Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 25 februari 2023

Beste #naam#,

Morgen ontmoeten we je graag tijdens een van onze diensten om 9.30 uur of 11.30 uur in de Basiliek of via de livestream om 9.30 uur, waarin Arjen ten Brinke spreekt. Voorafgaande aan de diensten kun je voor de laatste keer producten inleveren voor de voedselbank. Verderop in deze nieuwsbrief lees je meer over deze actie.

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Mozaiek Family: ontmoeting en verbinding door het hele land 
  2. Meebouwen aan ons kinderwerk: verwelkomen en inchecken van kids
  3. Onze omgeving dienen: voedselbankestafette in februari
  4. WAY SPECIAL met seksuoloog Cocky Drost | dinsdag 28 februari 2023
  5. Het nieuwe album van Mozaiek Worship is uit!
  6. Meld je aan voor een van de aankomende cursussen!
  7. KidsConnect | vrijdag 10 maart 2023
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Mozaiek Family: ontmoeting en verbinding door het hele land 

Een Mozaiek Family is een community van mensen die onderdeel zijn of zich onderdeel voelen van Mozaiek. Bijvoorbeeld doordat ze samen de livestream kijken of op een andere manier betrokken zijn bij Mozaiek. Vorig jaar bezocht Nelinda Troost samen met haar dochter Rosa een Mozaiek Family bijeenkomst op zondagochtend. Bekijk hier (nogmaals) het filmpje over hun bezoek.

Er zijn Mozaiek families door het hele land, kijk op onze Mozaiek Family kaart voor meer informatie over een Mozaiek Family bij jou in de buurt.

Geloof jij ook in de kracht van kleine groepen in een grote kerk? Ben jij een Mozaiek Family gestart of wil je dit gaan doen? Meld jouw Family dan hier aan, zodat je zichtbaar wordt op deze site en meer mensen zich kunnen aansluiten bij jouw Family!Meebouwen aan ons kinderwerk: verwelkomen en inchecken van kids

Wil jij invloed hebben op de volgende generatie en hen helpen om Jezus te leren kennen? Je bent van harte welkom om onderdeel uit te maken van Mozaiek Kids! Je kunt een bijdrage leveren aan onze zondagse kinderdiensten of op een andere manier meebouwen aan het kinderwerk! De komende weken lichten we in de nieuwsbrief een plek binnen het kinderwerk uit waar we jouw hulp kunnen gebruiken. Is het kinderwerk jouw next step dit seizoen?

Help jij bij het verwelkomen en inchecken van de kids?
Frieda van de Hoef is kidspastor bij Mozaiek0318 en vertelt vol enthousiasme over het verwelkomen en inchecken van de kids dóór andere kids op zondagochtend:

"Elke zondag ontvangen we kinderen in de basisschoolleeftijd in Mozaiek centrum. Veel van hen komen regelmatig, maar we hebben ook wekelijks kinderen die voor het eerst onze kinderdienst bezoeken. Wij streven ernaar dat ieder kind zich welkom en gezien voelt! Sinds afgelopen najaar helpen kinderen uit de bovenbouw ons bij het inchecken. Zij helpen bij het uitdelen van de naamstickers of wijzen kinderen die de weg nog niet weten waar ze naartoe kunnen. We zijn erg trots op deze kinderen!

We zouden dit team van kinderen verder willen uitbreiden. Kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen zich aanmelden voor dit team. Zij ontvangen vooraf instructies per e-mail, zodat ze precies weten wat er van hen wordt verwacht. Eén keer per maand verwelkomen ze, samen met de kinderwerkers, van 9.00 tot 9.30 uur de kids die naar de kinderdiensten komen. Om 9.30 uur zit de taak erop en kunnen ze naar de (kinder)dienst. Is dit echt iets voor jouw kind? Lijkt het je tof als hij/zij op deze manier kan dienen in de gemeente? Stuur dan een mailtje naar kids@mozaiek0318.nl

Je kunt je ook als volwassene aanmelden om te komen helpen bij het inchecken! Lijkt het je leuk om een half uurtje per maand te ondersteunen (van 9.00 tot 9.30 uur)? Dat zou super zijn! Door deze hulp kunnen de kinderwerkers zich volledig focussen op het welkom heten van de kinderen in hun eigen ruimte."Onze omgeving dienen: voedselbankestafette in februari

Heb jij de afgelopen weken al artikelen gedoneerd voor de voedselbank? De voedselbank is een plek waar mensen geholpen worden, die onder een bepaald bestaansminimum leven, door voedsel uit te reiken dat door derden beschikbaar wordt gesteld.

Morgen is de 4e en tevens laatste zondag van de voedselbankestafette voor voedselbank Veenendaal. Help jij mee onze omgeving namens Jezus te dienen? Neem dan zaterdag tijdens het boodschappen doen een aantal extra artikelen mee en lever ze zondag voorafgaande aan de diensten in. Bekijk hier de volledige productenlijst.WAY SPECIAL met seksuoloog Cocky Drost | dinsdag 28 februari 2023

Het WAY thema van deze periode is 'Lets talk about sex!'  Tijdens deze WAY Special avond op dinsdag 28 februari gaat Cocky Drost met ons het gesprek aan over seksualiteit. 

Het is een inhoudelijke avond waar we het gaan hebben over liefde, relaties en seks.  In het tweede gedeelte van de avond is er ruimte voor vragen en het gesprek. We willen taboes doorbreken. Misschien een beetje spannend, maar ook zo belangrijk! Deze avond is voor iedereen in de leeftijd van 12-25 jaar.

Ga voor meer info en aanmelden naar de website

Ps. Zondag 5 maart is er weer een aWAYke night over het thema ‘Let’s talk about sex’ waar Kees Kraayenoord gaat spreken. Het belooft een super toffe avond te worden vol gezelligheid, ontmoeting en aanbidding. De deuren gaan open om 18:30 uur en we zullen van start gaan om 19:00 uur! Zet je hem alvast in je agenda? We kijken er naar uit om je daar te zien!Het nieuwe album van Mozaiek Worship is uit!

Ons nieuwe album ‘NIEUW LEVEN’ is nu overal verkrijgbaar! Juni 2022 namen we tijdens de Mozaiek Conference 12 liedjes op. Deze zijn nu te beluisteren op alle bekende kanalen, maar het is ook mogelijk om een fysiek exemplaar te bestellen via onze website!

NIEUW LEVEN staat in het teken van herstel, vallen, opstaan en het nieuwe leven leren. Herstel tussen ons en God, herstel tussen elkaar en herstel voor onze gebroken wereld. Dit komt terug in onze visie. We willen een kerk zijn waar we leren wat het betekent om God te aanbidden, van elkaar te houden en onze omgeving te dienen. Bestel of beluister het album en laat ons weten wat je ervan vindt!Meld je aan voor een van de aankomende cursussen!

Het overkoepelende thema van dit seizoen is ‘Nieuw leven leren’. We geloven dat we allemaal leerlingen van Jezus zijn. Maar hoe leren we dat nieuwe leven dan? Hoe kunnen we groeien als volgeling van Hem en hoe wordt Jezus meer en meer zichtbaar door ons heen? Eén van de manieren is het volgen van een cursus. We lichten er graag twee uit. Een volledig overzicht vind je in de agenda op de website.

Alpha Cursus - start 7 maart
Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? En houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is een Alpha cursus iets voor jou! Dinsdag 7 maart start er een interkerkelijke Alpha cursus in de Bethelkerk, Spanjaarsgoed 7, in Veenendaal. De avonden starten om 18.30 uur met een gezamelijke maaltijd en duren tot ca 21.00 uur. Wil je meedoen? Stuur dan een e-mail naar Alpha@mozaiek0318.nl.

Ontdekkingreis door het land van de Bijbel - start 22 maart
Wil jij de Bijbel beter begrijpen en in verwondering raken over God? Meld je dan aan voor onze cursus 'Ontdekkingsreis door het land van de Bijbel. Deze cursus bestaat uit twee avonden en is voor iedereen. Of je nu net stappen in het geloof hebt gezet, al jaren meeloopt of voorgaat. Meer info en aanmeldenKidsConnect | vrijdag 10 maart 2023

Op vrijdag 10 maart is er weer een KidsConnect avond voor alle kids uit groep 5 t/m 8! Dit keer gaan we naar JumpXL in Ede. Vanaf 19.00 uur verzamelen we bij de ingang aan Geerweg 9, we starten om 19.15 uur en hebben gereserveerd tot 21.00 uur. Het is belangrijk dat de kinderen makkelijke zittende sportkleding dragen en een waterfles of bidon bij zich hebben. 

Voor deze avond geldt een eigen bijdrage van €7,50 per kind. We kunnen ons voorstellen dat dit niet voor iedereen mogelijk is, daarom geven wij de mogelijkheid aan ouders om meer of minder dan dit bedrag te betalen. Je kunt er als ouder voor kiezen om voor een extra kind te betalen, zodat alle kinderen die dit willen mee kunnen naar JumpXL.  Als het niet mogelijk is om de (volledige) eigen bijdrage te betalen, vertrouwen we erop dat we het als ouders met elkaar mogelijk maken om alle kinderen van onze gemeente mee te laten doen aan deze activiteit. Ook dit is samen kerk zijn! Alvast bedankt voor uw bijdrage! Aanmelden kan via deze link.Bericht voor de ouders: we vinden het echt supertof dat er zoveel kinderen zijn op onze Kidsconnect avonden. De laatste twee avonden waren er ongeveer 100 kinderen! Dit betekent dat er veel leiding nodig is voor deze grote groep kinderen. We werken met een klein basisteam en merken dat we dringend behoefte hebben aan meer leiding. Wil je eenmalig meehelpen? Of wil je deel uit gaan maken van ons toffe vaste team? Dat zou super zijn! Meld je dan aan via deze link. Wij nemen dan contact met je op om de details door te nemen.Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we drie Mozaiekdeeltjes verwelkomen en een huwelijk aankondigen.

Geboren
Op 8 februari is Samuel geboren. De trotse en dankbare ouders en broertje van Sam zijn Marcel, Rachel en Eli van de Vendel. Op het geboortekaartje staat:

With a thousand hallelujahs
We magnify Your name
You alone deserve the glory
The honor and the praise
Lord Jesus, this song is forever Yours
A thousand hallelujahs and a thousand more

Op 11 februari is Bobby Clinton geboren. Bobby is de zoon van Everett en Sarina Jones en broertje van Liv-Julie. Zij zijn enorm trots en gelukkig. Op het geboortekaartje staat:

Every good and perfect gift is from above.
James 1:17


Op 13 februari is Mieke Elea geboren. Mieke is de dochter van Ebert en Esmé Knol. Het gaat erg goed met het gezin. Zij zijn God onwijs dankbaar voor dit geschenk.  Elea betekent "Brenger van Licht" en "God's licht".  Op het geboortekaartje staat:

Hij die maan en sterren schiep
De oceaan zo diep
Hij ziet jou staan
Hij die ons tot leven riep
Zijn adem in ons blies
Hij kent jouw naam

Huwelijk
Op 2 maart trouwen  Annemiek van Eden en Joost van den Boogaard in de Maranathakerk in Lunteren. We wensen hen een hele feestelijke en liefdevolle dag toe!

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser