Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 15 december 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

 1. Geen diensten op 22 december
 2. Kerst bij Mozaiek0318
 3. Oliebollen actie voor Serve
 4. Week van gebed 2020
 5. Op zoek naar mensen voor het bezoekteam van nieuwe delen
 6. Programma Mozaiek KIDS
 7. Start Alpha cursussen in januari en februari 2020
 8. Gerda te Roller naar Lesbos
 9. Omzien naar elkaar
 10. Agenda
 11. Activiteiten Mozaiek Worship


Geen diensten op 22 december

Volgende week zondag 22 december zijn er géén diensten in Mozaiek0318! Op 23, 24 en 25 december worden er totaal 9 (!) kerstdiensten georganiseerd, wat zorgt voor een grote belasting voor onze vrijwilligers. Om de verschillende teams te ontlasten is er besloten om deze zondag geen diensten te houden. Kerst bij Mozaiek0318

Op maandag 23 decemberdinsdag 24 december en woensdag 25 december organiseren we in totaal negen kerstdiensten. Samen met jou willen we deze dagen vieren dat Jezus, de Hoop van de wereld, naar de aarde is gekomen. Maar niet alleen met jou. We willen dit ook vieren met je vrienden, je buurman of buurvrouw, familieleden of andere mensen die je dierbaar zijn.

Voor de diensten zijn er gratis kaarten beschikbaar via onze website. Hierdoor voorkomen we dat diensten overvol raken en kunnen we tevens de veiligheid van de bezoekers garanderen. Het aantal reserveringen gaat erg hard, waardoor bij een aantal diensten het maximum aantal tickets al is behaald. Mocht je onverhoopt toch te veel of dubbele tickets besteld hebben, dan kun je online heel eenvoudig jouw bestelling annuleren of wijzigen met je bestelnummer en het bijbehorende e-mailadres via deze link

Het is voorgaande jaren helaas voorgekomen dat er veel no shows waren. En dat is zonde, zeker omdat we hierdoor ook mensen hebben moeten teleurstellen en dat is juist iets wat we niet met Kerst willen! Er is voor iedereen plaats tijdens één van de diensten!

OPROEP: WIL JIJ DIENEN RONDOM OF TIJDENS ONZE KERSTDIENSTEN?
We zijn enorm dankbaar dat we ook dit jaar weer een groot aantal kerstdiensten mogen en kunnen organiseren. Tijdens deze dagen is er een groot team van vrijwilligers actief om alle bezoekers te verwelkomen, maar we kunnen op een aantal plekken nog wat extra mensen gebruiken. Zou jij ons willen komen versterken tijdens of rondom 1 of meerdere diensten? Klik dan hier om je aan te melden.Oliebollen actie voor Serve

De oliebollenactie is er weer! Ook dit jaar gaat de opbrengst helemaal naar Serve. Zo hopen we dat Serve in 2020 nog meer mensen kan helpen.

We bakken oliebollen (met en zonder krenten) en appelbeignets. Op dinsdag 31 december is alles af te halen bij @home. Dit kan tussen 08.00 en 10.30 uur of tussen 10.30 en 14.00 uur.

Klik hier om je online bestelling te plaatsen. Op zondag 15 december staan we ook met een inschrijfformulier in de hal.

Oh, en voor de 31e geldt: je mag ook gezellig langskomen voor een kopje koffie of warme chocomel!Week van gebed 2020

Van zondag 19 januari tot zaterdag 25 januari houden we met een groot aantal kerken in Veenendaal de week van gebed, een initiatief van de Raad van Kerken en Missie Nederland. Het thema van deze  week is: “Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons” (naar Handelingen28 vers 2). 

Wil je deze week meebidden? Onderstaand de data en locaties:
Zondag 19 januari startdienst 10.00 uur in kerkgebouw van Baptistengemeente, De Schutterij 2.
Maandag 20 januari in wijkkerk De Open Hof, Ronde Erf (voorbereiding in samenwerking met de ICF).
Dinsdag 21 januari in kerkgebouw Bethelkerk, Spanjaardsgoed 7 (voorbereiding door Bethelkerk en Mozaiek0318).
Woensdag 22 januari in Verpleeghuis De Meent,  Grote Beer 10 (voorbereiding in samenwerking met Baptistengemeente de Verbinding)
Donderdag 23 januari in de Petrakerk, Kerkewijk 135 (voorbereiding door Petrakerk en De Regenboog).
Vrijdag 24 januari in de RK Salvatorkerk, Adriaan van Ostadelaan 56 (voorbereiding in samenwerking met het Leger des Heils).
Zaterdag 25 januari in de Westerkerk, Goudvink 2 (voorbereiding in samenwerking met de Nederlands Gereformeerde Kerk).

De door-de-weekse bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 tot ongeveer 20.00 uur.Op zoek naar mensen voor het bezoekteam van nieuwe delen

De meeste mensen binnen Mozaiek weten hoe het gaat, na afloop van elke introductiecursus krijgen de mensen die zich hebben aangemeld om deel te worden van Mozaiek0318 een kennismakingsbezoek. Heel gezellig en een oprechte toevoeging! 

Voor nu zijn we dringend op zoek naar mensen die het leuk vinden om bij wijze van kennismaking onze nieuwe delen te bezoeken. We verwachten van je dat je welkom uitstraalt, inlevingsvermogen hebt, je goed kan luisteren, positief bent ingestoken, in staat bent om te troosten en vragen te beantwoorden, het Mozaiek DNA hebt en durft te bidden met de nieuwe delen. 

Is dit iets wat precies bij jou past en lijkt het je wat om te dienen binnen het kennismakingsteam. Meld je dan aan via: contact@mozaiek0318.nl.Programma Mozaiek KIDS

Deze week ging het verhaal over Lucas 2:1-7, naar het bekende moment waarop Jezus geboren wordt. Ook al werd Jezus geboren waar de dieren verbleven, God zorgde voor alle details. De Heiland van de Wereld werd geboren en Gods mededogen voor ons was ten volle zichtbaar. 
Doel: Ik leer dat God ons het grootste geschenk gegeven heeft. 

Voor thuis
Wat is het grootste geschenk wat jouw kind ooit gekregen heeft? Beseft hij of zij dat Gods geschenk nog vele malen groter was? Praat er met elkaar over, je kind kan veel van jou leren!

Bijbeltekst van de maand
Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. (Johannes 3:16).

29 december: Kindertheater Simon enzo
Zondag 29 december komt Kindertheater Simon enzo met de voorstelling Barmhartige baviaan! Tijdens de 1e en 2e dienst zitten alle kinderen van groep 1 t/m groep 8 in de Kleine zaal, boven in de Basiliek.Start Alpha cursussen in januari en februari 2020

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is de Alpha iets voor jou! Lekker eten, gezelligheid, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren, zijn de kernwoorden van een Alphacursus.

Op zondag 26 januari 2020 gaat de volgende Alpha weer van start en op woensdag 11 februari en donderdag 12 februari de Alpha Youth (14-18 jaar). Ga voor meer info en alle data naar onze website. Je bent van harte welkom! Gerda te Roller naar Lesbos

Tijdens de 2e dienst vanochtend hebben we gebeden voor Gerda te Roller.

Zij gaat van 16 t/m 30 december via de stichting Christian Refugee Relief al vrijwilliger vluchtelingen helpen op Lesbos. Vanuit een christelijke visie biedt deze organisatie onze naasten in nood een helpende hand. Gewoon door er te zijn, te helpen en te ondersteunen waar nodig. 

We bidden Gerda Gods zegen en kracht voor het vrijwilligerswerk toe.Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten van deze week lees je hier. Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda
zaterdag 14 december 2019 We Are Young #Connect
zondag 15 december 2019 Samenkomsten
maandag 16 december 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 17 december 2019 Uur van Gebed
woensdag 18 december 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
zondag 22 december 2019 Samenkomsten vervallen!
maandag 23 december 2019 Kerstnachtdiensten 2019
We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 24 december 2019 Kerstnachtdiensten 2019
We Are Young #Arts
Uur van Gebed
woensdag 25 december 2019 Kerstgezinsdiensten 2019
 

Kijk op onze website voor de volledige agenda. 

Activiteiten Mozaiek Worship


zaterdag 14 december 2019 Mozaiek Worship College
zaterdag 11 januari 2020 Studiedag - Apeldoorn
zaterdag 18 januari 2020 Mozaiek Worship College
zondag 09 februari 2020 Studiedag - Leeuwarden
zaterdag 15 februari 2020 Mozaiek Worship College
zaterdag 22 februari 2020 Studiedag - Terneuzen
 
 Bekijk dit bericht in uw browser