Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 6 juni 2020

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Dienst van zondag 7 juni
  2. Kerk zijn in coronatijd | stand van zaken
  3. Update Mozaiek Kenia
  4. Terugkijken: Mozaiek Connect
  5. Agenda


Dienst van zondag 7 juni

Samen zijn we kerk! Nu we als Mozaiek voorlopig niet samen kunnen komen betekent dat niet dat we geen diensten hebben. We willen nog steeds met elkaar God aanbidden, samen lezen in Zijn woord, en juist nu samen bidden voor elkaar en onze omgeving. Daarom kun je iedere zondag in de veiligheid van je eigen huis, via een livestream inschakelen. We hopen je op die manier te 'ontmoeten'. Gewoon zoals je bent! 

Kees Kraayenord zal komende zondag tijdens de online dienst voorgaan met het thema 'Uw Geest als hulp voor ons, totdat...'. De LIVESTREAM begint om 11.00 uur. Om 10.00 uur is er weer een Kids livestream met Ollie en Sophie. Kijk jij ook?

Ook zal er een gebarentolk aanwezig zijn tijdens de livestreams.

Klik hier voor de livestreams.

 Kerk zijn in coronatijd | stand van zaken

Inmiddels zijn we alweer 3 maanden onderweg met onze Mozaiek livestream en twee dingen zijn duidelijk; we zijn ongelofelijk dankbaar voor alle mogelijkheden die we krijgen en het bereik wat deze livestream met zich meebrengt, maar tegelijk went het nooit. We zijn het er over eens dat we allemaal niet kunnen wachten op het moment dat we weer zonder al teveel restricties samen kunnen komen. Toch zullen we het voorlopig nog even op de huidige manier moeten doorzetten en dat doen we met veel inzet en overgave. 

De zomertijd

Voor de komende zomerperiode betekent dit concreet dat we gewoon doorgaan met de Mozaiek Livestream zoals iedereen dit gewend is. Voor Mozaiek Connect betekent dit dat we ná woensdag 24 juni een zomerstop inlassen om zo ook de druk op onze vrijwilligers wat te verlichten. Over vrijwilligers gesproken, waar je op dit moment tijdens het lezen van de nieuwsbrief ook bent, geef ze een geweldig groot applaus!! Wat een werk is er in de afgelopen maanden verzet om dit alles mogelijk te maken! We zijn trots op al die mensen die met zoveel passie en toewijding al hun tijd, kennis en kunde geven aan dit omvangrijke project.

Ook Ollie en Sophie zijn de komende tijd nog altijd te zien. Morgen is alweer de laatste vrucht van de Geest aan de beurt: zelfbeheersing! Vanaf volgende week 14 juni start Mozaiek Kids met een nieuw thema en nemen Ollie en Sophie ons mee in het verhaal van de wapenuitrusting, we zijn allemaal heel benieuwd wat ze daarover gaan vertellen!

Na de zomer

Verder wordt er in de komende weken uitgebreid nagedacht over hoe we het 'kerk zijn' vorm kunnen geven ná de zomer. Medio juli willen we uitgebreid communiceren over de plannen die er tot dan toe zijn, uiteraard met in achtneming van de regels die het RIVM voorschrijft en onder voorbehoud van het feit dat dit altijd weer kan wijzigen.Update Mozaiek Kenia

In alle landen waar Compassion werkt zijn inmiddels mensen positief getest op corona besmetting, zo ook in Kenia, maar gelukkig nog nergens zoveel als in Europa, Amerika of China. Hoe het verder gaat verlopen is in deze landen natuurlijk heel onzeker en uiterst kwetsbaar.

Maatregelen

Ook in Kenia heeft de overheid ingegrepen met maatregelen vergelijkbaar met Nederland, er gelden maatregelen als: scholen en winkels zijn dicht, kerkdiensten en evenementen afgelast, mensen werken thuis waar het kan, reizigers moeten in quarantaine en het openbaar vervoer is heel beperkt. Groepen mogen niet meer samenkomen en dat betekent dat de Compassion-projecten voor groepsactiviteiten zijn gesloten of helemaal dicht zijn en dat de lokale kerken die verbonden zijn aan de projecten geen diensten meer mogen houden. 

Hulp aan sponsorkinderen

Als medewerkers van het Keniaanse Compassion-kantoor thuis kunnen werken dan doen ze wat ze kunnen. Ook projectmedewerkers gaan zoveel mogelijk door met 1-op-1 begeleiding in de vorm van huisbezoeken zolang dat kan en mag. Daarbij heeft de hulp aan de sponsorkinderen en gezinnen absolute voorrang op administratieve processen, zoals het vertalen en doorsturen van brieven van de kinderen en sponsors of het maken en versturen van de nieuwe kindfoto’s en terugkoppeling van waar giften aan zijn besteed. 

Kan ik nog een brief schrijven aan mijn sponsorkind?

Absoluut! Sterker nog: dit is misschien wel het moment om een extra brief te schrijven aan je sponsorkind. Het proces verloopt alleen wat anders dan in gewone tijden. Het is daarom goed om je verwachtingen daarbij aan te laten sluiten. Lees hier meer over wat je kunt schrijven en hoe het nu vergaat met je brief.

Lees hier het hele artikel.Terugkijken: Mozaiek Connect

Afgelopen woensdag gingen we weer live met Mozaiek Connect. Een moment van aanbidding, maar ook om te bidden voor onze zieken en nieuwe huwelijken binnen Mozaiek. Het was opnieuw een waardevol moment waar we met vele van jullie mochten samenkomen.

Heb jij de aflevering van Mozaiek Connect gemist? Klik dan hier. Doe het vandaag nog, want helaas is deze afleverig na morgen niet meer terug te kijken i.v.m. privacy. 

Komende woensdag zullen we weer samenkomen voor aanbidding en gebed. Kijk jij mee? Iedere woensdag om 20.30 uur via onze livestream.Agenda
donderdag 04 juni 2020 Alpha Online
zondag 07 juni 2020 Livestream Mozaiek Kids
Livestream Mozaiek
woensdag 10 juni 2020 Livestream Mozaiek Connect
donderdag 11 juni 2020 Alpha Online (Weekend)
vrijdag 12 juni 2020 Alpha Online (Weekend)
zaterdag 13 juni 2020 Alpha Online (Weekend)
zondag 14 juni 2020 Livestream Mozaiek Kids
Livestream Mozaiek
dinsdag 16 juni 2020 Alpha Online
woensdag 17 juni 2020 Livestream Mozaiek Connect
donderdag 18 juni 2020 Alpha Online
zondag 21 juni 2020 Livestream Mozaiek Kids
Livestream Mozaiek
dinsdag 23 juni 2020 Alpha Online


Kijk op onze website voor de volledige agenda.