voor de #Clans vind je hier.

Heb je vragen over We are Young, mail dan naar contact@mozaiek0318.nl.

Pijler Connect

Nu we richting de zomervakantie gaan is het een mooi moment om eens terug te blikken op de cursussen die we het afgelopen seizoen hebben mogen aanbieden. We zijn enorm gezegend door onze God!

In het na- en voorjaar hebben we twee prachtige Alpha-cursussen gedraaid met een record aantal cursisten (zo'n 40 personen per cursus). Het bijzondere aan Alpha is dat iedereen zijn/haar eigen verhaal en reden heeft om deze basiscursus van het christelijk geloof te volgen. Er zijn cursisten die een kerk bezoeken, maar het fijn vinden om eens stil te staan bij bepaalde thema's. Anderen kennen het christendom wel als religie, maar hebben geen persoonlijke relatie met Jezus en verlangen hiernaar. En dan zijn er ook cursisten die Jezus nog helemaal niet kennen en voor het eerst horen van Zijn liefdesverhaal voor hen. En al deze mensen komen 10 weken op rij samen om gezellig te eten, onderwezen te worden en om samen door te praten en hierdoor te groeien. Sommige cursisten zijn tot geloof gekomen tijdens de cursus, anderen hebben veel antwoorden gekregen op levensvragen, weer anderen hebben geloofsstappen gezet zoals hardop bidden in een groep of hebben tijd ingepland om de Bijbel te lezen en op die manier dichter bij God te leven. Hoogtepunt van de cursus is toch altijd weer het weekend waarin we langere tijd met elkaar optrekken en aan de slag gaan met de Heilige Geest. Daar gebeuren altijd prachtige dingen. Het is heerlijk om God op die manier aan het werk te zien! 
 
Nieuw dit voorjaar was de Bta-cursus. Een vervolgcursus na Alpha, omdat we merkten dat cursisten het soms lastig vonden om verder te gaan na de Alpha-cursus. Vooral degenen die voor het eerst een relatie met Jezus zijn aangegaan hadden toen Alpha was afgelopen veel praktische vragen over hoe ze hun geloof handen en voeten konden geven. Zo'n 20 cursisten bezochten de Bta-cursus. Hier was ook veel ruimte voor gesprekken en gezelligheid, maar stond ook onderwijs over thema's als 'je identiteit in Christus' en 'omgaan met kritiek' en 'onbezorgd leven' centraal. Het doel van de cursus was verder groeien in contacten, maar ook zeker in geloof. Het was een mooie cursus. In het nieuwe seizoen wordt er weer n aangeboden voor cursisten die afgelopen voorjaar Alpha hebben gevolgd. 
 
Ook waren er twee cursussen gericht op het huwelijk. In het najaar werd er een Marriage Course aangeboden voor getrouwde stellen en in het voorjaar een Pre Marriage Course voor stellen die deze zomer gaan trouwen. Voor beide cursussen geldt dat de cursisten het echt als een avondje uit hebben ervaren. Er was een tafeltje voor twee met kaarslicht en hartjes op tafel en er werd altijd voor iets lekkers gezorgd. Er werd veel gelachen en soms ook wat gehuild. Het is zo goed om als koppel tijd apart te zetten om te investeren in je relatie. Als gemeente vinden we stevige huwelijken erg belangrijk, we zien zo vaak dat relaties stuklopen en dat doet pijn. In beide cursussen werd er stilgestaan bij stevige fundamenten, die de basis vormen voor je huwelijk. Door hier op verder te bouwen wordt je relatie steviger en kun je beter omgaan met tegenslagen. Door elkaar te leren kennen op het gebied van conflicten, leer je ook hoe je deze samen kunt oplossen. Ook werden praktische thema's als omgaan met financin of seksualiteit besproken. Als stel was er voldoende ruimte om samen het gesprek aan te gaan, samen opdrachten te maken en om elkaar beter te leren kennen. Dit werd afgewisseld door een stuk onderwijs over het thema van die avond en dit werd ondersteund door beeldmateriaal wat vaak voor herkenning zorgde en zo weer gespreksstof gaf... Echt een aanrader voor iedereen die het huwelijk belangrijk vindt! 
 
Alle cursussen worden ook komend seizoen weer aangeboden. Mail voor informatie naar contact@mozaiek0318.nl.

Mozaiek0318 Music kids gezocht!

Na de zomervakantie gaan we starten met  Mozaiek Music Kids. Deze groep wordt gevormd met kinderen die van zingen en dansen houden. Samen gaan we oefenen voor een optreden aan het einde van het jaar. Ben jij tussen de 8 en 14 jaar en kun jij mooi zingen en dansen, stuur dan vr 15 september een auditiefilmpje naar contact@mozaiek0318.nl. En wie weet word jij uitgekozen voor dit toffe project!

Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Om de hoop en het vertrouwen vast te houden willen wij je vragen om onderstaande Mozaiekers mee te nemen in gebed. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!

Gebke de Visser, Erasmusstraat 23, 3902 KC Veenendaal.
Vlak voor het versturen van deze nieuwsbrief bereikte ons het droevige bericht dat na een ziekbed Gerard gisteren (15 juni) is overleden. Laten we zijn vrouw Gebke meenemen in ons gebed en haar bemoedigen met een kaartje.

Thea Freeke, Van de Polerf 33, 3907 MB Veenendaal
Begin dit jaar is bij Thea een nier verwijderd, na de operatie is er op de scan een probleem bij de bloedvaten van de milt ontdekt, na onderzoek blijkt dat er in haar bloedvat een aneurysma zat, een behoorlijke verwijding. De artsen hebben het gelijk behandeld en het herstel gaat de goede kant op. 

Marc Meeuwsen, Hof der Reflectie 24, 3823 HE Amersfoort
Ondanks de vele operaties aan zijn keelkanker, zijn de tumoren bij Marc toch weer terug. Ook voor zijn vrouw Petra en hun gezin is het een zware tijd.

Helma van de Weerdhof, Donge 15, 3904 ND Veenendaal
Na het operatief verwijderen van een tumor in haar darmen zit Helma nu middenin het nabehandelingstraject met chemokuren. Ze is erg moe en voelt zich niet goed. Helma is erg dankbaar voor de vele kaarten en het gebed wat ze heeft mogen ontvangen, ze voelt zich erdoor gedragen tijdens deze moeilijke en heftige periode. 

Agenda juni 2017

vr 16 juni:  Nacht van Gebed - vanaf 21.00 uur @ Schutterij 2, Veenendaal
zo 18 juni: Samenkomsten met Cees van Harten - 9.00 en 11.30 uur
zo 18 juni: Youth avond - vanaf 19.00 uur 
di 20 juni:  Uur van Gebed - 20.00 uur @home
zo 25 juni: Samenkomsten met Kees Kraayenoord - 9.00 uur en 11.30 uur
                  (tevens KidsChurch voor alle kinderen van groep 3 t/m 8)
zo 25 juni: Youth Worship - 19.00 uur
                  (alle groep 8-ers zijn op deze avond in het bijzonder welkom,
                   vooraf samen frietjes eten @home info via contact@mozaiek0318.nl)
di 27 juni:  Uur van Gebed - 20.00 uur @home
di 27 juni:  Informatieavond Opdragen - 20.00 uur @home                  
zo 2 juli:    Samenkomsten met Martin Koornstra- 9.00 uur en 11.30 uur 

                  (tevens afscheid van groep 8-ers tijdens de diensten)

Locatie van bovengenoemde activiteiten is de Basiliek, tenzij anders vermeld. De meest actuele agenda vind je altijd op www.mozaiek0318.nl.

Mozaiek0318 op Facebook
Volg ons op Twitter
Bezoek de website