Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 5 maart 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Mozaiek in actie voor Oekraïne
  2. Samenkomsten & Livestream | zondag 6 maart 2022
  3. Doopdienst | zondag 17 april 2022
  4. Gezocht: leden werkgroep Mozaiek Kenia
  5. Familieberichten
  6. Agenda


Mozaiek in actie voor Oekraïne

OekraineHet nieuws over Oekraïne grijpt ons als kerk aan. Zoveel mensen daar die in angst, verdriet en in grote onzekerheid leven en de zorg voor de grote vluchtelingenstroom die als gevolg van de oorlog op gang gekomen is. Als we met Jezus’ ogen naar deze situatie kijken, dan kan het niet anders dan dat het ons hart raakt en we in actie willen komen om te helpen!

We zien dat er al prachtige initiatieven zijn ontstaan van Mozaiekers die iets willen bijdragen voor de mensen uit Oekraïne. Dat bemoedigt en raakt ons. We willen namens de kerk ook in actie komen. Dit vraagt om een zorgvuldige voorbereiding. 

Wat gaan we doen?
In eerste instantie gaan we morgen in de diensten een collecte houden voor de organisatie World Partners. Zij zijn actief in Oekraïne zelf en hebben dringend financiële middelen nodig, zodat ze lokaal voedsel kunnen inkopen en verspreiden in het land zelf. Klik hier voor meer informatie over het indrukwekkende, maar ook gevaarlijk werk wat zij doen.

Daarnaast hebben we contact met de organisatie Gain. Zij helpen vluchtelingen in de grensgebieden van Oekraine door hulpgoederen uit te delen. De komende weken zullen we als kerk goederen gaan inzamelen. Dit willen we gaan doen op zondag 13 en 20 maart. De komende week zullen wij meer informatie delen over wat er het meeste nodig is. Houd daarom de socials en onze website in de gaten voor wat je kunt doen!Samenkomsten & Livestream | zondag 6 maart 2022

Morgen, zondag 6 maart, spreekt Kees Kraayenoord tijdens onze diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. We zijn als Mozaiek ontzettend gezegend met veel kinderen en jongeren! Morgen willen we in de diensten laten zien dat kerk-zijn iets van alle generaties is. Het worden bijzondere diensten! Kom jij ook? De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. 

Voor het bijwonen van de diensten moet vooraf worden gereserveerd via onze website. Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 4. We zien er naar uit om elkaar zondag weer live én online te ontmoeten! 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en Engelse vertaling
Bij de livestream van 11.00 uur is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je Engelse vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.Doopdienst | zondag 17 april 2022

Op 17 april, 1e Paasdag, gaan we dopen tijdens onze diensten! Heb jij het verlangen om je te laten dopen? Meld je dan aan via onze website!

Heb je nog vragen over de doop of wil je er gewoon meer over weten? Voorafgaande aan iedere doopdienst bij Mozaiek is er een informatie avond over de doop waar we je graag ontmoeten. Op deze avond willen we je vanuit de Bijbel meenemen in onze visie op de doop op geloof. Wetende dat de doop op vele manieren wordt beleefd in onze kerken. Hierin gaan we met respect met elkaar om. De informatie avond voor de doopdienst(en) met Pasen is woensdagavond 30 maart 2022 in Mozaiek Centrum, Storkstraat 33 in Veenendaal. Voor deze avond kun je je eveneens aanmelden via onze websiteGezocht: leden werkgroep Mozaiek Kenia

Als Mozaiek gemeenten mogen we meehelpen in het oplossen van de nood in het noorden van Kenia: Marsabit en omgeving. We zijn ervan overtuigd dat God van dit vergeten gebied een plaats van hoop kan maken. Hierbij werken we samen met Compassion en de lokale kerk.

Per Mozaiek gemeente zijn er lokale werkgroepen actief om Mozaiek Kenia activiteiten vanuit de gemeente te organiseren en coordineren. Vind je het leuk om hier namens Mozaiek0318 een bijdrage aan te leveren? Of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiekkenia.nl. Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we twee Mozaiekdeeltjes verwelkomen.

Geboren
Op 12 februari 2022 is Eva van Ravenswaaij geboren. Eva is de dochter van Wim en Anne en zusje van Daniël en Nathan. Het gaat goed met Eva en Anne. Daniël en Nathan zijn trotse broers. 

Op 18 februari 2022 is Moos Fabe de Ruiter geboren. Moos is de zoon van Gerben en Inge en broertje van Duuk. Het gaat heel goed en Gerben en Inge zien de geboorte van Moos als rijkdom en zegen van God. 

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser