Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 11 februari 2023

Beste #naam#,

Afgelopen donderdag en vrijdag hebben we als leiderschapsteam (voorgangers, staf, Raad van Opzieners en alle partners) twee dagen apart mogen zetten om samen familie te zijn, God te aanbidden en te luisteren naar Zijn stem tijdens onze jaarlijkse  gebeds2daagse. Wat een rijkdom dat we dit samen mochten doen! En wat mooi om te merken dat vanuit de gemeente ook verschillende intiatieven zijn ontstaan om deze dagen met elkaar te bidden voor Mozaiek0318. Komende week praten we je via de nieuwsbrief bij over deze twee bijzondere dagen!

Morgen ontmoeten we je graag tijdens een van onze diensten om 9.30 uur of 11.30 uur in de Basiliek of via de livestream om 9.30 uur, waarin Kees Kraayenoord spreekt. Tijdens de diensten vieren we met elkaar het avondmaal. Voorafgaande aan de diensten kun je wederom producten inleveren voor de voedselbank. Verderop in deze nieuwsbrief lees je meer over deze actie.

Een volledig overzicht van onze aankomende diensten en activiteiten is te vinden in de agenda onderaan deze nieuwsbrief. 

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl

 1. Mozaiek Family uitgelicht: dankbaarheid in Venlo
 2. Zet jij je talent in voor GROW?
 3. Onze omgeving dienen: voedselbankestafette in februari
 4. Pre-order het nieuwe album van Mozaiek Worship | Nieuw Leven
 5. Meebouwen aan ons kinderwerk 
 6. Jongeren 12-17 jaar opgelet: meld je aan voor WAY Camp 2023!
 7. Nieuw: WAY merch
 8. Landelijk L2M avond voor alleengaanden | maandag 13 maart 2023
 9. Familieberichten
 10. Agenda


Mozaiek Family uitgelicht: dankbaarheid in Venlo

Vorige maand is Mozaiek Family Venlo gestart. Initiatiefnemers van deze Family zijn Wim en Marilyn Schouten. Vol enthousiasme en dankbaarheid vertellen ze over de eerste samenkomst als Mozaiek Family:

"Het was een heerlijke samenkomst, wij konden samen God groot maken en aanbidden. We hebben na de online dienst nog lange tijd nagepraat. Wij willen dit in het vervolg één keer per maand doen en bidden dat nog velen zich bij onze family gaan aansluiten.

Wij zijn dankbaar voor de mogelijkheden die God geeft en ons laat zien. Wij hebben elkaar heel hard nodig om te groeien naar het beeld van Jezus, we mogen kwetsbaar zijn naar elkaar en mogen vertrouwen dat Hij die onze diepste pijn, verdriet en gebrokenheid kent ons nooit teleurstelt en ons Zichzelf en elkaar geeft om juist daarin te groeien en een licht te zijn voor onze omgeving. Wij prijzen Hem!"

Woon je in Venlo en wil je aansluiten bij deze Family? Klik dan hier voor meer informatie. Of kijk op onze Mozaiek Family kaart voor meer informatie over een Mozaiek Family bij jou in de buurt.Zet jij je talent in voor GROW?

Ons verlangen is om zoveel mogelijk mensen te helpen in het groeien in hun liefde voor Jezus en Zijn gemeente, en toegerust te worden om impact te hebben in onze samenleving. Hiervoor biedt GROW een aanbod afgestemd op verschillende fases van het geloofsleven.

We zijn een enthousiast team dat creatief nadenkt over onderwerpen en zorgdraagt voor de planning en organisatie van al deze activiteiten. Een keer per maand komen wij in de avond bij elkaar om met elkaar God te aanbidden, elkaar te ontmoeten en te inspireren. Binnen dit team zijn we op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om de cursusadministratie te verzorgen en daarnaast houdt van plannen en organiseren. Het gaat om onderstaande werkzaamheden:

 • Cursus administratie: je houdt het cursusaanbod bij, je legt de planning van de cursussen vast in een Excel bestand, je registreert de hoeveelheid aanmeldingen per cursus, je maakt een formulier voor aanmelding, je verwerkt de aanmeldingen in een deelnemerslijst. 
 • Communicatie: je vindt het heerlijk om persoonlijke aandacht te hebben met de deelnemers, en juist de (last minute) vragen te beantwoorden en ze te voorzien van de juiste informatie, daarnaast lever je de teksten voor de website en de socials aan bij communicatie en heb je contact met de teams die de cursussen aanbieden.
 • Verbinden met verschillende onderdelen binnen Mozaiek0318: Je overziet wie waarvoor op de hoogte moet worden gebracht en hebt een proactieve houding om deze onderdelen en mensen op de hoogte te stellen.

Deze rol kan flexibel opgepakt worden, we hopen dat je regelmatig aanwezig bent in het Mozaiek centrum voor verbinding met het team. Geloof jij dat dit jouw plek is om mee te bouwen aan het koninkrijk van God of heb je vragen over deze bediening?! Neem dan contact op via grow@mozaiek0318.nl.Onze omgeving dienen: voedselbankestafette in februari

Afgelopen zondag was de start van de voedselbankestaffete. Wat fijn om te zien dat we al veel producten hebben ontvangen! De actie is voor voedselbank Veenendaal. De voedselbank is een plek waar mensen geholpen worden, die onder een bepaald bestaansminimum leven, door voedsel uit te reiken dat door derden beschikbaar wordt gesteld.

Ook dit jaar mogen we weer als kerk in Veenendaal meedoen met de voedselbank estafette! Op alle zondagen in februari zamelen we voorafgaand aan de kerkdiensten specifieke producten in voor de voedselbank. Help jij mee onze omgeving namens Jezus te dienen? Bekijk hier de productenlijst.Pre-order het nieuwe album van Mozaiek Worship | Nieuw Leven

Op 24 februari is de release van het nieuwe Mozaiek Worship album 'Nieuw leven'. Het is nu al mogelijk om het album te bestellen, je ontvangt deze dan als één van de eerste thuis na de release. Jouw pre-order plaats je hierMeebouwen aan ons kinderwerk 

Wil jij invloed hebben op de volgende generatie en hen helpen om Jezus te leren kennen? Je bent van harte welkom om onderdeel uit te maken van Mozaiek Kids!  Je kunt een bijdrage leveren aan onze zondagse kinderdiensten of op een andere manier meebouwen aan het kinderwerk! De komende weken lichten we in de nieuwsbrief een plek binnen het kinderwerk uit waar je jouw hulp kunnen gebruiken. Is het kinderwerk jouw next step dit seizoen?

Gezocht: versterking visueel voor kinderdiensten bovenbouw
De kinderen van de bovenbouw zingen tijdens hun kinderdiensten lekker mee met de worshipband. Hiervoor is het fijn als de liedteksten op tijd op het scherm verschijnen. Ben jij 1x per maand op zondag beschikbaar om dit voor ons te verzorgen? We leren je graag hoe je aan de slag kunt met het programma Propresenter!
Op zondag 26 februari ben je vanaf 11.00 tot ongeveer 12.30 uur welkom in het Mozaiekcentrum voor een korte training. Daarna kun je in onze kinderdiensten aan de slag! Klik hier om je aan te melden!Jongeren 12-17 jaar opgelet: meld je aan voor WAY Camp 2023!

Wij hebben super tof nieuws, want ook in 2023 is er weer een WAY0318 CAMP! Net zoals vorig jaar gaat het ook dit jaar weer een te gek weekend te worden. Van 11 tot en met 14 augustus willen we dit feestje graag met jou gaan vieren. Het weekend bestaat uit enorm veel plezier, aanbidding, vriendschap, sport/spel en natuurlijk ontmoeting! Ontmoeting tussen en elkaar en ook met God! De locatie is ongeveer een half uurtje rijden vanuit Veenendaal, je slaapt in een (stapel)bed met ongeveer acht jongeren op een kamer en er is zelfs een hele toffe zwemvijver in de buurt. 
 
Dit wil jij absoluut niet missen! Dus meld je zo snel mogelijk aan via deze link. Je kan deze link ook vinden via de agenda op onze website. Nieuw: WAY merch

Het is eindelijk zover, we hebben als WAY onze eigen toffe WAY MERCH. En deze kan jij ook bestellen! Weet dat wanneer je een item bestelt, jij meebouwt aan het werk van WAY. De merch is helemaal eerlijk, duurzaam en vegan! Klik hier om je bestelling te plaatsen.

WAY is een jongerenbeweging vanuit de lokale kerk van Mozaiek. We vinden het supertof dat we met zoveel jongeren vanuit het hele land een family zijn en samen ons geloof kunnen delen! Hoe tof is het om dat ook fysiek met elkaar te delen. Op het shirt en de trui is de visie van WAY zichtbaar en iedereen in de wereld mag deze boodschap natuurlijk ontvangen! Jij mag er zijn, jij hoort erbij en jij bent geliefd! Door ons maar al helemaal door God!Landelijk L2M avond voor alleengaanden | maandag 13 maart 2023

Vanuit een aantal enthousiaste Mozaiekers uit verschillende gemeentes is er het initiatief ontstaan voor een landelijke L2M alleengaanden avond. Het idee is om elkaar te ontmoeten rondom thema-avonden. De eerste avond is op maandagavond 13 maart van 18.30 tot 21.30 uur in het Mozaiek Ontmoetingscentrum in Nijkerk. Spreker tijdens deze avond is Nadine de Vos. Ben je alleengaand en vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? Meld je dan hier aan via deze link. 
 Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuw Mozaiekdeeltje verwelkomen.

Geboren
Vol trots laten Bart en Marjet Mast weten dat op 27 januari hun zoon Joep Jan Benjamin is geboren. Zij genieten enorm van Joep en zijn dankbaar dat het goed met ze gaat. Op het geboortekaartje staat: 

'Voor altijd van je houden
Onze handen in vertrouwen
Voor altijd voor je vouwen'

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser