Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 19 maart 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Inzamelactie voor Oekraïne
  2. Samenkomsten & Livestream | zondag 20 maart 2022
  3. Voorjaarsschoonmaak Mozaiek Kids | woensdag 23 maart 2022
  4. Vertaler(s) Nederlands-Oekraïens gezocht!
  5. aWAYke night | zondag 27 maart 2022
  6. Terugblik Alpha weekend
  7. Doopdiensten | zondag 17 april 2022
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Inzamelactie voor Oekraïne

Afgelopen zondag zijn er al ontzettend veel spullen opgehaald met de inzamelactie voor Oekraïne. Iedereen bedankt die iets gebracht heeft! Mocht je nog hulpgoederen willen inleveren dan kan dat nog. Aanstaande zondag staat er weer een vrachtwagen bij de Basiliek. Met name aan babyvoeding is een schrijnend tekort


 
We hebben contact met de organisatie GAIN. Zij helpen vluchtelingen in de grensgebieden van Oekraïne door hulpgoederen uit te delen.  
 
Je kunt de goederen morgen, zondag 20 maart, afleveren via een drive-thru voor de Basiliek tussen 12.30 uur en 14.00 uur of voorafgaand aan de diensten. Lees op deze pagina wat het meest nodig is en wat je dus het beste kunt meenemen. Laten we samen proberen om deze week nogmaals de vrachtwagen helemaal te vullen!Samenkomsten & Livestream | zondag 20 maart 2022

Morgen, zondag 20 maart, spreekt Joël Boertjens tijdens onze diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. Tijdens beide diensten mogen we weer kinderen opdragen, wat een feest!

Voor het bijwonen van de diensten moet vooraf worden gereserveerd via onze website. Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor de kinderen van groep 1 t/m 4. We zien er naar uit om elkaar zondag zowel live als online te ontmoeten! 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en Engelse vertaling
Bij de livestream van 11.00 uur is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je Engelse vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om direct via de Mozaiek app te doneren.Voorjaarsschoonmaak Mozaiek Kids | woensdag 23 maart 2022

Bijna lente… hoera! Wat een feest als de zon weer schijnt, als de krokussen tevoorschijn komen en als je de vogeltjes weer hoor fluiten! God heeft alles prachtig geschapen! Helaas zien we dat mensen hier niet altijd goed mee omgaan, wat ligt er veel zwerfvuil in de natuur. We vinden het belangrijk om onze kinderen te leren om goed voor de schepping te zorgen!

Daarom organiseren we op woensdag 23 maart een voorjaarsschoonmaak-middag voor gezinnen van Mozaiek0318. Tussen 14.00 en 15.00 uur kunnen jullie bij het Mozaiek Centrum een prikstok op komen halen. Je gaat dan met je gezin aan de slag om zwerfvuil op te ruimen. Tussen 15.00 en 16.00 uur kun je je gevonden zwerfvuil bij het Mozaiek Centrum brengen en hier wacht dan nog een kleine verrassing.

Je kunt je gezin aanmelden door een mailtje te sturen naar Kids@mozaiek0318.nl. Vermeld daarbij met hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen je komt.Vertaler(s) Nederlands-Oekraïens gezocht!

We zijn op zoek naar mensen die onze diensten kunnen vertalen van het Nederlands naar het Oekraïens. Op die manier kunnen we onze Oekraïnse gasten ook in hun eigen taal welkom heten! Wij hebben inmiddels al 1 vertaler gevonden, maar deze persoon is niet wekelijks beschikbaar. Dus het zou erg fijn zijn om de pool te kunnen uitbreiden. 

Ben jij of ken jij iemand die dit voor ons kan verzorgen? Mail dan naar contact@mozaiek0318.nl.aWAYke night | zondag 27 maart 2022

Yes! Zondagavond 27 maart is er weer een aWAYke Night! Er is ruimte voor ontmoeting, samen aanbidden en natuurlijk veel gezelligheid! Kees Kraayenoord is de spreker van de avond en hij wil met ons gaan nadenken over ‘is God echt met ons?’. Dit is natuurlijk super relevant op dit moment, dus we zien er naar uit om het met jullie hier over te hebben. Super tof als jij erbij bent!

We sluiten de avond af met een vette afterparty in samenwerking met EO Beam. Het wordt een feestje dat jij niet wilt missen! De dienst begint om 19.30 uur in de Basiliek en je kan binnen lopen vanaf 19.00 uur. Zien we jou daar? 

Meld je nog wel even aan via deze link.Terugblik Alpha weekend

Afgelopen weekend was er een Alpha weekend, een vast onderdeel van de cursus. Tijdens het weekend staat vragen rondom het 'thema' Heilige Geest centraal. Wat doet de Heilige Geest? En wat doe jij? Hoe kan ik vervuld raken van de Heilige Geest? Het was weer een bijzonder weekend waar we met veel dankbaarheid op terug mogen kijken!

Wil je ook de Alpha cursus volgen? Op 24 maart 2022 starten we weer met de fysieke Alpha Cursus. Dit keer op een donderdagavond en een samenwerking met andere kerken in Veenendaal. Schrijf je dan in via onze website.Doopdiensten | zondag 17 april 2022

Op 17 april, 1e Paasdag, gaan we dopen tijdens onze diensten! Heb jij het verlangen om je te laten dopen? Meld je dan aan via onze website!

Heb je nog vragen over de doop of wil je er gewoon meer over weten? Voorafgaande aan iedere doopdienst bij Mozaiek is er een informatie avond over de doop waar we je graag ontmoeten. Op deze avond willen we je vanuit de Bijbel meenemen in onze visie op de doop op geloof. Wetende dat de doop op vele manieren wordt beleefd in onze kerken. Hierin gaan we met respect met elkaar om. De informatie avond voor de doopdienst(en) met Pasen is woensdagavond 30 maart 2022 in Mozaiek Centrum, Storkstraat 33 in Veenendaal. Voor deze avond kun je je eveneens aanmelden via onze websiteFamilieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuw Mozaiekdeeltje verwelkomen.

Geboren
Op 22 februari 2022 is Willem van de Fliert geboren. Willem is de zoon van Jaap en Karin en broertje van Elize, Mirthe en Riyanna. Het gaat goed met moeder en zoon en ook met de rest van het gezin. 

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser