Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 17 september 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl

 1. Terugblik Gebed2daagse Mozaiek voorgangers | Sing a little louder, als een stem van Hoop
 2. Samenkomsten en livestream | zondag 18 september 2022
 3. Terugblik Sunday Funday | zondag 11 september 2022
 4. Doopinformatieavond | woensdag 28 september 2022
 5. Bericht vanuit het kinderwerk
 6. Voorstellen nieuwe leden RvO
 7. Ollie en Sophie live in de Basiliek | zaterdag 1 oktober 2022
 8. Save the date: Anders Samen
 9. Familieberichten
 10. Agenda


Terugblik Gebed2daagse Mozaiek voorgangers | Sing a little louder, als een stem van Hoop

Hey lieve mensen,

Hier een terugblik op de gebeds2daagse van 8-9 september, waar we van een tijd van ontmoeting, gebed, aanbidding, bemoediging en verbinding met alle Mozaiek voorgangers en hun partners konden genieten. God verraste ons tijdens deze dagen opnieuw met de verwachting die Hij in ons hart legde.

Bedankt voor je gebed en medeleven en de e-mails die we voor, tijdens en na de gebeds2daagse hebben ontvangen.

Het was heel fijn om te ervaren hoe thuis en veilig we ons allemaal samen voelden, ook al was het voor sommigen de eerste keer. Dat is kerk zijn - welkom, veilig, geborgen.

Ido nam ons mee door een terugblik op het woord dat God ons vanaf 2019 heeft gegeven, waarin we konden terugkijken en zien hoe God Zijn gemeente bouwt - dat elk nieuw seizoen voortbouwt op het vorige. Prijs God! Zo mooi om ook daarin weer in je hart opgericht te worden, om te zien dat Zijn woord nooit leeg naar Hem terugkeert. 

Tijdens het samen vieren van het avondmaal legde God Jesaja 55 op ons hart - de uitnodiging naar Hem toe, dat we welkom zijn en álles aan Hem kunnen vragen, dat we zónder geld kunnen kopen, dat er genoeg zal zijn. Hierin ervoeren we Zijn barmhartige uitnodiging ook voor het komende seizoen voor binnen en buiten de kerk in Nederland. Vanuit Johannes 1:38 werd ons rechtstreeks de vraag gesteld: "Wat zoekt u...(en vul je naam maar in)?". Zo'n directe vraag stelde Jezus aan de leerlingen van Johannes, maar zo kwam die vraag ook direct binnen bij ons allen...  

In de daaropvolgende momenten heeft God een aantal dingen door ons allen naar voren gebracht; dat wij als beweging onze blik meer gaan richten naar buiten toe – op onze omgeving en de samenleving, dat we onze eigen muren durven neer te halen en stappen zetten waarin wij Hém de leiding geven, soms de schoenen uitdoen en in de rivier stappen (dus ‘uitstappen’), de tentpinnen uitzetten om meer ruimte te maken voor wat Hij in en door ons wil doen, ook wat Worship betreft. God heeft ons laten ervaren dat juist in het geluid van verlangende aanbidding het dak eraf zal gaan en dat Zijn stem nóg duidelijker gehoord zal worden in Nederland! 

Sing a little louder, als een stem van Hoop
Dat de omgeving waar wij leven, werken, wonen, een omgeving wordt van Hoop – waar pijn en gebrokenheid heerst dat juist daar Zijn kerk zichtbaar wordt. En ook hierin is het nodig om ruimte te creëren in onze gemeenten en omgeving, en daarom de focus naar buiten te leggen en nog meer mensen uit te nodigen om Jezus te leren kennen en met Hem in relatie te komen. Stel je voor dat jouw stad, dorp of omgeving een plek is waar God zichtbaar wordt? Waar Hij leeft in de harten van de mensen die je tegenkomt bij de Aldi, het Kruidvat of bij de kapper? Dat Hij zo zichtbaar is dat mensen zonder aarzeling voor elkaar bidden bij de winkelwagentjes van de Albert Heijn?

Opnieuw realiseerden we ons hoe hard het nodig is om elkaar juist in het kleine te ontmoeten. Om ook juist in de verbinding het leven te delen, elkaar te ontmoeten als mens, en niet eerst als voorganger of partner van... Wij als mens hebben elkaar kunnen ZIEN in onze kwetsbaarheid, moeiten en zegeningen die we met ons meenemen. Dat is ook ons verlangen; dat we de onderlinge liefde ook koesteren met elkaar in en buiten onze gemeenten. Als ik de vraag bij jou mag neerleggen die Jezus aan de leerlingen van Johannes vroeg: "Wat zoek je?", dan wil ik je uitnodigen deze vraag je hart te laten bewerken. 

