Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 28 januari 2023

Beste #naam#,

We ontmoeten je morgen graag tijdens een van onze diensten om 9.30 uur of 11.30 uur in de Basiliek of via de livestream om 9.30 uur, waarin Joost van den Boogaard spreekt. Morgenavond ben je om 19.30 uur welkom tijdens de Worship & Prayer avond waar ook de mogelijkheid is om avondmaal te vieren. 

Voor een volledig overzicht van onze diensten en activiteiten verwijzen we je graag naar de agenda onderaan deze nieuwsbrief. 

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl

  1. Mozaiek Family uitgelicht: Weggeefkast in Balgoy
  2. Kom je ook naar The Garden, de vrouwenconferentie van Mozaiek0318?
  3. Bid mee voor Mozaiek0318 tijdens de Gebeds2daagse
  4. Alpha cursus: "Samen eten schept verbinding en breekt muren af."
  5. Onze omgeving dienen: Voedselbank estafette in februari
  6. Diving Deep | zondag 5 februari 2023
  7. Schrijf je in voor de GROW cursus 'Beleef de Mozaiek Cultuur'
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Mozaiek Family uitgelicht: Weggeefkast in Balgoy

In regio 024 in het dorp Balgoy (vlakbij Nijmegen) komt maandelijks een Mozaiek Family bij elkaar in het voormalig café bij het gezinshuis van Dick en Marjolein Bikker. 

Marjolein: “We hadden al lang het verlangen om iets te betekenen voor de gemeenschap. We hebben een gezinshuis met daarnaast een eigen zaaltje, een voormalig café. Een prima ruimte om op zondagochtend bij elkaar te komen. Iedere eerste zondag van de maand komen we als Family bij elkaar. Op dit moment bestaat de Family uit 3-4 gezinnen, maar er is zeker ruimte voor meer personen."

Maar kerk zijn is meer dan elkaar alleen op zondag ontmoeten. De Family wil ook zichtbaar zijn in de omgeving 024. Omdat ze merkten en zagen dat er in de omgeving veel verborgen armoede is, is er begin december een weggeefkast ingericht. 

Om draagkracht voor het initiatief in het dorp te creëren is de weggeefkast geïntroduceerd tijdens een gezellige middag met vuurkorven en warme chocolademelk voor de buurt. En dat heeft gewerkt, er komen regelmatig mensen vanuit het dorp boodschappen voor de kast brengen. En ook lokale ondernemers zijn betrokken, zo doneert de kaasboer af en toe stukken kaas. Maar Marjolein vult de kast zelf ook regelmatig aan: “Dagelijks check ik of er nog voorraad is, want ik wil niet dat mensen voor niets komen. Bij de wekelijkse boodschappen koop ik ook standaard producten voor de kast als luiers, maandverband en vers fruit. En als ik kook voor het gezinshuis, maak ik vaak wat extra om in de kast te leggen. In de kast ligt, naast een aantal Mozaiek Magazines, ook een schriftje waarop mensen kunnen schrijven wat ze nodig hebben. Ik leg dat dan voor ze apart.”

Marjolein en Dick merken dat met name mensen uit het naastgelegen Wijchen spullen uit de kast komen halen. Vaak in het donker, want er is toch schaamte. “Vorige week besloot mijn man Dick om een echtpaar wat hij al vaker had gezien aan te spreken. In eerste instantie was er toch wat schrik bij deze mensen, maar dat draaide snel bij. Toen Dick aangaf dat ze rustig mochten aangeven als ze nog een ander product nodig hadden, gaf de vrouw aan dat ze al weken geen braadboter meer had. Gelukkig hadden we thuis nog een voorraadje liggen, dus we hebben haar twee pakken mee kunnen geven. Het gezin kon altijd rondkomen, maar door de gestegen energieprijzen lukte dat niet meer. Ze zei: ‘Deze kast houdt mij letterlijk in leven!’. Wow! Dick vertelde dat er een God is die voorziet en heeft voor het stel mogen bidden. Wat bijzonder dat we op deze manier Gods liefde hebben mogen laten zien aan deze mensen.”   

Woon je in de omgeving van Balgoy/Wijchen en wil je aansluiten bij deze Family en/of de weggeefkast vullen? Klik dan hier voor meer informatie over Mozaiek Family 024.Kom je ook naar The Garden, de vrouwenconferentie van Mozaiek0318?

The Garden is ontstaan vanuit het verlangen om samen elkaar te versterken, te verbinden en te verstillen.

Het thema voor de eerste conferentie op 11 maart aanstaande is ‘Rooted’. Dat is het Engelse woord voor geworteld zijn. Het gaat dus over de grond waarop je staat. Waar ben je in geworteld? De wortels en de grond brengen vrucht voort en laten je bloeien. De grond kan ook de plek zijn waar leugens, en negatieve ervaringen en overtuigingen zich hebben geworteld. Met God aan onze zijde wandelen we naar vrijheid. Hij is onze tuinman. Hij troost ons. Ook in de wildernis, als God stil lijkt.

Het is nu mogelijk om jouw (gratis) tickets te reserveren via onze website! Kom je ook?Bid mee voor Mozaiek0318 tijdens de Gebeds2daagse

Op donderdag 9 en vrijdag 10 februari hebben we als leiderschapsteam weer onze jaarlijkse Gebeds2daagse. We zijn ook in 2023 afhankelijk van Jezus die heeft beloofd Zelf Zijn gemeente te bouwen. We zoeken deze twee dagen met elkaar naar richting en focus voor Mozaiek0318. We zien uit naar de inzichten, woorden en beelden die God ons wil aanreiken. 

We nodigen je uit om ook deze dagen tijd apart te zetten en zo met ons mee te bidden. Deel je ervaringen met ons via gebeds2daagse@mozaiek0318.nlAlpha cursus: "Samen eten schept verbinding en breekt muren af."

Onlangs is de Alpha cursus weer gestart. Gespreksleiders Wolf en Mieke zijn onderdeel van het team en delen graag over de eerste cursusavond. 

"Wat is het toch gaaf om een stukje van onze tijd aan de Alpha cursus te mogen geven. Dat we er gewoon mogen zijn voor deze mensen die opzoek zijn naar die diepe levensvragen zoals 'Is er meer?' Wat een dankbaar iets om met deze prachtige mensen een aantal weken een reis te mogen maken. We konden gelukkig ook weer met z’n allen genieten van een heerlijke maaltijd. Samen eten schept verbinding en het breekt muren af. Jezus ging ons voor om (allerlei) mensen uit te nodigen aan tafel om met Hem te eten en dat mogen we ook bij Alpha doen. 

Het was een bijzondere, mooie, ontspannen en open avond. Het Alpha gebedsteam deelde na afloop met ons een tekst uit Johannes 3, vers 16: ' Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.' En zo is het. We kijken alweer uit naar de volgende avond waarin we met de groep verder op reis gaan en ontdekken wie Jezus is."Onze omgeving dienen: Voedselbank estafette in februari

Jezus zegt dat wat je doet voor je naaste, je doet voor Jezus. Daaruit spreekt de liefde die Jezus heeft voor elk uniek persoon en hierdoor mogen we ons door laten inspireren om anderen te helpen. We leven in een wereld waar niet iedereen onbezorgd kan leven, ook lokaal zijn dit meer mensen dan we denken. De voedselbank is een plek waar mensen geholpen worden, die onder een bepaald bestaansminimum leven, door voedsel uit te reiken dat door derden beschikbaar wordt gesteld.

Ook dit jaar mogen we weer als kerk in Veenendaal meedoen met de voedselbank estafette!  Op alle zondagen in februari zamelen we voorafgaand aan de kerkdiensten specifieke producten in voor de voedselbank. Help jij mee onze omgeving namens Jezus te dienen? Bekijk hier de productenlijst.Diving Deep | zondag 5 februari 2023

Let's be honest. Het gaat in het leven veel over sex. Logisch, want we zijn seksuele wezens. En daarom ook logisch dat we samen dit thema beetpakken tijdens de volgende Diving Deep op zondag 5 februari met thema Let's talk about SEX. 

Diving Deep is voor alle Young Adults tot ongeveer 25 jaar die werken of studeren. Er is een maximum aantal plekken beschikbaar, dus meld je vooraf  even aan via deze link.Schrijf je in voor de GROW cursus 'Beleef de Mozaiek Cultuur'

Johan: "Wat bij mij persoonlijk is blijven hangen; stap nu eens uit je comfortzone en ga eens in gesprek met iemand die je nog niet kent en juist als het niet je ‘typetje’ is."

Johan was vorig jaar deelnemer aan de GROW avonden over de Mozaiek cultuur. En ook dit jaar organiseren we deze driedelige seminaravonden. Tijdens drie interactieve avonden worden we door Joël Boertjens meegenomen in de praktische betekenis van de geschiedenis van ‘Filippus en de eunuch’ voor nú waarbij verbinden, volgen en vrucht dragen centraal staat. Zo willen we met elkaar de Mozaiek cultuur beleven en praktisch gaan invullen. 

De eerste avond is donderdag 2 februari aanstaande. Klik hier voor meer informatie en om je direct aan te meldenFamilieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuw Mozaiekdeeltje verwelkomen! 

Geboren
Op 17 januari is Finley Armin Matthias geboren. Fynn is de zoon van Rico en Inge van Vuuren. Voor hen is Fynn Gods precious gift. Het gaat goed met het gezin. Op het geboortekaartje staat: Even the smallest one can change the world. 

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser