Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 12 september 2020

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

 1. Welkom bij onze dienst op zondag
 2. Giften namens Mozaiek
 3. Update We Are Young
 4. Doopdienst | 20 september
 5. We Are Young Church 12-17 jaar | 13 september
 6. Even voorstellen: Janneke van Zetten
 7. Familieberichten
 8. Agenda


Welkom bij onze dienst op zondag

"Het was zo fijn om weer fysiek aanwezig te zijn! Ook al was het moeilijk om niet mee te zingen. En ontzettend goed coronaproef georganiseerd. Complimenten en dank." 

Eén van de mooie reacties die van afgelopen zondag mochten ontvangen. We zijn ontzettend blij dat we sinds 6 september jl. weer de mogelijkheid hebben mensen uit te nodigen voor onze zondagse diensten! 

Vanwege de situatie rondom het Coronavirus is er voorlopig alleen een dienst om 11.00 uur. Omdat deze dienst beperkt toegankelijk is (350 plaatsen), wordt deze tevens als livestream via onze website uitgezonden.

In eerste instantie hebben we onze delen en vrienden, actieve vrijwilligers binnen Mozaiek0318 die nog geen deel zijn, uitgenodigd voor de diensten. We merkten dat er nog ruimte was, daarom is het nu voor iedereen mogelijk om tickets voor de diensten in september te reserveren. De tickets voor oktober komen eind september beschikbaar.

Ga naar de agenda op onze website en klik op de dienst die je wilt bijwonen. Je krijgt nu alle informatie over de dienst te zien. Onderaan de pagina vind je mogelijkheid om tickets te bestellen.  

Dienst / Livestream
We starten om 10.00 uur met Ollie & Sophie en om 11.00 uur met de dienst en livestream. Bij de livestream is een gebarentolk aanwezig. Ook is er vertaling (Engels) van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams.

Theo van den Heuvel spreekt aanstaande zondag over het onderwerp 'Heimwee'. Het tweede deel van onze themaserie 'Bidden, leren van Jezus'. Giften namens Mozaiek

Aan het begin van de coronatijd hebben wij als Mozaiek-gemeentes besloten om 10% van onze collecteopbrengsten te doneren aan projecten die het juist in deze coronatijd zo moeilijk hebben. Het gaat dan om eenmalige giften. Het was ons verlangen om in deze tijd andere organisaties te zegenen met wat wij via onze (digitale) collectes mochten ontvangen.

We hadden het voorrecht om in totaal € 17.500 weg te mogen geven en dit geld is naar de volgende organisaties gegaan:

 • SOFAK, stichting ondersteuningsfonds allochtone kerken
 • De Genadebron in Bunschoten
 • Voedselbank Veenendaal
 • Jesus.net in Rotterdam
 • Projecten vluchtelingen op Lesbos (via We Are Young)
 • Francis (Nairobi) voor zijn werk in de sloppenwijken in Nairobi.

 We zijn heel dankbaar dat wij als kerk onze omgeving mochten dienen door op deze manier uit te kunnen delen!  Ook dank aan jou, omdat je het mogelijk hebt gemaakt dat we dit konden doen.
 
Reactie vanuit SOFAK: “Graag willen we jullie heel hartelijk danken voor de gift die wij onlangs van jullie hebben mogen ontvangen ten behoeve van het Corona Noodfonds Samen Kerk = Samen Sterk. Jullie gift stelt ons in staat om migrantenkerken die als gevolg van de coronacrisis in financiële nood komen, te helpen, en zo te voorkomen dat zij failliet gaan of hun gebouwen kwijt raken!”Update We Are Young

Voor de zomerperiode hebben we de vacature voor Youth Pastor uitgezet. Vanuit de sollicitaties is er een goede kandidaat gekomen, maar … hij woont in het buitenland en kan vanwege corona niet overkomen voor een kennismakingsperiode. Daarom zijn we op dit moment ook andere mogelijkheden aan het bekijken. Zodra er meer bekend is, worden jullie hier als gemeente uiteraard over geïnformeerd.

Dat betekent echter niet dat er nu geen jongerenwerk is. We zijn dankbaar met een team van enthousiaste vrijwilligers, dat tijdens de zomermaanden zeker niet stil heeft gezeten waardoor het jongerenwerk weer wordt opgestart, zoals We Are Young Church voor 12-17 jaar aanstaande zondag (voor meer info hierover zie verderop in deze nieuwsbrief).Doopdienst | 20 september

Volgende week zondag is er (eindelijk) weer een doopdienst, waarin de volgende mensen zich willen laten dopen:

 • Gerard Nijhof
 • Hilda Koenen
 • Geurie Bakker
 • Ben Beusekamp
 • Regina Breeschoten
 • Sophie van der Vegt
 • Loïs van der Vegt
 • Angèl Driezen
 • Hans Leeflang
 • Emmelie van Cooten
 • Willemijn Logtenberg-deJong
 • Chris Vink

Lees de getuigenissen van de dopelingen op onze website en vier volgende week dit feest (in de dienst of via de livestream) met hen mee!
 We Are Young Church 12-17 jaar | 13 september

We Are Young 12-17 jaar gaat weer beginnen! Na een veel te lange periode mogen we eindelijk weer bij elkaar komen als We Are Young 12-17 jaar. En daar hebben we heel veel zin in. Aanstaande zondag 13 september 19.00 uur (18.45 uur inloop) start de eerste Church weer, rond 20.30 uur sluiten we af. Kees Kraayenoord zal die avond spreken over het thema 'Weer beginnen'.

We ontmoeten elkaar in De Basiliek, de grote zaal. Aanmelden is niet nodig en neem vooral je vrienden mee. Kom je nou voor de eerste keer naar We Are Young en vind je dat best spannend? Laat het ons weten via een mailtje naar weareyoung.church@mozaiek0318.nl of meld je die avond bij het welkomteam. Zien wij jou zondag!?Even voorstellen: Janneke van Zetten

Sinds deze maand hebben we een nieuwe coördinator voor de pijler Welcome: Janneke van Zetten. In deze nieuwsbrief stelt zij zich graag voor. 

"Net voor de zomer stond de oproep voor een nieuwe coördinator Welcome in de nieuwsbrief en nu -enkele weken later- stel ik mezelf met veel plezier aan jou voor! Mijn naam is Janneke van Zetten, 33 jaar en woonachtig in Ede. Ik ben een mensen-mens en ik vind het welzijn van anderen belangrijk. Zo werk ik bij het aanmeldpunt van Auris binnen de zorgtak van het onderwijs. Samen met school en ouders kijken wij naar leermogelijkheden van kinderen die iets extra's nodig hebben op het gebied van taal- spraak en communicatie. Naast werken geniet ik van mijn sociale leven wat goed gevuld en afwisselend is. En daarnaast houd ik ook van een uitdaging op sportief vlak (zwemmen, hardlopen).

Nieuwe mensen leren kennen en de ander zien en horen geeft mij positieve energie. Ik sta altijd open voor een (gezellig) praatje dus voel je zeker vrij mij aan te spreken voor vragen of verdere kennismaking.  Samen met jullie wil ik voor gastvrijheid gaan - in de breedste zin van het woord."Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we twee huwelijken en maar liefste drie geboortes aankondigen.

Op 15 september trouwen Naόmi Dekker en Bart Hackler en op 19 september is het huwelijk van Anne Hoorn en Martijn Stutvoet. 

Naόmi & Bart Anne & Martijn

Op 7 augustus is Ayana Mia Verwoert geboren, zij is de dochter van Patrick en Anne en het zusje van Jayce. Op 13 augustus is Filou Helena Wilhemina van den Broek geboren. Zij is de dochter van Egbert en Thesse. En op 5 september is Veerle Twigt geboren, zij is de dochter van Arjan en Petra en het zusje van Lieve en Mees. 

Ayana Filou Veerle

Meer informatie over deze familieberichten kan i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur  dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.Bekijk dit bericht in uw browser