Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 8 april 2023

Beste #naam#,

Vandaag is het stille zaterdag. De afgelopen week hebben we met elkaar stil gestaan bij de laatste dagen van Jezus, met als hoogtepunt de twee diensten op Goede Vrijdag.  

Morgen is het Pasen. Jezus leeft! Hij is opgestaan en wij mogen met Hem opstaan. Hoe bijzonder is het om dit, heel symbolisch, te vieren met de doop! Verderop in deze nieuwsbrief lees je de bijzondere verhalen van de mensen die morgen in het doopbad stappen. We kijken uit naar onze ontmoeting morgen om 9.00 uur, 11.00 uur of 13.00 uur in de Basiliek of via de livestream om 11.00 uur.

Ook willen we je attenderen op de interkerkelijke Paassamenzang. Deze samenzang is morgenavond om 19.30 uur in kerkgebouw 'De Open Hof', Ronde Erf 86 in Veenendaal.

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Doopgetuigenis: God heeft mij in al die jaren nooit in de steek gelaten en is er altijd bij geweest!
  2. Het paasnummer van Mozaiek Magazine is uit!
  3. Afscheid Johan Ravesloot
  4. Sluit je ook aan bij een L2M groep
  5. Nieuw: WAY Community Groepsapp
  6. Update Parelkids
  7. Terugblik op de eerste gezamenlijke Mozaiek Families bijeenkomst 
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Doopgetuigenis: God heeft mij in al die jaren nooit in de steek gelaten en is er altijd bij geweest!

"Na bijna 17 jaren van verslaving en ellende heb ik mij overgegeven. Ik ben mijn relatie met God opnieuw aangegaan en ben gaan bidden, naar de kerk gegaan en mij ingezet binnen de kerk.Hoe meer ik mijn relatie met God opzocht hoe mooiere dingen er gebeurde. Alles viel op zijn plek. God heeft mij in al die jaren nooit in de steek gelaten en is er altijd bij geweest. Tot op de dag van vandaag voel ik zijn aanwezigheid en steun. Ik ben inmiddels 6 jaar in herstel en mag nog iedere dag getuigen van zijn goedheid, kracht en liefde. Na alle ellende ben ik nu gelukkig en heb ik mijzelf helemaal terug op zijn mooist. Dat is allemaal het werk van God die mij in alle jaren heeft voorbereid op hetgeen waar ik nu van mag getuigen." - Jacco van Ravenswaaij

Benieuwd naar meer verhalen van de dopelingen die zich op 1e Paasdag laten dopen? Lees alle getuigenissen op onze website.Het paasnummer van Mozaiek Magazine is uit!

Deze week is er weer een nieuwe editie van ons eigen Mozaiek Magazine verschenen! Volop mooie verhalen en getuigenissen vanuit het hele land. 

Alle Mozaiekers hebben een exemplaar per post ontvangen. Ben je geen deel van Mozaiek? Dan kun je een exemplaar meenemen tijdens een van de diensten. Mozaiek Magazine is ook online te lezenAfscheid Johan Ravesloot

Afgelopen woensdagmiddag hebben we als staff en Raad van Opzieners afscheid genomen van Johan Ravesloot als voorganger van Mozaiek0318 omdat hij zich fulltime gaat inzetten voor de beweging Mozaiek. We hebben die middag teruggeblikt, mooie momenten benoemd en onze waardering naar Johan uitgesproken. Daarnaast mochten we hem samen met het Leidersteam van de beweging Mozaiek uitzegenen in zijn nieuwe bediening. We gaan Johan missen als directe collega, maar we geloven dat het leiderschap van Johan een verrijking is voor de beweging Mozaiek in Nederland. En gelukkig blijven we op die manier nog met elkaar verbonden!Sluit je ook aan bij een L2M groep

"Toen mijn man en ik een aantal jaren geleden deel werden van Mozaiek0318, hebben we ons direct aangemeld voor een Love2Meet groep die goed bij ons paste. Het is namelijk dé manier om nieuwe mensen te leren kennen. Ik zou het dan ook iedereen aanraden. Het is laagdrempelig en je maakt snel contact doordat je dezelfde interesse en/of hobby met elkaar deelt. Bovendien hebben we er een mooie vriendschap aan overgehouden."

Binnen Mozaiek0318 willen we graag met elkaar in verbinding staan, elkaar zien en elkaar ontmoeten. Dit doen we onder andere via Love2Meet (L2M) groepen. Deze kleine groepen zijn bedoeld om elkaar als Mozaiekers echt te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. 

Onlangs zijn er weer  nieuwe groepen gestart, waaronder Ede Rietkampen Connect | Mozaiek0318 - Ede Kernhem en omgeving | Mozaiek0318 - Culinair 026 | Mozaiek0318 - VrouwenCafé | Mozaiek0318 - VrouwENconnect | Mozaiek0318.

Wellicht gaat je interesse uit naar een van deze groepen, je bent van harte welkom om aan te sluiten Ben je benieuwd welke L2M groepen er nog meer zijn of wil je wellicht zelf een groep starten? Je vindt meer informatie op onze website.Nieuw: WAY Community Groepsapp

Vanuit WAY delen wij al onze informatie via onze Instagram, website en de nieuwsbrief, maar vanaf nu komt daar nog een platform bij! Namelijk DE WAY COMMUNITY GROEPSAPP! Hier wil je zeker inzitten om op de hoogte gehouden te worden, de wijzigingen mee te krijgen en alle toffe events op tijd te horen! En geen zorgen, het wordt geen spam groepsapp dus klik op de link en kom in de WAY community! 

Teens: https://chat.whatsapp.com/C6BHYOy6mTa2hyUDd1FR2Y
Young adults: https://chat.whatsapp.com/EZbcEtWW6TwHjhyrdQm3OTUpdate Parelkids

Afgelopen januari hebben we met pijn in ons hart met jullie gedeeld, dat we het rooster niet rond kregen voor de Parelkids en daardoor de frequentie van de diensten moesten terugschroeven naar twee keer per maand.

Deze keer is er goed nieuws te melden: we hebben versterking gekregen van capabele kinderwerkers met hart voor deze doelgroep! De afgelopen periode hebben teamleiders Adriaan en Nicole gesprekken gevoerd met deze mensen en hen laten meedraaien in hun team. We zijn hen dankbaar voor deze investering!

Hierdoor is er de komende maanden weer bijna elke week om 9.30 uur een kinderdienst voor de Parelkids! Hoera!!!

ParelkidsData van de Parelkidsdiensten:

16 en 30 april
7, 14 en 21 mei
4, 18 en 25 juni

Let op: Omdat er bij de Parelkids zorg op maat wordt geboden, is het nodig dat de kids vooraf worden aangemeld via parelkids@mozaiek0318.nl.Terugblik op de eerste gezamenlijke Mozaiek Families bijeenkomst 

Afgelopen zondag 2 april kwamen coördinatoren van 14 Mozaiek Families en een aantal communities vanuit het hele land bij elkaar in Mozaiek centrum. Met elkaar hebben we gegeten. Iedereen had wat meegenomen: er waren Limburgse vlaaien uit Venlo, Zeeuwse Bolussen uit Ouddorp en heel veel andere lekkernijen. 

Wat was het inspirerend om elkaar in deze setting te ontmoeten, te verbinden en een kijkje te nemen in wat er leeft in de families in het land. Wat opviel is dat iedereen zo ontzettend graag impact wil maken in zijn of haar eigen dorp en/of de stad. Het was ook zo mooi om te horen hoe God aan het werk is in Nederland. De Family in Stadskanaal bijvoorbeeld. Het is nog maar een jaar geleden dat drie stellen besloten om samen de livestream te kijken. Dat werkte aanstekelijk… vorige week zondag waren er meer dan 90 mensen. Ook uit Dronten hoorden we geweldig nieuws. Deze Mozaiek Family is nog maar een paar maanden jong, maar iedere samenkomst sluiten er nieuwe mensen aan. Afgelopen week kwamen er ook weer vier gezinnen bij. Hoe gaaf is dat!  

Er waren ook vertegenwoordigers van de Communities uit Veenendaal Oost, de Betuwe en Arnhem. Hier ontstaan allerlei initiatieven die Mozaiekers met elkaar verbindt. Mozaiekers die op hun plek zitten in Veenendaal; maar ook zo graag in hun eigen directe omgeving bij elkaar willen komen in bijvoorbeeld L2M groepen en Families. En door activiteiten in deze settings te organiseren worden ook weer zoveel andere mensen bereikt.  

Ook een Mozaiek Family starten?
Iedereen kan een Mozaiek Family starten. Je hebt een woonkamer, internet en een scherm nodig. En daarnaast is een kopje koffie of thee en wat lekkers natuurlijk altijd goed. Zodra jij de eerste stap zet en je aanmeldt via onze website zou het zomaar eens kunnen dat er meer mensen bij jou de livestream willen komen kijken. Wie weet wat voor hoop en impact jouw family heeft op jouw directe woonomgeving! 


 Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we twee nieuwe Mozaiekdeeltjes verwelkom.

Geboren
Op 15 maart zijn Rens en Kirsten Hulsdouw ouders geworden van Feline Noé. Jonah is de trotse broer. Op het geboortekaartje staat:

Wij danken God voor dit nieuwe leven
Zo klein en kwetsbaar
Maar toch zo compleet
Een teken van hoop
Een glimlacht van de Schepper
Dit wonder dat God in ons leven deed

Op 20 maart is Jack Levi geboren. Jack is de zoon van Dennis en Mariska Idenburg en broertje van Ryan en Mason. Zij zijn ontzettend dankbaar dat God hen een prachtige zoon en broertje gegeven heeft. Het was even een moeilijke start maar God is goed!

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser