Mozaiek0318 nieuwsbrief | 21 juli 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief, de laatste editie van dit seizoen. Vanaf zondag 1 september verschijnt de nieuwsbrief weer wekelijks in je mailbox.

Via onze website en social media houden we je tijdens de zomer op de hoogte van nieuws rondom Mozaiek0318! Veel leesplezier!

  1. Zomer bij Mozaiek0318
  2. Startweekend 14 en 15 september
  3. Even voorstellen: Marco van Schoonhoven
  4. Programma Mozaiek Kids
  5. Missie Veenzand19 van het Missionair Netwerk Veenendaal
  6. Omzien naar elkaar
  7. Agenda 2019


Zomer bij Mozaiek0318

Vanaf volgende week zondag 28 juli t/m zondag 25 augustus werken we met een zomerrooster voor onze zondagse samenkomsten. Er zijn op die zondagen wekelijks twee diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. Tijdens beide diensten is er kinderdienst voor groep 1 t/m 8 en crèche voor de allerkleinsten (0 tot 4 jaar). Meer informatie over de spreker per zondag en het rooster van de kinderdiensten vind je in onze online agenda.Startweekend 14 en 15 september

Op zaterdag 14 en zondag 15 september willen we feestelijk het nieuwe seizoen starten. Zaterdag 14 september starten we om 13.15 uur met een leuk activiteitenprogramma voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. Om 17.00 uur gaat de ‘Food Market’ open voor zowel de kinderen als volwassenen. Ontmoet elkaar met een hapje en een drankje. Van kibbeling en broodje hamburger met friet tot saladebar, er is voor ieder wat lekkers te vinden!  Rond 19.30 uur sluiten we de dag af. 

Let op: meld je vooraf aan!
In verband met voorbereidingen en inkoop voor de Food Market is het belangrijk om je vooraf aan te melden. Ook zijn we nog op zoek naar mensen die willen helpen bij ondermeer het kidsprogramma en op- en afbouw van de foodmarket. Voor meer informatie en aanmelden ga je naar onze website.

Zondag 15 september zijn er drie samenkomsten waarin we officieel van start gaan met het project Mozaiek Kenia. Even voorstellen: Marco van Schoonhoven

Bericht van het voorgangersteam

Zoals je vorige week hebt kunnen lezen is het kantoor van Mozaiek0318 verhuisd naar de torens verderop in de Wiltonstraat en blijft @Home beschikbaar voor allerlei andere gemeenteactiviteiten. Voor o.a. het beheer en onderhoud van de gebouwen die wij als gemeente in gebruik hebben, de inkoop, maar ook voor de vele aanvragen voor het gebruik van de ruimtes in deze gebouwen is Marco van Schoonhoven verantwoordelijk. Hij is onze coördinator Facility. Gezien de toenemende groei in werkzaamheden op dit terrein hebben we Marco gevraagd of hij 1,5 dag per week voor de gemeente werkzaam wil zijn. We zijn erg blij en dankbaar dat hij daarin heeft toegestemd. We laten hem graag zelf aan het woord over zijn keuze:

Marco: "Samen sporten is veel leuker dan alleen. Het is niet alleen leuker maar vaak ook effectiever. Zo is het ook met je geloofsleven. Om te groeien heb je mensen om je heen nodig om te delen, van elkaar te leren en bemoedigd te worden. Hoe gaaf is het dat onze gemeente groeit en zo een plaats voor velen mag zijn om te delen, te leren en bemoedigd te worden! 

Mijn naam is Marco van Schoonhoven en al van jongs af aan ben ik betrokken bij kerkelijke activiteiten. Eerst in de Veenendaalse jeugdsoos “De Tamarisk” waar ik ook mijn vrouw Jeanet heb mogen leren kennen. Wij zijn inmiddels 21 jaar getrouwd en hebben twee dochters, Amber en Romy. We zijn enkele jaren actief geweest in de Kerkenraad en later in de commissie van beheer van onze vorige gemeente. Nu ben ik alweer een paar jaar coördinator Facility bij Mozaiek0318.

Direct na mijn studie HBO-logistiek ben ik gestart met mijn eigen transportonderneming. De laatste jaren ben ik daarnaast werkzaam geweest in het afvalmanagement. Op 1 april jongstleden heb ik mijn bedrijf echter verkocht om mij te gaan richten op het supergave plan DownTown hier in Veenendaal en ook in Mozaiek0318. Ik mag van mijn passie mijn werk maken en daar heb ik veel zin in."Programma Mozaiek Kids

De derde week van juli staat in het teken van focus. Een bekend verhaal is vanmorgen verteld: Jezus en Petrus op het meer. Zolang Petrus op Jezus gefocust is en op Hem vertrouwt, blijft hij op het water lopen.

Doel van deze zondag: Ik leer om naar Jezus te blijven kijken en op Hem gefocust te blijven. Als we ons vertrouwen op Jezus stellen, zijn we in staat om kracht te vinden om wijze beslissingen te nemen in moeilijke situaties. Jezus zal ons niet onmiddellijk vragen om op water te lopen, Hij heeft ook voor ons iets in gedachten. We hopen dat kinderen praktische manieren beginnen te begrijpen hoe ze kunnen focussen op Jezus en wat Hij wil voor en in hun leven.

Voor thuis:
Bespreek thuis manieren die helpen om op Jezus gefocust te blijven. Misschien heeft je kind er wel een paar gehoord in de dienst van vanmorgen, misschien niet. Kun je ervaringen uit je eigen leven delen?

Bijbeltekst van de maand juli
“Eén ding weet ik heel zeker: God maakt nieuwe mensen van jullie. Hij is daar al mee begonnen en op de dag dat Jezus Christus terugkomt, zullen jullie volmaakt zijn.” (Filippenzen 1:6 (BGT))

De laatste week van juli gaan we het nog hebben over dat als Jezus bij je is, je alles onder ogen kunt zien. 

Thema augustus
Het thema in de maand augustus is wijsheid. We gaan dit thema ontdekken door te luisteren naar de verhalen van Jezus en Salomo. We willen met elkaar leren hoe je wijs kan zijn, door onder andere spelletjes, opdrachten, gesprekjes en verwerkingen. Als we een wijze keuze maken, weerspiegelen we het karakter van Jezus voor de mensen om ons heen. Het is daarom belangrijk om de kinderen een sterke basis van wijsheid te geven. We hopen dat de kinderen worden toegerust voor de keuzes die ze in de toekomst moeten maken. 

Bijbeltekst van de maand augustus
"Heeft iemand van jullie niet de wijsheid om te leven zoals God het wil? Dan moet je God om die wijsheid vragen. Hij zal je die zeker geven. Want God geeft de mensen allerlei goede dingen, zomaar, zonder er iets voor terug te vragen." (Jakobus 1:5 (BGT)) 

Meehelpen tijdens de zomervakantie?
Wil jij ook keer meehelpen bij kinderwerk? Dit is je kans! Vanwege de vakantie van onze kinderwerkers is er ruimte voor mensen die een keer willen meehelpen. Op bijna alle zondagen is er ergens wel een plek waar je kunt helpen. Stuur een mailtje naar contact@mozaiek0318.nl voor meer informatie of als je mee wilt helpen. Alvast dank je wel!Missie Veenzand19 van het Missionair Netwerk Veenendaal

Onder de noemer 'Missie Veenzand19' komen in september Egyptische christenen uit Caïro naar Veenendaal om het Evangelie te delen. Met hun kennis van het Arabisch en de ervaring in het gesprek tussen moslims en christenen kunnen zij ons helpen, steunen en uitdagen. Er worden relaties opgebouwd en we hopen op blijvende vriendschappen tussen Veense christenen en Arabisch sprekende christenen. Wil je hier meer van weten en/of praktische hulp bieden? Neem dan contact op met Missionair Netwerk Veenendaal via veenzand19@gmail.com
 Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda 2019

zondag 21 juli 2019 Samenkomsten
maandag 22 juli 2019 Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 23 juli 2019 Uur van Gebed
woensdag 24 juli 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
zondag 28 juli 2019 Samenkomsten
maandag 29 juli 2019 Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 30 juli 2019 Uur van Gebed
woensdag 31 juli 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
zondag 04 augustus 2019 SamenkomstenBekijk dit bericht in uw browser