Bekijk dit bericht in uw browser


Mozaiek0318 nieuwsbrief | 31 maart 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Paasbroden actie Serve
  2. Collecte Christelijk Noodhulpcluster
  3. Programma Mozaiek Kids
  4. Nieuws vanuit We are Young
  5. Gezocht: nieuwe TFC leden Arno en Ina
  6. Omzien naar elkaar
  7. Agenda 2019
  8. Uitgaande activiteiten Mozaiek Worship


Paasbroden actie Serve

Onlangs heeft Serve een gift gekregen. Met deze gift willen we als Mozaiek0318 ongeveer 400 paasbroden gaan uitdelen aan mensen in Veenendaal en omgeving. Bij dit paasbrood doen we tevens een uitnodiging/ticket om één van de gezinsdiensten op 1e Paasdag bij ons te bezoeken.  

Het is heel gaaf om als gemeente iets te hebben ontvangen, wat wij nu vervolgens weer kunnen gaan uitdelen! Vanuit Gods liefde voor ons mogen we omzien naar elkaar en deze liefde doorgeven. We willen deze actie dan ook met elkaar gaan doen, dat betekent dat wij jullie als gemeente vragen om de broden uit te delen!

Over twee weken, op zondag 14 april,  staat Serve met een standje in de hal en kun je per gezin 1 brood en uitnodiging ophalen om weg te geven aan iemand die een hart onder de riem nodig heeft en misschien Jezus nog wel niet kent. Denk dus alvast na wie jij namens onze gemeente een paasbrood wilt geven! En wie jij daarmee tevens wilt uitnodigen om mee te gaan naar een dienst op 1e Paasdag.  Collecte Christelijk Noodhulpcluster

In zuidelijk Afrika voltrekt zich momenteel een ramp. De orkaan Idai laat een spoor van verwoesting, overstromingen en wanhoop achter. In Malawi, Mozambique en Zimbabwe zijn honderden mensen dodelijk getroffen. De schade aan scholen, ziekenhuizen, landbouwgrond, waterleidingen, wegen en huizen is enorm. Volgens de VN is het misschien wel de ergste natuurramp ooit in zuidelijk Afrika. Honderdduizenden mensen zijn getroffen.
 
Er is heel snel behoefte aan voedsel, schoon drinkwater, dekens, zeildoeken en andere eerste levensbehoeften. Het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) is in de afgelopen week snel in actie gekomen. De organisaties zijn ter plekke aanwezig. Eerste noodhulpwerkzaamheden zijn al gestart, grotere projecten worden voorbereid.

Laten we ook omzien naar elkaar en bidden voor deze situatie. Wil je doneren, klik dan hier voor meer informatie. Programma Mozaiek Kids

Vandaag is er een bijzondere gast bij ons geweest van kindertheater Knettergek! Het thema van de kinderdienst was woordeloos. Tijdens de diensten stonden er vijf kleuren centraal: Zwart, Rood, Geel, Groen en Wit! Door middel van googeltrucs, filmpjes en liedjes hebben de kinderen gehoord wat zonde is (zwart), dat Jezus stierf voor onze zonde (rood), dat wij een prins/prinses zijn en een geweldige toekomst hebben (geel/goud), dat God alles heeft gemaakt (groen) en dat onze zonden worden vergeven (wit). De kinderen hebben allemaal een armbandje met de verschillende kleuren gekregen, zodat ze het verhaal niet zullen vergeten en anderen kunnen vertellen over de betekenis van de kleuren.Nieuws vanuit We are Young

Voor We Are Young #Care zijn we op zoek naar versterking van het team. Vanuit dit team bieden we (pastorale) ondersteuning aan jongeren op allerlei gebied (identiteit, geloofsvragen, seksualiteit, moeilijke thuissituaties), maar ook met praktische zaken kunnen ze bij #Care terecht. We zijn op zoek naar zowel een buddy als jeugdleider, op onze website vind je meer info over de functies.

Voor alle informatie over het jeugdwerk van Mozaiek0318 kun je op zondagen terecht in de Constantijnruimte (Basiliek), op onze website of stuur een mailtje naar contact@mozaiek0318.nl. Voor alle actuele informatie over activiteiten, tijden en locaties: check de social media!Gezocht: nieuwe TFC leden Arno en Ina

Wie komt ons thuisfrontcommissie (TFC) versterken?  Arno en Ina en hun drie kinderen zijn een zendingsgezin die in Nepal het evangelie brengen door te doen. Arno via zijn werk bij United Mission to Nepal (UMN) waar hij Nepalese teamleiders traint die allerlei projecten begeleiden, o.a. gericht om armoede tegen te gaan en te streven naar vrede, gelijkheid en gerechtigdheid. Ina werkt in een Safe House waar jonge meisjes worden opgevangen die bevrijd zijn uit de prostitutie. 

Lijkt het je leuk om hier vanuit Nederland Arno en Ina te ondersteunen in Nepal? Als TFC komen wij ongeveer één keer per maand samen om te vergaderen. De taken zijn divers met als belangrijkste uitgangspunt dat Arno en Ina zich kunnen blijven inzetten voor de Nepalese bevolking. 

Mocht je interesse hebben om hierin een bijdrage te leveren, stuur dan een e-mail naar: tfc.arno.ina@gmail.com. Klik hier voor meer informatie over het werk van Arno en Ina.Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn deze berichten zichtbaar.

Lees hier de familieberichten van deze week.Agenda 2019

zondag 31 maart 2019 Samenkomsten
maandag 01 april 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 02 april 2019 Uur van Gebed
woensdag 03 april 2019 Bidden met de zieken
GROW - Introductie april 2019 eerste avond
GROW - Luisterend bidden (1)
GROW - Leven in Christus (1)
GROW - Parenting Children Course (1)
donderdag 04 april 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zondag 07 april 2019 Samenkomsten
maandag 08 april 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
dinsdag 09 april 2019 We Are Young #Arts
Uur van Gebed
woensdag 10 april 2019 55+ bijeenkomst (avond)
donderdag 11 april 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
We Are Young #Grow
vrijdag 12 april 2019 We are Young #sports - Trailrun (16+)
We are Young #sports - snowboarden/skiƫn (21+)
zaterdag 13 april 2019 We Are Young #Connect
zondag 14 april 2019 Samenkomsten
We Are Young #Church
Kingdom Come
maandag 15 april 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)Uitgaande activiteiten Mozaiek Worship


zaterdag 30 maart 2019 Onderwijs worshipteam Haarlem
maandag 08 april 2019 Aanbidding leiden op Spring Harvest - Engeland
dinsdag 09 april 2019 Aanbidding leiden op Spring Harvest - Engeland
woensdag 10 april 2019 Aanbidding leiden op Spring Harvest - Engeland
donderdag 11 april 2019 Aanbidding leiden op Spring Harvest - Engeland
vrijdag 12 april 2019 Aanbidding leiden op Spring Harvest - Engeland
zaterdag 13 april 2019 Mozaiek Worship College
Aanbidding leiden op Spring Harvest - Engeland
donderdag 25 april 2019 Bandconcert Crown festival - Hardinxveld-Giessendam
zondag 28 april 2019 Bandconcert - Renswoude
zaterdag 18 mei 2019 Slotdag Mozaiek Worship College
zaterdag 01 juni 2019 Bandconcert Strandheem Festival
zaterdag 08 juni 2019 Workshop Aanbidding voor Jongeren - Opwekking 2019
maandag 10 juni 2019 Bandconcert Opwekking 2019 (Grote tent)