Mozaiek0318 nieuwsbrief | 14 juli 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Zomergroet
  2. Tot ziens bij Kids en welkom bij We Are Young
  3. WAY zoekt Clan leiders (m/v)
  4. WAY #Camp | Laatste kans om aan te melden!
  5. Verhuizing kantoor Mozaiek0318
  6. Programma Mozaiek Kids
  7. Cursus Leven met Moslims
  8. Omzien naar elkaar
  9. Agenda 2019


Zomergroet

Het is voor velen van ons bijna zomervakantie. De scholen sluiten hun deuren en veel mensen nemen een aantal weken vrij van hun werk om te genieten van een periode vakantie.

We wensen je een fantastische zomertijd toe, of je nu weg gaat of thuis blijft. We hopen dat je kunt genieten van rust, ontspanning, tijd met God en je dierbaren!

Voor onze zondagse samenkomsten werken we van zondag 28 juli t/m zondag 25 augustus met een zomerrooster. Er zijn op die zondagen wekelijks twee diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. Meer informatie over de spreker per zondag en het rooster van de kinderdiensten vind je in onze online agenda.Tot ziens bij Kids en welkom bij We Are Young

Vanmorgen zijn de kinderen van groep 8 in hun kinderdienst welkom geheten bij We Are Young. Na de zomer ontmoeten we ze graag bij alle We Are Young-activiteiten. Veel van de jongeren zullen ook gaan deelnemen aan een clan.WAY zoekt Clan leiders (m/v)
Ons jeugdwerk We Are Young (WAY) is op zoek naar Clan leiders. Op dit moment kunnen nog niet alle Clan-groepen van start vanwege het gebrek aan leiding. Daarom zijn we op zoek naar jou!

Wil jij je inzetten voor de jeugd en een kleine groep gaan leiden of wil je graag iets anders oppakken binnen WAY of eerst meer informatie? Stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl

WAY #Camp | Laatste kans om aan te melden!

Van 24- 27 augustus is er We Are Young #Camp. Een tof lang weekend weg met jongeren van Mozaiek0318. Heb jij je al aangemeld? Het kan nog tot 21 juli! Meer informatie vind je hier.Verhuizing kantoor Mozaiek0318

Gisteren is het kantoor van Mozaiek0318 verhuisd naar één van de Torens (kantoorgebouwen gelegen naast de Basiliek). Ons kantoor is te vinden op de beneden verdieping van het eerste pand. Er is de afgelopen weken al veel werk verzet om de ruimten gereed te maken. We zijn dankbaar voor ieders inzet!

Met ingang van de komende week is het kantoor- en bezoekadres van Mozaiek0318: Wiltonstraat 36 - Begane Grond. Ons telefoonnummer en de diverse e-mailadressen blijven gelijk. Tijdens het startweekend organiseren we een 'open huis' en kan iedereen het nieuwe kantoor komen bekijken. 

@Home blijft in gebruik voor de vergaderingen/gesprekken en alle andere week- en weekendactiviteiten van onze gemeente. Programma Mozaiek Kids

Het verhaal van vandaag ging over het kiezen van Jezus’ discipelen. Een van hen, Filippus, was zo onder de indruk dat hij het tegen anderen moest vertellen. Zijn vriend Nathanaël vertelde hij uitgebreid en enthousiast over Jezus. Het argument, 'kan er dan iets goeds uit Nazareth komen', wordt van tafel geveegd.  

Het doel van deze zondag is: Ik leer om vrienden te vinden die me helpen om op Jezus te vertrouwen. We willen dat kinderen zelf uitvinden wie hen in hun leven aanmoedigen om vertrouwen in Jezus te hebben.

Voor thuis
Heb jij iemand die je altijd heeft aangemoedigd om op Jezus te vertrouwen? Deel het met je kind, je bent een voorbeeld voor hem of haar! 

Bijbeltekst van de maand
“Eén ding weet ik heel zeker: God maakt nieuwe mensen van jullie. Hij is daar al mee begonnen en op de dag dat Jezus Christus terugkomt, zullen jullie volmaakt zijn.” ( Filippenzen 1:6 (BGT))

Meehelpen tijdens de zomervakantie?
Wil jij ook keer meehelpen bij kinderwerk? Dit is je kans! Vanwege de vakantie van onze kinderwerkers is er ruimte voor mensen die een keer willen meehelpen. Op bijna alle zondagen is er ergens wel een plek waar je kunt helpen. Stuur een mailtje naar contact@mozaiek0318.nl voor meer informatie of als je mee wilt helpen. Alvast dank je wel!Cursus Leven met Moslims

Als gemeente willen wij de liefde van Jezus in woord en daad delen met niet-gelovigen. Maar hoe doe je dat richting de grote groep moslims die in onze omgeving woont? Welke barrières ervaar je in het contact met hen? Hoe trek je op met mensen van een andere cultuur? Hoe voer je een gesprek over geloof en je relatie met Jezus als dat ter sprake komt? Hoe ga je om met de populaire boodschap (vanuit de politiek) die meestal uitgaat van een groot islam-gevaar en angst?

Op 24 september start de cursus `Leven met moslims’. Deze cursus wordt door meerdere kerken in Veenendaal ondersteund. Tijdens vijf avonden (24 september, 8 oktober, 22 oktober, 19 november en 3 december; 19.30-21.30 uur) leer je meer over de cultuur en de inhoud van de islam. Deze cursus helpt je om makkelijker om te kunnen gaan met mensen die je nu niet kent of wellicht zelfs ontwijkt.

De cursus wordt gegeven in De Verbinding, Schutterij 2 te Veenendaal. Wil je je aanmelden of meer informatie? Stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda 2019

zondag 14 juli 2019 Samenkomsten
maandag 15 juli 2019 Bidden met en voor Zieken | Avond
woensdag 17 juli 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
zondag 21 juli 2019 Samenkomsten
maandag 22 juli 2019 Bidden met en voor Zieken | Avond
woensdag 24 juli 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
zondag 28 juli 2019 Samenkomsten
maandag 29 juli 2019 Bidden met en voor Zieken | AvondBekijk dit bericht in uw browser