Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 18 december 2021

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

NB. Vanwege de kerstperiode verschijnt er zaterdag 25 december geen nieuwsbrief, de eerstvolgende nieuwsbrief kun je zaterdag 1 januari 2022 in je mailbox verwachten. 

  1. Samenkomsten en Livestream | zondag 19 december
  2. Vier Kerst met Mozaiek
  3. Wijziging voorgangersteam Mozaiek0318
  4. Mozaiek kerstpakkettenactie - makers gezocht!
  5. Mozaiek Magazine is uit!
  6. Oliebollenactie voor Serve - bestellen is nog mogelijk!
  7. Kerstgift voor Mozaiek
  8. Samenkomsten en livestream | zondag 26 december
  9. Familieberichten
  10. Agenda


Samenkomsten en Livestream | zondag 19 december

Morgen spreekt Wim Hoddenbagh tijdens onze diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. Voor het bijwonen van de diensten moet vooraf worden gereserveerd via onze website. Gezien de aangescherpte maatregelen hebben we ervoor gekozen om het aantal bezoekers van onze diensten terug te brengen. Op deze manier kunnen we de anderhalve meter afstand onderling goed bewaren. Daarnaast vragen we je een mondkapje te dragen als je in de Basiliek en/of Mozaiek Centrum loopt. 

Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor alle kinderen van de basisschool. We zien er naar uit elkaar zondag te ontmoeten! 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 9.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. De komende weken staan in het teken van Advent en tellen we met de kids af naar Kerst. Op de website zijn leuke werkjes bij de kidsdienst te downloaden. De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en Engelse vertaling
Bij zowel de kidsdienst als de livestream is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je Engelse vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens onze diensten collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Het is ook mogelijk om via de Mozaiek app te doneren aan onze gemeente.Vier Kerst met Mozaiek

Vier kerst met Mozaiek! Een feest van hoop. Ook voor jou! Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Op kerstavond (20.00 uur) en kerstochtend (11.00 uur) kun je onze livestreams volgen. Of kom naar één van onze kerstgezinsdiensten op 25 december (om 9.00 of 11.00 uur)! Tickets reserveren is mogelijk vanaf morgenmiddag 14.00 uur via onze website (ga naar agenda en klik op kerstochtend). In verband met de coronamaatregelen zijn deze helaas beperkt beschikbaar.

We hopen je met kerst te ontmoeten, live in de Basiliek of online!Wijziging voorgangersteam Mozaiek0318

Lieve broers en zussen,
 
Op 15 januari 2012 was de eerste samenkomst van Mozaiek0318. Dat is komende maand (januari 2022) 10 jaar geleden. Natuurlijk gaan we stilstaan bij dit heugelijke feit (je hoort er t.z.t. nog meer over). Terugkijkend zijn we diep verwonderd over Gods leiding in onze gemeente, over de groei van de gemeente door de vele mensen die de liefde van Jezus hebben mogen leren kennen en over de ontwikkeling van de organisatie van onze gemeente waarin mensen gegroeid zijn in een bediening binnen onze gemeente.

David zei terecht: “Spreek vol lof over Gods wonderen” en “Gedenk de wonderen die God heeft gedaan” (1 Kronieken 16: 8, 12). En anno 2021 mogen we ook zeggen: een groei die geleid heeft tot meerdere Mozaiek gemeenten. Naast Mozaiek0318 is Mozaiek033 gekomen en er komen binnenkort nog 7 gemeenten bij. Ook zijn er weer nieuwe contacten in andere plaatsen. Het is zo bijzonder dat we, ondanks corona, deze groei mogen meemaken en daar zijn we heel dankbaar voor!
 
Tegelijkertijd ligt er ook een verantwoordelijkheid om, onder leiding van Jezus die de Heer is van Zijn kerk, mee te bewegen in onze organisatie om deze groei te faciliteren en te versterken. In soortgelijke processen hebben we herhaaldelijk stappen gezeten de afgelopen 10 jaar. De afgelopen corona-periode lag er een extra (werk-)druk op diverse bedieningen binnen Mozaiek0318 vanwege alle landelijke ontwikkelingen (zoals de start van nieuwe gemeenten en alle online activiteiten) en wat zijn we dankbaar voor de vrucht die God daarop gaf en geeft. Tegelijkertijd merken we dat er gerichte aandacht moet blijven voor alle lokale gemeenten en dus ook voor Mozaiek0318.
 
Als Mozaiek willen we een beweging zijn van lokale, ondernemende kerken (dat zijn ook de Mozaiek family's die ontstaan). Daarom geloven we dat we een nieuwe balans moeten zoeken tussen de gerichte aandacht die Mozaiek0318 als lokale kerk nodig heeft en de focus die er nodig is op alle landelijk ontwikkelingen. Bij deze landelijke ontwikkelingen moet je denken aan het starten en begeleiden van nieuwe gemeenten, het zoeken en begeleiden van voorgangers en het werken aan de eenheid tussen hen, het Mozaiek Magazine waar een enorme groei in zit, ons partnerschap met Kenia waar alle Mozaiek gemeenten bij betrokken zijn, enz.
 
Dit alles is onder meer de reden dat Ido Buwalda zal stoppen als voorganger van Mozaiek0318 om deel te worden van het team dat zich richt op de groei van Mozaiek en alle landelijke ontwikkelingen en om leiding te geven aan de opstart van dit team. Ido heeft dit op de laatste gemeenteavond (via livestream) verteld. Gedurende de corona-periode zat al veel van zijn tijd en energie in deze landelijke ontwikkelingen en aan het leiding geven aan het team van voorgangers van alle Mozaiekgemeentes (op dit moment zijn dat al 13 personen). Dit betekent ook dat de Raad van Opzieners, in overleg met de huidige voorgangers, op zoek zal gaan naar een nieuwe voorganger voor onze gemeente en uiteraard zullen jullie daar mee over horen.
 
Vanuit de verwondering wat God gedaan heeft in de afgelopen 10 jaar zien we vol verwachting uit hoe God Mozaiek in de komende jaren zal gaan gebruiken voor Zijn eer. Daarin willen we blijven wandelen in afhankelijkheid van onze Heer en Heiland Jezus Christus die beloofd heeft dat Hij Zijn kerk bouwt.
 
Hartelijke groet,
Voorgangers Mozaiek0318 en Raad van Opzieners van Mozaiek0318Mozaiek kerstpakkettenactie - makers gezocht!

"We zijn blij dat we zo een steentje mochten bijdragen!"

Een van de reacties van een kerstpakketmaker vorig jaar. Wat is het tof en bijzonder om te zien dat er in de afgelopen weken al ruim 1.000 (!)  mensen zijn aangemeld voor een kerstpakket! En dat er ook al meer dan 700 mensen zijn die een kerstpakket willen maken. Een klein rekensommetje laat zien dat we nog wel makers nodig hebben. Wil je je dit jaar ook aanmelden als maker en bezorg van een pakket, klik dan hier

Als kerk willen we omzien naar elkaar. De landelijke kerstpakkettenactie wordt georganiseerd vanuit onze bediening Serve. Ieder jaar weer zien we dat dit zowel voor de makers als de ontvangers weer een grote bemoediging is.Mozaiek Magazine is uit!

De kersteditie van Mozaiek Magazine is verschenen! Er is ook deze keer weer met veel enthousiasme en passie door een redactieteam aan dit nummer gewerkt. Mozaiek Magazine is afgelopen week per post bezorgd bij alle Mozaiekers en mensen die via de website een exemplaar hebben aangevraagd.

Ben je geen deel van een Mozaiek gemeente, maar ben je wel nieuwsgierig naar ons magazine? Je kunt deze editie ook online lezen, klik dan hier.Oliebollenactie voor Serve - bestellen is nog mogelijk!

Heb jij al oliebollen enof appelbeignets via Mozaiek0318 besteld? De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan onze bediening Serve. 

Op vrijdag 31 december zijn de bestellingen tussen 8.00 en 14.00 uur af te halen bij de Basiliek. Uiteraard houden we hierbij de RIVM maatregelen in acht, het afhalen is dit jaar buiten en de betaling kan alleen digitaal vooraf tijdens het bestelproces. Klik hier om direct je bestelling te doenKerstgift voor Mozaiek

God is trouw, zijn boodschap is onveranderd hoopvol… en Mozaiek0318 wil ook in 2022 trouw zijn in de roeping die God ons heeft gegeven. Bedankt voor jouw betrokkenheid, financiële steun, en liefde voor Jezus en Zijn Gemeente.

Jezus zegt ‘Ik ben het Licht voor de Wereld’… dat zijn woorden van hoop. Woorden van genade. Woorden van waarheid. Omdat Jezus zelf dit getuigenis geeft, willen wij als Mozaiek0318 ook dit getuigenis doorgeven. In elke ontmoeting, samenkomst, L2M-groep, dienst of gesprek.

Er ligt een nieuw jaar voor ons. Veel is onzeker… maar de boodschap van Jezus Christus staat vast. Met alles wat God heeft toevertrouwd aan Mozaiek0318 bouwen we verder in het jaar dat voor ons ligt. In het bijzonder geldt dat voor de jonge generaties: onze kinderen en jongeren. Daarom hopen we verder te kunnen investeren in de bedieningen van Kids en WAY.

Wij hebben jouw financiële steun daarbij nodig! Wil jij financieel meebouwen aan Mozaiek0318? Wil je een extra kerstgift overmaken? Of wil je overwegen om maandelijks een bedrag over te maken, als je dat nog niet doet? Je kunt je gift over maken op rekeningnummer NL50 RABO 0314 8386 51 t.n.v. Mozaiek0318 o.v.v. ‘Kerstgift 2021’ of ‘maandelijkse periodieke bijdrage’. Je kunt ook direct via onze website een gift overmaken. Alvast bedankt voor jouw steun!Samenkomsten en livestream | zondag 26 december
Zondag 26 december zijn er geen samenkomsten in de Basiliek. Wel zijn er twee livestreams: om 9.00 uur zenden we de kerstgezinsdienst van 2020 uit en om 11.00 uur is er een livestream verzorgd door Mozaiek033 met een (klein) kerstprogramma.

Familieberichten

Er zijn deze week geen familieberichten. Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser