Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 3 november 2019

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

  1. Bericht vanuit Mozaiek Kids
  2. Terugblik inzameling voor kledingbank Veenendaal
  3. Album Jezus Overwinnaar nu al in de webshop!
  4. Start Mozaiek055??
  5. Uitzendingen EO programma Zie je Zondag
  6. Programma Mozaiek KIDS
  7. Handen uit de mouwen
  8. Omzien naar elkaar
  9. Agenda
  10. Activiteiten Mozaiek Worship


Bericht vanuit Mozaiek Kids

Vandaag mochten we tijdens onze diensten in totaal 17 kinderen opdragen en voor de kinderen en hun ouders bidden. Jezus riep kinderen bij zich om hen te zegenen en lief te hebben. Als Jezus spreekt in Lucas 18 over Gods Koninkrijk wijst hij naar kinderen. Wij kunnen nog een hoop leren van onze kinderen.

Vanmorgen heeft Lisanne Koudijs, onze kidspastor, tijdens de diensten verteld over haar zoon Luca (2,5 jaar) die verkleed als Mega Mindy briefjes met daarop teksten als ‘ik vind je lief’, ‘God houdt van je’ en ‘Je hebt mooie kleren aan’ ging uitdelen aan een groep jongens. Zonder schaamte liep hij op hen af om hen die briefjes te geven! God gebruikte op dat moment Luca om door hem heen en door die briefjes iets van Zijn liefde voor deze jongens zichtbaar te maken. En zo wil God elk kind gebruiken om zijn liefde en Koninkrijk zichtbaar te maken. 

Wij als gemeente kunnen hierbij helpen, door simpelweg het te faciliteren. We kunnen kinderen helpen om werkjes te maken voor mensen die verdrietig of eenzaam zijn, door een programma aan te bieden waarin kinderen ontdekken op welke manier God tot hun spreekt voor een ander of gewoon door kinderen voor ons te laten bidden. Als kerk zijn wij geroepen om Gods koninkrijk zichtbaar te maken, dus ook door en met onze kinderen. 

Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. (Lukas 18:16)

Heb je vragen over ons kinderwerk of passie voor kinderen? Laat het ons weten via contact@mozaiek0318.nl.Terugblik inzameling voor kledingbank Veenendaal

Afgelopen zondag is er voor alle diensten kleding ingezameld voor kledingbank Veenendaal. Namens de kledingbank heel hartelijk dank voor de grote hoeveelheid kleding die we daar mochten brengen! 

Na de inzameling voor de eerste dienst zat de bus al afgeladen vol. Daarnaast was ook de andere auto tot de nok toe gevuld, waardoor er tussentijds gelost is bij de kledingbank. Na de inzamelingen voor de andere twee diensten was de bus opnieuw helemaal gevuld evenals drie andere auto's. Echt een super opbrengst, de vrijwilligers van de kledingbank zijn de komende tijd druk met het uitzoeken en sorteren van alle ingezamelde kleding.

De volgende inzameling staat gepland voor het voorjaar van 2020. Mocht je nog kleding bij de kledingbank willen brengen, dan kun je hier wekelijks terecht van maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 12:00 uur en op dinsdagavond van 18:30 tot 20:30 uur. Het adres is Gilbert van Schoonbekestraat 75 in Veenendaal.Album Jezus Overwinnaar nu al in de webshop!

Voor wie het nog niet via alle sociale media heeft meegekregen; op 15 november, tijdens de Mozaiek Worship Conference, lanceren we het nieuwste album van Mozaiek Worship: Jezus Overwinnaar. Er hebben heel wat uurtjes werk in gezeten en we kijken er dan ook ontzettend naar uit om het eindresultaat met jullie te delen.

Inmiddels zijn er al een tweetal nummers online gedeeld met de daarbij behorende prachtige beelden van tijdens de CD-opnames. Voor ruim twee weken terug is ‘U bent sterker’ online gekomen op Youtube en afgelopen week is daar ‘Onze Schuilplaats is God’ bijgekomen. Heb je ze nog niet bekeken? Ga dan snel naar ons Youtube kanaal en geniet van deze geweldige nummers! Vergeet ze ook niet te delen met iedereen die ze nog niet heeft gehoord ;)

Tijdens de Mozaiek Worship Conference wordt het nieuwe album niet alleen gelanceerd, natuurlijk is het daar ook direct te koop! Kan je simpelweg niet wachten, of kan je helaas niet aanwezig zijn op de conference, geen probleem! Het album is alvast beschikbaar gesteld op onze website. Dus ga naar de website en pre-order daar als een van de eersten het nieuwe album van Mozaiek Worship! Veel luisterplezier!Start Mozaiek055??

Geliefde broers en zussen,

In ons visiestuk over Mozaiek0318 hebben we o.a. het volgende verlangen geschreven:

...die lokale gemeenten (waar dan ook) opricht, dan wel (op-)bouwt en bemoedigt, waarbij deze gemeenten worden geholpen en worden toegerust om te groeien in aanbidding, want wij geloven dat de lokale kerk de hoop voor de wereld is....

Zoals bekend zijn we begin van dit jaar gestart met Mozaiek033. Inmiddels is deze gemeente zo gegroeid dat ze (we) deze zondag zijn verhuisd naar een grotere locatie, een sporthal met plaats voor maximaal zo’n 1200 mensen, zodat we voor nu terug kunnen naar één dienst per zondag. Wat zijn we God dankbaar voor deze mooie ontwikkelingen in 033.

Inmiddels hebben we stappen gezet voor de mogelijke start van een nieuwe Mozaiekgemeente, namelijk in Apeldoorn (055). Op zondag 13 oktober jl na onze 3e dienst hebben we in de Basiliek een informatiebijeenkomst gehad voor mensen uit Apeldoorn en omgeving (055) die geïnteresseerd zijn in onze plannen voor een mogelijke start van Mozaiek055. Deze bijeenkomst is bezocht door zo’n 150 mensen! Als vervolg hierop hebben we twee informatieavonden gepland in Apeldoorn met ongeveer eenzelfde inhoud als onze introductieavonden. Voor deze beide avonden hebben zich ongeveer 140 mensen aangemeld. Nieuwe aanmeldingen worden op een wachtlijst geplaatst.

Graag vragen we jullie gebed voor deze ontwikkelingen; voor wijsheid en fijngevoeligheid. In het handen en voeten geven aan onze plannen verlangen we ernaar om deze stappen te zetten in afhankelijkheid van onze Heer en Heiland die het Hoofd is van Zijn kerk en willen we daarin Zijn eer zoeken.

Hartelijke groet, namens het voorgangersteam,
Ido BuwaldaUitzendingen EO programma Zie je Zondag

Enige tijd geleden zijn er door de EO opnames gemaakt voor het televisieprogramma 'Zie je Zondag'. Hiervoor zijn een aantal Mozaiekers gevolgd. Benieuwd naar het resultaat? De uitzendingen zijn op 10, 17 en 24 november om 9.30 uur op NPO2. Programma Mozaiek KIDS

Het thema van deze maand is samenwerking. We trappen af met het verhaal over de bouw van de tabernakel door Gods volk. Ze combineerden hun vaardigheden om een prachtige plek te creëren om God te aanbidden. Soms denken we dat het beter zou zijn om niemand anders te vertrouwen als we een klus klaren, maar dit is niet hoe God ons geschapen heeft. God schiep ons voor de gemeenschap, om samen te werken en meer te doen dan we alleen kunnen. We hopen dat kinderen de waarde van samenwerking inzien, want samenwerking begint bij God.
Doel voor deze zondag: Ik leer dat we samen moeten werken omdat God dat wil.

Voor thuis
Welke dingen heb jij in je eigen leven samen gedaan die je alleen niet gelukt waren? Heeft je kind al voorbeelden hiervan?

Bijbeltekst van de maand
Je kunt maar beter met z’n tweeën zijn dan alleen. Want samen bereik je meer dan in je eentje. (Prediker 4:9 (BGT)). Handen uit de mouwen

De pijler Facility is op zoek naar een aantal klussers die willen helpen met het plaatsen van wanden in de Kids ruimtes in de Torens. Ben jij handig en steek je graag je handen uit de mouwen? Meld je dan aan via contact@mozaiek0318.nl.Omzien naar elkaar

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten van deze week lees je hier. Deze familieberichten kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda

donderdag 31 oktober 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zondag 03 november 2019 Samenkomsten
YNG Church 12 t/m 17 jaar
maandag 04 november 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 05 november 2019 Uur van Gebed
woensdag 06 november 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
GROW - Doopinloop
donderdag 07 november 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zondag 10 november 2019 Samenkomsten
We Are Young #Grow
maandag 11 november 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 12 november 2019 We Are Young #Arts
Uur van Gebed
woensdag 13 november 2019 Bidden met en voor Zieken | Ochtend
GROW - Introductie okt/nov 2019 tweede avond
GROW - Leven in Christus (4)
GROW - Luisterend bidden (4)
GROW - Leven in financiƫle vrijheid (1)
GROW - Bijbelstudie Jezus
donderdag 14 november 2019 We are Young #Sports - Veld voetbal (21+)
zaterdag 16 november 2019 We Are Young #Connect
zondag 17 november 2019 Samenkomsten
maandag 18 november 2019 We are Young #Sports - zaalsport (12+)
Bidden met en voor Zieken | Avond
dinsdag 19 november 2019 Uur van Gebed
 

Kijk op onze website voor de volledige agenda. 

Activiteiten Mozaiek Worship


zondag 10 november 2019 Medewerking dienst - Surhuisterveen
vrijdag 15 november 2019 Mozaiek Worship Conference 2019
zaterdag 16 november 2019 Mozaiek Worship Conference 2019
zaterdag 30 november 2019 Studiedag - Loppersum
zaterdag 14 december 2019 Mozaiek Worship College
 
 Bekijk dit bericht in uw browser