Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 10 oktober 2020

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Livestream zondag 11 oktober | Bidden loont
  2. Nieuwe Youth Pastors voor Mozaiek0318
  3. Update Mozaiek Kenia | Het belang van schrijven, juist in deze tijd!
  4. Gezocht: gespreksleiders voor Alpha Online
  5. Familieberichten
  6. Agenda


Livestream zondag 11 oktober | Bidden loont

Aanstaande zondag spreekt Johan Ravesloot in onze livestream over het thema 'Bidden loont', als onderdeel van onze themaserie 'Bidden, leren van Jezus'. 

De livestream start om 11.00 uur. Voorafgaande is er om 10.00 uur een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Bij de livestream is een gebarentolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams.

Gezien het huidige dringende advies van de overheid is op 7 oktober jl. besloten om in ieder geval de komende drie zondagen geen fysieke diensten meer te houden in zowel Veenendaal als Nijkerk. We hebben dit besluit genomen vanuit de zorg en verantwoordelijkheid die we met elkaar als kerk hebben. Lees het volledige nieuwsbericht over dit besluit door het voorgangersteamNieuwe Youth Pastors voor Mozaiek0318

Met trots melden we dat we met Chesron en Esmee Sminia onze nieuwe Youth Pastors hebben gevonden. Vanaf november start dit enthousiaste koppel bij Mozaiek0318. Ze hebben een grote passie voor de nieuwe generatie en we zien er naar uit hoe ze samen met het team verder gaan bouwen aan ons jongerenwerk We Are Young.Update Mozaiek Kenia | Het belang van schrijven, juist in deze tijd!

Met elkaar mogen we heel veel kinderen en gezinnen helpen in Marsabit door financiële hulp, gebed én onze brieven. En over het laatste gaat deze update, want kun je in deze tijd wel brieven schrijven met Covid-19 en nu in Kenia de scholen dicht zijn door de lockdown? Jazeker!! Sterker nog: dit is misschien wel het moment om een extra brief te schrijven aan je sponsorkind. Het zou toch een zegen zijn als we juist in deze periode tijd investeren in het bemoedigen van onze sponsorkinderen. We moedigen je aan om je brief online te versturen omdat dit veel werk scheelt voor Compassion op kantoor (waar nu ook minder vrijwilligers werken). Bovendien: als je online schrijft, is je brief is ook veel sneller in het land van je sponsorkind.

Veel projecten zijn nu gesloten als voorzorgsmaatregel. Niet alle brieven kunnen dan aan de kinderen bezorgd worden. Zodra de projecten weer open gaan, krijgen de kinderen de brieven die voor ze klaar liggen. Ook de vertalers kunnen dan weer aan het werk en de brieven die op vertaling wachten direct weer gaan vertalen en klaarleggen voor de kinderen. Het is dus heel fijn als je een brief schrijft, dan krijgt je sponsorkind snel na het heropenen van het project jouw brief. Ditzelfde geldt voor het versturen van de kleine papieren cadeautjes. Weet dat je brieven van onschatbare waarde zijn: kleine moeite, heel groot plezier! Doen hoor... Ook kun je alvast een kerstkaart naar je sponsorkind versturen. 

Lees meer over het schrijven van een online brief (incl schrijftips) op onze websiteGezocht: gespreksleiders voor Alpha Online

Op dit moment zijn er weer voldoende aanmeldingen om van start te gaan met Alpha Online. Echter kunnen de cursussen nog niet starten, omdat we nog op zoek zijn naar gespreksleiders voor Alpha Online! Als gespreksleider biedt je de deelnemers de mogelijkheid om hun verhaal te doen en op een ontspannen manier het christelijke geloof (verder) te ontdekken. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl

Twijfel je of gespreksleider iets voor jou is? Lees hieronder ter inspiratie het verhaal van één van de gespreksleiders van de Alpha Online voorjaarscursus:

"Ik kom al jaren bij Mozaiek eerst bij 0318 en later bij 033 en ik voel me er heel er thuis. Omdat ik geloof dat de kerk niet het gebouw is maar de mensen in dat gebouw voelde ik me gedreven, haast verplicht, om actief te zijn in de kerk. Ik heb daarin mijn eigen weg gevolgd en ben jaren actief geweest in het kinderwerk en dit kostte mij heel veel energie en het putte mij uit. Toen kwam de coronacrisis half maart en dat was voor mij een tijd van bezinning een tijd dicht bij God. Alles werd op zijn kop gezet zowel werk als privé. Het was voor mij duidelijk dat ik moest stoppen met het kinderwerk, God was iets anders met mij van plan, maar eerst die stap nemen. Ik heb gesprekken gehad met Emiel en Arjan over een andere taak binnen de kerk maar daar kwamen we niet uit gezien de hele lockdown.

Tot de oproep kwam voor gespreksleider Alpha online. Ik twijfelde zou dat wat voor mij zijn? Ik ging op zaterdagavond slapen met het gebed God moet ik hier wat mee? De volgende ochtend werd ik wakker en ik had een ingeving, een zachte stille stem die me aanspoorde om me nu op te geven als gespreksleider Alpha en wel nu. In mijn pyama heb ik de mail gestuurd en kreeg gelijk een positief bericht terug. Na wat telefoongesprekken kon ik gelijk dinsdag aan de slag. Ik was gekoppeld aan een gespreksleider met ervaring in de fysieke Alpha en we bleken elkaar perfect aan te vullen. Een gespreksleider biedt de mogelijkheid om mensen hun verhaal te laten doen, mensen te laten schitteren en dat kan iedereen. Ik heb genoten en hoewel na een dag werken achter een beeldscherm de avond als gespreksleider weer achter een beeldscherm was ik nooit moe of uitgeput. Ik kreeg er zoveel energie van dat ik ’s avonds haast stuiterend in bed lag van blijdschap van plezier. De gesprekken en de ingevingen, die stille stem die me vertelde wat ik kon zeggen of dat ik beter kon zwijgen het was een unieke ervaring die me heeft doen groeien in allerlei opzichten. Maar ook de ondersteuning vanuit Mozaiek en vanuit Alpha Nederland is erg goed en dat heeft ook heel erg geholpen. Je staat er niet alleen voor!"Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een geboorte melden én een huwelijk aankondigen.

Geboorte
Op 23 september is Levi Benjamin Hof geboren. Hij is de zoon van Andy en Anne Hof.Huwelijk
Op 17 oktober trouwen Famke van den Boogaard en Erik van Noort.Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur  dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Meer informatie over deze familieberichten kan i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda
donderdag 08 oktober 2020 GROW - Luisterend bidden (1) - Gaat niet door
zondag 11 oktober 2020 Mozaiek Livestream
We Are Young #GROW 12-17 jaar - GAAT NIET DOOR
Alpha
maandag 12 oktober 2020 Bidden voor en met Zieken
dinsdag 13 oktober 2020 GROW - Premarriage Course (2)
woensdag 14 oktober 2020 GROW - Introductie oktober 2020 tweede avond - Gaat niet door
zaterdag 17 oktober 2020 We Are Young #CONNECT 12-17 jaar - GAAT NIET DOOR
zondag 18 oktober 2020 Mozaiek Livestream
maandag 19 oktober 2020 Bidden voor en met Zieken


Kijk op onze website voor de volledige agenda.


Bekijk dit bericht in uw browser