Mozaiek0318 nieuwsbrief | 7 juli 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Benoeming Johan Ravesloot als voorganger Mozaiek0318
  2. Nieuws van Mozaiek033
  3. Terugblik CD opname Mozaiek Worship
  4. Programma Mozaiek Kids
  5. Omzien naar elkaar
  6. Agenda 2019


Benoeming Johan Ravesloot als voorganger Mozaiek0318

Vanochtend is tijdens onze diensten gedeeld dat Johan Ravesloot wordt benoemd als voorganger van Mozaiek0318. Lees hieronder het bericht van de oudstenraad.

Lieve broers en zussen,
 
Als oudstenraad hebben wij, in goed overleg met het voorgangersteam, de laatste maanden gezocht naar een nieuwe voorganger. De redenen voor deze zoektocht zijn onder meer de volgende:

  • De doorgaande groei van onze gemeente vraagt om versterking van het huidige voorgangersteam. Elke maand zitten onze introductieavonden vol met broers en zussen die willen kijken of onze gemeente een geestelijk thuis voor hen kan zijn. Daarnaast heeft deze groei, zoals bekend, mogen leiden naar de start van een 3e dienst op zondag. We zijn zo dankbaar voor deze mooie ontwikkelingen.
  • Daarnaast zijn we afgelopen januari gestart met een tweede Mozaiek gemeente: Mozaiek033. Ook deze gemeente groeit enorm. Binnen een half jaar zijn al meer dan 500 mensen deel geworden van deze gemeente. Per 1 september a.s. worden hier twee voorgangers benoemd die elk 2 dagen per week aan de slag zullen gaan (zie ook verderop in deze nieuwsbrief). Het voorgangersteam van Mozaiek0318 heeft al de nodige tijd gegeven aan de begeleiding van Mozaiek033, maar dat zullen ze voor een deel ook blijven doen ter ondersteuning van de nieuwe voorgangers van Mozaiek033. Daarnaast zijn we volop aan het nadenken over de start van nieuwe Mozaiek gemeenten waarbij het voorgangersteam van Mozaiek0318 het voortouw zal nemen. Wij zijn er ook van overtuigd dat dit een weg is die God ons wijst.
  • Tot slot zal Cees van Harten dit komende seizoen (2019-2020) beginnen aan zijn laatste jaar als voorganger van Mozaiek0318. In de zomer van 2020 zal Cees formeel met pensioen gaan. Ons verlangen was om tijdig een opvolger te vinden, waarbij het overigens niet de bedoeling is dat de taken en verantwoordelijkheden van Cees 1 op 1 door een nieuwe voorganger zullen worden overgenomen. Door de groei van Mozaiek zoals genoemd onder het tweede punt, maar ook door andere keuzes binnen de organisatie (zoals het aanstellen van een coördinator Care) is er behoefte aan een iets ander profiel van de nieuwe voorganger.

Na gesprekken met Johan en Nanda Ravesloot hebben we besloten om Johan Ravesloot te benoemen als nieuwe voorganger van Mozaiek0318 met ingang van 1 september 2019. De open en kwetsbare gesprekken, waarbij de OR onder de indruk is van de passie van Johan voor Jezus en zijn kerk, hebben ons de overtuiging en bevestiging gegeven dat hij de juiste keuze is om onze gemeente te dienen als voorganger. Daarom zijn we ook heel blij dat we deze benoeming mogen aankondigen.

Na de zomer zullen we Johan inzegenen als voorganger en bidden voor hem, Nanda en hun kinderen. De datum zal nog bekend worden gemaakt.
Maar voor nu willen we hem graag zelf aan het woord laten:

Johan: "De kerk is de hoop van de wereld… omdat de kerk de belichaming is van de levende Hoop, Jezus Christus. Als kerk kunnen we Gods eindeloze passie voor deze wereld laten zien. Juist in Nederland waar de kerken leeglopen, ervaar ik de bijzondere bediening van Mozaiek0318 als een voorrecht maar ook een verantwoordelijkheid. En ik vind het heel bijzonder én gaaf dat ik per 1 september daar mijn steentje aan kan bijdragen in de rol van voorganger. Mijn naam is Johan Ravesloot, en samen met Nanda mijn vrouw hebben we vier jongens. Onze roots liggen in de Haarlemmermeerpolder. In 2015 zijn we als gezin naar Veenendaal verhuisd… mede omdat we ons aangetrokken voelden door wat God in en door Mozaiek0318 aan het doen is. Passie voor het gemeenteleven heb ik – samen met Nanda – al vanaf m’n jonge jaren. Vanwege die passie heb ik na m’n studie Bedrijfskunde (Erasmus Universiteit Rotterdam) ook Theologie gestudeerd (Tyndale Theological Seminary). Na zo’n zes jaar werkzaam geweest te zijn in de Meerkerk (een kerk in Hoofddorp) heb ik de overstap gemaakt naar Rijkswaterstaat. Na 11 jaar maak ik dan nu de overstap naar Mozaiek0318. Ik zie er naar uit om na de zomer te beginnen, en ben benieuwd hoe God ons als gemeente de komende jaren zal (blijven) verrassen."

Deze stap van Johan en Nanda is, ook gezien de fase waren ze als gezin zitten met opgroeiende en studerende kinderen, niet eenvoudig. We kunnen als oudstenraad niet genoeg benadrukken dat het gebed voor hen en de andere voorgangers(gezinnen) zo belangrijk is. Dat geldt uiteraard voor heel onze gemeente, voor alles wat er speelt en voor alle mensen die zich geven om de gemeente mee te bouwen. Maar voor nu willen we dat graag nog een keer benadrukken voor ons voorgangersteam. “Om hen heen staan” betekent allereerst ons gebed als steun voor hun bediening om de gemeente op te bouwen en te leiden.Zo willen we samen uitkijken naar wat God nog meer gaat doen in en door onze gemeente tot eer van de Heer van de gemeente, Jezus Christus.
 
Namens de oudstenraad,
Ejo Smit (Voorzitter)Nieuws van Mozaiek033

Arjen ten Brinke en Emiel Hop zijn benoemd als voorgangersteam van Mozaiek033! Beiden zullen met ingang van 1 september a.s. twee dagen per week in dienst van de gemeente aan de slag gaan. Door de snelle groei van de gemeente hebben we eerder dan gedacht de keuze kunnen maken om twee voorgangers te benoemen.

De persoonlijkheden, gaven en vaardigheden van Arjan en Emiel zijn verschillend, maar ze hebben een gezamenlijke passie voor de lokale kerk en verlangen dat Jezus daarin Heer zal zijn.
Daarom geloven we dat zij elkaar heel goed zullen aanvullen in het leiding geven aan Mozaiek033. Terugblik CD opname Mozaiek Worship

Afgelopen maandag en dinsdag was de CD opname van Mozaiek Worship. Wat waren het  waanzinnige avonden! Zoveel passie. Zoveel vrijwilligers die onwijs hard hebben gewerkt. Nu gaat een team aan de slag met editen! We kunnen niet wachten om over een paar maanden het eindresultaat te laten horen! Programma Mozaiek Kids

Deze maand gaan we verder met het thema vertrouwen. We hebben onze ontdekkingstocht naar vertrouwen vervolgd met een onvoorstelbaar voorbeeld uit Daniël 3. De drie vrienden Sadrach, Mesach en Abednego ontdekten dat hun geloof op de proef werd gesteld toen ze kozen om God te gehoorzamen in plaats van te buigen voor een gouden beeld. Ze bleven vertrouwen op Gods kracht en God redde hen uit de vurige oven. God was niet alleen trouw aan de drie vrienden, maar ook aan mensen in andere tijden en aan ons. We mogen leven in vertrouwen dat God altijd bij ons zal zijn, in elke situatie en waar we ook terecht komen!
Doel deze zondag: Ik leer er op te vertrouwen dat God altijd bij mij is.
 
Voor thuis
Praat er met je kind over wat hij of zij vandaag gehoord heeft. Is het normaal mogelijk dat je niet verbrand als je in een oven wordt gegooid? Hoe kon het dat deze vrienden toch geen enkel verbrand haartje hadden? 
En straks, als het vakantie is, gaat God dan ook met vakantie? 
 
Bijbeltekst van de maand
“Eén ding weet ik heel zeker: God maakt nieuwe mensen van jullie. Hij is daar al mee begonnen en op de dag dat Jezus Christus terugkomt, zullen jullie volmaakt zijn.” ( Filippenzen 1:6 (BGT))Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda 2019

zondag 07 juli 2019 Samenkomsten
We Are Young #Sports zaalvoetbal 17+
maandag 08 juli 2019 Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 09 juli 2019 Uur van Gebed
woensdag 10 juli 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
zondag 14 juli 2019 Samenkomsten
maandag 15 juli 2019 Bidden met en voor Zieken | Avond
woensdag 17 juli 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
zondag 21 juli 2019 SamenkomstenBekijk dit bericht in uw browser