Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 4 juli 2020

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Dienst van zondag 5 juli
  2. Afsluiting 1e Alpha Online
  3. Wijziging Coordinatie Serve
  4. Mozaiek KidsOnline | Zoom Meeting
  5. Familieberichten
  6. Agenda


Dienst van zondag 5 juli

Samen zijn we kerk! Ook tijdens de zomermaanden komen we als Mozaiek nog niet fysiek samen, maar dat betekent niet dat we geen diensten hebben. We willen nog steeds met elkaar God aanbidden, samen lezen in Zijn woord, en juist nu samen bidden voor elkaar en onze omgeving. Daarom kun je iedere zondag in de veiligheid van je eigen huis, via een livestream inschakelen. We hopen je op die manier te 'ontmoeten'. Gewoon zoals je bent! 

Johan Ravesloot zal komende zondag tijdens de online dienst voorgaan met het thema 'Smaakmakers'. De LIVESTREAM begint om 11.00 uur. Om 10.00 uur is er weer een Kids livestream met Ollie en Sophie. Kijk jij ook?

Ook zal er een gebarentolk aanwezig zijn tijdens de livestreams.

Klik hier voor de livestreams.Afsluiting 1e Alpha Online

Afgelopen april zijn we vanuit Mozaiek0318 en Mozaiek033 gestart met Alpha Online. Omdat Alpha Online voor iedereen nog onbekend was, was het een bijzonder avontuur in gang gezet door de coronacrisis.

Met steun van Alpha Nederland zijn we met een klein kernteam aan de slag gegaan. Ook onder enige  tijdsdruk omdat we de Alpha Online graag voor de zomervakantie wilden afronden. Tot onze verbazing stroomden de aanmeldingen binnen en hebben er uiteindelijk ruim 100 mensen meegedaan aan deze cursus!

Gelukkig waren er voldoende gespreksleiders en werden we ondersteund door het gebedsteam wat ook de gewone Alpha ondersteunt. Voorafgaand aan de Alpha avonden kwamen we via Zoom met de gespreksleiders en gebedsteam bij elkaar. De getuigenissen van wat er zich allemaal afspeelt in de diverse groepen is indrukwekkend. 

Alpha Online is niet te vergelijken met een ‘originele’  Alpha cursus. Misschien is dat dan ook wel de reden dat het een hele andere doelgroep aanspreekt. Meerdere deelnemers gaven aan niet de gelegenheid te hebben om mee te doen aan de Alpha cursus of het binnenstappen bij een Alpha te spannend te vinden. Alpha Online behandelt wel dezelfde thema’s, maar alles verloopt via Zoom. Doordat de groepjes allen hun eigen Zoom account hebben, is er veel flexibiliteit om op diverse tijden bij elkaar te komen.

Inmiddels zijn we de Alpha Online aan het afsluiten. We hebben veel geleerd tijdens deze Alpha en zullen alles goed evalueren zodat we na de zomervakantie weer een Alpha Online kunnen gaan aanbieden. Want er is wel gebleken dat God zich niet laat tegenhouden door een virus en zijn schapen overal weet te vinden!Wijziging Coordinatie Serve

Vanaf 1 september neemt Carola Twilt na 3 jaar het stokje over van Jan en Wilke Meijering. Carola is op dit moment al Coördinator van Care. De werkzaamheden van Care en Serve liggen in elkaars verlengde en er was binnen beide pijlers al regelmatig contact bij overlappende hulpvragen. Het is dan ook goed om beide bedieningen onder 1 Coördinator te laten vallen. We zien bij Carola de passie en de expertise om het leiderschap van Serve over te nemen.

Serve wil hulp bieden aan wie dit nodig hebben. En doen dit in de brede zin van het woord. Vanuit Gods liefde voor ons mogen we omzien naar elkaar en deze liefde doorgeven door in actie te komen. En helpen we waar geen helper is. Door de inzet en passie van Jan en Wilke is de bediening van Serve in de afgelopen jaren verder geprofessionaliseerd. Vele mensen hebben, vaak onzichtbaar, steun ontvangen op de momenten dat dat nodig was. 

We bedanken Jan en Wilke voor hun inzet en wensen Carola veel succes en zegen met haar vernieuwde bediening binnen Mozaiek0318.

Jan en Wilke: "Helpen waar geen helper is." Carola: "Met hart en handen."

 Mozaiek KidsOnline | Zoom Meeting

Speciaal voor de kids uit groep 5-8 (midden- en bovenbouw) is er t/m 19 juli a.s. op zondag van 10.30 uur tot 11.00 uur een KidsOnline meeting via Zoom. Hierin hopen we een leuke en leerzame tijd met elkaar te hebben en daarbij vinden we met name het contact met jou belangrijk. Bij de KidsOnline meeting zal een gedeelte gezamenlijk zijn, maar gaan we ook in kleine groepjes uit elkaar, via de Zoom Breakout Rooms. 

Wil je zondag mee doen?
Schrijf je dan in via het online formulier. Je ontvangt dan van ons zo snel mogelijk een Zoom link, Meeting ID, Password en verdere instructies voor de KidsOnline meeting. 

Heb je vragen mail naar kidsonline@mozaiek0318.nl.

Tot zondag!

Kinderwerkers Midden- en Bovenbouw

 Familieberichten

In de familieberichten van deze week twee nieuwe geboortes in onze gemeente: Jente en Marien!  Verder een nieuw bericht over de situatie van Emmy Veenendaal, bij haar is een tumor in de darm geconstateerd. En we mogen een huwelijk aankondigen: op 11 juli gaan Eline Harlaar en Harm-Jan van den Hudding trouwen. 

Jente Goslinga (24 maart 2020) Marien Schenkel (26 juni 2020) Eline & Harm-Jan

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.Agenda
zondag 05 juli 2020 Livestream Mozaiek Kids
Livestream Mozaiek
dinsdag 07 juli 2020 GROW - Date Night
Alpha Online
donderdag 09 juli 2020 Alpha Online
zondag 12 juli 2020 Livestream Mozaiek Kids
Livestream Mozaiek
zondag 19 juli 2020 Livestream Mozaiek Kids
Livestream Mozaiek


Kijk op onze website voor de volledige agenda.