Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 3 april 2021

Beste #naam#,

Op deze stille zaterdag ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Livestream zondag 4 april | 1e Paasdag
  2. Kijktip: Mozaiek bij RTL Beau
  3. Mozaiek Magazine wel of niet ontvangen?
  4. Mozaieker Grietina Swieringa reist naar Lesbos
  5. Coffee & Prayer in Mozaiek Centrum
  6. Familieberichten
  7. Agenda


Livestream zondag 4 april | 1e Paasdag

Gisteravond, op Goede Vrijdag, herdachten we het sterven en lijden van Jezus. Morgen is het Pasen en vieren we dat Jezus leeft! Om 10.00 uur starten we met een speciale kidsdienst waarin de kids samen met Ollie en Sophie het paasfeest vieren. Aansluitend start om 11.00 uur de livestream voor alle leeftijden. 

Bij de livestream is een gebarentolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams.Kijktip: Mozaiek bij RTL Beau

Aanstaande maandag, tweede Paasdag, zullen twee van onze voorgangers, Nelinda Troost en Kees Kraayenoord, aanschuiven bij het RTL programma Beau. Wij zijn door Beau uitgenodigd om als kerk iets te vertellen van onze missie.

Wat een mooie kans om juist op Tweede Paasdag iets te delen van waarom we kerk van Jezus Christus zijn, en wie juist onze hoop is in deze tijd. Kijk (en bid) je mee? De uitzending is live te volgen op RTL 4 van 22.00 tot 23.15 uur.Mozaiek Magazine wel of niet ontvangen?

Afgelopen week is de nieuwe editie van Mozaiek Magazine verschenen en per post verstuurd naar alle Mozaiekers. Helaas is er bij het samenstellen van het verzendbestand iets misgegaan waardoor bij een groot aantal adressen de twee letters van de postcode verkeerd op het adreslabel staan... Desondanks heeft PostNL gelukkig een groot aantal van de magazines gewoon kunnen bezorgen. Ben je deel van Mozaiek en heb je vandaag, zaterdag 3 april, nog steeds geen Mozaiek Magazine thuis ontvangen? 

Laat dan je gegevens achter via dit formulier en we zorgen dat je komende week alsnog een exemplaar ontvangt!

Mozaiek Magazine is ook via onze website te lezen, klik hier voor de online uitgave. 

We zijn erg benieuwd wat jullie van het vernieuwde magazine vinden, laat het ons weten via contact@mozaiek0318.nlMozaieker Grietina Swieringa reist naar Lesbos
Afgelopen donderdag 1 april is Grietina Swieringa, deel van Mozaiek0318, aangekomen op Lesbos. Hier zal ze tot 4 juni verblijven om in kamp Mavrovouni vluchtelingenwerk te gaan doen. Stichting Bootvluchteling heeft hier een medisch team met o.a artsen, verpleegkundigen en sociaal hulpverleners en Grietina gaat in deze periode het PsychoSocialeSupportteam versterken.
 
Grietina: “Het vluchtelingenkamp Mavrovouni staat bekend om de slechte staat van de opvang en is daarom geregeld in het nieuws. Veel mensen die gevlucht zijn en trauma’s in zich meedragen komen hier alsnog niet tot rust omdat mensen vanuit diverse culturen ieder met zijn eigen problematiek te lang met teveel bij elkaar zijn. Daarbij ontbreken  de basisvoorzieningen zoals een veilig warm huis, warm water, electra, verlichting, e.d. De mensen wonen hier in tenten aan het strand. Veel mensen lopen hier met stressgerelateerde klachten en hebben paniekaanvallen. Een aantal zoekt verlichting in middelengebruik. In het PSS team worden o.a. trainingen gegeven om stress te reguleren en richten we ons op  het versterken van kracht. Zo is er een sisterhood ontstaan die naar elkaar omzien en zullen we er zijn voor de tolken die zelf al van alles meegemaakt hebben maar ook de verhalen van anderen vertalen. 

Ik dacht dat de temperaturen hier beter zouden zijn, maar dat blijkt niet het geval. Mensen slapen in tenten op de grond terwijl het buiten net zo koud is als in Nederland. Deze week was het in Nederland heerlijk weer, maar toen ik aankwam was het bewolkt, regenachtig en maximaal 11 graden overdag. Door de corona zijn de sociale activiteiten gestopt waardoor veel mensen in de tent wachten op antwoorden over hun asielaanvraag. Gelukkig gaat het weer de komende tijd veranderen. Laten we bidden en ons blijven inzetten dat de situatie van deze mensen ook ten goede verandert. 

Tot 8 april zit ik in quarantaine. Pasen en Pinksteren zullen anders gevierd worden dan andere jaren. Maar vanaf Lesbos voel ik me verbonden met jullie. Wees gezegend en tot zegen!”


Coffee & Prayer in Mozaiek Centrum

Voel je de behoefte om even met iemand te praten? Een luisterend oor, misschien vind je het fijn als er iemand met je wil bidden of misschien wil je gewoon even je verhaal kwijt met een kop koffie erbij? Dat kan tijdens Coffee & Prayer. Wekelijks is er op woensdagochtend een inloopmoment in Mozaiek Centrum tussen 10.00 en 11.30 uur. Omdat sinds 31 maart de avondklok om 22.00 uur ingaat, is er ook op dinsdagavond weer de mogelijkheid om langs te komen tussen 19.45 en 21.15 uur. 

Tijdens deze momenten kun je terecht in Mozaiek Centrum, Storkstraat 33 in Veenendaal. Er zijn dan mensen aanwezig die graag met je willen praten en/of bidden. Voel je welkom! 


 Familieberichten

Er zijn deze week geen familieberichten. Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda
vrijdag 02 april 2021 Goede Vrijdag 2021
zondag 04 april 2021 Pasen 2021
maandag 05 april 2021 Bidden voor en met Zieken
dinsdag 06 april 2021 Coffee & Prayer
woensdag 07 april 2021 Coffee & Prayer
zondag 11 april 2021 Online kidsdienst met Ollie en Sophie
Samenkomst / Livestream
Worship & Prayer Livestream
maandag 12 april 2021 Bidden voor en met Zieken
dinsdag 13 april 2021 Coffee & Prayer
woensdag 14 april 2021 Coffee & Prayer


Kijk op onze website voor de volledige agenda.


Bekijk dit bericht in uw browser