Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 1 december 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

 1. Kerst bij Mozaiek0318
 2. Diensten 15 en 22 december
 3. Serve | Kerstpakketenactie
 4. Presentatie begroting 2020
 5. Update Mozaiek Kenia
 6. Kingdom Come | 8 december
 7. Nieuws vanuit We are Young
 8. Programma Mozaiek KIDS
 9. Doopdienst | 8 december
 10. Omzien naar elkaar
 11. Agenda
 12. Activiteiten Mozaiek Worship


Kerst bij Mozaiek0318

Vandaag is het 1e Advent en tellen we af naar Kerst. Op maandag 23 december en dinsdag 24 december organiseren we zes identieke kerstnachtdiensten om 16.00 uur, 19.30 uur en 22.00 uur. Tijdens de middagdiensten van 16.00 uur is er ook een speciaal kinderkerstfeest voor de kinderen van 4 tot 12 jaar, voor de allerkleinsten is er dan crèche. 
Woensdag 25 december, 1e kerstdag, zijn er drie gelijke gezinsdiensten om 9.00 uur, 11.00 uur en 13.00 uur. Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn dan ook welkom in de dienst, voor de allerkleinsten is er crèche.

Samen met jou willen we deze dagen vieren dat Jezus, de Hoop van de wereld, naar de aarde is gekomen. Maar niet alleen met jou. We willen dit ook vieren met je vrienden, je buurman of buurvrouw, familieleden of andere mensen die je dierbaar zijn. Nodig met de flyer die je vandaag in de dienst(en) hebt gekregen mensen in jouw omgeving uit om samen met jou naar één van de diensten te komen! 

Vanaf vandaag zijn er gratis kaarten beschikbaar via onze website. Hierdoor voorkomen we dat diensten overvol raken en kunnen we tevens de veiligheid van de bezoekers garanderen. Ga bij het reserveren goed na hoeveel kaarten je daadwerkelijk nodig denkt te hebben, het is voorgaande jaren helaas voorgekomen dat er veel no shows waren. En dat is zonde, zeker omdat we hierdoor ook mensen hebben moeten teleurstellen en dat is juist iets wat we niet met Kerst willen! Er is voor iedereen plaats tijdens één van de diensten!

OPROEP: WIL JIJ DIENEN RONDOM OF TIJDENS ONZE KERSTDIENSTEN?
We zijn enorm dankbaar dat we ook dit jaar weer een groot aantal kerstdiensten mogen en kunnen organiseren. Tijdens deze dagen is er een groot team van vrijwilligers actief om alle bezoekers te verwelkomen, maar we kunnen op een aantal plekken nog wat extra mensen gebruiken. Zou jij ons willen komen versterken tijdens of rondom 1 of meerdere diensten? Klik dan hier om je aan te melden.Diensten 15 en 22 december

Op zondag 15 december hebben we twee diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. Johan Ravesloot zal deze ochtend spreken. De dienst van 13.00 uur komt te vervallen, dit in verband met de Kerst Singin die later op die dag in de Basiliek wordt gehouden. 

Omdat we ons realiseren dat, gezien de huidige bezetting van onze drie diensten, we niet aan iedereen een plekje kunnen bieden tijdens deze twee diensten, is er besloten om eenmalig tijdens de 2e dienst van 11.00 uur via Mijn Mozaiek een livestream aan te bieden. Dit betekent dat onze delen en geregistreerde gasten de dienst ook thuis live via hun pc kunnen volgen. Nadere informatie hierover volgt nog.

Zondag 22 december zijn er géén samenkomsten in Mozaiek0318! Op 23, 24 en 25 december worden er totaal 9 (!) kerstdiensten georganiseerd, wat zorgt voor een grote belasting voor onze vrijwilligers. Om de verschillende teams te ontlasten is er besloten om deze zondag geen diensten te houden. Serve | Kerstpakketenactie

Ook dit jaar wordt vanuit onze pijler Serve de jaarlijkse kerstpakkettenactie georganiseerd. Deze actie is voor mensen bij wie het financieel even wat lastiger gaat en een praktische ondersteuning goed kunnen gebruiken.

Wat kun je doen?

 • Mocht je mensen weten die volgens jou in aanmerking komen voor een kerstpakket, geef dit dan voor vrijdag 6 december aan ons door via de website.
 • Daarnaast zou het super gaaf zijn als je de mogelijkheid hebt om een pakket samen te stellen. Op zondag 8 december liggen hiervoor kaartjes klaar bij de Serve-stand in de hal. Op deze kaartjes staat vermeld wat de gezinssamenstelling is. De inhoud van het pakket mag je helemaal zelf bepalen. Op zondag 15 december mag je het pakket voor één van de beide diensten inleveren (let op: er zijn deze zondag maar twee diensten om 9.00 en 11.00 uur!).
 • Tevens zoeken wij chauffeurs die 1 of meerdere kerstpakketten willen bezorgen. De pakketten kunnen zondag 15 december na de 2e dienst worden opgehaald bij de Serve-stand in de hal. Als je chauffeur wilt zijn, geef je dan vóór 6 december aanstaande op via onze website.Presentatie begroting 2020

Twee jaarlijks informeren wij onze delen over de financiën van Mozaiek0318. Graag verwelkomen we jou zondag 15 december tussen de 1e en 2e dienst in de Taverne (begane grond van de Basiliek), om je op de hoogte te stellen van de begroting voor 2020. Van harte welkom!Update Mozaiek Kenia

Het is hoog tijd voor een update over ons project Mozaiek Kenia. Inmiddels zijn er door Mozaiek al 560 kids gesponsord en tijdens de informatie-avond werd ook weer duidelijk hoe dit project echt door de gemeente gedragen wordt en jullie Marsabit en omgeving tot zegen willen zijn. Dankjulliewel voor al het enthousiasme!
 
Informatie-avond
Onlangs mochten we tijdens de informatie-avond meer dan 60 delen uit beide gemeentes verwelkomen. We hebben genoten van de betrokkenheid, de mooie vragen die gesteld werden en het enthousiasme dat er is om stappen te zetten. Voor sommigen was dit misschien vooral basisinformatie en hadden zij liever gelijk de handen uit de mouwen gestoken: maar we vinden het belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan! Er werd gedeeld over wat goed ontwikkelingswerk is en hoe we juist de lokale mensen in hun kracht mogen zetten. Het verslag van de avond zal binnenkort op de (nieuwe) website worden gepubliceerd. 
 
Projectplan en website
Daarnaast wordt er door het kernteam hard gewerkt aan kaders voor een projectplan en een gloednieuwe Mozaiek Kenia website. Het projectplan zal richting geven, maar er is ook nog veel bewegingsvrijheid. Daarom zijn we op zoek naar jouw talenten! Zo zijn er bijvoorbeeld mensen nodig die schrijfavonden willen organiseren, willen helpen bij het schrijven voor de nieuwe website, bij vertalen, bij het organiseren van evenementen, of met de jeugd of juist met ondernemers aan de slag willen… en er is  nog veel meer. Dus mocht je hier interesse in hebben, meld je dan aan via contact@mozaiekkenia.nl.

Begroting en giften
In de begroting is namens beide gemeentes een bedrag van € 45.000,- opgenomen voor de verdere uitrol van projecten binnen Mozaiek Kenia in 2020. Ook hebben diverse ondernemers aangegeven in dit project te willen investeren. Samen met Compassion Kenia onderzoeken we momenteel waar de belangrijkste behoeften liggen in het gebied en waar we in 2020 op in gaan zetten. Zo gaaf! 

Veel gemeenteleden hebben ook aangegeven een extra gift te willen geven. Er is daarvoor een bankrekeningnummer geopend binnen Mozaiek, speciaal bestemd voor Moziek Kenia. Dit bankrekeningnummer is: NL83 RABO 0347 1565 17 op naam van Mozaiek Kenia. De giften die hierop binnenkomen zullen worden ingezet voor Mozaiek Kenia waar het hardst nodig. De giften die je op deze rekening stort zijn belastingaftrekbaar. 

Nogmaals dank voor al het enthousiasme, we zien uit naar de grote dingen die God door deze verbintenis heen gaat doen. Kingdom Come | 8 december

Zondagavond 8 december is er een Kingdom Come avond. In ons drukke leven is er soms zo weinig tijd om dichtbij God te zijn, te horen wat hij te zeggen heeft. De Kingdom Come avond laat je weer bij het hart van de Vader komen. Kom zoals je bent, leg je leven in Zijn hand, Hij houdt van jou en verlangt ernaar dat jij bij Hem komt. We starten om 19.00 uur.Nieuws vanuit We are Young

Ook deze maand willen we weer investeren in onze tieners en jongeren. In deze update een overzicht van de activiteiten.

12 t/m 17 jaar
Vanavond is er Church en volgende week zondag is er een Grow avond. Tijdens beide avonden zal Coen Nuijten spreken. Je bent van harte welkom!

Clans
Wat horen we iedere keer weer prachtige verhalen vanuit de Clans! Zaterdag 14 december organiseren we als afsluiting van dit jaar een toffe Connectavond in @home.

18+ Revolution
De eerste Grow avond voor 18+ was super en zorgde voor mooie getuigenissen! Wil je er de volgende keer ook bij zijn, blok dan alvast zaterdagavond 11 januari in je agenda!

De komende maanden willen we een aantal getuigenissen vanuit ons jeugdwerk met jullie delen, want God is op een bijzondere manier aan het werk bij onze tieners en jongeren!

Voor meer informatie over alle activiteiten kun je terecht op onze website, social media of het informatieboekje. Wil je helpen bij het jeugdwerk? Bekijk dan hier de openstaande bedieningen. Programma Mozaiek KIDS

Het thema van deze maand is mededogen (of ook wel: compassie). We beginnen de maand met het mooiste vers in de hele Schrift, Johannes 3:16. God houdt zo veel van de wereld dat Hij voor altijd bij ons wil blijven. Dat is mogelijk gemaakt door Jezus! 
Doel: Ik leer dat God iets heeft gedaan aan onze grootste nood. Jezus was Gods geschenk aan de wereld. We bidden dat kinderen hun vertrouwen op Jezus stellen.

Voor thuis
Wat betekent Jezus’ komst naar aarde voor jou en voor jouw kind?

Bijbeltekst van de maand
Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. (Johannes 3:16).
 Doopdienst | 8 december

Volgende week zondag zijn er drie doopdiensten, waarin de volgende mensen zich willen laten dopen:

9.00 uur 11.00 uur 13.00 uur
Nadine Kok Hilde Pereboom Sanne de Bree
Nienke Boerma Niek Pereboom Jochem Rozendal
Linda Mourik Maria Schenkel Theodora Schoonderbeek
Maria van Dalen Robert Wittebol Tim Jongste
Peter van den Heuvel Bert Dikken Tamara Hansma
    Talitha Holtrop

Lees de getuigenissen van de dopelingen online en vier volgende week dit feest met hen mee!Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten van deze week lees je hier. Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda

zondag 01 december 2019 Samenkomsten
YNG Church 12 t/m 17 jaar
maandag 02 december 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 03 december 2019 Uur van Gebed
woensdag 04 december 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
donderdag 05 december 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zondag 08 december 2019 Samenkomsten
Kingdom Come
We Are Young #Grow
maandag 09 december 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 10 december 2019 We Are Young #Arts
Uur van Gebed
woensdag 11 december 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
GROW - Introductie nov/dec 2019 tweede avond
GROW - Leven in Christus (6)
GROW - Zangworkshop (2)
GROW - Infoavond Mozaiek Kids
donderdag 12 december 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
55+ bijeenkomst (avond)
zaterdag 14 december 2019 We Are Young #Connect
zondag 15 december 2019 Samenkomsten
maandag 16 december 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 17 december 2019 Uur van Gebed
woensdag 18 december 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
donderdag 19 december 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
 

Kijk op onze website voor de volledige agenda. 

Activiteiten Mozaiek Worship


zaterdag 14 december 2019 Mozaiek Worship College
zaterdag 11 januari 2020 Studiedag - Apeldoorn
zaterdag 18 januari 2020 Mozaiek Worship College
zondag 09 februari 2020 Studiedag - Leeuwarden
 
 Bekijk dit bericht in uw browser