Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 26 januari 2020

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Liefde voor de kleinsten van Mozaiek
  2. Inzamelingsactie Voedselbank
  3. Marriage Course en Date Nights
  4. Stadsakkers Veenendaal zoekt vrijwilligers
  5. Programma Mozaiek KIDS
  6. Omzien naar elkaar
  7. Agenda
  8. Activiteiten Mozaiek Worship


Liefde voor de kleinsten van Mozaiek

Vanmorgen heeft Lisanne Koudijs (kidspastor) tijdens haar visiemededeling verteld over de zorg, liefde en aandacht die onze jongste kinderen bij de crèche nodig hebben. Jezus was een baby die net als andere baby’s gevoed, geknuffeld en getroost moest worden, liefde kreeg van zijn papa en mama en zo nu en dan een schone luier kreeg. Baby’s zijn kwetsbaar en afhankelijk van de mensen die voor hem of haar zorgen. Zo mogen ook wij als gemeente een rol spelen in het leven van een kind en haar gezin. Wij hebben aan de ene kant de crèche om te knuffelen met onze baby’s, een boekje te lezen met dreumesjes en te kleuren met onze peuters. Maar aan de andere kant ondersteunen wij ook ouders door de zorg van hun kind met alle liefde over te nemen, zodat zij bijvoorbeeld tot rust kunnen komen of (opnieuw) aangeraakt mogen door de liefde van God.

Onze jongste kinderen hebben liefde en aandacht nodig van mensen die voor hen willen zorgen. Hen in de watten leggen en zeggen dat ze mooi, geliefd en kostbaar zijn. Om voor alle kinderen deze liefdevolle zorg aan te bieden binnen de crèche hebben we nog plek voor 35 mensen. Ben jij een stoere tiener met een groot hart, een papa die nog graag met auto’s speelt of een oma die prachtige verhaaltjes kan lezen? Wij zijn op zoek naar jou!

Wil je je opgeven of heb je vragen? Mail dan naar contact@mozaiek0318.nlInzamelingsactie Voedselbank

Wij zijn gestart! Vandaag zijn de eerste lege tassen uitgedeeld en we kijken enorm naar uit naar het moment dat ze weer gevuld worden teruggebracht. Op deze manier kunnen we via de voedselbank weer tientallen gezinnen op een heel simpele manier helpen. Was je vandaag niet in de gelegenheid om een tas af te halen, ook de komende zondagen kan je naast het inleveren van de volle tassen (weer) lege tassen meenemen. Alle houdbare producten zijn welkom (m.u.v. alcoholische producten) en in de tas zal een lijstje zitten met producten waarvoor extra aandacht wordt gevraagd.

Zoals eerder aangegeven zamelen we dit jaar niet alleen voedsel in voor de minima in Veenendaal en omgeving. Nadat ons het nieuws bereikte van de verwoestende brand bij "Stichting Burgerinitiatief Woudenberg" hebben we besloten om de eerste inzamelzondag apart te zetten voor onze broers en zussen in Woudenberg. Zij voorzien wekelijks 90 gezinnen (300 personen) uit de wijde omgeving van een voedselpakket en d.m.v. deze actie steken we hen graag een hart onder de riem.

Hierbij de inzamlezondagen op een rijtje:

  • Op zondag 2 februari is de opbrengst bestemd voor Stichting Burgerinitiatief Woudenberg
  • De overige zondagen in febuari is de opbrengst bestemd voor Voedselbank Veenendaal

Mocht je nu graag iets willen doen voor zowel de initiatieven in Woudenberg als in Veenendaal, dan dagen we je graag uit om in actie te komen en voor beide instanties voor een mooie opbrengst te zorgen!

Ook kunnen we nog altijd hulp gebruiken bij de inzamelingen op de zondagen. Vind je het leuk om te helpen meld je dan aan via onderstaande link.

NOTE - Mocht je een tas hebben meegenomen maar om welke reden dan ook helaas niet de tijd gehad om deze te vullen? Neem deze dan alsjeblieft wel weer mee terug. We gebruiken ze graag weer op andere momenten, wel zo duurzaam : )Marriage Course en Date Nights

 

MARRIAGE COURSE

Wij geloven in de kracht van sterke huwelijken! De Marriage Course is een korte cursus voor iedereen die het huwelijk serieus neemt. Of je nu 2 of 50 jaar getrouwd bent, het uitgangspunt is dat de Marriage Course je de mogelijkheid biedt om je relatie te verdiepen of te intensiveren.

 

Hoe ziet de Marriage Course eruit? Zeven avonden ben je er als echtpaar samen uit. Gezellig met een hapje en drankje ga je in alle rust samen aan een tafeltje voor twee (dus niet in een grotere groep!) praten over zaken waar je in de drukte van het dagelijks leven waarschijnlijk nauwelijks aan toe komt. Aan de hand van een DVD en cursusboek komen onderwerpen aan bod als: effectief communiceren, omgaan met ouders/schoonouders, tijd nemen voor elkaar etc. 

 

De kosten voor de cursus bedragen € 200,- per stel; mocht dit onoverkomelijk zijn, laat dit gerust even weten bij de aanmelding.

 

De Mariage Course vindt plaats op 13 en 27 februari, 12 en 26 maart, 9 en 23 april, 7 mei.

 

Meld je nu aan!

 

 

DATE NIGHTS

Wanneer er gesproken wordt over relaties, heb je dit ongetwijfeld vaak voorbij horen komen: 'Blijf tijd maken voor elkaar, dat houd je relatie goed!'. Wij als Mozaiek willen jullie daarmee helpen en daarom organiseren we leuke date-nights voor stellen. Gewoon omdat het soms best lastig kan zijn om tijd in je agenda vrij te maken voor goede gesprekken met elkaar. Zet de volgende data in je agenda en je weet zeker dat je het komende jaar regelmatig echt ‘Tijd voor Elkaar’ maakt.

 

Of je elkaar net kent, net getrouwd bent of al een jubileum achter de rug hebt, je bent welkom! Je kunt uiteraard ook naar een losse avond komen. Hoe het eruit ziet? Jullie worden ontvangen bij DownTown met een lekker drankje. Vervolgens volgt er een 3-gangen-menu waarbij jullie romantisch dineren. Wij verzorgen een korte inleiding over een onderwerp waar jullie met elkaar over door kunnen praten. Verder is er muziek en vooral de perfecte sfeer voor een goed gesprek. Kosten zijn €25 per persoon, dat is voor het eten en 2 drankjes! 

 

De eerste Date Nights voor 2020 staan gepland op: 6 februari, 2 april, 4 juni en 2 juli 2020.


Ben jij er ook bij, samen met je partner? Geef je even op via deze link!Stadsakkers Veenendaal zoekt vrijwilligers


Voor het komende seizoen zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor het werken op onze Stadsakkers. Gestart in het voorjaar van 2017 is Stadsakkers als vrijwilligersorganisatie inmiddels uitgegroeid tot een mooi project dat in 2020 haar vierde seizoen ingaat. Op de akker aan de Dragonderweg 16a in Veenendaal worden sinds het eerste seizoen groente, fruit en kruiden geplant, verzorgd en geoogst. Dit alles met als doel om verse producten te kunnen leveren aan zo’n 180 - 200 gezinnen uit Veenendaal die wekelijks een voedselpakket ontvangen van de lokale Voedselbank. 

Zonder vrijwilligers geen oogst
Alle werkzaamheden op de akkers worden verricht door een team van vrijwilligers. Om ook dit seizoen weer mooie producten te kunnen planten en oogsten is (weer) heel veel hulp nodig. Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons team, structureel of incidenteel, komen versterken. 

Wil je meer weten over het werken als vrijwilliger op de akker? Kom dan naar de vrijwilligers informatieavond op 18 februari 2020 a.s. in de Basiliek (Wiltonstraat 56, Veenendaal). Tussen 20.00 uur - 21.30 uur vertellen wij je graag wat het werken als vrijwilliger op de Stadsakker inhoudt. Je kunt je eventueel ook direct aanmelden voor het nieuwe seizoen via stadsakkers.coordinatie@gmail.com.

Ga in 2020 aan de slag in de buitenlucht en werk mee aan een (hopelijk) mooie oogst! Wij verwelkomen je graag in ons team!

Voor meer informatie, kijk op onze website.Programma Mozaiek KIDS

We sluiten de maand af met een ander levendig voorbeeld van Salomo in Spreuken 25:16 en komen erachter wat er gebeurt als we ons overgeven aan overvloed en te veel eten. Maar dit spreekwoord gaat niet alleen over hoeveel we eten. Kinderen zullen leren dat te veel van alles, zelfs als het een goede zaak is, ernstige gevolgen kan hebben.

Doel deze zondag: Ik leer dat ik moet weten wanneer ik moet stoppen. Weten wanneer te stoppen is niet altijd gemakkelijk voor kinderen. Vaak is het een ouder of leerkracht die hen helpt om te weten dat het tijd is om te stoppen met wat ze doen en een pauze te nemen. We hopen dat kinderen beginnen in te zien dat stoppen - zelfs als het leuk is - de verstandigste keuze kan zijn. We willen ook dat ze weten dat ze dit niet alleen hoeven te doen. God zal hen helpen om te weten wanneer ze moeten stoppen.

Voor thuis
Wat hebben jullie samen geleerd deze maand? Je kind heeft van alles gehoord en geleerd in de kinderdiensten, maar misschien heb jij als ouder ook wel dingen geleerd?

Bijbeltekst van de maand
De machtige God heeft aan jullie en mij alles gegeven wat nodig is om te leven zoals hij het wil. 
2 Petrus 1:3a (BGT)Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten van deze week lees je hier. Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda
donderdag 23 januari 2020 GROW - Premarriage Course (1)
zondag 26 januari 2020 Samenkomsten
Schrijfzondag
maandag 27 januari 2020 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 28 januari 2020 55+ bijeenkomst (ochtend)
Uur van Gebed
woensdag 29 januari 2020 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
GROW - Introductie jan 2020 tweede avond
GROW - Ministry (3)
zondag 02 februari 2020 Samenkomsten
YNG Church 12 t/m 17 jaar
maandag 03 februari 2020 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 04 februari 2020 We Are Young #Arts
Uur van Gebed
woensdag 05 februari 2020 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
GROW - Introductie feb 2020 eerste avond
GROW - Ministry (4)
zondag 09 februari 2020 Samenkomsten
We Are Young #Grow
maandag 10 februari 2020 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 11 februari 2020 Uur van Gebed
 

Kijk op onze website voor de volledige agenda. 

Activiteiten Mozaiek Worship


zondag 09 februari 2020 Studiedag - Leeuwarden
zaterdag 15 februari 2020 Mozaiek Worship College
zaterdag 22 februari 2020 Studiedag - Terneuzen
zaterdag 14 maart 2020 Mozaiek Worship College
 
 Bekijk dit bericht in uw browser