Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 9 april 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Stille week voor Pasen | Onderweg met Jezus
  2. Goede Vrijdag en Pasen
  3. Samenkomsten & Livestream | zondag 10 april 2022
  4. Vacature secretarieel medewerker Mozaiek0318 (parttime)
  5. Gezocht: aanhanger en hulp voor dinsdag 19 april 2022
  6. Vacature schoolleider Mozaiek Colleges
  7. Familieberichten
  8. Agenda


Stille week voor Pasen | Onderweg met Jezus

'Kan je niet één uur met Mij waken?’ vraagt Jezus aan zijn discipelen. De Stille Week; het ‘geluid’ verstild en we kijken naar binnen. Een week waarin we ons hart willen onderzoeken op onze relatie met Jezus, door middel van bidden en vasten. Vasten, is je verlangen naar God boven je verlangen naar andere zaken plaatsen, die jij moeilijk vindt om op te geven. Het is een periode je onthouden van eten, slaap of misschien juist wel social media. Een uiting van diep verlangen naar Jezus. Dicht bij Hem zijn en Zijn aanwezigheid ervaren. Lees hier meer informatie over hoe je kunt vasten.

Zo willen we als gemeente een tijd van verootmoediging ingaan, van zonden belijden, nieuwe toewijding, op weg naar een nieuwe start, op weg naar opstaan met Jezus. Dit doen we in verbinding met de gemeente door elke avond in de Stille Week een moment te creëren waarin we elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar kunnen bidden en God aanbidden.

Van maandag 11 april t/m donderdag 14 april, is daarom het Mozaiek Centrum tussen 20.00 en 21.00 uur open voor iedereen die samen met ons wil bidden en overdenken. Daarnaast is de gebedsruimte 24/7 beschikbaar.

Ook zal er in die week elke dag een nieuwe podcast te beluisteren zijn, die ons helpt om met Jezus op te wandelen en die laatste dagen van Jezus te beleven van Palmpasen naar Goede Vrijdag. De podcast is te beluisteren via Spotify en via de Mozaiek app. Deze is eventueel ook te lezen als een Bijbelleesplan in de YouVersion app, genaamd: ‘Onderweg met Jezus’. Vanaf maandag 11 april vind je op onze website de links naar Spotify en het Bijbelleesplan.Goede Vrijdag en Pasen

Jezus knielde in de tuin van Gethsemane en bad: 'niet mijn wil, maar Uw wil geschiedde'. Hij week niet af van Gods plan en koos voor het lijden om uiteindelijk te sterven voor ons. Zijn heelheid werd gebroken, zodat onze gebrokenheid geheeld kan worden. Dat maakt ons stil.

Op Goede Vrijdag 15 april 2022 zijn er twee Worship & Prayer bijeenkomsten, om 19.00 en 21.30 uur, waarin ruimte is om op verschillende manieren stil te staan bij Goede Vrijdag, Hem te aanbidden en samen avondmaal te vieren. De dienst van 21.30 uur wordt ook via livestream uitgezonden.

En dan volgt na een stille zaterdag op zondag Eerste Paasdag: Jezus leeft! Hij is opgestaan en wij mogen met Hem opstaan. Hoe bijzonder is het om dit, heel symbolisch, te vieren met de doop! Dat gaan we doen in drie diensten op Eerste Paasdag 17 april 2022 om 9.00, 11.00 en 13.00 uur. De diensten van 11.00 uur én 13.00 uur worden ook als livestream uitgezonden.

Ga voor meer informatie en het reserveren van tickets voor Goede vrijdag en eerste Paasdag naar onze website.Samenkomsten & Livestream | zondag 10 april 2022

Morgen, zondag 10 april, spreekt Jurjen ten Brinke tijdens onze diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 4.

Reserveren van tickets 
Ondanks dat alle maatregelen rondom corona zijn losgelaten blijven we voorlopig werken met tickets voor onze diensten. Op deze manier voorkomen we dat de diensten té vol worden. De tickets zijn te reserveren via onze website. Ook voor de crèche tijdens de dienst van 9.00 uur is voor de kids (0-4 jaar) een ticket nodig. We zien er naar uit om elkaar zondag zowel live als online te ontmoeten! 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en vertaling
Bij de livestream van 11.00 uur is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er vertaling van de dienst beschikbaar in het Engels. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.Vacature secretarieel medewerker Mozaiek0318 (parttime)

Vanwege de groei van de werkzaamheden op ons secretariaat zijn wij op zoek naar twee secretariele medewerkers (m/v - 2 x o,4 fte). 

Bij Mozaiek0318 kun je als administratief-secretarieel medewerker rekenen op een gevarieerde en vooral erg leuke baan. Een job waarin jij…

… je eigen weg mag vinden;
… samen met jouw directe collega’s zorgt voor gastvrijheid en gezelligheid op kantoor;
… ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt.

Benieuwd naar de functie? Bekijk deze op onze website en solliciteer direct!Gezocht: aanhanger en hulp voor dinsdag 19 april 2022

Wij zijn op zoek naar iemand met een aanhanger en iemand die wil helpen tillen. Er zijn namelijk een aantal speciekuipen die van de Basiliek (Wiltonstraat) naar de Middelbuursteweg moeten worden gebracht. 

Heb jij een aanhanger en heb jij dinsdagochtend tijd om even te helpen? Mail dan naar contact@mozaiek0318.nl. Alvast dank voor je hulp!Vacature schoolleider Mozaiek Colleges

Wij zijn op zoek naar iemand die zich fulltime (30-38 uur) wil inzetten als schoolleider voor onze Mozaiek Colleges. Dit is een betaalde bediening waarbij de werkzaamheden verricht worden vanuit Mozaiek Centrum in Veenendaal.

Binnen Mozaiek hebben we 3 opleidingstrajecten die vallen onder onze Mozaiek Colleges. Er is een college voor Worship, Sprekers en voor Gemeenteleiders. Deze opleidingen zijn bedoeld voor mensen die willen groeien in één van deze bedieningen binnen de lokale kerk.

Benieuwd naar de functie? Bekijk deze op onze website. De sluitingsdatum is 18 april aanstaande.Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we twee Mozaiekdeeltjes verwelkomen!

Geboren
Op 23 maart is Juda geboren. Juda is de zoon van Robert en Lise Izeboud. Het gaat goed met moeder, vader en zoon. Op het geboortekaartje staat:

Loof de Heer, want Hij is goed, eeuwig duurt Zijn trouw.

Op 26 maart is Sarah Mila geboren. Sarah is de dochter van Jedson en Wilma Shangi.  Op het geboortekaartje staat:

Before I formed you in the womb
I knew you
Before you were born
I set you apart

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser