Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 4 maart 2023

Beste #naam#,

Morgen ontmoeten we je graag tijdens een van onze diensten om 9.30 uur of 11.30 uur in de Basiliek of via de livestream om 9.30 uur, waarin Johan Ravesloot spreekt. Morgenavond is er om 19.00 uur een aWAYke night voor onze jongeren. 

Voor meer informatie over de diensten en activiteiten verwijzen we je naar de agenda op onze website.

Wat we ook graag bij je onder de aandacht willen brengen is de interkerkelijke gebedsdienst voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrie en voor de oorlog in Oekraïne. Deze is vandaag van 12.30 tot 13.00 uur in de Veense Alledagskerk op de markt in Veenendaal en ook live online te volgen. 

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Word onderdeel van het bezoekteam: een krachtig vorm van ontmoeting en verbinding
  2. Heb jij het verlangen om je te laten dopen?
  3. L2M uitgelicht: Ontmoeting in Scherpenzeel
  4. Meebouwen aan ons kinderwerk: de nacht van groep 8
  5. Familieberichten
  6. Agenda


Word onderdeel van het bezoekteam: een krachtig vorm van ontmoeting en verbinding

Het overkoepelende thema van dit seizoen is ‘Nieuw leven leren’. We geloven dat we allemaal leerlingen van Jezus zijn. Maar hoe leren we dat nieuwe leven dan? Hoe kunnen we groeien als volgeling van Hem en hoe wordt Jezus meer en meer zichtbaar door ons heen? En hoe kun je uitdelen wat je hebt ontvangen om zo mee te bouwen aan het koninkrijk van God?

Het bezoekteam voor nieuwe delen is op zoek naar uitbreiding. Na afloop van elke introductiecursus krijgen de mensen die zich hebben aangemeld om deel te worden van Mozaiek0318 een kennismakingsbezoek. Heel gezellig en een oprechte toevoeging!

Erwin Wajer is al enige tijd onderdeel van het bezoekteam. Hij vertelt vol passie en enthousiasme over zijn bediening:

"Het bezoeken van mensen die net deel geworden zijn is absoluut een bijzondere bediening! We bezoeken zo'n één a twee adressen per maand en doen dit al vanaf 2015. We hebben inmiddels vele tientallen bezoeken afgelegd. Zo voerden we gesprekken met mensen met de meest uiteenlopende achtergronden. Van jonge studenten, tot gezinnen en ouderen. Elk gesprek heeft tot doel om mensen welkom te heten en ze te laten merken dat ze gezien worden.
Elk gesprek is uniek, verhalen over geloofsgroei en hoe men met Mozaiek in aanraking is gekomen zijn altijd authentiek. Zo ontstaan er gesprekken op hartsniveau die vanuit wederzijdse kwetsbaarheid een heerlijke diepte krijgt. Vaak stijgen we al snel boven het "koetjes, kalfjes' niveau uit, en laat dit zowel bij de nieuwe delen als bij ons indrukken achter die lang blijven hangen.
Is het niet bijzonder om zulke ontwapenende ontmoetingen te mogen meemaken? Waar je oprechte aandacht hebt voor mensen en laat weten dat ze gezien en gewaardeerd worden als nieuw deel van Mozaiek. Natuurlijk is er ook ruimte voor het delen van praktische informatie over het reilen en zeilen binnen de kerk en het krijgen van feedback hoe men de diensten ervaart. We sluiten vervolgens af met een zegen gebed over de nieuwe delen. Zo wordt een bezoek tot een krachtige vorm van ontmoeting en verbinding."


Is het bezoeken en ontmoeten van nieuwe Mozaiekers jouw next step dit seizen? Meld je dan aan voor deze bediening. Dat kan alleen of als stel. We verwachten van je dat je welkom uitstraalt, inlevingsvermogen hebt, goed kunt luisteren, positief bent ingestoken, in staat bent om te troosten en vragen te beantwoorden, het Mozaiek DNA hebt en durft te bidden met de nieuwe delen. Je brengt gemiddeld een a twee keer per maand een bezoek. Voor de variteit in het team zijn jongere mensen ook van harte welkom om zich aan te melden :-). Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar contact@mozaiek0318.nl. Heb jij het verlangen om je te laten dopen?

De doopdiensten bij Mozaiek zijn altijd één groot feest en een getuigenis van wat God doet in de levens van mensen. Op zondag 9 april (1e Paasdag) gaan we weer dopen. 

Wil jij jlaten dopen? Heb je nog vragen over de doop of wil je er gewoon meer over weten? Voorafgaande aan iedere doopdienst bij Mozaiek is er een informatie avond over de doop waar we je graag ontmoeten. Op deze avond willen we je vanuit de Bijbel meenemen in onze visie op de doop op geloof. Wetende dat de doop op vele manieren wordt beleefd in onze kerken. Hierin gaan we met respect met elkaar om. De informatie avond is woensdag 15 maart aanstaande in Mozaiek Centrum, Storkstraat 33 in Veenendaal. Voor deze avond én voor het dopen kun je je aanmelden via onze websiteL2M uitgelicht: Ontmoeting in Scherpenzeel

In Scherpenzeel is twee maanden geleden een nieuwe Love2Meet groep gestart. Dirkjan en Diana van der Stelt zijn tijdens de coronapandemie in Scherpenzeel komen wonen en hebben zich in september aangesloten bij Mozaiek0318. Ze wilden graag nieuwe mensen leren kennen in hun mooie nieuwe dorp. Tot hun vreugde bleek uit de ledenadministratie dat er ongeveer 100 Mozaiekers in Schepenzeel wonen. Ze hebben vervolgens gewoon iedereen gemaild en hun woonkamer ter beschikking gesteld. 

Sinds januari komt een groep van circa 20 mensen twee keer per maand bij elkaar. De helft is nieuw bij Mozaiek, anderen zijn al jaren deel. De groep wil graag iets betekenen voor de mensen in het dorp, maar gaat elkaar de komende maanden eerst beter leren kennen door met elkaar leuke dingen te ondernemen. Ook zoeken ze elkaar op zondag op in de Basiliek. Op de eerste verdieping wordt tussen de twee diensten samen koffie gedronken bij het zwarte paard. Dat wordt voor die gelegenheid opgevrolijkt met de vlag van Scherpenzeel! Meebouwen aan ons kinderwerk: de nacht van groep 8

Wil jij invloed hebben op de volgende generatie en hen helpen om Jezus te leren kennen? Je bent van harte welkom om onderdeel uit te maken van Mozaiek Kids! Je kunt een bijdrage leveren aan onze zondagse kinderdiensten of op een andere manier meebouwen aan het kinderwerk! Is het kinderwerk jouw next step dit seizoen?

Nacht van groep 8 
Vorig jaar was onze eerste editie van de nacht van groep 8! Het was een geweldig feest voor de oudste kids om met zo’n knaller hun tijd bij het kinderwerk af te sluiten. 

Dat smaakt naar meer…
De nacht van groep 8 staat dit jaar gepland op 23 en 24 juni. Zit jouw kind in groep 8? Klik dan even op deze link en laat zijn/haar gegevens achter. Dan zorgen wij dat jullie geïnformeerd worden over deze supertoffe activiteit, maar ook over het vervolg (de doorstroom naar WAY).

Word jij direct enthousiast om mee te helpen bij de organisatie van de nacht van groep 8? Dit kan zowel bij de voorbereiding als tijdens de nacht van groep 8. Dan komen we graag met je in contact via dit formulier! Je mag je natuurlijk ook aanmelden als je normaal gesproken met een andere leeftijdsgroep werkt of (nog) geen taak hebt binnen het kinderwerk. Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een huwelijk aankondigen.

Huwelijk
Op 6 maart trouwen Chantal Vink en Jan Dirk Overeem in parkhotel Hugo de Vries in Lunteren. We wensen hen een hele feestelijke en liefdevolle dag toe!
    

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser