Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 27 februari 2021

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Livestream zondag 28 februari
  2. Mozaiek in de 40 dagentijd | Voed de hongerigen
  3. Lever een voedselpakket in op 28 februari of 7 maart
  4. Kids Connect avond voor de bovenbouw
  5. Online kidsdiensten met Ollie en Sophie
  6. Familieberichten
  7. Agenda


Livestream zondag 28 februari

Aanstaande zondag spreekt Jannica van Barneveld tijdens onze livestream. 

De livestream start om 11.00 uur. Voorafgaande is er om 10.00 uur een online kidsdienst met Ollie & Sophie.

Bij de livestream is een gebarentolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams.Mozaiek in de 40 dagentijd | Voed de hongerigen

Afgelopen week stonden we binnen de dag 40 dagentijd stil bij het thema Kleed de Naakten. Deze week start er een nieuw thema: Voed de hongerigen! Een groot onderdeel binnen dit thema is de actie voor de voedselbank. Komende zondag 28 februari en zondag 7 maart is er de mogelijkheid om je voedselpakket af te geven op meerdere locaties in Nederland. Zie het artikel hieronder voor meer informatie. Naast de voedselpakkettenactie willen je ook tips meegeven om op een andere manier iets te doen voor je naasten. 

Tip 1:

Word lid van een Weggeefhoek op Facebook. Bijna elke plaats of regio heeft wel een weggeefhoek. Hier kan je spullen of boodschappen aanbieden die je niet meer gebruikt of over hebt. Een mooie manier om mensen te helpen in jouw eigen omgeving die dit goed kunnen gebruiken.  

Klik hier voor de weggeefhoek van regio 033
Klik hier voor de weggeefhoek van regio 0318

Tip 2:

In bijna elke gemeente is een voedselbank. Wil je weten of je in aanmerking komt voor de voedselbank? Kijk op www.voedselbanken.nl en zoek op postcode of plaatsnaam en vind jouw lokale voedselbank. 

De voedselbank is als vrijwilligersorganisatie volledig afhankelijk van donaties van particulieren en sponsoren. Je kunt bij de website van je plaatselijke voedselbank ook terecht als je een geldbedrag, kleding of voedsel wilt doneren.

Wil jij je inzetten voor de voedselbank? Dat kan! De vrijwilligers bij de voedselbanken delen elke week eten uit aan mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren helpen met geld, voedsel en diensten. Klik hier voor het zien van de cijfers. 

Naast alle artikelen en acties, willen we jullie ook elke dag (behalve op de zondag) een overdenking meegeven. Een fijn begin van de dag! Deze kun je lezen op onze sociale kanalen, via de vernieuwde Mozaiek App en via onze website. Klik op de afbeelding hier rechts om de dagtekst van vandaag te lezen. Wil je een overzicht van alle dagteksten, klik dan hierLever een voedselpakket in op 28 februari of 7 maart

Op zondag 28 februari en zondag 7 maart zamelen we in voor de plaatselijke voedselbanken in Amersfoort, Apeldoorn, Bunschoten, Hoofddorp, Katwijk, Leiden, Nijkerk, Veenendaal en Voorschoten. Je kunt tussen 13.00 uur en 16.00 uur spullen komen brengen, reserveren van een tijdslot is niet nodig.

Bij de inleverpunten houden we uitaard de geldende maatregelen in acht. Je rijdt met je auto naar een inleverpunt, onze vrijwilligers halen de boodschappen uit je auto zodat je zelf in de auto kunt blijven zitten. Zet je boodschappen daarom het liefst in een kartonnen doos in je kofferbak.

Lees hier meer over de actie, de inleverpunten en wat jij kunt kopen voor de kwetsbaren in jouw omgeving.Kids Connect avond voor de bovenbouw

Vrijdagavond 19 februari was de aftrap van onze eerste te gekke Kids Connect avond voor onze kids uit groep 5 t/m 8. Het was meteen al een gezellige boel in de chat met 35 kids tussen de 9 en 12 jaar. We startten de avond met een sportieve energizer, gevolgd door diverse quizzen en spellen. Zoek iets eetbaars met de D, hoeveel poten heeft een duizendpoot, wat is de beste voetbalclub: wat was het leuk! En dat allemaal online! De kids gaven aan dat ze dit graag vaker willen, en dat willen wij ook! 

De Kids Connect avonden zullen iedere derde vrijdagavond van de maand georganiseerd worden. Op deze vrijdagavonden staat ontspanning, plezier hebben met elkaar en ontmoeting/relatie centraal. De tweede avond is gepland op 19 maart en zal ook online gehouden worden. Binnenkort ontvangen de kids hier per e-mail een uitnodiging voor. Zodra het kan zullen we overschakelen naar fysieke avonden. Online kidsdiensten met Ollie en Sophie

Iedere zondagochtend om 10.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie en Sophie. Deze en volgende week herhalen we de afleveringen van 'Iedereen heeft talent'. Zondag 14 maart sluiten we af met een nieuwe aflevering met daarin een quiz over dit thema. Ollie en Sophie gaan samen met de kinderen ontdekken dat God iedereen prachtig heeft gemaakt en aan iedereen talent heeft gegeven. We zijn allemaal uniek en iedereen is ergens goed in en dit mag je laten zien! 

Op de website zijn leuke werkjes bij het thema te downloaden. Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een geboorte noemen! 

Geboorte
Op 23 januari 2021 is Noa-Rose Sarah Westerink geboren. Zij is de dochter van Erik en Mathilde en het zusje van Juan, Veralie, Emma en Jamie. Het gaat goed met moeder en dochter. 

Zieken
Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur  dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda
zondag 28 februari 2021 Online kidsdienst met Ollie en Sophie
Samenkomst / Livestream
maandag 01 maart 2021 Bidden voor en met Zieken
dinsdag 02 maart 2021 GROW - Premarriage Course Online (5)
zondag 07 maart 2021 Online kidsdienst met Ollie en Sophie
Samenkomst / Livestream
maandag 08 maart 2021 Bidden voor en met Zieken


Kijk op onze website voor de volledige agenda.


Bekijk dit bericht in uw browser