Mozaiek0318 Nieuwsbrief Maart 2018
Email weergeven in je browser

Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze nieuwsbrief. Hierin lees je meer over de gemeenteontmoeting op 18 maart aanstaande en onze diensten rondom Pasen. Ook stellen twee nieuwe coördinatoren zich aan je voor! Veel leesplezier! 

Gemeenteontmoeting op zondag 18 maart

Als gemeente zijn we gewend om twee keer per jaar een gemeenteavond te houden. Dit jaar kiezen we voor een andere vorm. In november hopen we namelijk een visiezondag te houden. Op deze zondag willen we met jullie delen wat onze visie op de toekomst van onze gemeente is en wat daarin onze plannen zijn. In en rond onze diensten op die zondag zal daar dan ook het accent op liggen. Als er tussentijds zaken spelen die belangrijk zijn om te delen, zullen we dat natuurlijk doen, want onze gezamenlijke betrokkenheid en ons gebed zijn onmisbaar als het gaat om de ontwikkelingen binnen Mozaiek0318.
 
Wat we blijven doen is jullie twee keer per jaar de mogelijkheid geven om geďnformeerd te worden over de financiën van Mozaiek0318. Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn naar jullie als het gaat over de inzet van de (financiële) middelen die God ons toevertrouwt.

Graag verwelkomen we jullie op zondag 18 maart a.s. om ongeveer 10.45 uur in de Taverne, om jullie op de hoogte te stellen van de financiële resultaten over 2017. De kascommissie zal dan ook een verslag doen van hun controle van de jaarcijfers van 2017.

Deze bijeenkomst doen wij op dit tijdstip zodat je of aansluitend aan onze eerste dienst wat langer kunt blijven of voorafgaand aan de tweede dienst iets eerder kunt komen. We zien uit naar je komst!

Diensten rondom Goede Vrijdag en Pasen

Kerst ligt voor ons gevoel nog niet heel ver achter ons en toch zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen rondom Goede Vrijdag en Pasen. We kijken verwachtingsvol uit naar de tijd waarin we samen stil mogen staan bij het lijden, het sterven én de opstanding van Jezus.
 
Concrete informatie volgt later maar voor nu alvast wat praktische informatie:
 • Goede Vrijdag, vrijdag 30 maart 2018 | 2 diensten om 19.00 uur en 21.30 uur.
  Let op: tickets reserveren is noodzakelijk, aangeboden programma voor 12+
   
 • Pasen, zondag 1 april 2018 | 3 diensten om 09.00 uur, 11.00 uur en 13.00 uur.
  Let op: tickets reserveren noodzakelijk
   
 • Tijdens Pasen hebben de Kids (gr. 1 t/m 8) allemaal hun eigen dienst.
   
 • Tickets zijn te reserveren vanaf zondag 11 maart 2018.
We zijn het inmiddels gewend om voor de grotere diensten tickets te reserveren, maar willen dit toch graag nog even uitleggen. De reden dat we hiervoor kiezen is heel bewust om de veiligheid voor iedereen te garanderen en om aan deur niemand teleur te hoeven stellen vanwege een overvol gebouw.

Team Worship zoekt creatieve mozaiekers

Voor onze Goede Vrijdag diensten zijn we op zoek naar mensen die graag schilderen, boetseren, tekenen, een mozaďek leggen, of met handletterkunst aan de slag zijn. Ben jij die persoon die, samen met het worship team, het lijden en sterven van Jezus wil vertalen door je (kunst-)werk heen? We willen er met elkaar een onvergetelijke en indrukwekkende avond van maken. Een avond van schoonheid, verstilling en aanbidding.

Voor meer informatie of aanmelden stuur je een mailtje naar contact@mozaiek0318.nl. We zien uit naar de reacties!

Even voorstellen: Heike van Teylingen, coördinator Welcome

De eerste keer dat ik met mijn gezin bij Mozaiek0318 binnenliep, voelde ik me meteen welkom. Ik heb het als heel plezierig ervaren, om al bij de deur hartelijk ontvangen te worden en om daarna naar de bar te lopen voor een bakkie koffie. Het voelde meteen heel vertrouwd en warm. Het mooie vind ik dat er een team van zoveel lieve mensen, dienstbaar, geduldig maar ook hard werkend zorgt voor dit warme Welkom. Om deze reden ben ik vanaf 2015 gaan meedraaien in het team Welcome.
 
Door de groei van de gemeente, en zo ook de nodige vele vrijwilligers, is er besloten de pijler van Welcome te starten. Hieronder vallen de teams van Welkom en Koffie, maar ook willen we graag gaan starten met een catering team. Vanaf 1 januari 2018 heb ik de taak van coördinator Welcome op mij genomen. 
 
Mijn naam is Heike van Teylingen, getrouwd met Mark van Teylingen. Samen hebben we 2 lieve dochters Maaike van 16 en Esther van (bijna) 14. Ik ben een mensen mens, ieder mens mag gezien worden en zich geliefd weten. God heeft ons allemaal gemaakt, ieder mens is uniek. Achter ieder mens zit een verhaal, dat de moeite waard is.

Mijn verlangen is dat ik zichtbaar en benaderbaar ben voor alle mensen uit het team Welcome. Dat we samen de liefde van Jezus mogen uitstralen. Naar elkaar en naar alle mensen die we bij Mozaiek0318 mogen ontvangen.

Even voorstellen: Wilke Meijering, coördinator Serve

Mijn naam is Wilke Meijering, getrouwd met Jan, en we hebben 3 prachtige kinderen mogen ontvangen: Anne-Marie van 22, Matthijs van 17 en Rogier van 14.
Vier jaar geleden heeft God ons op een wonderlijke weg naar Mozaiek0318 gebracht, en we geloven dat we zijn liefde mogen uitdelen. Vrij snel nadat we ons aansloten bij Mozaiek0318 kwam ik in contact met Willy Koudijs, de spil van toen nog de diaconie. Er was toen al veel te doen en dat is niet veranderd. Met een snelgroeiende gemeente nemen ook de hulpvragen meer en meer toe.

Inmiddels heet onze pijler “Serve”, wat dienen, helpen betekent, en vanaf de zomer mag ik de taak van “Coördinator Serve” van Willy gaan overnemen. Ik zie er heel erg naar uit om nog veel meer van Gods Liefde uit te mogen delen aan onze mede mozaiekers maar zeer zeker ook daarbuiten. We hebben een mooi team van vrijwilligers, en met elkaar zorgen we voor de ander. 

We zijn als Mozaďek0318 een gemeente waar we God aanbidden - Van elkaar houden - En onze omgeving dienen.

Dit is wat Serve omvat: omzien naar elkaar! Het is een Bijbelse opdracht om, waar mogelijk, mensen te ondersteunen in hun nood en samen te zoeken naar mogelijkheden de nood te verlichten dan wel op te lossen: helpen waar geen helper is.

Het is iets wat voor mij vanzelfsprekend is: laten we elkaar tot hand en voet zijn. Voor Serve geldt dat echt letterlijk: iemand helpen met het huishouden omdat het even niet lukt vanwege een operatie of een andere reden. Een maaltijd koken voor iemand die ziek is. Maar ook bijstand bieden bij financiële problemen. Of een vluchtelingen gezin helpen met het opknappen van hun huis. Klussen bij iemand die de middelen niet heeft of het om een andere reden zelf niet kan. Iemand rijden naar het ziekenhuis. Ook hebben we binnen Serve een bezoekteam. We bezoeken mensen die het nodig hebben, bv na of tijdens ziekte, en ook zijn we bezig het ouderen bezoek op te zetten.Wat ook erg gaaf is, is de jaarlijkse kerstpakketten actie. Zo mooi om te zien hoe we als gemeente om mogen zien naar elkaar, en onze omgeving.

Het dienen van de ander is wat mij als persoon maakt wie ik mag zijn; God heeft het in mijn hart gelegd dat ik de nood van de ander zie en er van wakker kan liggen. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat God deze taak op mijn weg heeft geplaatst en kijk er naar uit om samen met ons team het verschil te maken!

Op zoek naar een nieuwe medewerker communicatie

Hoi! Even een berichtje van Erwin van de Zande, Coördinator Communicatie Mozaiek0318. Zoals je wellicht hebt gezien is Mozaiek0318 op zoek naar een nieuwe medewerker communicatie. De reden daarvan is dat ik er helaas mee stop.
 
Ik hoor je denken: ‘Helaas? Waarom blijf je dan niet?’ In september heb ik vol vertrouwen een contract getekend en ben ik met heel veel energie begonnen aan deze 3-daagse job. En wat ik van tevoren dacht is zeker waar: het is een hectische job waarin er veel op je af kan komen maar tegelijkertijd ook te gek om te doen. Als je op zoek bent naar een communicatiebaan waar letterlijk alle facetten van communicatie aan bod komen, dan zit je hier goed.
 
Wat ik tijdens het tekenen van mijn contract nog niet wist, is dat mijn vrouw Suzanne heel pril zwanger was. Iets waar we ongelofelijk dankbaar voor zijn! Nu is het zo dat wij samen ook ons eigen bedrijf hebben in de fotografie. Je zult begrijpen dat we op zoek zijn gegaan naar een goede combi tussen eigen bedrijf, baan en opvoeding. Hieruit bleek dat de 3-daagse job bij Mozaiek0318 er helaas niet meer bij past en dus heb ik de keuze gemaakt om te stoppen.
 
Ik heb het met enorm veel plezier gedaan en ik ben Mozaiek0318 ontzettend dankbaar voor de kans die ik heb gekregen en met name voor alles wat ik ook heb mogen leren. Voorlopig ben ik als Coördinator Communicatie nog niet weg en blijven wij uiteraard gewoon deel van onze mooie gemeente Mozaiek0318. Tot in de wandelgangen!

FAQ Mijn Mozaiek en App

Via support kom er regelmatig vragen binnen over Mijn Mozaiek en/of het gebruik van de app. In deze nieuwsbrief lichten we twee vragen uit.

1) Kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
 Het systeem genereert automatisch een moeilijk te onthouden wachtwoord, maar deze is aan te passen!

Ga naar Mijn Mozaiek, login en open 'Mijn Instellingen'. Op deze pagina vind je in het linkermenu de optie om jouw wachtwoord aan te passen. En als je daar toch bent.. controleer gelijk ook even of al je gegevens nog juist zijn!

2) Hoe installeer ik de app?
De Mijn Mozaiek app is hier te downloaden:
Android:   Google Play Store - Mijn Gemeente
iOS:         iTunes Apple Store - Mijn Gemeente

Na het downloaden moet je een domeinnaam invullen. Voor Mozaiek0318 is dat: mijn.mozaiek0318.nl.

Stadsakkers Veenendaal

Stadsakkers Veenendaal is een plek waar jong en oud, samen werken aan een oogst ongeacht cultuur, achtergrond of geloof.  In maart starten we met het 2e seizoen. Dankzij diverse vrijwilligers hebben we het afgelopen seizoen een prachtig oogstjaar gehad en daar gaan we dit jaar weer voor.
 
Daarvoor doet Stadsakkers Veenendaal een beroep op iedereen die graag een dagdeel vrije tijd in de week of om de 2 weken beschikbaar wil stellen om lekker buiten in groepsverband diverse verse onbespoten groenten te telen voor circa 200 adressen die gebruik maken van de voedselbank.
 
Stadsakkers zoekt veldwerkers en mensen voor coördinerende taken. Wil je meer informatie of wil je meehelpen? Kijk dan op www.stadsakkersveenendaal.nl of stuur een e-mail naar
stadsakkers.coordinatie@gmail.com of volg ons op Facebook of Twitter!

Uitgaande activiteiten Mozaiek Worship

10 maart – Rotterdam
Lesgeven aan het Kingdom Life College
 
1 april – Tweede Exloërmond
Bandconcert Mozaiek Worship
 
2-6 april – Skegness (Groot Brittannië)
Aanbidding leiden tijdens de Spring Harvest Conferentie met Mozaiek Worship
 
12 mei – Strandheem Festival
Bandconcert Mozaiek Worship
 

Agenda maart 2018

• zo 4 mrt: Samenkomsten met Ido Buwalda - 9.30 en 11.30 uur
• zo 4 mrt: We are Young Worship - 19.00 uur
• di  6 mrt: Uur van Gebed - 20.00 uur @home
• wo 7 mrt: Bidden met de zieken - 18.45 uur
• wo 7 mrt: Grow! - 20.00 uur

• zo 11 mrt: Samenkomsten met Geert Mollema - 9.30 en 11.30 uur
• zo 11 mrt: Kingdom Come - 19.30 uur
• di 13 mrt: Uur van Gebed - 20.00 uur @home
• zo 18 mrt: Samenkomsten met Kees Kraayenoord - 9.30 en 11.30 uur


Locatie van bovengenoemde activiteiten is de Basiliek, tenzij anders vermeld. De meest actuele agenda vind je altijd op www.mozaiek0318.nl.


Mozaiek0318 op Facebook
Volg ons op Twitter
Bezoek de website

Copyright © 2018 Mozaiek0318, All rights reserved.