Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 19 november 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl

  1. Samenkomsten en livestream | zondag 20 november 2022
  2. Inzameling kledingbank Veenendaal
  3. Zijn jouw gegevens up to date?
  4. Mozaiek Serve: warmte delen
  5. Gezocht: tosti- en omelet-makers
  6. Familieberichten
  7. Agenda


Samenkomsten en livestream | zondag 20 november 2022

Zondag ben je van harte welkom om 9.30 uur of 11.30 uur tijdens onze diensten in de Basiliek waar Nanda Ravesloot spreekt. 

Livestream, tolken en vertaling
De dienst van 9.30 uur wordt ook als livestream uitgezonden. Er is dan eveneens een gebarentolk en schrijftolk aanwezig. Daarnaast is er vertaling van de dienst beschikbaar in het Engels.

Crèche en kinderdienst
Tijdens de dienst van 9.30 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 4. De bovenbouw heeft iedere 2e en 4e zondag van de maand kinderdienst.

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken.Inzameling kledingbank Veenendaal

Afgelopen zondag was er voorafgaande aan beide diensten een inzameling voor de kledingbank in Veenendaal. Het team heeft weer heel wat volle zakken met kleding in de vrachtwagen gezet en mogen bezorgen bij Kledingbank Veenendaal. Super bedankt voor jouw bijdrage, gaaf hoe de mensen die gebruik maken van de kledingbank hiermee geholpen zijn! Ook dit is Mozaiek0318 waarin we van elkaar houden en onze omgeving dienen! 
 
Was je zondag niet aanwezig, maar wil je toch nog kleding doneren aan de kledingbank? Het is ook mogelijk om de kleding rechtstreeks bij de kledingbank te brengen, klik hier voor meer informatie.


 Zijn jouw gegevens up to date?

Achter de schermen zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuwe website en een nieuw ledensysteem voor alle Mozaiek gemeentes. Ook de Mijn Mozaiek omgeving gaat veranderen. En dan met name de manier van inloggen. Nu log je in met een gebruikersnaam, in het nieuwe systeem log je in met een uniek e-mailadres. Dat betekent dat we van iedereen met een account een uniek e-mailadres nodig hebben.

De planning is om in januari alle gegevens te migreren naar het nieuwe systeem, zodat we eind januari live kunnen gaan met de vernieuwde website. Het is van belang dat voor die tijd alle gegevens up to date zijn. Daarom de vraag om jouw gegevens, waaronder je unieke e-mailadres, aan te vullen indien nodig. Dit kan eenvoudig door in te loggen via de website.Mozaiek Serve: warmte delen

Het is waarschijnlijk niemand ontgaan dat er voor veel mensen een lange donkere winter aanbreekt. De dure boodschappen, hoge inflatie en energiekosten zorgen ervoor dat er mensen zijn die niet weten hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen. Deze zorg heeft ook onze aandacht!

In de maanden november én december krijgen veel huishoudens in beide maanden € 190,- van de overheid om tegemoet te komen in de stijgende energiekosten. Ben jij iemand die deze tegemoetkoming helemaal of misschien een deel hiervan kan missen? En zou je dit graag willen delen met mensen die het deze dagen lastiger hebben? Deel dan warmte door het bedrag dat je kunt missen te storten.

Er zijn 2 mogelijkheden in Veenendaal: 
1) Via het Diaconaal Platform Veenendaal > ‘Veenendaal geeft warmte’ 
Stort je bedrag op NL64RABO 0319 3834 31 t.n.v. Kerk en Minima o.v.v. ‘Warmte Delen’
Mensen uit heel Veenendaal die in de problemen komen vanwege een hoge energierekening kunnen zich melden en krijgen een tegemoetkoming vanuit dit fonds. 
2) Via Mozaiek0318 > ‘Mozaiek0318 deelt warmte’
Stort een bedrag op NL50RABO 0314 8386 51 t.n.v. Mozaiek0318 o.v.v. ‘Warmte Delen’ 
Mozaiekers die in de problemen komen vanwege o.a. een hoge energierekening worden via Serve geholpen met hun financiën. 

Ervaar jij financiële problemen? 
Zit je momenteel in of dreig je misschien in een moeilijke financiële situatie terecht te komen vanwege alle verhoogde kosten?  Dan willen we je aanmoedigen om hulp te vragen. Je hoeft er niet alleen voor te staan, want binnen Serve zijn er mensen die je met veel liefde en met zorgvuldigheid in alle discretie kunnen helpen of je wegwijs kunnen maken. Kom in contact met ons door te mailen naar serve@mozaiek0318.nl.Gezocht: tosti- en omelet-makers

Iedere zondag is een team van vrijwilligers aan de slag om onze diensten mogelijk te maken. Zo wordt er iedere week al vroeg gestart met opbouwen. Een aantal mensen mag op zondag van het vroege begin tot het (soms late) einde dienen. En dan is het fijn als er tussen de diensten iets lekkers/een opkikker voor hen klaar staat. 

Vind jij het leuk om voor deze groep van circa 30 mensen catering te verzorgen (denk aan het maken van tosti's, het bakken van een omelet), stuur dan een mailtje naar facility@mozaiek0318.nl.
 Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuw deeltje verwelkomen!

Geboren
Op 20 oktober is Eliam Micha geboren. Eliam is de zoon van Matthias en Marlies de Baat en broertje van Tobias. Op het geboortekaartje staat:

De Heer zegent en beschermt jou.
Hij schijnt Zijn stralende licht genadig op jou.
De Heer ziet jou en bewaart jou.
Hij geeft vrede.


Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser