Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 25 maart 2023

Beste #naam#,

Morgen ontmoeten we je graag tijdens een van onze diensten om 9.30 uur of 11.30 uur in de Basiliek of via de livestream om 9.30 uur, waarin Kees Kraayenoord in gesprek gaat met een aantal Mozaiekers. Zij delen en getuigen van wat God aan het doen is in hun levens.

Tussen beide diensten ben je van 10.50 uur tot 11.20 uur van harte welkom om in de Kleine Zaal (1e verdieping) de presentatie van de jaarcijfers 2022 en de begroting 2023 bij te wonen. Denk er aan dat de klok vannacht een uurtje vooruit wordt gezet!

Voor een volledige overzicht van onze activiteiten verwijzen we naar de agenda onderaan deze nieuwsbrief. 

Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Teamnights: samen zijn wij de kerk!
  2. Terugblik opdraagdienst 19 maart 2023
  3. Leef toe naar Goede Vrijdag en Pasen in de stille week | 3-6 april 2023
  4. Ontmoeting Mozaiek Families coördinatoren | zondag 2 april 2023
  5. Update Aline Wisse: tijdelijk even terug in Nederland
  6. Voorgangers Mozaiek0318 aanwezig bij Europese learning community in Engeland
  7. Is kinderwerk bij de bovenbouw jouw next step?
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Teamnights: samen zijn wij de kerk!

Onze teams van vrijwilligers bouwen mee aan Mozaiek0318. In de teams bouw je niet alleen mee aan Mozaiek0318, je leert anderen beter kennen en je geloof groeit. Want samen zijn wij de kerk!

Om de verbinding als teams onderling te versterken worden er teamnights georganiseerd. Op 16 maart was er in Downtown een party voor alle kinderwerkers. Een avond die in het teken stond van ontmoeting, verbinding en bemoediging. Er werden persoonlijke verhalen uit het kinderwerk gedeeld en er is gebeden voor alle teams afzonderlijk. Aan het einde van de avond werden alle teams uitgenodigd om elkaar ook eens buiten de zondagen om op te zoeken, als voorzetje lag er voor ieder team een borrelpakketje klaar. 

Donderdagavond 23 maart was er in Mozaiek Centrum een Alpha teamnight. Een avond om iedereen te bedanken, elkaar te ontmoeten, verhalen te delen en te getuigen wat voor impact God via Alpha in ieders leven heeft. De avond met ongeveer 60 mensen begon uiteraard met een heerlijke warme maaltijd. Later op de avond deelden een aantal mensen hun persoonlijke getuigenis en vertelden ze wat Jezus in hun leven heeft gedaan en nog steeds doet. 

In het seizoen van discipelschap waarin we als Mozaiek0318 zitten, mochten we deze avond met elkaar getuigen zijn van de impact en waarde die het discipel zijn binnen Alpha heeft. Geweldig om zo met elkaar team te zijn en in de ontmoeting elkaar te mogen versterken, bemoedigen en voor elkaar te bidden!Terugblik opdraagdienst 19 maart 2023

Afgelopen zondag mochten we onderstaande kinderen opdragen, zegenen en samen met hun gezin voorstellen aan de gemeente. We zijn dankbaar voor deze mooie kinderen én hun families!

Tessa Sarah Worm                 
Benthe Doorn
Mats Hovestad
Joey van de Kraats
Emma van de Kraats
Milou Otter
Veri Bomhof 
Zoë Evers

Noëlle de Jong
Quinn van ‘t Foort
Julian Oskam 
Nathan Ravenswaaij
Eva Ravenswaaij
Tom de Muijnck
Micha van Grootheest
Noah HofLeef toe naar Goede Vrijdag en Pasen in de stille week | 3-6 april 2023

In de stille week is er het verlangen om toe te leven naar Goede Vrijdag en Pasen. Gedurende deze week voorzien we je van maandag t/m vrijdag van een overdenking via onze website en de Mozaiek app. Je kunt hiermee thuis aan de slag, alleen of met je gezin, familie of vrienden. Of  in verbinding met elkaar als broers en zussen in Mozaiek Centrum.

In de stille week creëren we van maandag 3 april t/m donderdag 6 april iedere avond van 20.00 tot 21.00 uur een moment in Mozaiek Centrum. Als Gods gezin willen we met elkaar een tijd ingaan van zonden belijden, nieuwe toewijding, met elkaar bidden en in de rust zijn. Door tijd apart te zetten lopen we samen met Jezus op naar Goede Vrijdag en Pasen. De avonden starten om 20.00 uur met een gezamenlijke start, daarna is er ruimte en  mogelijkheid voor stilte, gebed, bezinning en overdenking.

Om 21.00 uur ronden we af, maar de prayer room blijft open, dus maak daar zeker gebruik van bijvoorbeeld als L2M of Family. Wil je de stille week gebruiken om te vasten en heb je daar vragen over? Meld je dan hier aan voor de GROW avond over vasten op 27 maart aanstaande. 

Meer weten over onze diensten met Goede Vrijdag en Pasen? Klik dan hier.

 Ontmoeting Mozaiek Families coördinatoren | zondag 2 april 2023

Ben je coördinator/leider van een Mozaiek Family of een community die in jouw lokale omgeving impact heeft? Of heb je het verlangen om ook een community te starten? Dan nodigen we je graag uit om op zondagmiddag 2 april aan te schuiven bij de lunch met Mozaiek Family coördinatoren uit het hele land. 

We kijken uit naar een tijd van ontmoeting en inspiratie met elkaar. Locatie is Mozaiek Centrum en we starten na afloop van de tweede dienst (rond 13.30 uur). 

Wil je ook aanschuiven? Meld je dan aan via een e-mail naar family@mozaiek.nl. Vermeld in je bericht ook even in welke omgeving jij een Mozaiek Family of community hebt of waar je die zou willen starten. Update Aline Wisse: tijdelijk even terug in Nederland

Mozaieker Aline Wisse is tijdelijk weer voor drie maanden in Nederland, ze heeft haar werkzaamheden in Cambodja even stopgezet. In deze nieuwsbrief geeft ze een update over hoe het met haar gaat.

Aline: "Na mijn verlof van vorig jaar, was ik bijna een half jaar terug in Cambodja. Ik deed mijn werk met de kinderen en ouders in sloppenwijken weer met veel liefde en plezier en ervoer dat ik weer een laag dieper in contact kwam met de mensen om mij heen. Ik had mooie gesprekken met hen, ik mocht hen vertellen over Jezus en heb veel mini Bijbeltjes in de Khmer taal mogen uitdelen na gesprekken over God. 

In januari hoorde ik dat mijn moeder alzheimer heeft. Door dit nieuws kwamen er bij mij onverwerkte angsten boven en ik werd depressief. Daarom heb ik er voor gekozen om voor een aantal maanden terug te komen naar Nederland. Om tijd met mijn geliefde moeder door te brengen, om mijn eigen verleden en trauma's onder ogen te komen en ook om een steviger netwerk om mij heen op te bouwen.

Over drie maanden hoop ik terug te reizen naar Cambodja en te verhuizen naar Battambang, een kleinere stad ten noorden van Cambodja. Ook daar zal ik weer met Jeugd met een Opdracht aan de slag gaan bij een project van hen genaamd het Jivut House (Huis van Leven). Ik ben erg dankbaar voor de gebedgroep die tijdens mijn verlof vorig jaar in het leven is geroepen. Ik ben hiernaast ook nog altijd hard op zoek naar een penningmeester die controle kan houden over de inkomsten/uitgaven, jaarlijkse aangifte kan doen en aan de bel kan trekken wanneer er een fondsenwervingactie op touw gezet moet worden. Daarnaast ben ik op zoek naar een aantal personen die, wanneer nodig eens zo'n fondsenwervingactie op touw willen zetten. Is één van deze functies iets voor jou? Neem dan contact met mij op via aline@gewoonincambodja.nl. Ik hoop jullie de aankomende tijd te ontmoeten!"Voorgangers Mozaiek0318 aanwezig bij Europese learning community in Engeland

Afgelopen dinsdag en woensdag waren onze voorgangers Nelinda, Martha en Kees aanwezig bij de 'Growing to the next level' conferentie in Engeland. Deze conferentie is onderdeel van een Europese learning community met kerken in heel Europa. Martha geeft een korte impressie van deze conferentie.

Martha: "Met alle aanwezige Europese kerkgemeenten en kerkleiders mochten we deze twee dagen God aanbidden in worship en gebed en meer ontdekken en ontvangen over het thema “Missional Expansion”. We hebben met elkaar nagedacht over de primaire roeping van ons als kerk en mochten, soms schurende, vragen stellen over de basis waarom we kerk zijn. Ook juist door dit proces werden we herbevestigd in het seizoen waarin we zitten met Mozaiek0318. En de visie die we onlangs deelden vanuit de gebeds2daagsde die we als staff hadden: om leerlingen te zijn en leerlingen te maken (Matt 28:16-20), en hoe dat er dan uitziet in het komende seizoen.

Wat een voorrecht om de verhalen te horen wat er gaande is in Europe en te ervaren wat God aan het doen is ook buiten ons eigen land. En de geweldige impact die alleen Hij kan maken in mensenharten in dorpen en steden. In deze afgelopen dagen hebben we ook voor elkaars kerken en bedieningen kunnen bidden en elkaar mogen bemoedigen. En hoe bijzonder en mooi het was, we waren uiteindelijk ook blij om weer thuis te zijn (en een kroket uit de muur te halen op Rotterdam CS!) om weer vol energie aan de slag te gaan voor onze lokale kerk!"Is kinderwerk bij de bovenbouw jouw next step?

Kinderen uit de bovenbouw zijn een fantastische doelgroep om mee te werken! Kids uit groep 5 t/m 8 doen allerlei toffe dingen op zondag. Er is een inloop waar ruimte is voor een potje tafelvoetbal of een leuk bordspel. Daarna gaan de kinderen in groepjes aan de slag met het thema van de dienst, bijvoorbeeld met behulp van stellingen of een klein proefje.

Al snel daarna is het dan tijd voor een blok van onderwijs en aanbidding. We hebben een eigen worshipband die de kinderen meeneemt in het zingen van vrolijke uptemponummers en verstilde aanbiddingsliederen. Ook is er altijd een preek van de week, waarin een kinderwerker vertelt uit de Bijbel en de kinderen helpt om dit in de praktijk te brengen in hun eigen leven. Regelmatig is er een indrukwekkende getuigenis van één van de kinderwerkers. Daarna is er een verwerking: een knutsel, een quiz of challenge. Aan het eind van de dienst is er een gezellige afsluiting, waarbij ruimte is om lekker met de kids te kletsen of verder te gaan met de spelletjes uit de inloop.

We genieten ervan om de kinderen steeds meer te zien groeien in een persoonlijk geloof. De kids geven woorden aan wie God voor hen is en zoeken naar manieren om hun geloof een plek te geven in het dagelijks leven. Het is een voorrecht om hier een beetje bij te kunnen helpen! Ook maken we veel plezier en is er elke kinderdienst tijd om lekker met de kinderen te kletsen over wat hun bezig houdt. 

Lijkt het je tof om een keertje sfeer te proeven? Je bent van harte welkom! Elke 2e en 4e zondag van de maand is er een kinderdienst. Momenteel zijn we bezig met de serie ‘I speak Jesus’, waarin gebed een hele belangrijke rol speelt. Stuur even een mailtje naar kids@mozaiek0318.nl, dan kunnen we naar je uitkijken! Familieberichten

Er zijn deze week geen familieberichten. Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser