Mozaiek0318 Nieuwsbrief November 2017
Email weergeven in je browser

Beste <<Voornaam>>  <<Achternaam>>,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze maandelijkse nieuwsbrief. Hierin lees je meer over onder andere onze Kerstdiensten en het plan van onze jongeren om deze zomer met We Are Young naar Roemenië te gaan. Veel leesplezier! 

Landelijke dag van Aanbidding | concert

Nog 1 week en dan is het zover, de Landelijke Dag van Aanbidding! We kijken er als gemeente ongelofelijk naar uit om deze dag te mogen faciliteren. Een dag waarbij honderden aanbiddingsleiders en muzikanten uit allerlei verschillende kerken in Nederland onderwijs mogen ontvangen gericht op een ieder zijn of haar bediening.

Deze dag sluiten we af met een heerlijk aanbiddingsconcert. Samen met Martin Smith en Kees Kraayenoord willen we God groot maken en Zijn liefde voor ons vieren, geweldig! Ook al ben je geen aanbiddingsleider of bespeel je geen instrument, voor aanbidding hebben we tenslotte allemaal een bediening dus zorg dat je erbij bent!

Meld je aan via deze link, we kijken ernaar uit om jullie hier te ontmoeten! 

Ps. Reserveer je liever niet online, komende zondag 12 november is de laatste zondag waarop je kaarten na beide diensten kunt bestellen. Betaling is mogelijk door middel van zowel met pin als contant.

Kerst 2017

Sinterklaas is nog niet geweest dus eigenlijk mogen we het er niet over hebben en toch doen we het: Kerst komt er weer aan!

Zoals elk jaar kijken we ook nu weer uit naar het moment waarop we met elkaar mogen vieren dat Jezus, de Hoop van de wereld, naar de aarde kwam. Een heel bijzonder moment waarbij het evangelie weer de ruimte krijgt om eenvoudig verteld te worden aan hen die het verhaal kunnen dromen, maar vooral ook aan hen die juist rond deze tijd voor het eerst of als een van de weinige keren per jaar naar de kerk komen. Een buitenkans voor ons als gemeente!

In deze nieuwsbrief geven we alvast een voorschot op wat er komen gaat, namelijk 6 Kerstnachtdiensten – waarbij we een onderscheid hebben gemaakt tussen 12+ en 12- diensten – en 2 Kerstdiensten. Het schema hiervoor ziet er als volgt uit: 

Zaterdag 23 december:
19.30 uur (12+)
22.00 uur (12+)
 
Zondag 24 december:
13.30 uur (12+)
(met parallel een Kids Church dienst voor kinderen tot 12 jaar + oppas)
16.00 uur (12+)
(met parallel een Kids Church dienst voor kinderen tot 12 jaar + oppas)
19.30 uur (12+)
22.00 uur (12+)
 
Maandag 25 december:
Gezinsdiensten, meer informatie volgt later.

BELANGRIJK!
Kerstnacht is een uitgelezen moment om je buurman/vrouw of vrienden mee te nemen. Nu begrijpen we allemaal dat het aantal bezoekers wat we verwachten niet in 1 dienst past. Daarom maken we ook voor dit jaar weer gebruik van een inschrijfsysteem waarbij je gratis kaarten moet reserveren. Dit zoals gezegd om te voorkomen dat diensten overvol raken en we zodoende de veiligheid kunnen blijven garanderen  Reserveer dus ook dit jaar op tijd en zorg dat je iemand meeneemt!

Verdere informatie (onder andere over hoe te reserveren etc.) volgt nog.

We are Young gaat in 2018 weer naar Roemenië

In 2018 gaat We Are Young weer naar Roemenië! We willen daar de zigeunerbevolking helpen door hen over God te vertellen, huizen te bouwen en kinderwerk te doen. 

We zijn op zoek naar jongeren die het leuk vinden om een andere cultuur te ontdekken, andere mensen te laten weten dat God van hen houdt, en te helpen bij kinderwerk of in bouwprojecten. Een deel van de reis betalen de deelnemers zelf, een deel wordt bij elkaar gebracht door sponsoracties. Als je meegaat, wordt er van je verwacht dat je helpt bij de sponsoracties en aanwezig bent op de toerustingsmiddagen. 

Er zijn nog een paar plaatsen vrij, dus reageer snel. Gezien de samenstelling van de groep zijn we met name op zoek naar een aantal stoere jongens. 

Wanneer?
14-28 juli 2018
Wie?
Alle jongeren van 16 t/m 18 jaar
Waar?
Reghin in Roemenië

Ben je enthousiast geworden en wil je deze uitdaging samen met ons aan gaan? Geef je dan snel op voor 19 november via Mijn Mozaiek.

Laat je alvast inspireren door het prachtige promofilmpje hieronder!

Oproepje: glazen potjes gezocht voor kinderwerk

Voor het kinderwerk hebben wij glazen potjes nodig met het potformaat rond de 370 ml. Wil jij mee helpen met sparen? Je kunt de glazenpotjes (zonder etiket en deksel) op zondag 19 en 26 november inleveren op het verzamelpunt naast de Infobalie. Help je mee?!

L2shareXmas 2017: samen aan de Amerikaanse kerstmaaltijd

Ook dit jaar willen we op 1e Kerstdag weer een Amerikaanse maaltijd houden, zodat niemand alleen kerst hoeft te vieren. Introducees zijn hierbij van harte welkom. De maaltijd is bedoeld voor bezoekers van Mozaiek0318 die om wat voor reden dan ook de Kerstdag(en) ongewenst alleen doorbrengen, maar wel behoefte hebben aan een stukje gezelligheid. Dit kunnen mensen alleen zijn, maar ook stellen die verder geen gelegenheid hebben om ergens aan te schuiven.

De maaltijd wordt gehouden op 1e Kerstdag, maandag 25 december, bij één van de deelnemers thuis. Het is een Amerikaanse maaltijd wat inhoudt dat je zelf je eigen maaltijd en drinken meeneemt, waarbij je rekening houdt met het aantal personen waarmee je komt. 

Wil jij je aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in via Mijn Mozaiek of stuur een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl

Tip: bijeenkomsten voor werkzoekenden in Bethelkerk

In de Bethelkerk worden al 3 jaar bijeenkomsten georganiseerd voor werkzoekenden. Deze bijeenkomsten worden op de 1e en 3e woensdag van de maand georganiseerd van 10.00 tot 11.30 uur in een zaal van de Bethelkerk, Spanjaardsgoed 7 in Veenendaal.

Er worden ervaringen gedeeld, tips aangereikt hoe en op welke wijze je kan solliciteren, wat is een goede CV, wat betekent een netwerk in te schakelen zoals uitzendbureaus , recruiters, op welke wijze werkt het UWV et cetera.

Ben je werkzoekende of word je binnenkort werkzoekende kom dan gerust naar deze bijeenkomsten. De eerst volgende bijeenkomsten zijn op 15 november en 6 en 20 december 2017.

Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiëkers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! 
 
Suzanne van der Louw, Dr S de Bruinestr 4C,  3904 CB Veenendaal
Suzanne heeft chronische clusterhoofdpijn. Samen met de  artsen van het LMUC is besloten om het traject voor neurostimulatie in te gaan. Dit is een traject van 15 maanden. De komende 3 maanden staan in het teken van alle voorbereidingen en in januari zal de operatie plaats vinden in Leiden en zal er een neurostimulator in de achterhoofdzenuw geplaatst worden. Een heftig en moeilijk besluit, maar wel met hoop op goede resultaten. 

Henny van de Scheur, Ruiterpad 38, 3911 SL Rhenen
Dinsdag 7 november heeft Henny een totale heupprothese gekregen. De operatie in het Radboud UMC te Nijmegen is geslaagd en vrijdag 10 november mag ze weer naar huis. Voorlopig mag ze haar heup maar voor 50 % belasten. 

Jannette van Schoonhoven, Nassaustraat 13, 3921 BE Elst
Op 30 oktober heeft Jannette een levertransplantatie gehad. De operatie is goed gegaan, maar het blijft nog spannend of er geen afstotingsverschijnselen zullen optreden. Tot nu toe zijn alle bloeduitslagen goed. Door de transplantatie heeft ze een gekneusde rib wat zorgt voor extra pijn. Vrijdag 10 november mag ze weer naar huis.

Jaap Lammers, Diepenbrockdreef 6, 3906 BH Veenendaal.
Jaap heeft twee weken bestralingen gehad en wacht nu op de start van de chemokuren. Een pittig traject.

Maria van Maren, Tolhuisstraat 96, 4001 LN Tiel
Maria is op 27 oktober geopereerd, haar baarmoeder moest verwijderd worden. De operatie is goed verlopen. Maria heeft nog wel veel pijn en moet bedrust houden. Stapje voor stapje gaat het de goede kant op. 

Wilma van Bekkum, Harderwijkerbank 12, 3752 TP Bunschoten-Spakenburg
Wilma zit in een pittig traject na bestralingen, ze heeft veel last van bijwerkingen. 

Agenda november 2017

• zo 12 nov: Samenkomsten met Kees Kraayenoord - 9.00 en 11.30 uur
• di 14 nov: Uur van Gebed - 20.00 uur @home
• wo 15 nov: GROW  (diverse activiteiten) - 20.00 uur
• za 18 nov: Landelijke Dag van Aanbidding
• zo 19 nov: Samenkomsten met Kees Kraayenoord- 9.00 en 11.30 uur
• di 21 nov: Uur van Gebed - 20.00 uur @home
• wo 22nov: GROW  (diverse activiteiten) - 20.00 uur
• zo 26 nov: Samenkomsten met Cees van Harten (doop) - 9.00 en 11.30 uur

                 
Locatie van bovengenoemde activiteiten is de Basiliek, tenzij anders vermeld. De meest actuele agenda vind je altijd op www.mozaiek0318.nl.

Uitgaande activiteiten van MozaiekWorship

• 26 november: Rotterdam
   Kees spreekt in een jeugddienst bij Kom en Zie
• 16 december: Veenendaal
  Cees spreekt in de Veense Alle dag kerk
• 20 december: Veenendaal
  Dick en Kees verzorgen samen met We Are Young Worship de kerstvieringen van
  het CSV in de Troubadour

Mozaiek0318 op Facebook
Volg ons op Twitter
Bezoek de website