Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 5 november 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl

 1. Samenkomsten en livestream | Keniazondag 6 november 2022
 2. WAY Worship X Prayer | zondag 6 november 2022
 3. Inzegening nieuwe leden Raad van Opzieners Mozaiek0318
 4. Moziaiekers in actie voor Oekraïne
 5. Alphaweekend
 6. Reminder: Inzameling kledingbank Veenendaal | zondag 13 november 2022
 7. Familieberichten
 8. Agenda


Samenkomsten en livestream | Keniazondag 6 november 2022

Zondag is het Keniazondag in alle Mozaiek gemeenten! Dat betekent dat in de diensten van 9.30 uur en 11.30 uur de verbinding met onze partnerkerken in het Noorden van Kenia centraal staat. Voorganger Johan Ravesloot en Youth Pastors Chesron en Esmee Sminia hebben in oktober een bezoek aan Kenia gebracht en delen hun verhalen over deze bijzondere reis. 

We sluiten de diensten af met een dansvideo waarop Keniaanse kinderen dansen op het lied 'onze God’. Uiteraard mogen alle kinderen meedoen met deze speciale dans, ze komen dan vanuit Mozaiek Centrum samen met de kinderwerkers naar de Basiliek. 

Livestream, tolken en vertaling
De dienst van 9.30 uur wordt ook als livestream uitgezonden. Er is dan eveneens een gebarentolk en schrijftolk aanwezig. Daarnaast is er vertaling van de dienst beschikbaar in het Engels.

Crèche en kinderdienst
Tijdens de dienst van 9.30 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 8. Aan het einde van de dienst komen de kinderen naar de Basiliek om mee te doen aan de dans. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we deze zondag voor het waterproject in Kenia. Ook via deze link kun je een steentje bijdragen.

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken.WAY Worship X Prayer | zondag 6 november 2022

Morgenavond is het weer tijd voor een WAY Worship X Prayer Night. Deze avond is speciaal voor jongeren en zal helemaal in het teken staan van gebed en aanbidding. Zoals je misschien wel weet, is Mozaiek verbonden met Kenia. Tijdens de Worship X Prayer Night zullen we hierbij stilstaan. Het belooft een toffe avond te worden!

De deuren zullen om 19.00 uur opengaan en de avond zelf begint om 19.30 uur. Ben je erbij? Meld je dan hier aan. We zien naar je uit!

WAY Worship X PrayerInzegening nieuwe leden Raad van Opzieners Mozaiek0318

Vorige week zondag 30 oktober zijn tijdens de 2e dienst Harm Hardeman en Mirjam Kooistra ingezegend als nieuwe leden van de Raad van Opzieners (RvO).Moziaiekers in actie voor Oekraïne

Als Mozaiek hebben we aan het begin van dit jaar twee keer een vrachtwagen vol met goederen ingezameld voor de mensen in Oekraïne. Vooralsnog doen we dit niet opnieuw, maar wijzen wij je graag op de actie van een mede-Mozaieker.

Rond 14 november aanstaande vertrekt er opnieuw een vrachtwagen met een humanitair transport naar Kiev in Oekraïne. Dit is inmiddels het vierde transport van stichting 'Woudenberg voor Oekraïne' in samenwerking met 'Renswoude voor Oekraïne'. De vervoerder rijdt door tot in Kyiv. Daar wordt alles gelost en verdeeld over gebieden in Oekraïne waar de nood het hoogst is. De mensen maken zich vooral zorgen over de winter die aanstaande is. Daarom zijn ze met name op zoek naar:

Vrachtwagen Oekraine
 • warme kleding
 • beddengoed
 • slaapmatten / matrassen
 • slaapzakken
 • (houdbaar) voedsel
 • elektrische kachels
 • gaskooktoestellen (liefst met lege gasflessen; vullen kan in Oekraïne)
 • generatoren
 • verbandtrommels

Inzamelpunt:
Molenstraat 30B in Renswoude.

Openingstijden:
Iedere donderdag van 18.00-20.00 uur en elke zaterdag van 9.00-15.00 uur.

Contactpersoon:
Hage Nap (06-5362429).

Grotere partijen zijn ontzettend welkom. Heb je hier een idee voor? Stuur dan een appje, e-mail (bengschmidt@gmail.com) of bel (06-46340911) naar Ben Schmidt.

Kijk hier voor een compleet overzicht. Vanuit de stichting is dagelijks contact met de vrienden in Oekraïne en daarom weten ze dat alles echt op de goede plek aankomt.Alphaweekend

Het is weer Alpha weekend. Gisteravond en vandaag is het weekend van de Heilige Geest in Lunteren. Met circa 55 deelnemers leren, ervaren en ontdekken we  wie de Heilige Geest is en hoe Hij werkt.

De drie thema’s die we gaan behandelen dit weekend zijn:

1) Wie is de Heilige Geest
2) Wat doet de Heilige Geest
3) Vervuld worden met de Heilige Geest

We vragen je om mee te bidden voor de deelnemers, ook diegenen die strijd ervaren en voor de deelnemers die het lastig vinden om zich open te stellen voor Jezus. We bidden dat de Heilige Geest volledig zijn werk mag en kan doen en dat Zijn kracht ervaren wordt zodat er mensenlevens veranderd zullen worden. We zijn dankbaar dat er zoveel deelnemers zijn, dat we een locatie hebben en dat er weer een maaltijd wordt verzorgd. We kijken uit naar wat God gaat doen! Reminder: Inzameling kledingbank Veenendaal | zondag 13 november 2022

KledinginzamelingReminder: Volgende week zondagochtend 13 november zamelen we voorafgaande aan onze diensten, kleding in voor de Kledingbank in Veenendaal. Kinder-, dames - en herenkleding: alles is bruikbaar. Ook schoenen zijn welkom! Voorwaarde is, dat de kleding en schoenen nog goed zijn. Vraag je dus af, of je de kleding en schoenen zelf nog kunt dragen en zorg dat alles wat je inlevert, schoon en netjes is.Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuwe deeltje verwelkomen en een huwelijk vermelden. 

Geboren
Op 9 oktober is Ava Nancy geboren. Ava is de dochter van Maik en Ina van Harn. Het gaat goed met het gezin en met Ava gaat het heel goed. Huwelijk
Na een huwelijk van 31 jaar hebben Ernst Jan en Marian van de Bovenkamp op 29 oktober alsnog de zegen van God ontvangen over hun huwelijk. Cees en Rommy van Harten hebben dit moment met hen gevierd. We willen hen van harte feliciteren met deze mooie stap.

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser