Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 15 april 2023

Beste #naam#,

We kijken uit naar onze ontmoeting morgen tijdens een van onze diensten om 9.30 uur of 11.30 uur in de Basiliek of via de livestream om 11.30 uur, waarin Henk Stoorvogel spreekt. Let op: de livestream is vanaf morgen wekelijks om 11.30 uur i.p.v. 9.30 uur.

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Terugblik dopen tijdens 1e Paasdag
  2. Welkom bij Mozaiek0318 | ontmoeting voor nieuwe delen
  3. Update Mozaiek Kenia | verbonden door Hoop
  4. Gedragen en gesteund door mijn Mozaiek familie
  5. Familieberichten
  6. Agenda


Terugblik dopen tijdens 1e Paasdag

Wat was het een mooi feest tijdens onze drie paasdiensten afgelopen zondag! We mochten vieren dat Jezus leeft en dat wij met Hem mogen opstaan! We hebben dit heel symbolisch gevierd met de doop. In totaal kozen 73 mensen deze dag voor de doop. Hieronder delen we alle namen met jullie.

Henry Koopman
Tamar van Garderen
Esmé de Wit
Sanne van den Berg
Bas de Haan
Margreet Loonstra
John Inkenhaag
Doris Inkenhaag
Alyssa Inkenhaag
Harm Hardeman
Amélie Hardeman
John Korver
Lisette Vlastuin
Peter vd Linden
Jessica vd Linden
Linda Peer

Jacco van Ravenswaaij
Nathan van Braak
Naomi Verhoeven
Sanne Kleiman
Meigy Siwabessy
Sem Wattilete
Anne Postma
Annet Dankelman
Simon van Houwelingen
Nicole Aalbers
Davida Diepeveen
Emma de Haan
Ezra Boes
Mirjam Kooistra
Lisanne Akershoek
Amyann Jonkers

Jana Bosch
Abby Burgers
Mirjam Ijsselstijn
David Verkerk
Chiel Blees
Fenne van Luttersveld
Alysa Smit
Eleasha van Beek
Simone van der Hoofd
Marion de Back
Paul van Wijck
Elio van Deventer
Henriëtte Arends
Derian Niggebrugge
Sander Niggebrugge
Leonardo Niggebrugge
Caecil Vos
Huub Runhaar
Arend Dijkstra
Audy Boer

Roan van den Berg
Gigi Mulders
Cees Gielink
Ronald Visscher
Marijn Winterberg
Thomas Rottier
Fenne van Dijk
Joella Outar
Rowdy Laanen
Jenneke Kester
Eefje van Grootheest
Valerie den Oudsten
Arjen de Oudsten
David van Dijk
Merlion Voorberg
Aron van Wingerden
Rianne van der Wulp
Rineke de Jong
Leone Mattiesing
Lieke van Bellen
Naomi van GinkelWelkom bij Mozaiek0318 | ontmoeting voor nieuwe delen

Afgelopen woensdagavond mochten we iets meer dan 100 gasten (waaronder ook een aantal van onze Oekraïense broers en zussen) verwelkomen in de kleine zaal van de Basiliek om ze meer te laten ontdekken van onze cultuur, identiteit, DNA en hoe we samen kerk willen zijn, met de uitnodiging om (onder)deel te worden van Mozaiek0318. In het samen eten (iedereen bracht zijn eigen maaltijd mee) mochten we heerlijk gezellig met elkaar in verbinding komen. De avond stond in het teken van ontmoeting, verbinden en elkaar beter leren kennen. Thuiskomen in de aanwezigheid van God en van anderen. Wat een feest was het om te zien hoe creatief iedereen was met het eten meenemen: het ene gezin heerlijke warme tomatensoep in een thermosfles en de ander praktisch een Jumbo salade. Alles mag en kan! Welkom zoals je bent!

De vragen die centraal stonden deze avond, waren: Waar word ik deel van en wat betekent dat dan voor mij? Waarom Mozaiek en hoe ziet Mozaiek eruit qua cultuur en organisatie? 
En we deden de uitnodiging om onderdeel te worden van een community (L2M, Mozaiek family of team), waar je ‘thuiskomt’. In de verbinding met anderen te staan en samen met elkaar op te trekken in het geloof of door juist zelf een community te starten. Daarom waren deze avond ook alle pijlers/bedieningen van Mozaiek0318 aanwezig om de nieuwe delen te ontmoeten, ze te vertellen welke handvatten er zijn om verder te groeien in je geloof of om verbinding te maken met andere Mozaiekers. En hoe je impact kunt maken in de omgeving waar je woont, werkt of naar school gaat. Het was een bijzondere avond met mooie ontmoetingen!

Wil je ook deel worden van Mozaiek0318? Meld je dan via deze link aan voor de eerst volgende introductieavonden.Update Mozaiek Kenia | verbonden door Hoop

Als Mozaiek gemeentes zijn we verbonden met het Noorden van Kenia, met elkaar zijn we verbonden door Hoop. Deze week heb je als nieuwsbriefabonnee een speciale nieuwsbrief over Mozaiek Kenia ontvangen, met daarin een aantal mooie updates.

Heb je deze nieuwsbrief gemist? Je kunt 'm hier ook lezen.Gedragen en gesteund door mijn Mozaiek familie

Onze teams van vrijwilligers bouwen mee aan Mozaiek. In de teams bouw je niet alleen mee aan Mozaiek, je leert anderen beter kennen en je geloof groeit.

Jacob Freeke is deel van het geluidsteam binnen Mozaiek0318. Het dienen voor de kerk en Gods Koninkrijk geeft hem energie en voldoening. Zeker nu hij veel zorgen heeft over de gezondheid van zijn vrouw Thea. Na 5 jaar zijn er opnieuw tumoren bij haar ontdekt, dit keer in haar alvleesklier. In december jl. zijn deze operatief verwijderd. Een heftige ingreep, die ook zorgt voor een lang herstel.

Een paar dagen na de operatie wordt Jacob op zaterdagavond gebeld door de arts: “Er was een stolsel bij Thea’s lever ontdekt, maar vanwege de recente operatie weten de artsen eigenlijk niet waar ze goed aan doen. Het was balanceren op een evenwichtsbalk.”
Er volgt een onrustige avond en nacht. De volgende ochtend is het zondag en merkt Jacob dat hij sterk de behoefte heeft om naar de dienst van Mozaiek0318 te gaan: “Ik wilde graag even bij m’n ‘Mozaiek familie’ zijn. Hoewel ik die zondag geen taak had, heb ik voorafgaande aan de dienst het team van die ochtend backstage opgezocht. Toen iemand aan mij vroeg hoe het met Thea ging, barstte ik in huilen uit en vertelde ik over de situatie. Wat was het een bemoediging dat het team er op dat moment voor mij was en letterlijk in gebed om mij heen ging staan.”

De dienst begint en Jacob zoekt een plekje achter in de zaal bij de techniektafel. Er wordt vanaf het podium spontaan door Kees voor Jacob en Thea gebeden. “Ook dit was een emotioneel moment, de tranen rolden wederom over mijn wangen, maar ik wist: ik mag mij kwetsbaar opstellen en mijn zorg en verdriet delen, zodat we het samen in gebed bij God kunnen brengen. ”

Halverwege de dienst vertrekt Jacob naar Thea in het ziekenhuis. Samen lezen ze Psalm 91. De volgende dag volgt om 11.00 uur het gesprek met de arts. Er wordt besloten om het stolsel met bloedverdunners te behandelen. Een spannende keuze, maar het slaat aan. Na 5 weken ziekenhuis komt Thea half januari weer thuis en kan het echte herstel van de operatie beginnen. Een pittige tijd voor hen beiden. Ze ontvangen hierbij veel steun en praktische hulp van familie, vrienden en Mozaiekers.

Jacob dient ongeveer twee à drie keer per maand als geluidstechnicus in de kerk. Het geeft hem kracht. Ook kijkt hij nog steeds dankbaar terug op die bewuste zondag in december: “Het was zo fijn om die ochtend bij mijn Mozaiek familie te zijn, ik voelde mij gedragen en gesteund dat ik, dat wij er niet alleen voor staan. Gewoon mogen komen, ook als het even minder gaat, luchtte mij enorm op. Wat fijn dat er binnen Mozaiek en binnen mijn team ruimte en veiligheid is om kwetsbaar te mogen zijn.

Bovenstaand verhaal verscheen in de meest recente uitgave van Mozaiek Magazine. Wil je meer verhalen lezen? Bekijk hier de volledige editie.

Jouw next step?
Wil jij ook onderdeel worden van een team binnen Mozaiek0318? Bekijk dan hier hoe jij het verschil kan maken in de kerk en in je omgeving!Familieberichten

Er zijn deze week geen familieberichten. Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser