Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 9 juli 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Samenkomsten en livestream | zondag 10 juli 2022
  2. Nieuwe controller Mozaiek0318
  3. Save the date: startzondag 11 september 2022
  4. Update nieuwe leden Raad van Opzieners
  5. Terugblik doopdiensten | zondag 3 juli 2022 
  6. Familieberichten
  7. Agenda


Samenkomsten en livestream | zondag 10 juli 2022

Morgen spreekt Arie de Rover tijdens onze diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 8.

Gebarentolk en vertaling
Bij de livestream van 11.00 uur is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er vertaling van de dienst beschikbaar in het Engels. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. De kids gaan samen met Ollie en Sophie meer ontdekken over de Bijbel. Elke keer komt er iemand op bezoek om een boek te lenen uit de Bieb van Ollie en Sophie. En zij zullen dan ook iets meer vertellen over iets uit de Bijbel. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. Nieuwe controller Mozaiek0318

Per 1 september 2022 gaat Gert van de Haar aan de slag als nieuwe controller binnen Mozaiek0318. Daarmee neemt hij het stokje over van Frits Versluis die de afgelopen 8 jaar deze rol trouw heeft vervuld. Frits heeft ervoor gekozen om zich als controller volledig in te zetten voor Stichting Mozaiek, omdat deze rol meer is gaan vragen vanwege de groei van Mozaiek als beweging van meerdere kerken. En uiteraard blijft Frits gewoon deel van Mozaiek0318, dus we nemen geen afscheid.

Frits: "Bijzonder te zien hoe Jezus de afgelopen jaren zijn kerk (financieel) heeft gebouwd en veel levens heeft mogen veranderen. Als ik de verhalen hoor maar ook gewoon op zondag om me heen kijk, raakt me dat iedere keer opnieuw. Vanuit deze verwondering ben ik dankbaar dat ik een radartje mocht en mag zijn in de (verdere) bouw van Zijn koninkrijk."

We zijn enorm dankbaar dat Gert nu het stokje kan overnemen. Gert is gediplomeerd controller en heeft in het bedrijfsleven al vele vlieguren gemaakt in de wereld van financiën. Daarmee is de bediening van controller hem op het lijf geschreven. Hieronder stelt Gert zich aan je voor:

"Goedendag, mijn naam is Gert van de Haar en vanaf 1 september a.s. zal ik Frits opvolgen als controller van Mozaiek0318. Ik ben 42 jaar en geboren en getogen in Veenendaal. Al bijna 18 jaar getrouwd met Corine en samen hebben we 3 kinderen: Luuk (15 jaar), Nathan (12 jaar) en Danique (8 jaar). Corine werkt in het dagelijks leven als leerkracht in het basisonderwijs. Net voor de coronaperiode zijn we betrokken geraakt bij Mozaiek en inmiddels ook deel. Voorheen maakten we deel uit van de PKN (Westerkerk). Dit jaar heb ik deel uit gemaakt van de kascontrolecommissie van Mozaiek0318 nadat ik een oproep zag in de nieuwsbrief. Voor deze commissie is dus nu een vacature, van harte aanbevolen.
 
In het dagelijks leven werk ik ondertussen alweer bijna twee jaar als financieel consultant bij 4PS in Ede. Wij verkopen ERP software van Microsoft, Business Central, voor de bouw-, installatie- en GWW-sector. Ik help de bedrijven om de financiële en HR gerelateerde processen in de software in te richten of te optimaliseren. Hiervoor heb ik een kleine 20 jaar in de accountancy gewerkt, met name bij MKB-bedrijven en hen behulpzaam geweest op het gebied van jaarrekeningen, administraties en belastingen. Mijn hobby’s zijn o.a. hardlopen, voetbal kijken en historische luchtvaart. Verder gaat gelukkig ook veel tijd naar het gezinsleven. Ik kijk er naar uit om op deze wijze aan Mozaiek0318 bij te dragen."Save the date: startzondag 11 september 2022

Mozaiek0318, blok 11 september alvast in je agenda! Op die zondag willen we elkaar ontmoeten om de start van het nieuwe seizoen te vieren. Er is van alles te doen rondom het Mozaiek Centrum. Ook voor de kids en WAY worden er toffe activiteiten georganiseerd. We starten om 11.00 uur met een dienst in de openlucht en gaan daarna gezellig met elkaar picknicken. Save the date, we hopen dat jij erbij bent. Binnenkort meer informatie.Update nieuwe leden Raad van Opzieners

Eind mei hebben wij een oproep gedaan aan de gemeente omdat we op zoek zijn naar twee nieuwe raadsleden voor de Raad van Opzieners. Allereerst willen we jullie als gemeente hartelijk bedanken voor jullie voordracht. We hebben vele namen binnen gekregen. 

Afgelopen dinsdagavond hebben we een informatieavond gehad met de voorgedragen delen. Als RvO mochten we op deze avond informatie geven over de inhoud van de bediening en was er alle ruimte voor vragen. 

Het werven van nieuwe RvO leden is de verantwoordelijkheid van de RvO, de voorgangers hebben hierin een adviserende rol. We zijn dankbaar dat de voorgangers ook aanwezig waren op deze avond om te kunnen kennismaken met elkaar, omdat we in de praktijk als RvO en voorgangers nauw samenwerken. 

De komende week zullen de voorgedragen delen zelf een keuze maken of ze zich beschikbaar stellen. Vanuit de beschikbare kandidaten zullen wij als RvO een aantal kandidaten selecteren waarmee we verder in gesprek gaan. Na de zomervakantie hopen we deze gesprekken te kunnen voeren, zodat we in het nieuwe seizoen twee nieuwe namen aan de gemeente kunnen voorleggen.  In dit proces zien we steeds weer op naar God. Willen jullie hierin met ons meebidden?

Groet en zegen!
Petri, Mariska, Ellen, Jop, Freek en Herman
Raad van Opzieners Mozaiek0318Terugblik doopdiensten | zondag 3 juli 2022 

Zondag 3 juli mochten we tijdens onze diensten maar liefst 47 mensen dopen. Maar niet alleen bij Mozaiek0318 werd er gedoopt, ook op de 9 andere Mozaiek locaties in het land waren er doopdiensten. Wat een feestelijke dag was het!Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we vier Mozaiekdeeltjes verwelkomen en twee huwelijken aankondigen.

Geboren
Op 14 juni is Novan Zerah geboren. Novan is de zoon van Giel-Jan en Coralie de Visser. Zijn grote broers zijn Manell en Efron en zij zijn mega trots op hun broertje. Het gaat goed met het gezin.

Op 24 juni is Benjamin geboren. Benjamin het eerste kindje van Jos en Gerrinda Willemsen. Op het geboortekaartje staat:

In het wiegje ligt te slapen,
Een kindje door God geschapen,
Een wonder, zo groots en toch zo klein,
Waar wij heel gelukkig mee zijn.

Op 18 juni is Gijs Roelof Jacobus geboren. Gijs is de zoon van Piet en Ilse Nelemans. Op het geboortekaartje staat:

Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam.
Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan.
Hoe adembenemend, ontroerend dichtbij:
Uw naam is ‘Ik ben’ en ‘Ik zal er zijn’.Op 25 juni is Yaël Anke Niva geboren. Yaël is de dochter van Robin en Marita Kramer. Het gaat goed met moeder en dochter. Op het geboortekaartje staat:

Meer dan geliefd
Meer dan gekend
Meer dan bijzonder
Jij bent Gods wonder

Huwelijk

Op 14 juli 2022 trouwen Inge Versteeg en Gertjan Werkman in De Mof in Leusden. Voorganger is Cees van Harten.

Op 15 juli 2022 trouwen Anita Blankestijn en Marco Groenendijk in de Oude Kerk in Zeist. Voorganger Cees van Harten.  

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda
10-07-2022 Samenkomsten / Livestream
11-07-2022 Bidden voor en met Zieken
17-07-2022 Samenkomsten / Livestream
18-07-2022 Bidden voor en met Zieken
24-07-2022 Samenkomsten / Livestream
25-07-2022 Bidden voor en met Zieken


Kijk op onze website voor de volledige agenda.


Bekijk dit bericht in uw browser