Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 17 november 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Drukte tijdens de 2e dienst
  2. Het nieuwe album van Mozaiek Worship: Jezus Overwinnaar
  3. Kerst bij Mozaiek0318
  4. Oproep vanuit de pijler Care
  5. Bouw mee aan Mozaiek0318!
  6. Programma Mozaiek KIDS
  7. Zondag 24 november avondmaal
  8. Omzien naar elkaar
  9. Agenda
  10. Activiteiten Mozaiek Worship


Drukte tijdens de 2e dienst

Een paar weken geleden heben we tijdens onze diensten én via een extra nieuwsbrief onze zorgen gedeeld rondom de drukte tijdens de 2e dienst waardoor we bijna wekelijks bezoekers weg moesten sturen. Wat goed om te merken dat jullie gehoor hebben gegeven aan onze oproep om er met enige regelmaat voor te kiezen om naar de 1e dienst van 9.00 uur of de 3e dienst van 13.00 uur te gaan! Na de oproep hebben we tot op heden geen bezoekers meer hoeven weg te sturen, daar zijn we erg dankbaar voor! Echter, is het nog steeds wel erg vol tijdens de dienst van 11.00 uur. Er zitten ook nog steeds mensen op de trappen van het balkon.  

Daarom nogmaals de vraag om ruimte te maken tijdens de 11.00 uur dienst. Als het voor jou mogelijk is om naar, bij voorkeur, de 3e dienst te gaan, wil je dan overwegen om dat te doen? Dat hoeft zeker niet elke week. Als we met elkaar zo af en toe niet naar de 11.00 uur dienst gaan, dan geloven we dat er genoeg stoelen vrij komen om íedereen te kunnen verwelkomen! 

Wat zou het geweldig zijn als we samen dit probleem oplossen om zo nog meer bezoekers te kunnen verwelkomen in onze diensten!Het nieuwe album van Mozaiek Worship: Jezus Overwinnaar

Afgelopen vrijdagavond is na maanden, en in sommige gevallen zelfs jaren van intensieve arbeid, het nieuwe album van Mozaiek Worship officieel gereleased. Tijdens de Mozaiek Worship Conference hebben we met elkaar een geweldig moment beleefd. We hebben de CD natuurlijk fysiek kunnen aanbieden maar ook een aantal liederen weer opnieuw gespeeld en met elkaar gezongen, heerlijk was het! 

Het voelt als een enorme zegen om dit als kerk te mogen doen en ons verlangen is dan ook dat deze liederen bijdragen aan een cultuur van aanbidding binnen de kerken in Nederland. We danken en prijzen onze grote God, Jezus U bent Overwinnaar!

Vanzelfsprekend is het maken van dit album niet kosteloos geweest. Het is een lang proces om tot het uiteindelijke album te komen. Maar het is het zo waard wanneer we horen hoeveel mensen en kerken zich al bemoedigd weten door de verschillende liederen heen. Door de CD ook echt aan te schaffen, help je Mozaiek Worship met het verder schrijven en ontwikkelen van nieuwe liederen voor de kerk van Nederland.

Kon je er afgelopen weekend niet bij zijn? Het album is vanaf nu ook elke zondag te koop bij de informatiebalie. Ook online kun je het album bestellen via onze webshop, klik hier.Kerst bij Mozaiek0318

Achter de schermen zijn verschillende teams al enige tijd druk met de voorbereidingen voor onze kerstdiensten. Op maandag 23 december en dinsdag 24 december organiseren we totaal zes kerstnachtdiensten om 16.00 uur, 19.30 uur en 22.00 uur. Tijdens de middagdiensten is er parallel een kinderkerstfeest voor de kinderen van 4-12 jaar, ook is er crèche voor de allerkleinsten (0-4 jaar).  Woensdag 25 december zijn er drie gezinsdiensten om 9.00 uur, 11.00 uur en 13.00 uur. 
Evenals voorgaande jaren zijn er voor alle kerstdiensten vooraf gratis kaarten beschikbaar. Hierdoor voorkomen we dat diensten overvol raken en kunnen we tevens de veiligheid van de bezoekers garanderen. De kaarten zijn vanaf zondag 1 december te reserveren via onze website.

Kerst is een uitgelezen moment om je buurman/-vrouw, collega of vriend mee te nemen naar de kerk. Denk daarom alvast eens na wie jij wilt uitnodigen voor onze kerstdiensten! Oproep vanuit de pijler Care

Vanuit onze gemeente is de vraag gekomen van ouders van een kind met een verslaving (in de breedste zin) om in contact te komen met andere ouders. Ouders zijn van een kind met verslaving is vaak zwaar en voelt eenzaam. Herkenning, erkenning en ervaring delen, kan het wat dragelijker maken.

Wanneer jij je in zo’n situatie bevindt en je ook graag met anderen hierover in contact wilt komen, dan kun je een mail sturen naar care@mozaiek0318.nl. We gaan zorgvuldig met je gegevens om en zullen zorgen dat deze worden doorgestuurd naar de initiatiefnemers voor deze groep.Bouw mee aan Mozaiek0318!

Mozaiek0318 is een snel groeiende gemeente, waar we God dankbaar voor zijn. Ook zijn we dankbaar voor alle vrijwilligers, die helpen met de vele werkzaamheden binnen Mozaiek0318. We kunnen niet zonder jullie! Wil je ook meebouwen? We hebben een paar vacatures voor je uitgelicht:

1.    Mozaiek Grow
Naast de zondagsdiensten biedt Mozaiek diverse studies en cursussen aan op doordeweekse avonden. Activiteiten die als doel hebben om jou te helpen groeien in liefde voor Jezus en Zijn kerk, en te groeien in liefde voor elkaar. Mozaiek Grow is verantwoordelijk voor deze activiteiten. Een enthousiast team dat creatief nadenkt over onderwerpen, en zorgdraagt voor de planning en organisatie van al deze activiteiten. En dit team heeft uitbreiding nodig. We zoeken iemand die affiniteit heeft met Grow en goed is in organiseren. Bij voorkeur ben je in de gelegenheid om wekelijks/2-wekelijks twee uur op kantoor aanwezig te zijn. 

2.    Serve
De bediening van Serve richt zich op mensen die (praktische) hulp nodig hebben. Onderdeel van Serve is het helpen van mensen die zelf geen vervoer hebben: team Vervoer. We zijn op zoek naar een 2e teamleider die samen met de huidige teamleider zorg draagt voor de uitvoering van vervoersaanvragen.  We zoeken hiervoor iemand met veel liefde voor zijn naaste, veelal kwetsbare mensen, die bereid is als vrijwilliger tijd te investeren in het dienen van de ander. Vaardigheden als goed kunnen plannen, overzicht bewaren, situaties goed kunnen inschatten bij een hulpvrager, komen daarbij goed van pas. Je stuurt een team van enthousiaste vrijwilligers aan en zorgt dat de hulpvrager de hulp krijgt die hij op dat moment nodig heeft. De tijdsinvestering zal wisselend zijn, soms zijn er meerdere aanvragen per week en soms is er een periode geen aanvraag.

3.    Mozaiek Kids
Elke zondag hebben heel veel kinderen hun eigen dienst en daar zijn we ontzettend dankbaar voor! We merken dat we groeien en dat er specifiek bij twee groepen dringend hulp nodig is: bij crèche 3+4 en bij groep 8-1e klas.
Bij de crèche 3+4 (2 tot 4-jarigen) willen we graag gaan splitsen in de tweede dienst. Het past simpelweg niet meer in één ruimte. We hopen hier twee aparte groepen aan te bieden, één voor de 2-jarigen en één voor de 3-jarigen. We hebben daarvoor meer mensen nodig. Wil jij hierbij helpen zodat we elk kind een veilige plek kunnen bieden waar we alle kinderen liefde kunnen geven en waar ze samen kunnen spelen? Ook als je graag de 1e dienst zou willen helpen is je aanmelding van harte welkom!
Onze tieners uit groep 8 -1e klas hebben op de eerste twee zondagen van de maand hun eigen dienst. Ze ontmoeten hier elkaar, delen het geloof, bereiden zich voor op de puberteit en middelbare school en maken heel veel lol. Voor deze jonge mensen is een voorbeeld nodig. Iemand die hen verder op weg helpt en die passie heeft voor onze tieners. 

Wil jij meehelpen bij één van deze pijlers? Graag! Laat het ons weten via contact@mozaiek0318.nl.Programma Mozaiek KIDS

Deze week ging het verhaal over de vier vrienden die hun vriend door het dak lieten zakken om hem zo bij Jezus te kunnen brengen. Als we anderen zien met behoeften die enorm en overweldigend lijken, denken we maar al te vaak dat ze te groot zijn om ons te helpen en uiteindelijk niets te doen. Als we echter met anderen samenwerken om in hun behoeften te voorzien, hebben we een betere kans om een verschil te maken in hun leven en hen op God te wijzen.
Doel deze zondag: Ik leer dat we samen moeten werken om iemand in nood te helpen.

Voor thuis
Heeft je kind iets waar hij erg tegenop ziet om te doen? Praat er met elkaar over en wie weet kun jij wel iets betekenen door samen te werken met hem of haar!

Bijbeltekst van de maand
Je kunt maar beter met z’n tweeën zijn dan alleen. Want samen bereik je meer dan in je eentje. (Prediker 4:9 (BGT)). Zondag 24 november avondmaal

"Wij breken nu het brood en drinken van de wijn, totdat de dag er is dat we bij U zijn'. Tijdens onze samenkomsten op zondag 24 november willen we met elkaar het avondmaal vieren. Je bent van harte welkom!Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten van deze week lees je hier. Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda

donderdag 14 november 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zaterdag 16 november 2019 We Are Young #Connect
zondag 17 november 2019 Samenkomsten
maandag 18 november 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 19 november 2019 Uur van Gebed
woensdag 20 november 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
donderdag 21 november 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zaterdag 23 november 2019 YNG Revolution #Grow
zondag 24 november 2019 Samenkomsten
maandag 25 november 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 26 november 2019 We Are Young #Arts
Uur van Gebed
woensdag 27 november 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
GROW - Introductie nov/dec 2019 eerste avond
GROW - Leven in Christus (5)
GROW - Leven in financiƫle vrijheid (2)
GROW - Zangworkshop (1)
donderdag 28 november 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zondag 01 december 2019 Samenkomsten
maandag 02 december 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 03 december 2019 Uur van Gebed
 

Kijk op onze website voor de volledige agenda. 

Activiteiten Mozaiek Worship


vrijdag 15 november 2019 Mozaiek Worship Conference 2019
zaterdag 16 november 2019 Mozaiek Worship Conference 2019
zaterdag 30 november 2019 Studiedag - Loppersum
zaterdag 14 december 2019 Mozaiek Worship College
 
 Bekijk dit bericht in uw browser