Bekijk dit bericht in uw browser


Mozaiek0318 nieuwsbrief | 9 december 2018

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Programma Mozaiek kids
  2. De Marriage Course? Eigenlijk voor iedereen!
  3. Alpha cursus | Versterking Alpha team
  4. We Are Young #Arts zoekt enthousiaste mensen
  5. Omzien naar elkaar
  6. Agenda 2018


Programma Mozaiek kids

Wij willen jullie graag elke zondag meenemen in wat onze kinderen hebben geleerd binnen de kinderdienst, zodat hier ook thuis over verder gepraat kan worden. 

Het grote geschenk

Je kan het niet gemist hebben: het grote cadeau bij binnenkomst van de Basiliek. Het thema van deze maand is dan ook 'het grote geschenk'. We willen de kinderen deze maand leren wat gul zijn betekent en hoe je dit in de praktijk brengt. Vandaag hebben we het erover gehad dat je de kansen om te geven en te delen niet moet missen. We willen dat de kinderen begrijpen dat als we omzien naar anderen, we ook de nood bij anderen kunnen zien en hen ook misschien kunnen helpen door gul te zijn en iets aan hen te geven. We hebben stil gestaan bij het verhaal van de gelijkenis van de rijke man (Lukas 12:13-21). God wil dat wij delen en geven, door gul te zijn laat je anderen zien dat je van hen houdt en dat ze belangrijker voor je zijn dan je eigen spullen/bezit. Je laat zo ook zien dat God van hen houdt en voor ze zorgt. 

Bijbeltekst deze maand:

“Vertel de rijke mensen ook dat ze zoveel mogelijk goede dingen moeten doen. En dat ze hun bezit moeten delen met anderen.” (1 Tim 6:18)De Marriage Course? Eigenlijk voor iedereen!

De Marriage Course is een korte cursus voor iedereen die het huwelijk serieus neemt. Of je nu 2 of 50 jaar getrouwd bent, het uitgangspunt is dat de Marriage Course je de mogelijkheid biedt om je relatie te verdiepen of te intensiveren. Ga je deze uitdaging aan? 

Vier avonden en twee dagen ben je er als echtpaar samen uit. Gezellig met een hapje en drankje ga je in alle rust samen (dus niet in een grotere groep!) praten over zaken waar je in de drukte van het dagelijks leven waarschijnlijk nauwelijks aan toe komt. Geheel privé aan een tafeltje voor twee. Aan de hand van een DVD en cursusboek komen onderwerpen aan bod als: effectief communiceren, omgaan met ouders/schoonouders, tijd nemen voor elkaar etc. De kosten voor de cursus bedragen € 160,- per stel; mocht dit onoverkomelijk zijn laat dit gerust even weten bij de aanmelding. 

We bieden de Marriage Course 2x per jaar aan. De cursus die op 7 februari begint heeft nog ruimte voor vijf stellen, in het najaar starten we de cursus opnieuw. Meld je snel aan via contact@mozaiek0318.nl

Voor stellen die trouwplannen hebben, bieden we de Pre-Marriage Course aan. Een goede en gezellige investering voor je relatie. Voor meer informatie hierover kun je eveneens een e-mail sturen naar contact@mozaiek0318.nl.
 Alpha cursus | Versterking Alpha team

Op zondag 27 januari 2019 gaat de volgende Alpha cursus weer van start.Tevens start op woensdag 23 januari de Alpha Youth cursus. Wil je een verdieping van je geloofsleven, meer weten over onder andere bidden, Bijbellezen, de rol van Jezus en meer ervaren van God in jouw leven? Dan is Alpha echt iets voor jou. De kernwoorden van een cursus zijn lekker eten, gezelligheid, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren.

Een Alpha cursus duurt elf avonden en een hele zaterdag. Vele duizenden mensen over de hele wereld volgden al een Alpha-cursus en ervoeren dit als een enorme boost in hun geloofsleven. Je bent van harte welkom! Geef je op via contact@mozaiek0318.nl.

Kom jij ons Alpha team versterken?
Eén van de belangrijke onderdelen van de Alpha cursus is het samen eten. Op de zondagavonden wordt De Taverne gebruikt als “Alpha restaurant”. We hebben wederom veel gastvrouwen en gastheren nodig om de catering tijdens (een aantal) van deze avonden perfect te verzorgen. Tevens zijn we op zoek naar mensen die een aantal keer zouden willen koken voor onze deelnemers. 

Zit gastvrijheid jouw in het bloed, en/of hou je van koken, meld je dan aan als gastheer/ gastvrouw of koker voor het Alphateam via contact@mozaiek0318.nl.We Are Young #Arts zoekt enthousiaste mensen

We hebben heel veel jongeren in de gemeente. Jongeren die in deze wereld hun plek aan het vinden zijn, met meer mogelijkheden om uit te kiezen dan ze ooit vorm zouden kunnen geven. Niet alleen gericht op talent, maar ook op het gebied van geloof.

God spreekt door vele kunstvormen: van het creëren van een dans tot het schrijven van een verhaal. Hij weet als geen ander wat ons zal raken. We hebben een bijzondere gave in handen gekregen, die op geestelijk vlak veel teweeg kan brengen. Onze jongeren willen we de gelegenheid bieden om dit te ontdekken en te ontwikkelen!

We zijn dan ook op zoek naar mensen, met specifieke talenten op bovenstaand gebied, die met ons dit avontuur willen aangaan. Een prachtig platform van de kunsten voor onze jongeren! Gaat er al wat prikkelen? Neem dan contact op met Jane de Ruiter via weareyoung@mozaiek0318.nl.
 Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda 2018

donderdag 06 december 2018 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
We are Young #Sports - Bootcamp (16+)
zondag 09 december 2018 Samenkomsten
We Are Young #Church
maandag 10 december 2018 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 11 december 2018 We are Young Meet & Greet
Uur van Gebed
woensdag 12 december 2018 GROW - Introductie december 2018 tweede avond
GROW - Verslaving - een weg naar herstel
GROW - Gerechtigheid (2)
donderdag 13 december 2018 We Are Young #Grow
We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
55+ bijeenkomst (avond)
zaterdag 15 december 2018 We Are Young #Connect
zondag 16 december 2018 Samenkomsten
maandag 17 december 2018 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
We are Young #sports - zaalvoetbal (16 en 21+)
dinsdag 18 december 2018 Uur van Gebed
donderdag 20 december 2018 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
We are Young #Sports - Bootcamp (16+)
zondag 23 december 2018 Kerst 2018
maandag 24 december 2018 Kerst 2018
We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 25 december 2018 Kerstgezinsdienst 2018
Uur van Gebed
donderdag 27 december 2018 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
vrijdag 28 december 2018 We are Young #sports - Trailrun (16+)
zondag 30 december 2018 Samenkomsten