Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 18 september 2021

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Samenkomsten en Livestream | zondag 19 september
  2. Onze diensten en activiteiten vanaf zondag 26 september
  3. Gezocht: kinderwerkers voor bovenbouw
  4. Vacature Coordinator Care en Serve
  5. Op Ontdekkingsreis door de Bijbel - meld je aan!
  6. Youth Alpha Veenendaal | start 22 en 23 september
  7. Terugblik WAY back to school event
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Samenkomsten en Livestream | zondag 19 september

Morgen, zondag 19 september, is Johan Ravesloot spreker tijdens onze diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. Voor het bijwonen van de diensten moet vooraf worden gereserveerd via onze website. Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen t/m 1e klas. Ook hiervoor is een ticket nodig. We zien er naar uit elkaar zondag te ontmoeten! De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 09.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Komende weken gaan we samen met Ollie en Sophie op ontdekking door Gods schepping. God heeft alles zo wonderlijk en bijzonder gemaakt! Op de website zijn leuke werkjes bij het thema te downloaden.
De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en Engelse vertaling
Bij zowel de kidsdienst als de livestream is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je Engelse vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens de livestream collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Wist je dat je ook heel eenvoudig via de Mozaiek app kunt doneren aan onze gemeente? Bijvoorbeeld handig als je bij één van onze diensten aanwezig bent. Onze diensten en activiteiten vanaf zondag 26 september

Deze week heeft de overheid bekend gemaakt dat er binnenkort weer versoepelingen mogelijk zijn. Wat fijn dat de 1,5 meter regel hiermee ook verdwijnt. Ook voor de kerken is er weer meer mogelijk. 

Voor het bezoeken van onze diensten vragen wij géén coronapaspoort of testbewijs. Omdat we als Mozaiek wel de verantwoordelijkheid voelen om het virus onder controle te houden, kiezen we er voor om de capaciteit van de zalen nog niet volledig te benutten. Er blijft ruimte tussen de rijen en tussen ieder huishouden houden we uit voorzorg 1 stoel/plek vrij. Ook blijven we voorlopig nog werken met het reserveren van tickets voor de diensten via onze website. Wel gaan we de komende weken steeds meer mensen per dienst toelaten.

Naast dat er meer ruimte komt in de diensten, gaan we ook de doordeweekse activiteiten in kleine groepen weer opstarten, zodat we elkaar ook buiten de zondag om weer kunnen ontmoeten! Houd de agenda op onze website én de nieuwsbrief hiervoor in de gaten.

Uiteraard zorgen we voor een goede ventilatie in onze gebouwen en houden we rekening met de extra hygiëne maatregelen. Ook dragen we zorg voor elkaar, dus heb je klachten blijf dan uit voorzorg thuis. Samen zijn we kerk!Gezocht: kinderwerkers voor bovenbouw

Ben jij die enthousiaste, creatieve kinderwerker die onze kids uit de groepen 5 t/m 8 een onvergetelijke kidsdienst bezorgt? Of werk je graag mee aan de maandelijkse Kidsconnectavonden op vrijdag? Op beide momenten willen we kinderen in verbinding brengen met elkaar, met de kerk, maar vooral met God. Door sport en spel, gesprekken en andere activiteiten willen we hen Gods liefde laten voelen. 

Heb jij het verlangen om kinderen dichterbij God te brengen? Ga jij graag in gesprek met kids uit groep 5 t/m 8? Vind jij het tof om samen met de kids meer te ontdekken over de Bijbel en geloof? En ben je bereid om zelf te groeien in je taak als kinderwerker door soms uit je comfortzone te stappen? We verwelkomen je graag in ons fijne team van kinderwerkers!

Meer informatie over ons kinderwerk voor de bovenbouw lees je op onze website!Vacature Coordinator Care en Serve

Voor misschien wel onze belangrijkste bedieningen, Care & Serve, zijn we op zoek naar een Coördinator. In deze functie ben je verantwoordelijk voor en geef je direct leiding aan de teams van Care en Serve. Je kent het speelveld van (professionele) hulpverlening en draagt actief bij aan een cultuur waarin Mozaiekers aandacht hebben voor elkaar en elkaar helpen. Het betreft een betaalde functie van 0,2 fte. 

Voel jij je geroepen om deze bediening binnen Mozaiek0318 te vervullen? Bekijk hier het volledige functieprofiel.Op Ontdekkingsreis door de Bijbel - meld je aan!

Lijkt het je leuk om op ‘Ontdekkingsreis’ te gaan door de Bijbel? Kun je daarbij wel wat hulpmiddelen gebruiken? Vraag je je af waarom de Bijbel het Woord van God is? Wil je graag de rode draad door de Bijbel heen ontdekken? Of wil je graag ontdekken hoe de Bijbel je relatie met God kan vergroten en verdiepen? En sta je te trappelen om je liefde voor de Bijbel nog meer te laten groeien? Dan is de GROW module ‘Ontdekkingsreis door de Bijbel’ iets voor jou!

De cursus bestaat uit drie avonden in Mozaiek Centrum. We starten op dinsdagavond 21 september. Er is nog ruimte voor een aantal deelnemers, dus meld je snel aan via het formulier op onze website!Youth Alpha Veenendaal | start 22 en 23 september

Waarom is de Bijbel nou zo belangrijk? Wie is de Heilige Geest? Hoe moet ik bidden? Misschien zijn dit vragen die ook wel eens in jouw hoofd voorbij schieten. Wil je een antwoord op je vragen en ontdekken wie God is, geef je dan snel op voor Youth Alpha!

Samen met andere jongeren van 14 tot 18 jaar hebben we toffe avonden waarin we in gesprek gaan. In Veenendaal wordt Youth Alpha op twee avonden georganiseerd, de startdata zijn woensdag 22 september of donderdag 23 september. 

Ga voor meer informatie en aanmelden naar onze website

Kokers gezocht
Wij zijn voor Youth Alpha nog op zoek naar mensen die een of twee keer willen koken voor een groep van 10 personen. Ben jij de koker die we zoeken? Meld je dan aan via alphayouth.veenendaal@gmail.com.Terugblik WAY back to school event

Afgelopen zondag was ons eerste ‘back to school’ event van We Are Young! Een avond met toffe worship, een vette motivational speech voor het nieuwe seizoen en een heerlijke chillsessie! Er werden spelletjes gespeeld, gevoetbald en natuurlijk karaoke gezongen! Al met al een onvergetelijke avond. Zien wij jullie ook op 3 oktober voor onze eerste aWAYke Night in de Basiliek?! Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we twee huwelijken aankondigen en er is aandacht voor ziekte binnen onze gemeente. 

Huwelijk

Op 22 september 2021 trouwen Naomi Kraayenoord en Robert van Bruxvoort in De Maranathakerk in Lunteren. Voorganger is Kees Kraayenoord.

Op 23 september 2021 trouwen Fleur Beulenkamp en Derk van der Mooren op Landgoed de Salentein in Nijkerk. Voorgangers zijn Ferry en Mariska Gerritsen.

We wensen hen een mooie, feestelijke dag toe!

Zieken

Lisette van Manen
Lisette is 4,5 week geleden met 26 weken zwangerschap totaal onverwachts opgenomen geweest in het Radboud UMC. De baby had een hartslag van bijna 300 slagen per minuut en daardoor veel vocht opgehoopt in haar kleine lijfje. De baby leidde aan ‘supraventriculaire tachycardie’. Hoe lang dit al aan de gang was, was onduidelijk, maar dat het écht niet goed was werd  al snel duidelijk. De artsen bereidden Lisette en haar man Koen voor op het ergste.
Nu bijna 4,5 week verder, blijkt hun ongeboren dochter een echte strijdster. De hartslag is met behulp van medicatie via Lisette gestabiliseerd en het vocht wordt langzaam ‘opgeruimd’. Veel is nog onzeker en spannend, dus laten we het gezin (Lisette, Koen en dochtertje Fien) meenemen in onze gebeden!Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser