Bekijk dit bericht in uw browser


Mozaiek0318 nieuwsbrief | 6 januari 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Alphacursus
  2. Grow | 9 januari
  3. Opdraaginformatie | Zondag 13-01-2019
  4. Programma Mozaiek Kids
  5. Gelukkig Nieuwjaar vanuit Nepal!
  6. Vacatures We Are Young
  7. Welkom bij het Diaconaal Loket!
  8. Global Leadership Summit | 25 en 26 januari 2019
  9. Omzien naar elkaar
  10. Agenda 2018


Alphacursus

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat doe je op Alpha. Je ontmoet er leuke, nieuwe mensen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen. In circa tien bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Je praat hierover door met de andere Alpha-deelnemers in kleine groepen.  

Welkom! Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op een Alpha, Youth Alpha of Student Alpha in Veenendaal! Alpha is helemaal gratis.  Op 27 januari start Alpha, op 30 + 31 januari de Youth Alpha en op 22 januari Student Alpha.

Wil je meedoen met de Alphacursus of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? Kom dan naar het Is er meer?-event op 17 januari 2019. De avond start om 18.45 uur. Van harte welkom op Schutterij 2 in Veenendaal!

Medewerkers Alpha
De Alpha kan niet zonder vrijwilligers. We zijn nog op zoek naar Kokers en naar Gastvrouwen en –heren!! Wil je meehelpen of meer informatie? Mail naar contact@mozaiek0318.nl.Grow | 9 januari

Op woensdagavond 9 januari start het nieuwe Grow-programma, onze onderwijsavonden. We beginnen met Bible journaling; een creatieve manier om met de Bijbel bezig te zijn. Voor deze workshop, gegeven door Thea Reedeker, zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Ook is er een avond over opvoeden: 'Het beste voor je kind....maar wat is het beste?'. Bert Reinds (Orthopedagoog, spreker, schrijver) gaat in twee avonden op deze vraag in. 

Meer informatie over het Grow-programma vind je op onze website.Opdraaginformatie | Zondag 13-01-2019

Wil je meer weten over opdragen of wil je een kindje opdragen? Kom dan naar de Opdraaginformatie. Hier vertellen we in het kort waarom we opdragen. Ook is het mogelijk om je kindje aan te melden voor de opdraagdienst op 27 januari (of op 17 maart).  Je bent zondag 13 januari van harte welkom tussen beide diensten. We starten om 11.00 uur in de Torens (Wiltonstraat 42). Wil je meer weten? Stuur dan een berichtje naar contact@mozaiek0318.nlProgramma Mozaiek Kids

Deze maand zijn we gestart met ons nieuwe thema: Inzet, hou je aan het plan. God houdt Zijn Beloftes en zet Zijn Plan om in acties. Omdat God zijn Beloftes naar ons heeft vastgehouden mogen en kunnen wij een plan maken en dat ook uitvoeren. Een van de beste plannen is om een voortdurende relatie met Jezus aan te gaan en vast te houden. Uitvoeren en vasthouden door de Bijbel te lezen, te bidden en over Hem te vertellen tegen onze vrienden. En daar willen we het deze maand met onze kids over hebben.

Vandaag zijn we met de kids begonnen met het verhaal over een gelijkenis die Jezus verteld over de twee bouwers. Deze twee bouwers hebben een verschillende aanpak om hun huis te bouwen. De eerste gaat uit van een stabiele ondergrond, de andere start op zand. Onze stabiele ondergrond is het horen en het doen wat Jezus zegt. Als iemand Zijn woorden hoort en er niets mee doet dan is het net alsof je een huis op zand bouwt. Als er problemen komen, ben je niet sterk genoeg. Maar mensen die horen en doen wat Jezus zegt bouwen op een rots. Dat is een verstandig besluit en dan kun je alle problemen aan. Hij wil dat we naar hem luisteren en doen wat Hij zegt. Het doel van deze zondag is: Ik leer het luisteren naar en het doen van wat God zegt te oefenen. 

Bijbeltekst deze maand:1 timoteüs 4:8: 
“Het is best goed oefeningen te doen voor je lijf. Maar het is pas echt zinvol om jezelf te oefenen om Gods wil te doen. Want wie Gods wil doet wordt door Hem beloond in dit leven en het leven dat hierna komt.”Gelukkig Nieuwjaar vanuit Nepal!

Ook al leven wij volgens de Nepalese jaartelling al in 2075, we willen jullie toch van harte een gezond en gezegend 2019 toewensen!

Het was bijzonder om afgelopen week Kerst te vieren met Nepalezen. Groot feest! Een God die uit liefde als mens naar de wereld komt om ons te redden en de relatie met hem te herstellen is zo compleet anders dan de miljoenen onpersoonlijke goden die je te vriend moet houden met rituelen en offers. “Jezus kwam 2018 jaar geleden naar de wereld, en 60 jaar geleden naar Nepal” zeggen ze hier. Want sinds zolang is hier een kerk.

In ons werk kijken we uit naar het nieuwe jaar. In het ‘safe house’ waar ze werkt, hoopt Ina meisjes als Reena en Bimala verder te kunnen helpen in het verwerken van trauma en het opbouwen van een nieuw leven sinds zij bevrijd zijn uit hun leven als seksslavin. De meeste meisjes zijn niet meer gewenst in hun eigen familie.
Arno werkt graag verder aan de training en ontwikkeling van de 160 Nepalese collega’s van United Mission to Nepal, zodat zij duurzame hoop en perspectief kunnen brengen aan de allerarmsten, vaak in moeilijk bereikbare gebieden. Zoals leiderschapstraining voor 23 teamleiders, en het opbouwen van vaardigheden voor de hulpverleners.
En Jaïr, Ezra en Imre kijken (nou ja, soms met gemengde gevoelens) weer uit naar een jaar op school met huiswerk, toetsen, nog meer huiswerk, maar ook sport, vrienden, lol en uitdaging.
Bid je mee voor voorziening, gezondheid en bescherming?

Meer over ons leven en werk in Nepal lees je in onze nieuwsbrief en op www.arnoenina.nl/blog.


 Vacatures We Are Young

Gevraagd: mensen voor Techniek, Visueel en Communicatie
We zijn supertrots op alles wat er binnen het jeugdwerk gebeurt en genieten van alle mooie dingen! Heb jij ook hart voor jongeren en wil je graag meewerken aan het jeugdwerk binnen Mozaiek0318? Binnen ‘We are Young’ zijn we op dit moment hard op zoek naar mensen voor team Techniek, Visueel en Communicatie(videograaf). 

Als jij hier enthousiast van wordt of je kent mensen die dat hiervan worden, reageer dan via ons e-mailadres: weareyoung@mozaiek0318.nl. Welkom alvast in ons team!

Gevraagd: clanleiders voor een 15+ clan in Veenendaal
Vanwege het stoppen van de clanleiders voor deze clan, zijn we per januari op zoek naar een nieuw clanleiderskoppel voor deze bestaande 15+ clan in Veenendaal. Ben jij vanaf het nieuwe jaar als een lichtend licht en een zoutend zout voor deze jongeren? Dan kijken we uit naar je reactie! Mail hiervoor naar weareyoung@mozaiek0318.nl.    Welkom bij het Diaconaal Loket!

Op 22 mei is in Veenendaal het Diaconaal Loket aan de Markt 10 van start gegaan met een team van 17 enthousiaste vrijwilligers vanuit de Veense kerken. Het Loket verleent zelf geen praktische hulp, maar wil mensen helpen met het zoeken naar passende hulp en ondersteuning. Kerkelijk of niet- kerkelijk, iedere inwoner van Veenendaal kan er terecht.
Het Diaconaal Loket is ook bedoeld als kenniscentrum of vraagbaak voor ouderlingen, diakenen, predikanten/voorgangers en andere (huis)bezoekers die tegen hulpvragen aanlopen en zelf de weg naar de juiste hulporganisatie niet weten te vinden. Het Diaconaal Loket is een initiatief van de aangesloten diaconieën bij het Diaconaal Platform Veenendaal.Global Leadership Summit | 25 en 26 januari 2019

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari organiseert Stichting Opwekking weer Global Leadership Summit (GLS) in De Basiliek in Veenendaal.  De Global Leadership Summit is een tweedaagse, unieke conferentie om samen met een team te bezoeken. Mozaiek0318 is ook dit jaar weer de host voor GLS.

Ben je deel van Mozaiek0318? Dan is het mogelijk om via onze website tickets te kopen voor een speciaal tarief van €60,- (normaal tarief is €72,-). Dit is inclusief lunches.
Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda 2018

zondag 06 januari 2019 Samenkomsten
dinsdag 08 januari 2019 Uur van Gebed
woensdag 09 januari 2019 GROW - Introductie januari 2019 eerste avond
GROW - Biblejournaling
GROW - Het beste voor je kind
donderdag 10 januari 2019 We Are Young #Grow
55+ Bijeenkomst (avond)
zaterdag 12 januari 2019 We Are Young #Connect
zondag 13 januari 2019 Samenkomsten
Informatie Opdragen
We Are Young #Church
dinsdag 15 januari 2019 We Are Young #Arts
Uur van Gebed
donderdag 17 januari 2019 Informatieavond Alpha
zondag 20 januari 2019 Samenkomsten
dinsdag 22 januari 2019 Start Student Alpha
Uur van Gebed
woensdag 23 januari 2019 We Are Young #Serve
GROW - Introductie januari 2019 tweede avond
GROW - Doopinloop
GROW - Generaties en opvoeden
GROW - Leven in financiƫle vrijheid (1)
donderdag 24 januari 2019 We Are Young #Grow
vrijdag 25 januari 2019 GLS 2018
zaterdag 26 januari 2019 GLS 2018
We Are Young #Connect