Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 9 januari 2021

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

 1. Livestream zondag 10 januari| Gor Khatchiycan
 2. Worship & Prayer | 10 januari
 3. Even voorstellen: Richard Henken
 4. Coffee & Prayer in Mozaiek Centrum
 5. Gezocht: SEO/SEA communicatiekanjers
 6. Update familie van Turennout - Ups & (lock)downs
 7. Word jij gespreksleider voor Alpha Online?
 8. Mozaiek Podcast | Wat zijn jouw ervaringen?
 9. Wij zijn Mozaiek - Familie Runhaar over Ollie en Sophie
 10. Familieberichten
 11. Agenda


Livestream zondag 10 januari| Gor Khatchiycan

Aanstaande zondag spreekt Gor Khatchiycan tijdens onze livestream.  

De livestream start om 11.00 uur. Voorafgaande is er om 10.00 uur een online kidsdienst met Ollie & Sophie.

Bij de livestream is een gebarentolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams.Worship & Prayer | 10 januari

Morgenavond om 20.00 uur is er weer een Worship & Prayer livestream. Tijdens deze Worship & Prayer livestream nemen we samen tijd en ruimte om ons door God te laten leiden in aanbidding en gebed. Via de online chats van onze website en social media kanalen kunnen gebedspunten worden aangedragen.Even voorstellen: Richard Henken

Vanaf 1 januari is de coordinatie van Serve en Care versterkt met Richard Henken (0,2 fte). Graag stelt hij zich via de nieuwsbrief aan jullie voor:

"Mijn naam is Richard Henken, getrouw met Annemarie en samen met onze 4 kinderen sinds 2018 (onder)deel van Mozaiek0318. In de achterliggende 20 jaar ben ik werkzaam geweest bij een GGZ organisatie. Met veel passie en overtuiging zet ik mij al een paar jaar in binnen het kernteam van Serve. In de afgelopen maanden ben ik intensief in gesprek geraakt met Mozaiek. In deze gesprekken is de volle overtuiging ontstaan dat ik vanaf 1 januari ingezet mag worden, naast Carola Twilt, als coördinator van Serve en Care. In de uitvoering zal ik het meest intensief gericht zijn op Serve en Carola op Care. 

Zelf ben ik verrast, onder de indruk en enthousiast over deze ontwikkeling en het gegeven dat God mij heeft gepositioneerd op deze mooie plek om deze prachtige bediening op mij te mogen nemen. Ik zie uit naar de verdere ontwikkeling binnen de waardevolle en belangrijke pijlers Care en Serve."Coffee & Prayer in Mozaiek Centrum

Voel je de behoefte om even met iemand te praten? Een luisterend oor, misschien vind je het fijn als er iemand met je wil bidden of misschien wil je gewoon even je verhaal kwijt met een kop koffie erbij? Dat kan!

In de maanden januari en februari is er op de dinsdagavonden en woensdagochtenden een inloopmogelijkheid in Mozaiek Centrum, Storkstraat 33 in Veenendaal. Er zijn dan mensen aanwezig die graag met je willen praten en/of bidden. Voel je welkom! 

Data & tijden
Dinsdagavond 12 januari t/m 23 februari tussen 19.45 uur en 21.15 uur.
Woensdagochtend 13 januari t/m 24 februari tussen 10.00 uur en 11.30 uur. Gezocht: SEO/SEA communicatiekanjers

Wil jij je inzetten om Mozaiek online beter vindbaar en zichtbaar te maken? We zijn op zoek naar drie communicatiekanjers die ons willen helpen bij het optimaliseren van teksten op de website. Houd jij van schrijven? Of heb je zelfs kennis van het maken van advertenties in Google (of wil je dat leren)? Met ongeveer 1-3 uur per week, op vrijwillige basis, help jij de missie van Mozaiek.
Heb je interesse of wil je meer weten? Ga dan naar onze website.Update familie van Turennout - Ups & (lock)downs

Yes! Na zeven lange maanden werd onze strenge lockdown in Nepal in oktober iets verlicht. Daarmee kon ons ‘echte’ werk voor en met de allerarmsten in Nepal weer voorzichtig herstarten. Een week later hobbelde ik (Arno) in een jeep naar één van onze ziekenhuizen, in het afgelegen Okhaldhunga.

Na maanden is de wachtruimte (buiten) weer vol. Mét mondkapjes en wat afstand. Het streekziekenhuis was open gebleven, maar stilgelegd vervoer had veel mensen thuisgehouden. Nu het ziekenhuis weer bereikbaar is, is er nieuwe hoop! Helaas nemen ziektes en aandoeningen geen pauze, sommige patiënten komen met vergevorderde complicaties. Volle bak dus voor de Nepalese en buitenlandse collega’s, maar die doen dat vol (com)passie. “Service to people, glory to God!”

Toch zitten de niet-Nepalese collega’s inmiddels weer thuis. Vanwege de pandemie liggen ministeries plat, zijn onze vergunningen en visa inmiddels verlopen, en mag er ‘dus’ niet gewerkt worden. Vernieuwing laat op zich wachten. Tot die tijd geen levensreddende operaties, hulp bij gecompliceerde bevallingen, en broodnodige medische training. Om boos van te worden. Onverschilligheid in plaats van compassie voor hen die de zorg het meest nodig hebben. Bid je mee dat de overheid snel de benodigde toestemmingen geeft?

Inmiddels zijn wij zelf voor een poosje in Nederland. Na zo lang binnen zitten in Nepal is de vrijheid hier een verademing. Plus gelegenheid voor wat achterstallige medische afspraken, en om (beperkt) familie en vrienden te zien. Intussen gaat online werk en school door, en heeft Jaïr tentamens.

Ook voor ons is de nieuwe lockdown natuurlijk een domper, maar dat betekent voor ons nog steeds meer vrijheid dan we het grootste deel van dit jaar hebben gehad. Even bijtanken, voordat we eind januari terug hopen te vliegen. Als we dan een visum hebben tenminste.

Dank je wel voor je meeleven en gebed!
Arno & Ina, Jaïr, Ezra en Imre van Turennout

Arno en Ina zijn Mozaiekers die sinds 2015 met hun kinderen zijn uitgezonden naar Nepal. Om hoop te brengen in één van de armste landen van Azië. Meer over hun leven en werk daar lees je in hun nieuwsbrief en op www.arnoenina.nl.Word jij gespreksleider voor Alpha Online?

Wat fijn dat we weer vele aanmeldingen voor Alpha Online hebben mogen ontvangen! Om alle groepen daadwerkelijk te kunnen laten starten, zijn we nog op zoek naar gespreksleiders. Heb je interesse, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

Aanmelden als cursist kan overigens ook nog steeds. Je bent van harte welkom. Meer (inhoudelijke) informatie over Alpha Online vind je op onze website.Mozaiek Podcast | Wat zijn jouw ervaringen?

In november en december jl. was er iedere werkdag een Mozaiek Podcast te beluisteren via onze websites en Spotify. Omdat we benieuwd zijn naar jullie ervaringen, hebben we een korte vragenlijst opgesteld. We zouden het fijn vinden als je even de tijd neemt om deze in te vullen, het kost je slechts een paar minuten. De antwoorden nemen we mee in onze evaluatie en het besluit om dit jaar eventueel een nieuwe serie podcasts op te nemen. Ga naar de vragenlijstWij zijn Mozaiek - Familie Runhaar over Ollie en Sophie

Het is inmiddels een traditie geworden bij Huub en Louise Runhaar en hun vier kinderen: op zondagochtend samen Ollie en Sophie kijken. Er wordt afgeteld, gedanst, gebeden én heel goed geluisterd. Ook de rest van de week komen de lessen van Ollie en Sophie spontaan ter sprake. Niet alleen bij de kinderen; ook bij de ouders. ‘We zijn met z’n allen dichterbij God gaan leven.’

Lees het volledige verhaal op onze websiteFamilieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we maar liefst vijf nieuw Mozaiekdeeltjes voorstellen.

Op 29 november 2020 is Maud Kok geboren. Maud is de dochter van Mylon en Dianne.

Op 2 december is Levi Hylke Marc Reitsema geboren. Levi is de zoon van Hester en Jochem.

Op 11 december is Caleb Raphael Lievers geboren. Caleb is de zoon van Jacobien en Bart.

Op 15 december is Abe Yonah van de Zande geboren. Abe is de zoon van Erwin en Suzanne en broertje van Jonne. 

Op 19 december is Lente Hosanna Willemsen geboren. Zij is de dochter van Mark en Lisanne.

Wij zijn, samen met de gezinnen, dankbaar voor deze geboortes!

Zieken

Eduard Wustenveld
Op kerstavond wordt Eduard opgenomen in het ziekenhuis na een zware epileptische aanval. Na allerlei onderzoeken en dagen vol spanningen over wat er aan de hand zou kunnen zijn, is vastgesteld dat hij sinustrombose in zijn hoofd heeft. Dit is goed te behandelen en met de huidige behandelmethode geneest 8 op de 10 patieten zodanig dat ze geen beperkingen in het dagelijks leven meer ervaren.
Sinds 6 januari is Eduard weer thuis in afwachting van de verdere behandeling. Wil je Eduard een kaartje sturen? Klik dan hier voor meer informatie.

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur  dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda
zondag 10 januari 2021 Online kidsdienst met Ollie en Sophie
Samenkomst / Livestream
Worship & Prayer Livestream
dinsdag 12 januari 2021 Coffee & Prayer
woensdag 13 januari 2021 Coffee & Prayer
zondag 17 januari 2021 Online kidsdienst met Ollie en Sophie
Samenkomst / Livestream
dinsdag 19 januari 2021 Coffee & Prayer
woensdag 20 januari 2021 Coffee & Prayer


Kijk op onze website voor de volledige agenda.


Bekijk dit bericht in uw browser