Mozaiek Kids | Nieuw programma Bovenbouw: namen van Jezus

Beste ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5 t/m 8,

In deze mail informeren we je graag over het thema waar we met de kinderen van de bovenbouw mee aan de slag gaan in onze zondagse kinderdiensten.

 

Thema: namen van Jezus

Onze visie: wij verlangen ernaar dat elk kind zich geliefd voelt, Jezus leert kennen en Gods liefde gaat uitdelen

Wij verlangen ernaar dat elk kind Jezus leert kennen!

De komende maanden gaan we aan de slag met de ‘Ik ben'-uitspraken van Jezus. Jezus geeft met deze uitspraken kleur aan wie Hij is. Door hier samen met de kinderen mee aan de slag te gaan, leren we Hem (beter) kennen.

Het kennen van Jezus vormt onze identiteit. We denken in elke dienst na over wie Hij is en daardoor leren we ook wie wij mogen zijn dankzij Hem!

 

Datum 'Ik ben'-uitspraak Tekst
25 september Introductie thema: ‘Wie zeg jij dat Ik ben?’ Mat. 16:13-20
9 oktober het Licht voor de wereld Joh. 8:12-14
23 oktober het Brood des levens Joh. 6: 34-35
13 november de ware Wijnstok Joh. 15: 1- 8
27 november de Deur Joh. 10: 7-10
11 december de goede Herder Joh. 10: 11-16
08 januari de Weg, de Waarheid en het Leven Joh. 14: 6-7
22 januari de Opstanding en het Leven Joh. 11: 25-26

Iedere kinderdienst vertellen we de kinderen over Jezus, we zingen samen met onze eigen Kids-worshipband en daarnaast zijn er verschillende werkvormen die de boodschap van de dienst ondersteunen. Denk hierbij aan proefjes, spellen en leuke challenges.

 

Collage

Om de losse diensten van deze serie aan elkaar te verbinden, gaan we elke week aan de slag met een stukje van een collage.

Thema 'Ik ben uitspraken'Er is een grote variant, waarop elke week een stukje zichtbaar wordt van Wie Jezus is. Zijn ‘Ik ben'-uitspraken worden zichtbaar voor de kinderen.

Daarnaast maakt elk kind een eigen collage waarop ook elke kinderdienst een vlak wordt ‘ingekleurd’. Hiermee vertalen ze de uitspraak van Jezus naar hun eigen identiteit: wat betekent het voor mij, als Jezus zegt dat Hij … is?

Bijvoorbeeld: doordat Jezus het Licht is kan ik Gods liefde weerspiegelen. De kinderen plakken in het middelste vak een spiegel en praten hierover met elkaar en de kinderwerkers.

 

Doe (thuis) met ons mee!

We hebben een liedlijst op Spotify gezet, we hopen dat je deze lekker samen met je kind gaat luisteren. Deze liederen komen de komende maanden terug in onze kinderdiensten.

Spotify

Open de nieuwe playlist op Spotify

Bid met ons mee dat Jezus zich bekend maakt door deze serie heen en de harten van kinderen raakt met Zijn liefde!

We zouden het erg tof vinden om van jullie terug te horen wat de kinderen vertellen over de kinderdiensten. Zijn ze enthousiast over een leuk proefje of spel? Hebben ze iets geleerd over wie Jezus is? Hebben ze genoten van de band? Hebben jullie thuis een mooi gesprek naar aanleiding van de kinderdienst? Stuur een reactie naar Kids@mozaiek0318.nl.

Je bent van harte welkom als je graag een keer wilt meekijken!

We hebben heel veel zin om jouw kind(eren) te ontmoeten. Tot zondag!

Frieda en Lisanne

 

Vriendelijke groet,
Namens het hele team van Mozaiek kids

Frieda van de Hoef & Lisanne Koudijs
Kidspastors


Bekijk dit bericht in uw browser