Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 5 februari 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Samenkomsten & Livestream | zondag 6 februari
  2. Update vanuit Marsabit: regenstorm brengt nog geen einde aan droogte
  3. Gebeds2daagse Mozaiek0318 | donderdag 10 en vrijdag 11 februari
  4. School voor gemeenteleiders | vrijdag 4 en zaterdag 5 februari
  5. Introductiecursus Mozaiek0318
  6. Diving Deep WAY | zondag 13 februari
  7. Ollie en Sophie live in de Basiliek | zaterdag 5 maart
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Samenkomsten & Livestream | zondag 6 februari

Morgen, zondag 6 februari, is Martijn Rutgers, voorganger van Mozaiek071, spreker tijdens onze diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. 

Voor het bijwonen van de diensten moet vooraf worden gereserveerd via onze website. Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor groep 1 t/m 4 van de basisschool. We zien er naar uit om elkaar zondag weer live én online te ontmoeten! 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Deze zondag gaan we weer samen met Ollie en Sophie luisteren naar een Bijbelverhaal. De Bijbel is eigenlijk een schatkist waarin heel veel verhalen staan waaruit wij iets kunnen leren. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en Engelse vertaling
Bij zowel de kidsdienst als de livestream van 11.00 uur is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je Engelse vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.Update vanuit Marsabit: regenstorm brengt nog geen einde aan droogte

En toen was daar vorige week ineens een video van de NOS met de naam Marsabit. Tien jaar geleden hadden we er waarschijnlijk weinig aandacht aan gegeven, maar nu we ons als Mozaiek hebben verbonden aan deze regio valt zo’n naam meteen op. En je verwacht het niet. Een video op de NOS over Kenia kan nog, maar zo specifiek over Marsabit…

Eindelijk was er regen na 1,5 jaar van extreme droogte, maar de beelden laten een groot stuk land met alleen maar dode geiten zien. Een deel van het noorden van Kenia kreeg te maken met één grote stortbui van een paar uur en harde wind. De uitgedroogde, ingeklonken grond kon het water niet aan en het uitgemergelde vee werd omvergeblazen en meegesleurd. Ook huizen en bezittingen zijn beschadigd door de wind.

Via onze man ter plaatse (Yator) en zijn Compassion-collega voor de regio Afrika (Silas) hebben we wat informatie gekregen die we graag met jullie delen. Onder de kinderen en hun familieleden binnen de projecten zijn geen slachtoffers gevallen bij dit recente natuurgeweld. Daar zijn we dankbaar voor, maar de situatie is schrijnend veel mensen zijn de wanhoop nabij. Lees het volledige artikel op onze website. Laten we onze broers en zussen in Kenia meenemen in gebed!

Waterproject Marsabit - doe ook mee!
Dit bericht laat zien dat het waterproject wat we vorige jaar als Mozaiek Kenia gestart zijn van levensbelang is. Inmiddels zijn bij alle kerken watertanks geplaatst om regenwater op te vangen of om water dat vanuit een tankauto wordt aangeleverd hygiënisch op te slaan. Hiermee worden de projectlocaties voorzien van water. Maar hier stopt onze ambitie niet, want ook de gezinnen in de dorpen rondom de kerken moeten voorzien worden van een stabiele bron van water. Hiervoor is eind 2021 de eerste waterput geslagen. Waterputten zijn een relatief grote investering. De kosten per waterput bedragen €50.000,-. Maar daarmee is er wel een duurzame watervoorziening, waarmee ook in tijden van extreme droogte er waterzekerheid is. Ook geven waterputten in sommige delen toegang tot irrigatie, wat de land- en tuinbouw stimuleert en daarmee ook de werkgelegenheid.
 
De komende jaren willen de kerken in Marsabit nog 13 waterputten laten slaan. In 2022 is ons doel om minimaal drie waterputten te realiseren. Help jij mee om de mensen in Marsabit te voorzien van hun eerste levensbehoefte? Klik hier voor meer informatie en draag ook een steentje bij!Gebeds2daagse Mozaiek0318 | donderdag 10 en vrijdag 11 februari

Op donderdag 10 en vrijdag 11 februari hebben we als leiderschapsteam weer onze jaarlijkse Gebeds2daagse. We zijn ook in 2022 afhankelijk van Jezus die heeft beloofd Zelf Zijn gemeente te bouwen. We zoeken deze twee dagen met elkaar naar richting en focus voor Mozaiek0318. We zien uit naar de inzichten, woorden en beelden die God ons wil aanreiken. 

Voorgangers Johan en Nelinda nodigen je in onderstaand fimpje uit om ook deze dagen tijd apart te zetten en zo met ons mee te bidden. Deel je ervaringen met ons via gebeds2daagse@mozaiek0318.nlSchool voor gemeenteleiders | vrijdag 4 en zaterdag 5 februari

Dit weekend zijn 40 leiders vanuit de verschillende Mozaiek gemeenten in Mozaiek Centrum bij elkaar om samen de school voor gemeenteleiders te volgen. 

Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen met een leidinggevende bediening binnen Mozaiek zich verder kan ontwikkelen, hebben we in samenwerking met Royal Mission de school voor gemeenteleiders opgezet. Hiermee willen we onze leiders helpen om te groeien in hun bediening van leiderschap binnen de kerk. De cursus is gestart in oktober en heeft vanwege de maatregelen en lockdown even on hold gestaan. Gelukkig is het inmiddels weer mogelijk om de cursus te vervolgen!


 Introductiecursus Mozaiek0318

Denk je erover na om deel te worden van Mozaiek0318? Meld je dan aan voor de introductiecursus!

De Introductiecursus is een gezellige cursus van twee avonden waarin we elkaar leren kennen en wij je vertellen waar Mozaiek voor staat. Je leert de visie, achtergrond en organisatie kennen, maar je komt ook direct in verbinding met andere (toekomstige) nieuwe delen van Mozaiek! Na afloop van deze twee avonden weet  jij waar Mozaiek voor staat en heb je al een aantal andere (toekomstige) delen leren kennen.

Ga naar de website voor meer informatie en de data. Vanaf april is er weer ruimte om deel te nemen. Locatie is Mozaiek Centrum, Storkstraat 33 in Veenendaal.Diving Deep WAY | zondag 13 februari

Young Adults, we hebben speciaal iets voor jou! Op zondag 13 februari is onze eerste Diving Deep Night! Deze avond staat helemaal in het teken van ontmoeting, diepere thema’s, worship en gebed. 

Misschien zag je de laatste tijd al iets over onze Small Groups voorbij komen. Dit zijn kleine groepen die bij elkaar komen en samen optrekken. Allemaal kleine communities. Daar gaan we het op deze avond over hebben. Hoe zorgen wij dat we, in zo’n grote gemeente, elkaar zien en met elkaar optrekken? Well, Lets talk about that!

Meld je aan via onze website, neem je vrienden mee en en hopelijk zien we je dan!Ollie en Sophie live in de Basiliek | zaterdag 5 maart

Goed nieuws, want zaterdag 5 november zijn OIlie en Sophie weer live in de Basiliek! Omdat niet iedereen er afgelopen november bij kon zijn EN omdat we zoveel enthousiaste reacties hebben gehad op de dag herhalen we 5 maart het programma van de vorige keer, maar wel met nieuwe liedjes!

Het wordt weer een groot feest, dus neem je vriend, vriendin, zusje, broertje, papa, mama, opa of oma mee! Klik hier voor meer informatie en het reserveren van ticketsFamilieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we weer een nieuw Mozaiekdeeltje verwelkomen!

Geboren
Op 17 januari 2022 is Lily van den Broek geboren. Lily is de dochter van Egbert en Thesse en het zusje van Filou. Het gaat goed met moeder en dochter.

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser