Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 13 november 2021

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Samenkomsten en Livestream | zondag 14 november
  2. Joost en Eliana van Leeuwen worden uitgezonden naar Lesbos
  3. Terugblik Alpha weekend
  4. Reminder: KidsConnect | vrijdag 19 november
  5. Mozaiek catering zoekt versterking
  6. Dubbel feest in de Basiliek
  7. Familieberichten
  8. Agenda


Samenkomsten en Livestream | zondag 14 november

Morgen, zondag 14 november, is Arjen ten Brinke spreker tijdens onze diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. Voor het bijwonen van de diensten moet vooraf worden gereserveerd via onze website. Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor alle kinderen van de basisschool. Ook hiervoor is een ticket nodig. We zien er naar uit elkaar zondag te ontmoeten! 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 09.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Deze week is er een quiz bij het thema 'Gebed'. Op de website zijn leuke werkjes bij het thema te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en Engelse vertaling
Bij zowel de kidsdienst als de livestream is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je Engelse vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om via de Mozaiek app te doneren aan onze gemeente.Joost en Eliana van Leeuwen worden uitgezonden naar Lesbos

Joost en Eliane van Leeuwen hopen in maart 2022 voor onbepaalde tijd te vertrekken naar Lesbos, om daar aan de slag te gaan voor Stichting Christian Refugee Relief (CRR). In deze nieuwsbrief willen ze jullie graag hierover informeren:

Lieve broers en zussen, 

Wij zijn Joost en Eliana van Leeuwen, woonachtig in Opheusden. Sinds twee jaar zitten wij in een proces waarin we Gods plan voor ons leven mogen ontdekken. In deze tijd is ons hart voor vluchtelingen gegroeid en zijn we tot het besluit gekomen om ons leven in Nederland achter te laten en onze tijd en talenten in te zetten voor de vluchtelingen op Lesbos. We hopen in maart 2022 voor onbepaalde tijd te vertrekken. De komende periode is een enorm spannende periode waarin we alle voorbereidingen treffen om te kunnen gaan. We willen jullie vragen om voor ons te bidden voor een goede voorbereidingstijd en een vruchtbare tijd in kamp Mavrovouni op Lesbos. 

Willen jullie ook bidden om Gods voorziening in hetgeen we nodig hebben om het werk daar te kunnen doen? We gaan aan het werk op vrijwillige basis en zullen dus zelf moeten voorzien in ons levensonderhoud. Een spannende stap in afhankelijkheid van God, maar we geloven dat Hij zal voorzien. 

We zullen worden uitgezonden door Stichting Christian Refugee Relief(CRR) en op de website van deze stichting kunnen jullie meer lezen over hoe we tot de keuze gekomen zijn om naar Lesbos te vertrekken. Alvast bedankt voor jullie betrokkenheid en gebed!Terugblik Alpha weekend

Een prachtig Alpha-weekend ligt achter ons. Wat is het elke keer weer bijzonder om met een groep deelnemers na te denken over de Heilige Geest; Wie is Hij, wat doet Hij en hoe kan ik vervuld raken met de Heilige Geest. Prachtige onderwerpen waar we eerst een inleiding over hoorden en daarna werd er in groepjes in alle openheid over doorgesproken.  Mooi om te horen hoe deelnemers aangaven te verlangen naar meer van de Heilige Geest en om te zien hoe ze werden aangeraakt en we als team voor hen persoonlijk mochten bidden.

Met elkaar hebben we ook stil gestaan bij wat Jezus voor ons heeft gedaan door met elkaar het Avondmaal te vieren. De deelnemers gaven aan dit weekend als waardevol te hebben ervaren, en kijken alweer uit naar de volgende Alpha-avond. Tot slot: Heb jij ook vragen over het Christelijk geloof, of wil je graag een verdieping van je geloofsleven; geef je dan op voor 10 supergezellige avonden en het weekend van de volgende Alpha-cursus via onze website. Deze start op 16 januari 2022.Reminder: KidsConnect | vrijdag 19 november

Reminder: heb jij je al aangemeld voor de KidsConnectavond op vrijdag 19 november?  Op deze avond spelen we het spel Sirkelslag met elkaar. We spelen tegen andere kindergroepen uit heel Nederland. Wie wint de enige echte Sirkelslag KIDS beker?

KidsConnect is voor de basischool kinderen van groep 5 t/m 8. De avond begint om 19.00 uur in de foyer van het Mozaiekcentrum. Om 19.30 uur start het spel, en om 21.00 uur is de avond weer afgelopen.

Om te weten met hoeveel teams we spelen, is het belangrijk om je  van te voren op te geven. Dat kan via deze link. We hebben er zin in!! Tot de 19e! Mozaiek catering zoekt versterking

Het Mozaiek catering team zoekt versterking! Voor de verschillende diensten en activiteiten van Mozaiek zijn ook verschillende vormen van catering nodig. We zijn op zoek naar 50 mensen die het leuk vinden om hun talent hiervoor in te zetten.

Houd je van de kerk en van bakken en/of koken? Meld je dan aan via catering@mozaiek0318.nl. Je ontvangt dan de uitnodiging voor een informatie bijeenkomst op zondag 28 november om 9:30 uur. 

Meer weten over Mozaiek catering? Bekijk ook eens onderstaand filmpje!Dubbel feest in de Basiliek

Woensdagmiddag 3 november waren Ollie en Sophie live in de Basiliek. En wat was het een mooi feest! Er is een tof filmpje gemaakt als terugblik op deze dag. Bekijk deze hier en geniet mee!

Een aantal dagen later, op zondagavond 7 november was de tweede aWAYke night van WAY. Dit keer kwamen jongeren van alle WAY Mozaiek locaties bij elkaar. Het was zo bijzonder om samen met honderden jongeren te worshippen, connecten, bidden, dansen en luisteren naar een powerpreach Jesse van Melle. Ook was deze avond de start van het Solarproject voor Kenia. We gaan met elkaar létterlijk licht brengen op de donkere en vergeten plek Marsabit in Kenia, door te investeren in lampen op zonne-energie. Klik hier voor meer informatie.

De aftermovie van de aWAYke night verschijnt binnenkort op de WAY socials, dus houd deze in de gaten!Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuw Mozaiekdeeltje verwelkomen en een huwelijk aankondigen.

Geboorte
Op 1 november 2021 is Zion Manoah Reitsma geboren. Hij is de zoon van David en Rozemarijn. We wensen hen veel geluk toe met elkaar!

Huwelijk
Op 16 november 2021 trouwen Tessa Haggenburg en Amse Hamming in ‘Het Mussennest’ in Otterlo. Voorganger is Ferry Gerritsen. We wensen hen een mooie dag toe!

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser