Mozaiek0318 Nieuwsbrief September 2017
Email weergeven in je browser

Beste <<Voornaam>>  <<Achternaam>>,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze maandelijkse nieuwsbrief. Zo aan het begin van het nieuwe seizoen is weer volop nieuws te melden. Veel leesplezier! 

Grow!: geloof in groei en groei in geloof

Stel je het volgende voor: Het is woensdagavond. Veel mensen komen naar de Basiliek en ontmoeten elkaar bij een kop koffie of thee. Het lijkt één bijenkorf. Op een gegeven moment zie je mensen de straat oversteken naar @Home, anderen lopen de kleine zaal in, een groep mensen gaat de Constantijnkamer in en anderen lopen naar buiten en gaan naar een kantoortoren verderop. Alle zalen vullen zich met mensen. Bij de kleine zaal staat: "Aanbidding in je dagelijks leven”, terwijl bij de Constantijnkamer wordt aangegeven „Introductiecursus”. Op een bord in @Home staat geschreven: "Disc training”, terwijl bij een andere ruimte staat: „Wat zijn mijn gaven?” Allerlei ruimtes waar studies en cursussen gegeven worden waardoor mensen groeien in hun relatie met God, zichzelf en de ander.
 
Dit is de opzet van onze nieuwe GROW avonden (de naam LEV gaat vervallen): om de week een woensdagavond die je niet wilt missen en die een doordeweekse ontmoeting zijn voor onze delen (en ook niet-delen). Het doel van deze woensdagavonden is om je de gelegenheid te bieden om:
  • te groeien in de relatie met Jezus en Zijn gemeente
  • te groeien in de verschillende rollen (man/vrouw, opvoeder, werknemer, werkgever, vriend, enz.) die je hebt in het dagelijks leven en om die op een Bijbelse manier in te nemen
Vandaar de naam GROW avond. Daar waar de LEV avonden bestonden uit één studie gaan we nu meerdere studies en cursussen gelijktijdig aanbieden, die soms bestaan uit 1 avond en soms uit een aantal avonden. Jij kunt dan kiezen wat op dat moment het beste bij je past of wat je het meeste nodig hebt. Bij sommige studies kun je gewoon aanschuiven en voor andere studies moet je je van te voren opgeven omdat er maar beperkt plaats is. Mochten er te veel aanmeldingen zijn dan proberen we toch gewoon later in het seizoen deze studie nog een keer aan te bieden... De pijler GROW is al een aantal maanden druk bezig om een gevarieerd “menu” samen te stellen, een soort geestelijke schijf van vijf. Wij zijn heel enthousiast over deze nieuwe opzet en de mogelijkheid die het ons geeft om door te groeien in het aanbieden van studies of cursussen. Bekijk het aanbod via mijnmozaiek.nl en meld je snel aan!
 

Save the date: 8 november gemeenteavond Mozaiek0318

Op woensdag 8 november aanstaande is er weer een gemeenteavond en we zouden het fijn vinden als je komt. Het is zo bemoedigend om te horen wat God doet in en door onze gemeente heen. Ook willen we graag onze plannen met jullie delen. Gemeenteavond betekent: samen God aanbidden, samen genieten van Gods werk, samen uitzien naar wat komen gaat en in dat alles elkaar ontmoeten als broers en zussen. Van harte welkom!

Update Mijn Mozaiek

We zijn nu een aantal maanden met Mijn Mozaiek live en we zien dat het gebruik van Mijn Mozaiek steeds meer toeneemt. Alle gasten en delen (ouder dan 12 jaar) hebben toegang tot Mijn Mozaiek. Op dit moment heeft al 60% van de mensen zijn account geactiveerd.

Waarom zou ik inoggen?
  1. Bij het aanmelden voor een GROW! Workshop of een andere activiteit neemt het systeem automatisch je gegevens over als je bent ingelogd!
  2. Als je in Mijn Mozaiek bent ingelogd dan vind je daar ook een overzicht van je bestellingen, documenten en eventuele tickets.
  3. Onder Mijn Profiel is het mogelijk om al je gegevens te updaten en om je profiel foto te uploadenBen jij je inloggegevens vergeten neem dan contact op met Support.


In onze communicatie verwijzen we vaak naar Mijn Mozaiek. Dat is soms verwarrend zeker als je geen account heb. Tot voor kort kwam je standaard op het login scherm terecht. Dit hebben we aangepast. Je komt nu op een soort van welkomstscherm (Home) uit. Zie foto hieronder. Want ook zonder account kun je terecht op Mijn Mozaiek.Tot slot. De bouwer van Mijn Mozaiek is ook druk bezig met het ontwikkelen van een app (iPhone en Android). Een aantal gemeenteleden doet mee aan de pilot. Zodra de app stabiel is zal hij in de app-stores beschikbaar komen.Heb je vragen of opmerkingen ga dan naar Support in Mijn Mozaiek of klik hier

24 uur bidden en vasten: Bouw uw Koninkrijk

Op 4 en 5 september hebben we als Mozaiek0318 24 uur apart gezet voor God. Velen van jullie hebben gehoor gegeven om tijd met God door te brengen in @home en thuis. Wat hebben we de hemel bestormd met dankbaarheid, vragen en smeekbedes. We merkten dat de tijd die men beschikbaar stelde om te gaan bidden voor velen te kort was. Men bleef bijna standaard langer. Waarom? Gods Geest was voelbaar aanwezig in de tijd van gebed en worship. Het was een bijzondere ervaring om zo samen God te zoeken in de gebeden en liederen.

Samen als onderdeel van het lichaam van Jezus voel je de eenheid ontstaan. In die eenheid en verbondenheid werd verdriet gedeeld over ziektes en moeilijkheden onder de gemeenteleden. Er werd gevoeld hoe huwelijken het soms zwaar te verduren hebben binnen en buiten Mozaiek0318. Ook werd er uitbundig gedankt voor levens die aan Jezus worden gegeven, verwonderd waren we erover.

Bidden krijgt meer en meer de overhand in onze levens omdat we weten God hoort ons. Hij verlangt ernaar dat wij bij Hem komen om gewoon heerlijk bij Hem te zijn. Dat houdt in dat we niet stoppen met bidden nu de “officiële” tijd van bidden en vasten voorbij is, we gaan door! Om alvast in je agenda te zetten, op 8 oktober zullen we een Kingdom come avond organiseren, waarin we heerlijk in Gods aanwezigheid kunnen zijn en de hemel zullen bestormen met onze gebeden. Wees erbij!

KidsCare ondersteunt het kinderwerk

Het KidsCare team is aanwezig bij KidsChurch en KidsPraise. Tijdens deze diensten zijn er contact momenten voor de kinderen om hun vreugde of verdriet te delen en om samen met hen te bidden. Kinderen herkennen ons aan het rode shirt dat wij dragen.
 
FamilyCare
FamilyCare is een nieuw onderdeel van KidsCare. FamilyCare biedt de eerste maandag van de maand een open spreekuur aan in @home van 9.00 tot 10.00 uur. Op deze momenten is er altijd een kindertherapeut/coach aanwezig zijn voor jullie als ouders om zorgen te delen over jouw/juliie kinderen. Die zorgen kunnen verschillend zijn bijvoorbeeld het gedrag van je kind, verdriet in het gezin door bijvoorbeeld ziekte van je kind of een familielid, scheiding van jullie als ouders.
 
Wij willen er graag voor je zijn, naar je luisteren, voor je bidden en waar nodige adviseren en/of doorverwijzen. Van harte welkom.  

Marriage Course: eigenlijk voor iedereen...

Sommige getrouwde stellen geven hun relatie een dikke voldoende, sommige stellen hebben daar wat meer moeite mee. Het vertrekpunt kan heel verschillend zijn, maar iedere relatie kan beter! En de Marriage Course (MC) draagt daar aan bij.

Tijdens deze cursus praat je aan de hand van zeven thema's met z'n 2-en over wat écht belangrijk is in jullie relatie. Op een leuke, ontspannen en leerzame manier groei je verder naar elkaar toe. Doel van de cursus is om jullie te helpen en door middel van verhalen uit de praktijk en opdrachten na te laten denken over wat je belangrijk vindt in jullie relatie.

De MC wordt gehouden op 28 september, 12 oktober, 26 oktober en 23 november van 19.30- 21.45 uur aan de Zandheuvelweg 7 te Veenendaal. Ook is er op 10 en 11 november een tweedaagse cursus (exclusief overnachting) in de Riethoeve te Lunteren. Wil je je aanmelden of meer informatie over de cursus? Stuur een berichtje naar contact@mozaiek0318.nl

Even voorstellen: Erwin van de Zande | Coördinator Communicatie Mozaiek0318

Het leuke aan jezelf voorstellen op papier is dat je jezelf altijd weer even afvraagt wie je nu daadwerkelijk bent, ha! Om het makkelijk te houden: ik ben dus Erwin, 26 jaar en ruim 3 jaar getrouwd met mijn grote liefde Suzanne. Dit laatste geldt niet alleen privé, ook zakelijk zijn we al een tijdje getrouwd. We hebben een enorme passie voor fotografie en zijn gezegend met het enorme voorrecht om jaarlijks zo’n 30 bruiloften vast te leggen in binnen- én buitenland.
 
Daarbij kom ik meteen bij onze volgende gezamenlijke passie, namelijk reizen. We hebben al tal van landen gezien en er staan er nog heel veel op onze bucket list : )!
 
Suzanne en ik komen nu zo’n 3 jaar met heel veel plezier in Mozaiek0318 en ervaren de gemeente oprecht als een familie waar het altijd weer prettig thuiskomen is. Vanwege onze achtergrond binnen het vak Communicatie – ook dít hebben tegelijkertijd gestudeerd – zijn we begin dit jaar al gevraagd om de Communicatie van Mozaiek0318 in kaart te brengen.
 
Gezien de blijvende groei van de gemeente wordt het des te belangrijker dat er zowel intern als extern consistent en evenwichtig wordt gecommuniceerd. Juist hierdoor hebben we de mogelijkheid om het evangelie verder te verspreiden. Ik ben enorm dankbaar dat ik vanaf september deze verantwoordelijkheid op me mag nemen en hier naast de fotografie voor 3 dagen in de week mee aan slag mag gaan. Niet alleen maar met een fantastisch team aan vrijwilligers, die op allerlei verschillende vlakken hun talenten inzetten. Dat is tegelijkertijd hetgeen waar ik nog het meeste naar uitkijk, samenwerken met al deze mooie mensen!

Landelijke dag van Aanbidding

Het kan je in de afgelopen maanden moeilijk ontgaan zijn maar op 18 november 2017 organiseert Mozaiek Worship (Mozaiek0318) de Landelijke dag van aanbidding, in De Basiliek te Veenendaal.

Met o.a. Martin Smith (schrijver van o.a. ‘ God’s great dancefloor’ en ‘Waiting here for You’ en ‘ I can sing of your love forever’ ) Kees Kraayenoord (voorganger Mozaiek0318 en aanbiddingsleider) Peter Dijkstra (Sela) Ido Buwalda (voorganger Mozaiek0318) Amanda Lock (New Wine) Rob & Joke Buis, Jan Pronk en Jeroen van Santen.

Deze tweede editie van de Landelijke dag van aanbidding is bedoeld voor aanbidders, aanbiddingsleiders, zangers, muzikanten, technici, maar ook voorgangers en dominees. Er is veel ruimte voor ontmoeting en toerusting. Naast een inspirerende ochtend met Martin Smith worden er deze dag ook praktische seminars en workshops verzorgd door diverse ervaren aanbiddingsleiders en –muzikanten.

Via deze link kun je je aanmelden en meer lezen over het programma, sprekers en praktische informatie rondom deze dag. We kijken ernaar uit om jullie hier te ontmoeten!

Kokers gezocht voor Youth Alpha cursus

Op 20 en 21 september start Alpha Youth Veenendaal een cursus. Om de cursus te kunnen draaien zijn we op zoek naar mensen die zo’n 3 keer  per cursus willen koken voor ongeveer 8 personen, op de woensdag of de donderdag. Het is de bedoeling dat je het eten thuis klaar maakt en om 18.45 uur naar de locatie Fluiterstraat 26 brengt. Voor meer informatie en aanmelden als koker neem je contact op met Trudi Noorlandt via g.noorlandt@filternet.nl.

Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiëkers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! 
 
Jannette van Schoonhoven, Nassaustraat 13, 3921 BE Elst (UT)
Jannette staat sinds augustus hoger op lijst voor een levertransplantatie, dit betekent dat zij vanaf nu niet verder van huis mag dan 2 uur rijden en elke keer dat de telefoon gaat moet opnemen(er wordt gebeld met een anoniem nummer). Het komt nu wel dichtbij en dat is best spannend.
 
Jaap Lammers, Diepenbrockdreef 6, 3906 BH Veenendaal.
Jaap is vanaf deze week begonnen met de chemokuren.
 
Marc Meeuwsen, Hof der Reflectie 24 3823 HE Amersfoort,
Marc is inmiddels geopereerd, maar ook deze keer is het resultaat teleurstellend, omdat niet alles weggehaald kon worden. De arts verwacht dan ook, dat er over enige tijd weer een operatie volgt.
 
Lotte Achterberg, Middellaan 18, 3904 LH Veenendaal
Lotte is opgenomen bij Rintveld, een kliniek gericht op eetstoornissen.

Agenda september 2017

• zo 24 sept: Samenkomsten met Ido Buwalda - 9.00 en 11.30 uur
                     (tevens KidsChurch voor kids groep 3 t/m 8)
• zo 24 sept: We are Young / Connect
• di 26 sept: Uur van Gebed - 20.00 uur @home
• di 26 sept: Informatie avond Opdragen- 19.45 uur @home
• zo 01 okt: Samenkomsten met Kees Kraayenoord - 9.00 en 11.30 uur
• zo 01 okt: We are Young / Worship - 19.00 uur  


Locatie van bovengenoemde activiteiten is de Basiliek, tenzij anders vermeld. De meest actuele agenda vind je altijd op www.mozaiek0318.nl.

Uitgaande activiteiten van MozaiekWorship

• 22 september: Groningen
   Spreken tijdens weekend van onderwijs voor      
   worshipteam
 • 24 september: Woudenberg
   Spreken en zingen tijdens avonddienst PKN De Voorhof
 • 26 september: Leiden
    Lesgeven over aanbidding tijdens onderwijsavonden GodCentre
 • 6 oktober: Bolsward
    Bandconcert in christelijke gemeente Het Keerpunt

Mozaiek0318 op Facebook
Volg ons op Twitter
Bezoek de website