Ga bij lekker bij Hem zitten, en ga op onderzoek uit in je hart. Want Hij nodigt je uit, ook in dit seizoen, voor jou als mens, en ook in het optrekken met elkaar als Mozaieker, en als kerk in Nederland.  
Geniet mee van een sfeerimpressie van onze gebeds2daagse via deze link. Jij bent geliefd!

Heel veel lieve groetjes,
namens alle Mozaiek voorgangers,
Martha Jansen van Rensburg Samenkomsten en livestream | zondag 18 september 2022

Vanaf morgen zijn de aanvangstijden van onze diensten gewijzigd. Je bent van harte welkom om 9.30 uur of 11.30 uur. Spreker is Johan Ravesloot. Het is niet meer nodig om tickets te reserveren. De dienst van 9.30 uur wordt ook als livestream uitgezonden. Er is dan ook een gebarentolk en schrijftolk aanwezig. Ook is er vertaling van de dienst beschikbaar in het Engels

Crèche en kinderdienst
Tijdens de dienst van 9.30 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 8.

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. De kids gaan de komende weken samen met Ollie en Sophie meer ontdekken over de emoties boos, bang, blij en verdrietig. We willen kinderen helpen in het ontdekken van hun emoties en het durven verwoorden hiervan. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken.Terugblik Sunday Funday | zondag 11 september 2022

Vorige week vierden we met elkaar Sunday Funday. Een feest van verbinding, ontmoeten en samen God aanbidden. Wat was het tof om zo als kerk elkaar te ontmoeten! Bekijk hier de aftermovie nog eens terug.Doopinformatieavond | woensdag 28 september 2022

Op zondag 16 oktober gaan we dopen tijdens onze diensten! Heb jij het verlangen om je te laten dopen? Meld je dan aan via onze website!

Heb je nog vragen over de doop of wil je er gewoon meer over weten? Voorafgaande aan iedere doopdienst bij Mozaiek is er een informatie avond over de doop waar we je graag ontmoeten. Op deze avond willen we je vanuit de Bijbel meenemen in onze visie op de doop op geloof. Wetende dat de doop op vele manieren wordt beleefd in onze kerken. Hierin gaan we met respect met elkaar om. De informatie avond is woensdagavond 28 september 2022 in Mozaiek Centrum, Storkstraat 33 in Veenendaal. Voor deze avond kun je je eveneens aanmelden via onze website.Bericht vanuit het kinderwerk
VOG
Vanaf dit seizoen gaan we met een verklaring omtrent gedrag werken binnen het kinderwerk. Iedereen die zich inzet voor Mozaiek Kids kan een gratis VOG aanvragen. Hiervoor ontvangen we graag een mailtje via Kids@mozaiek0318.nl met daarin je voorletters, tussenvoegsel, achternaam en het mailadres waarop je de aanvraag wilt ontvangen. Zodra we je gegevens ontvangen hebben gaan we je aanvraag in orde maken. Als je de VOG ontvangen hebt kun je een foto of scan naar ons mailen. 

Meebouwen aan het kinderwerk
Om onze visie uit te dragen werken we met enthousiaste kinderwerkers. Er zijn veel kinderwerkers die zich inzetten op zondagochtend, maar er zijn ook teams die zich op een ander moment inzetten. Zo zijn er bijvoorbeeld kinderwerkers die de verwerkingen voorbereiden of die programma’s schrijven, kinderwerkers die op vrijdagavond aan de slag gaan tijdens KidsConnectavonden en kinderwerkers die op een doordeweekse dag inkopen doen voor het decor van Ollie en Sophie.Als jij ook een steentje bij wilt dragen aan ons kinderwerk, dan komen we graag met jou in contact!

Laat van je horen als jij enthousiast wordt van onze visie en dit verlangen met ons deelt. We hebben plek voor jou! Ook als je een volle agenda hebt zoeken we graag met jou naar een taak die er nog tussen past. We geloven dat het kinderwerk niet alleen een verrijking is voor onze kinderen, maar ook voor onze kinderwerkers, omdat je de kans krijgt om op te trekken met een gezellig team waar je ruimte hebt om te groeien.

Misschien word je direct enthousiast van één van de volgende taken?

 • Bovenbouw – 1x per maand de beamer bedienen tijdens de kinderdienst
 • Bovenbouw – 1x per maand meedraaien in het techniek team (geluid Kids Worship)
 • Bijdrage leveren aan Mozaiek Magazine – een paar keer per jaar input leveren voor de kidspagina’s
 • Versturen verjaardagskaarten – het hele jaar door kinderen verrassen met een kaartje
 • Crèche – 1x per maand een kinderdienst meedraaien bij de 0- of 1-jarigen

Bekijk deze pagina om meer informatie te lezen en/of je aan te melden.

De kracht van gebed
We vinden het belangrijk om bij alles wat we doen onze Vader in de hemel te zoeken. We geloven dat gebed een krachtige motor is onder onze activiteiten. Daarom zijn we gewend om voorafgaand aan de kinderdiensten en andere activiteiten te bidden voor onze kinderen en kinderwerkers. Wij vinden het waardevol om op specifieke momenten voor het kinderwerk te bidden. Daarom organiseren wij op donderdag 22 september van 9.00 tot 9.30 uur een gebedsmoment. Je bent van harte welkom om hierbij aan te sluiten.Voorstellen nieuwe leden RvO

Met trots stellen we twee nieuwe Raad van Opzieners (RvO) leden aan jullie voor. Voor de zomer hebben we jullie allen gevraagd om potentiële kandidaten door te geven voor de Raad van Opzieners van Mozaiek0318.

Wij zijn dankbaar voor de vele namen die zijn aangedragen en aangenaam verrast door het grote aantal geschikte kandidaten dat zich hiervoor ook beschikbaar wilde stellen. Biddend zijn wij de procedure ingegaan en daar zijn deze twee kandidaten uitgekomen. 

Graag stellen we aan jullie voor:

Harm Hardeman             

en         

Mirjam Kooistra 

Wij zijn dankbaar dat zij hun talenten en tijd beschikbaar stellen aan de raad en zien uit naar de samenwerking met hen. 

Uiteraard krijgen alle delen van Mozaiek0318 zoals in de statuten staat beschreven de gelegenheid om op Bijbelse gronden bezwaar te maken. Dit kan tot 3 oktober a.s. via een e-mail naar rvo@mozaiek0318.nl. Een e-mail met een warm welkom mag natuurlijk ook. 

Als wij geen gegronde bezwaren ontvangen hopen wij Harm en Mirjam in de dienst van 30 oktober in te zegenen als lid van de RvO.

Groet en zegen!

Herman Heres, Petri Stalenhoef, Jop Douma, Ellen Douma en Mariska Gerritsen
Raad van Opzieners Mozaiek0318Ollie en Sophie live in de Basiliek | zaterdag 1 oktober 2022

Op  zaterdag 1 oktober 2022 zijn Ollie & Sophie terug met een heel nieuw programma LIVE in de Basiliek! Kom jij ook? Er is plek genoeg, dus neem ook je vriendjes, vriendinnetjes, opa’s, oma’s en papa’s en mama’s mee! Samen gaan we zingen, dansen, spelletjes doen en meer ontdekken over hoe we meer op Jezus kunnen gaan lijken. Vergeet niet om je tickets te bestellen via onze website!Save the date: Anders Samen
Net als voorgaande jaren willen we als Mozaiek0318 weer twee GROW avonden organiseren in samenwerkeing met Care, Serve en verschillende Mozaiekers, over het thema  'Anders samen'. Deze twee avonden zijn bedoeld voor stellen waarvan de relatie zich in zwaar bevindt of die zich inmiddels in een echtscheiding situatie bevinden. En voor mensen die al langer geleden uit elkaar zijn gegaan en nog rondlopen met de nodige vragen. Jullie zijn/jij bent, meer dan welkom!

De komende periode zullen we jou/jullie hier verder over informeren over programma inhoud, organisatie en het aanmelden. De avonden vinden plaats op 5 en 12 oktober. 

Familieberichten

In de familieberichten van deze week delen wij een overlijden mee, maar mogen we ook een huwelijk aankondigen.

Overlijden
Op 14 september 2022 is Lineke van Baaren overleden. Lineke is slechts 37 jaar geworden. Ze laat een gezin achter. Laten we bidden voor rust en sterkte voor dit gezin bij het verwerken van dit grote verlies.

Er is gelegenheid tot condoleren op maandag 19 september 2022 van 19.00 uur tot 20.00 uur in restaurant De Dennen, Utrechtseweg 34 te Renswoude. De dankdienst voor Lineke haar leven wordt gehouden op dinsdag 20 september 2022 om 10.00 uur in de Hervormde kerk, Kerkplein 191 te Scherpenzeel onder leiding van Mozaiek0318. De dienst is live mee te beleven via: https://kerkdienstgemist.nl/stations/891-Hervormde-Gemeente-Scherpenzeel

Huwelijk
Op 23 september trouwen Ella Pitlo en Wilbert van de Lagemaat in de Cunerakerk in Rhenen. Cees van Harten is de voorganger.We wensen het bruidspaar een feestelijke en liefdevolle dag toe!

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser