Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 26 juni 2021

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over onze gemeente? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

 1. Kidsdienst en Livestream | zondag 27 juni
 2. WAY Livestream
 3. Opdragen
 4. Mozaiek Kenia | TIP
 5. Falling Forward: hulp bij seksverslaving
 6. Familieberichten
 7. Agenda


Kidsdienst en Livestream | zondag 27 juni

Morgen spreekt Nelinda Troost tijdens onze livestream over het thema 'Wat kan ik voor je doen?'. We zien uit naar wat hij met ons gaat delen! De livestream start om 11.00 uur.

Kidsdienst met Ollie & Sophie
Voorafgaande aan de livestream is er om 10.00 uur een online kidsdienst met Ollie & Sophie over het thema 'Jezus doet wonderen'. Ollie en Sophie gaan samen met de kinderen door middel van Bijbelverhalen Jezus beter leren kennen, wie hij is, wat hij vertelt en wat hij doet. Ze ontdekken ook dat er nog steeds wonderen gebeuren en dat Jezus ook ons kan gebruiken om een wonder te doen. Komende zondag gaan we het hebben over 'de storm op het meer'. Op de website zijn leuke werkjes bij het thema te downloaden. 

Gebarentolk, schrijftolk en engelse vertaling
Bij zowel de kidsdienst als de livestream is een gebarentolk aanwezig. Daarnaast hebben we een schrijftolk en is er engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams.

 WAY Livestream

Zondag 4 juli | 20.00 uur | We Are Young livestream!

Zet 'm maar in je agenda: De livestream van We Are Young op 4 juli. Elbert-Jan van Os spreekt over het thema: THE BEST IS YET TO COME. En de We Are Young Band leidt de aanbidding. Supertof! Get ready. See you there?Opdragen

Onze Mozaiek-familie is weer gegroeid! En op zaterdag 19 juni mochten we weer een aantal kids inzegenen! Wat een feest. Mozaiek Kenia | TIP

Wat schrijf ik naar mijn sponsorkind over mijn vakantie?

Heb jij je sponsorkind onlangs nog geschreven? De zomervakantie is voor veel mensen dé tijd om een paar weken te ontspannen. Werk en school achter je te laten en misschien zelfs op reis te gaan, nu dat weer een beetje kan. Misschien ook een ideale tijd om weer een keer een brief te schrijven aan je sponsorkind! Maar wat kun je nu eigenlijk wel en niet aan je sponsorkind vertellen over je vakantie? We geven je wat tips.

Leuke uitjes
Soms bezoeken kinderen familie of gaan ze een dagje naar het strand als dat in de buurt is. Lokale Compassion-projecten organiseren vaak wat leuks. Zoals een uitje naar het national park of een bezoek aan de luchthaven. Er zit vaak een educatief karakter aan. In sommige plaatsen worden zomerkampen georganiseerd. Afhankelijk van waar jouw sponsorkind woont, wordt de vakantieperiode op deze manier extra speciaal gemaakt. Alleen zo speciaal als jouw vakantie, dat is het vaak niet.

Gerichte vragen
Vraag in je brief eens hoe de vakantieperiode er daar uit ziet. Houd daarbij in je achterhoofd dat op andere continenten de vakantieperiode soms op een ander moment is, omdat de seizoenen niet parallel lopen. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat jouw sponsorkind rondom Kerst zijn zomervakantie beleeft.

Vragen die je kunt stellen:

 • Heb jij vrij van school tijdens de zomer?
 • Organiseert jouw Compassion-project nog iets speciaals tijdens de zomervakantie?
 • Wat doe je met je vrienden als jullie vrij zijn?
 • Wat vind je het leukste aan vakantie hebben?
 • Ga je wel eens bij familie op bezoek?
 • Heb je wel eens gezwommen? Vond je dat leuk?

Deel je nieuwe ervaringen
Tijdens je vakantie heb je misschien wel voor het eerst de bergen gezien, nieuw eten geprobeerd of een lokale dans gedanst. Dit zijn geweldige ervaringen om met je sponsorkind te delen. Je kunt dan direct vragen hoe de natuur in zijn/haar land is, welk eten bijzonder is voor dat land en welke lokale muziek/dans iedereen daar kent.

Kaarten en foto's
Een kaart of foto van een landschap of bijzonder gebouw van jouw vakantiebestemming is leuk om aan je sponsorkind te sturen!

Herkenbare situaties
Houd altijd de situatie van je sponsorkind voor ogen als je een brief schrijft. Stel vragen die passen in zijn of haar leefwereld en over herkenbare zaken gaan. Een familie-uitje, een klein uitstapje, dat is natuurlijk hartstikke leuk om over te schrijven. In een auto vol kampeerspullen via Euro Disney naar Zuid-Frankrijk, dat is bijzonder vreemd voor je sponsorkind. Het leven hier is soms een behoorlijke ver-van-je-sponsorkind-zijn-bed-show. Probeer daar op af te stemmen.

Bemoedigen
Als laatste: één van de belangrijkste aspecten van het schrijven is dat je je sponsorkind kunt bemoedigen. Onthoud dat jij door het schrijven van jouw brief een belangrijke stem in het leven van je sponsorkind bent. Het feit dat jij interesse toont in zijn/haar leven, betekent veel voor je sponsorkind!Falling Forward: hulp bij seksverslaving

Vanuit Mozaiek0318 zijn we afgelopen seizoen gestart met een Falling Forward groep (vallen en weer opstaan). Een Falling Forward groep is voor mannen die zeer gemotiveerd zijn om vrij te worden van hun seksverslaving. Je bent bereid om totaal open en eerlijk te zijn over je situatie naar elkaar en naar God toe. Je wilt zaken doen, er alles aan doen weg te blijven van je verslaving.

Eind augstus start er een nieuwe Falling Forward groep. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Bidders gezocht
Het team is ook op zoek naar bidders; mensen die gedurende het seizoen actief willen meebidden om zo een muur van gebed te bouwen rond deze groep. Wil jij je als bidder aanmelden, stuur dan een e-mail naar care@mozaiek0318.nl.
 Familieberichten

In de familieberichten van deze week kondigen we een geboorte en een huwelijk aan. Ook noemen we de namen van onze zieken. Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Geboren

Juda Rebergen

Op 20 juni 2021 is Karel Hendrikus (Juda) Rebergen na 26 weken zwangerschap geboren. Juda is de zoon van Brenda en Guido. Op dit moment verblijft Juda in het WKZ in Utrecht. Wat een dankbaarheid dat het op dit moment goed gaat met Juda. Tegelijkertijd is de situatie spannend en is het zwaar voor Brenda en Guido. Laten we meebidden en meeleven met dit gezin.

Huwelijk

Evelien Siekerman en Joachim Visser

Op 1 juli 2021 trouwen Evelien Siekerman en Joachim Visser op buitenlocatie De Belten in Rheeze. Voorgangers zijn Ferry en Mariska Gerritsen. We wensen hen een prachtige dag toe!

 

 

 

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 


Lineke van Baaren

Robbie Brandenburg


Emmy Veenendaal

Helma van de Weerdhof

Marc Meeuwsen

Deborah Vlot


Henk van Vlastuin
   

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda
zondag 27 juni 2021 Online kidsdienst met Ollie en Sophie
Samenkomst / Livestream
maandag 28 juni 2021 Bidden voor en met Zieken
woensdag 30 juni 2021 Coffee & Prayer
zondag 04 juli 2021 Online kidsdienst met Ollie en Sophie
Samenkomst / Livestream
We are Young Livestream
maandag 05 juli 2021 Bidden voor en met Zieken


Kijk op onze website voor de volledige agenda.


Bekijk dit bericht in uw browser