Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 13 mei 2023

Beste #naam#,

Als kerk verlangen we er naar het nieuwe leven te leren door de kracht van de Heilige Geest! Daarom staan onze diensten in de maand mei in het teken van de Heilige Geest. Verschillende Mozaiek sprekers nemen ons mee in dit thema, morgen is dit Ies Maaswinkel (voorganger Mozaiek010).

We kijken uit naar onze ontmoeting tijdens een van onze diensten om 9.30 uur of 11.30 uur in de Basiliek of via de livestream om 11.30 uur! Tijdens beide diensten mogen we kinderen opdragen, wat een feest!

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Help jij mee om de kledingvoorraad van de kledingbank aan te vullen?
  2. Nieuw leven leren: GROW cursus Genade
  3. Reminder: meld je aan voor WAY camp!
  4. Tip: Gebeds10daagse tussen Hemelvaart en Pinksteren
  5. Familieberichten
  6. Agenda


Help jij mee om de kledingvoorraad van de kledingbank aan te vullen?

Afgelopen zondag ging onze Care en Serve Pastor Gerda in gesprek met Thea, coördinator van de kledingbank in Veenendaal. Ze vertelde dat op dit moment ongeveer 380 gezinnen gebruik maken van de kledingbank en dat er gemiddeld 400 kledingstukken per week worden uitgegeven. Ook gaf ze aan dat de voorraad kleding op dit moment beperkt is. Daarom zamelen we volgende week zondag 21 mei voorafgaande aan onze diensten kleding in voor de kledingbank. Een praktische manier om onze directe omgeving te dienen! 

Een aantal Mozaiekers is na de dienst direct aan de slag gegaan met het opruimen en uitzoeken van de kledingkasten.

Lisa (8 jaar) wil een van haar zomerjurken doneren: "Ik heb superveel jurken, dus ik kan er best eentje missen!"

En een andere Mozaieker stuurde een appje dat ze inmiddels al 8 zakken met kleding gevuld heeft. 

Help jij ook mee? Kinder-, dames- en herenkleding is bruikbaar. Onderstaand een overzicht: 

Draagbare en eigentijdse kleding | Goede schoenen (alleen paren) | Textiel zoals hoeden, petten, mutsen, sjaals, handschoenen, pyama's, sportkleding, hoeslakens, dekbedovertrekken, gordijnen, keuken- en theedoeken, handdoeken, washandjes, regenpakken, zwemkleding, bh's, leggings, panty's, tassen, sierarden, badjassen en riemen | Babykleding | (delen van) kraampakketten | Luiers (pamers): alle maten | Ondergoed en sokken (alleen nieuw!)

Voorwaarde is dat de ingeleverde kleding en schoenen nog goed bruikbaar zijn en dat alles wat je inlevert schoon is. In onderstaand overzicht zie je wat er ingeleverd kan worden. Laten we met elkaar zorgen voor een goede nieuwe voorraad voor hen die het nodig hebben!Nieuw leven leren: GROW cursus Genade

Het overkoepelende thema van dit seizoen is ‘Nieuw leven leren’. We geloven dat we allemaal leerlingen van Jezus zijn. Maar hoe leren we dat nieuwe leven dan? Hoe kunnen we groeien als volgeling van Hem en hoe wordt Jezus meer en meer zichtbaar door ons heen? Eén van de manieren is het volgen van een GROW cursus. 

We attenderen je graag op de themacursus over Genade. Op de donderdagavonden 25 mei en 1 juni neemt Arie de Rover je mee in dit bijzondere thema. Want wat is genade nu precies? En hoe kun je hierin groeien? Vanwege de grote belangstelling voor deze cursus wijken we uit naar een grotere locatie in het gebouw van Royal Mission. Klik hier voor meer info en meld je direct aan!Reminder: meld je aan voor WAY camp!

Jongeren van 12-17 jaar opgelet: heb jij je al aangemeld voor het WAY0318 CAMP? Net zoals vorig jaar gaat het ook dit jaar weer een te gek weekend te worden. Van 11 tot en met 14 augustus willen we dit feestje graag met jou gaan vieren. Het weekend bestaat uit enorm veel plezier, aanbidding, vriendschap, sport/spel en natuurlijk ontmoeting! Ontmoeting tussen en elkaar en ook met God! De locatie is ongeveer een half uurtje rijden vanuit Veenendaal, je slaapt in een (stapel)bed met ongeveer acht jongeren op een kamer en er is zelfs een hele toffe zwemvijver in de buurt. 
 
Dit wil jij absoluut niet missen! Dus meld je zo snel mogelijk aan via deze linkTip: Gebeds10daagse tussen Hemelvaart en Pinksteren

Graag brengen we de wereldwijde gebeds10daagse Thy Kingdom Come (Uw Koninkrijk Kome) tussen Hemelvaart en Pinksteren bij je onder de aandacht. Bij dit initiatief sluit ook de Nederlandse IZB, vereniging voor zending in Nederland, zich aan. 

Eén van de mooiste dingen die je voor iemand in je omgeving kunt doen, is voor die persoon bidden. En als we bidden, doen we dat met het oog op het Koninkrijk van God, zodat mensen Jezus leren kennen. Een uitgelezen kans daarvoor is de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren. De periode waarin de discipelen vol verwachting uitkeken naar de komst van Gods Koninkrijk vanuit de hemel, met de komst van de heilige Geest. We dagen je uit om tien dagen lang heel specifiek te bidden voor vijf mensen in jouw omgeving: een vriend of familielid, je naaste buren of een collega op je werk. Je bidt dat ze Jezus leren kennen. Dit kun je alleen doen, maar ook binnen jouw vriendengroep, L2M of Family. 

Op de website van IZB vind je meer informatie over dit initiatief en kun je een gebedsdagboek downloaden. Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we vier nieuwe deeltjes verwelkomen én drie huwelijken aankondigen. 

Geboren
Op 9 april is David (=Geliefde) Jozua (=God is mijn redder) geboren. David is de zoon van Marc en Judith van Manen en broertje van Lotte en Sarah. Zij zijn blij en dankbaar voor dit nieuwe leven. Op het geboortekaartje staat:

Jij bent zo kostbaar in Mijn ogen,
zo waardevol en Ik houd zoveel van je.
Jesaja 43:4

Op 19 april is Bowie Serah Madée geboren. Bowie is de dochter van Sanne en Marco van Olst en zusje van June. Zij danken God voor dit nieuwe leventje en vragen ook wijsheid voor de opvoeding. Op het geboortekaartje staat:

It's Your breath in our lungs
So we pour out our praise
You give life, You are love
Great are You, Lord

Dankbaar en blij zijn Josse, Jiska en Thijs Brouwer met de geboorte van hun zoon en broertje Tobias Benjamin op 21 april. Tobias is 5 weken te vroeg geboren en moest een poosje in het ziekenhuis blijven. Gelukkig gaat het goed met moeder en zoon en afgelopen zaterdag mocht Tobias naar huis. Op het geboortekaartje staat:

Dank U voor dit grote wonder,
Tobias is voor ons heel bijzonder.
Hij is nog zo weerloos en onwetend,
Maar het is zo groots wat hij voor ons betekent.
Omring met Uw liefde zijn bestaan,
Opdat hij met U op weg mag gaan. 

26 april 2023 is Lynn Naomi geboren. Lynn is de dochter ven Niels en Lisa Sikking en zusje van Nova. Zij zijn ontzettend dankbaar voor wat hen gegeven is. Huwelijk
Op 17 mei trouwen Manoek van Deuveren en Sven Mulder in de Dorpskerk in Leur. Ferry Gerritsen is de voorganger. 

Ook op 17 mei trouwen Henrike van Driel en Arthur Kerst in de Cunerakerk in Rhenen. Cees van Harten is de voorganger.Op 19 mei trouwen Rosanna van Dijk en Lisette Pipping in de Oude Dorpskerk in Bunnik. We wensen de bruidsparen een hele feestelijke en liefdevolle dag toe!

Onze zieken
Op de website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  

Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

En denk ook eens aan de mensen in je directe omgeving die niet in het overzicht genoemd worden, maar wel een bemoediging kunnen gebruiken. Ga eens langs, stuur een appje of kaartje. Ook dat is samen kerk zijn!

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser