Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 10 april 2021

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over onze gemeente? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl. Veel leesplezier!

  1. Livestream zondag 11 april | Arjen ten Brinke
  2. Terugblik Pasen 2021
  3. Terugblik 40 dagentijd
  4. Afscheid van oudsten Rommy van Harten en Ejo en Akke Smit
  5. Gezocht: teamleden voor nieuwe (online) Mozaiek Grow cursus
  6. KidsConnect voor groep 5-8 | vrijdag 16 april
  7. Alpha Online
  8. Opdragen | zaterdag 17 april
  9. Familieberichten
  10. Agenda


Livestream zondag 11 april | Arjen ten Brinke

Aanstaande zondag spreekt Arjen ten Brinke tijdens onze livestream. De livestream start om 11.00 uur. Voorafgaande is er om 10.00 uur een online kidsdienst met Ollie & Sophie.

Bij de livestream is een gebarentolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams.

NB. Zondagavond om 19.30 uur is er weer een Worship & Prayer livestream, zet 'm in je agenda!Terugblik Pasen 2021

HIJ LEEFT! Afgelopen weekend mochten we genieten van drie prachtige diensten waarin we op Goede Vrijdag het lijden en sterven van Jezus herdachten om vervolgens op 1e Paasdag te vieren dat Hij is opgestaan! En wauw, wat was het gaaf! Heb je de diensten gemist of wil je ze nog eens terugkijken, ga dan naar ons YouTube kanaal.

Op 2e Paasdag waren onze voorgangers Kees Kraayenoord en Nelinda Troost te gast bij het RTL programma Beau, waar zij mochten vertellen over de missie en visie van Mozaiek.Terugblik 40 dagentijd

In aanloop naar het Paasweekend stonden we tijdens de 40 dagentijd stil bij de werken van barmhartigheid. We gingen aan de slag met zes verschillende thema's: kleed de naakten, voed de hongerigen, geef de dorstigen te drinken, bezoek de gevangenen, bezoek de zieken en ontvang de vreemdeling. We namen jullie de afgelopen weken mee in een leesrooster. Iedere dag ontvingen jullie een dagtekst, die in de stille week werden vervangen voor 4 filmpjes. We zijn heel erg benieuwd hoe jullie dit hebben ervaren! Willen jullie het ons laten weten? Klik hier om een reactie te geven. 

Bij het eerste thema 'Kleed de naakten' stonden we stil bij mensen die minder te besteden hebben, maar ook nam Arjen ten Brinke ons mee tijdens zijn preek naar IJM. De organisatie waar hij jarenlang voor werkte en nog steeds mee verbonden is. Hij schreef er een indrukwekkend blog over. Heb je deze nog niet gelezen, klik dan hier.

Het thema 'Voed de hongerigen' stond geheel in het teken van de voedselpakkettenactie. Wauw, wat een enthousiasme kwam daarop af. In totaal zijn er ruim 600 vol gesorteerde kratten, dozen en boodschappentassen ingezameld! Een overweldigend resultaat! Hiermee hebben de zes voedselbanken (Veenendaal, Apeldoorn, Leiden, Nijkerk, Bunschoten en Amersfoort), die samen honderden gezinnen wekelijks voorzien, hun voorraden enorm kunnen aanvullen. Iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage!

In de derde week stond 'Geef de dorstigen te drinken' oftewel ons mooie Kenia project centraal. We zetten ons in voor de realisatie voor meerdere watertanks in Marsabit. En weet je wat? We haalden meer dan €100.000 op!! Wil je meer informatie over ons Kenia project? Ga naar de Mozaiek Kenia website.

'Bezoek de gevangenen' konden we helaas niet in de praktijk waarmaken, maar toch schonken we als gemeente een mooi bedrag aan de vluchtelingen op Kamp Moria. Ook gaven we meerdere tips om gedetineerden nieuw perspectief te geven.

Binnen het thema 'bezoek de zieken' was er een kaartenactie, waarbij we vroegen om de zieken binnen onze gemeenten te bemoedigen met een kaartje. Hier is ongelofelijk mooi op gereageerd. Namens de zieken, heel erg bedankt voor jullie mooie post!  

'Bezoek de vreemdeling' was onze afsluiter. We daagden jullie uit om gewoon eens iemand uit te nodigen die je nog helemaal niet zo goed kent. Heb jij hier iets meegedaan? We zijn benieuwd. Laat het ons weten

In de stille week gingen Mieke Honing en Kees Kraayenoord samen met ons via vier mooie filmpjes met ieder een eigen thema op weg naar Goede Vrijdag. Een bijzondere afsluiting van een bijzondere 40 dagentijd!Afscheid van oudsten Rommy van Harten en Ejo en Akke Smit

Onlangs hebben we jullie geinformeerd over de nieuwe opzieners voor Mozaiek0318. Dit betekent ook dat we afscheid nemen van Rommy van Harten en Ejo en Akke Smit als oudsten. 

Rommy: “De dag is gekomen dat we weer een stokje mogen overdragen. En dat heb  ik gedaan afgelopen 30 maart tijdens een oudstenvergadering! Ik mocht zo’n 6 jaar, samen met Cees, de gemeente Mozaiek0318 dienen als oudste. Bijna vanaf het begin waren we betrokken en het was en is een geweldig voorrecht om te mogen zien hoe Mozaiek mocht groeien de afgelopen jaren en hoe de Here de gemeente heeft gezegend met zoveel toegevoegde delen! Wij zijn geregeld stil geweest en hebben toegekeken hoe de groei verder ging en veel mensen de Heer vonden als hun Verlosser en Redder. En een thuis mochten vinden in de gemeente! Wat een geweldig iets om daar deel van te zijn en waar we mochten dienen de afgelopen jaren.
Nu is het tijd voor een nieuwe periode; het stokje mag ik doorgeven aan de nieuwe Raad van Opzieners van de gemeente. Dankbaar voor nieuwe mensen die de Heer willen dienen en daarin ook de gemeente! Gelukkig mogen we nog deel zijn en blijven; en natuurlijk mee dienen in het Koninkrijk van onze Heer!

Dank lieve mensen voor jullie vertrouwen in ons en we wensen allen Gods rijke zegen toe ook in deze tijd waar we elkaar niet kunnen ontmoeten tijdens de diensten maar we met elkaar verbonden zijn in Zijn Naam; Naam boven alle Namen! Lieve groetjes, ook namens Cees, Rommy”

Ejo en Akke Smit: “Vanaf de start in januari 2012 in ‘the Shelter’ zijn we enthousiast betrokken bij veel zaken van de gemeente, waaronder het opbouwen van het ministryteam, We zien iets gebeuren wat we nooit meer vergeten: Gebroken mensen komen massaal tot geloof in Jezus en laten zich dopen of worden geraakt door de woorden ‘Je mag komen zoals je bent’. 
Iets wat velen, ook wij, niet gewend waren te horen. In februari 2014 worden we voorgedragen als oudstenechtpaar. Deze gemeente in de dop heeft ons hart en hier willen we graag medeleiding aan geven met de andere oudsten en het voorgangersteam. God heeft ons op een wonderlijke manier hier gebracht.

De gemeente groeit explosief en wordt meer en meer bekend in Nederland. We zien dat God Mozaiek op een bijzondere manier gebruikt om Jezus dichtbij de mensen in Nederland te brengen en we zien nu de uitwerking van een beweging in de kerk met de start van nieuwe Mozaiek gemeentes overal in het land. 

Nu na 7 jaar geven we het stokje door aan de nieuwe Raad van Opzieners. We kijken terug op een hele mooie tijd en zijn God dankbaar dat Hij al die jaren onze richtingaanwijzer is geweest. We wensen de nieuwe Raad van Opzieners Gods onmisbare zegen en daaruit voortvloeiend de liefde voor gebroken mensen."Gezocht: teamleden voor nieuwe (online) Mozaiek Grow cursus

In maart willen we starten met de nieuwe online Mozaiek Grow cursus 'Ontdekkingsreis door de Bijbel'. In vijf avonden willen we mensen wegwijs maken in de Bijbel en hen dwars door de woorden heen Gods liefde laten ontdekken. 

Om de cursus daadwerkelijk te kunnen starten zijn we op zoek naar een aantal mensen die willen meedraaien in het team. De cursus start begin mei. Wil jij hieraan bijdragen? Stuur dan een mailtje naar contact@mozaiek0318.nl

Ben je geinteresseerd om deze online cursus te volgen? Houd dan onze website, nieuwsbrief en socials in de gaten voor meer info!KidsConnect voor groep 5-8 | vrijdag 16 april

Voor alle kids uit groep 5, 6, 7 en 8 is er op vrijdag 16 april weer een te gekke KidsConnect avond!  Een avond vol plezier met leuke quizzen, spellen en uitdagingen… maar dan online!

Wil je hier ook weer bij zijn? Geef je dan snel op via het aanmeldformulier. Je krijgt na jouw aanmelding een link via de mail waarmee je kunt inloggen. Heb jij je al eerder aangemeld dan is aanmelden niet nodig.

Zien we jou ook op vrijdag 16 april? Vanaf 19.15 uur kun je vast gezellig kletsen via de chat en om 19.30 uur begint de eerste activiteit. De avond duurt ongeveer een uur.Alpha Online

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, fysiek of online? En houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is een Alpha Online cursus iets voor jou! 

Wat is Alpha?
Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoud, dat is Alpha. Op de Alpha ontmoet je heel verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Tijdens de online bijeenkomsten wordt op een leuke en eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken. Klik hier voor meer informatie en aanmeldenOpdragen | zaterdag 17 april
Wat zijn we als gemeente gezegend met zoveel nieuwe Mozaiek baby’s! Helaas hebben we vanwege de omstandigheden al heel lang geen baby’s meer kunnen opdragen. Daarom hebben we gekozen voor een alternatieve vorm van opdragen in Mozaiek Centrum.
 
Zaterdag 17 april zijn er de hele dag opdraagmomenten per gezin, waarbij we in totaal 24 baby’s mogen opdragen. Het gezin wordt met maximaal 4 gasten ontvangen in de foyer van Mozaiek Centrum met koffie, thee en wat lekkers. In het theater vindt vervolgens het opdraagmoment plaats door een van onze voorgangers. Dit moment is door vrienden, familie en Mozaiekdelen live via een (privé) zoomverbinding mee te kijken.Via een groot scherm zijn zij op deze manier toch ook aanwezig in de zaal. De link wordt gedeeld via het agenda-item op onze website en is alleen te zien als je bent ingelogd via Mijn Mozaiek. Een fotograaf legt het opdraagmoment vast als een herinnering voor later. 
 
Wil je jou kindje ook laten opdragen? Op zaterdag 29 mei is een volgende opdraagdag gepland. Klik hier om je aan te melden.  

Familieberichten

In de familieberichten van deze week verwelkomen we een nieuw Mozaiekdeeltje, mogen we een huwelijk aankondigen en delen we helaas ook een overlijden mee.

Geboren
Op 2 april 2021 is Casper Joshua Diepeveen geboren. Casper is de zoon van Michael en Marissa en het broertje van Norah. 

Huwelijk
Op 16 april 2021 trouwen Christianne van der Krans en Rik Maaskant in Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen. Namens Mozaiek zal Cees van Harten aanwezig zijn. We wensen hen een mooie dag toe!

Overleden
Op 6 april 2021 is Mart Prins overleden. Hij is 90 jaar geworden. Hij laat zijn vrouw Aly Prins en kinderen en kleinkinderen achter. In februari jl. is hij wegens pijn in zijn zij naar het ziekenhuis gegaan en bleek Mart uitgezaaide ernstige kanker te hebben met een levensverwachting van enkele maanden maar het zijn uiteindelijk enkele weken geworden. Mart wordt in besloten kring begraven.

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda
zondag 11 april 2021 Online kidsdienst met Ollie en Sophie
Samenkomst / Livestream
Worship & Prayer Livestream
maandag 12 april 2021 Bidden voor en met Zieken
dinsdag 13 april 2021 Coffee & Prayer
woensdag 14 april 2021 Coffee & Prayer
vrijdag 16 april 2021 Kids Connect
zaterdag 17 april 2021 Opdragen
zondag 18 april 2021 Online kidsdienst met Ollie en Sophie
Samenkomst / Livestream
We are Young - Talk-A-Way
maandag 19 april 2021 Bidden voor en met Zieken
dinsdag 20 april 2021 Coffee & Prayer
woensdag 21 april 2021 Coffee & Prayer


Kijk op onze website voor de volledige agenda.


Bekijk dit bericht in uw browser