Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 19 december 2020

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer een editie van onze wekelijkse nieuwsbrief. Veel leesplezier!

 1. Mozaiek gaat door!
 2. Livestream zondag 20 december | Dat ik dit mag doen!
 3. Kerst vieren we samen!
 4. Kerstgift voor Mozaiek0318
 5. Mozaiek Magazine is uit - vraag 'm aan!
 6. Personeelswisseling secretariaat
 7. Oliebollenactie voor Serve
 8. Update Mozaiek Kenia
 9. Wij zijn Mozaiek - Bart Schut over Mozaiek055
 10. Mozaiek Podcast
 11. Familieberichten
 12. Agenda


Mozaiek gaat door!

Afgelopen maandag heeft onze minister-president ons geïnformeerd over de extra maatregelen vanwege Corona (de zogenaamde lockdown). Daarna hebben wij op dinsdagmorgen als voorgangers gesproken over de mogelijke consequenties van deze maatregelen voor onze gemeentes.

Al onze online activiteiten kunnen we voortzetten (Ollie en Sophie en de livestreams van onze diensten). Er zijn ook al mooie opnames gemaakt voor onze kerstdiensten. Ga vooral kijken en nodig anderen uit om te gaan kijken op 24 en 25 december.

Care en Serve draait door voor diegenen die dat nodig hebben. Naast dat de nieuwe Mozaiek Magazines op de deurmat vallen worden er kerstkaarten aan de kids van de midden/bovenbouw gestuurd. Gelukkig kunnen kleine en noodzakelijke vergaderingen en ontmoetingen gewoon doorgaan binnen de voorzorgsmaatregelen die gelden. We zijn zo dankbaar dat we daar de ruimte voor hebben. Dus veel kan en mag gelukkig doorgaan!

En de komende week worden bijna 600 kerstpakketten bezorgd in heel Nederland (en een paar zelfs daarbuiten). Het kaartje hiernaast geeft een overzicht waar de pakketten allemaal naar toe gaan.
 
Toch hebben we gemeend om ook een aantal activiteiten tijdelijk stop te zetten. Denk hierbij aan onze fysieke Alpha en de introductiecursussen. Gezien de ernst van de huidige situatie vinden wij dat wij ook als kerk hierin een verantwoordelijkheid hebben en dat we niet de grenzen van wat  (juridisch) mogelijk is moeten opzoeken.

We zien enorm uit naar de tijd dat we deze corona periode achter ons kunnen laten en dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. Maar voor nu mogen we toeleven naar het feest waarin we vieren dat Gods genade openbaar is geworden tot redding van alle mensen (Titus 2: 11), de komst van onze Here Jezus.Livestream zondag 20 december | Dat ik dit mag doen!

Aanstaande zondag spreekt Kees Kraayenoord tijdens onze livestream over het thema 'dat ik dit mag doen!'.  

De livestream start om 11.00 uur. Voorafgaande is er om 10.00 uur een online kidsdienst met Ollie & Sophie.

Bij de livestream is een gebarentolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams.Kerst vieren we samen!

2020. Wat een jaar. De feestdagen komen er aan, en in de afgelopen jaren waren we gewend om samen kerst te vieren tijdens onze Mozaiek kerstdiensten in de Basiliek. Dit jaar mogen we door de maatregelen helaas niet samen komen. Ondanks dat willen we toch met jou kerst vieren! Het thema van dit jaar is dan ook #samenkerst. Of je nu wekelijks of maandelijks met ons via de livestream verbonden bent of Mozaiek voor het eerst ontdekt, samen met jou willen we op 24 en 25 december vieren dat Jezus naar de aarde kwam. Jezus, de Hoop van deze wereld.

Lees meer over onze online kerstdienstenKerstgift voor Mozaiek0318

Wat was dit toch een bijzonder en bizar jaar die ons leven in meer of mindere mate heeft geraakt. Wij moesten nadenken over wat COVID19 betekende voor de invulling van ons kerk-zijn. Onze wekelijkse samenkomsten werden online samenkomsten. Ollie en Sophie zijn bekende personen geworden bij veel kinderen. We startten online cursussen zoals Alpha, we ontdekten de mogelijkheden van podcasts. We kwamen in actie voor Kenia en de vluchtelingen op Lesbos. En op dit moment is de kerstpakkettenactie bezig. En dan benoemen we nog lang niet eens alles. Dat we dit mochten doen!

Jullie maakten dit mogelijk. Door jullie inzet, gebed en giften. Daardoor konden we al deze extra investeringen doen naast de vaste lasten die we maandelijks hebben. Natuurlijk hopen we dat we weer zo snel mogelijk bij elkaar mogen komen, maar ook dan gaan we door met online zoveel mogelijke mensen bereiken met de liefde van Jezus.

Onze oproep is of je mee wilt doen met het invulling geven aan alle kansen die wij krijgen om het Evangelie te verkondigen. Dat kan doorMozaiek0318 maandelijks te ondersteunen (bedankt als je  al doet!) of een extra gift te geven.
 
Maak je gift dan over op rekeningnummer NL50 RABO 0314 8386 51 t.n.v. Mozaiek0318 o.v.v. ‘Kerstgift 2020’ of ‘maandelijkse periodieke bijdrage’. Je kunt ook via de website direct een bijdrage geven.Mozaiek Magazine is uit - vraag 'm aan!

Deze week is bij alle Mozaiekers Mozaiek Magazine op de mat gevallen. Ben je geen deel van Mozaiek, maar wil je wel een magazine ontvangen? Vraag 'm dan hier aan. Wanneer je dit voor as dinsdag 22 december doet, proberen wij er voor te zorgen dat deze nog voor de kerstdagen bij je thuis is, mits er geen vertraging is bij de postbezorgers. Mozaiek Magazine is ook online via onze website te lezen. Personeelswisseling secretariaat

Per 1 januari aanstaande is er een personeelswisseling op het secretariaat van Mozaiek0318. Gerdien de Wit gaat ons na 9 jaar verlaten. Louise Runhaar komt het team in ieder geval t/m maart voor 1,5 dag per week versterken. Hieronder vertelt Gerdien over haar vertrek en stelt Louise zich voor. 

Gerdien: "Na 9 geweldige, onvergetelijke jaren neem ik afscheid van mijn taak als secretaresse van Mozaiek0318. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk in ons leven.
Ik heb met veel van jullie contact gehad in deze jaren, via mail, telefoon of in de samenkomst. Soms maar kort, anderen voor langere periode. Ik ben betrokken geweest bij veel opdraagdiensten en doopdiensten. Heb contact gehad over huwelijken en geboortes. Veel mensen leren kennen, of een inkijkje in iemands leven mogen hebben. Wat waren dit bijzondere momenten!!  Wat heb ik veel geleerd in deze tijd. We zijn als gemeente gegroeid, maar ook ben ik als persoon gegroeid.

Deze zomer hopen wij als gezin te verhuizen naar Nunspeet. Een gezellig dorp in een geweldige omgeving en dichterbij mijn familieleden. Dit was al jaren een toekomstdroom, wat het afgelopen najaar opeens heel dichtbij kwam toen we een huis op voor ons een droomlocatie vonden, naast het bos. Hierdoor zal ik vanaf januari ook al bij een nieuwe baan in Nunspeet gaan starten.

Dat betekent dat mijn laatste werkweken bij Mozaiek0318 zijn ingegaan. En ik merk dat ik bij elke mail, elk telefoontje, elk gesprek aan de balie al afscheid aan het nemen ben. Wij hopen dat we snel weer kunnen genieten van het samenkomen in de dienst, want wat heb ik dit (samen met velen) enorm gemist! En natuurlijk zullen we dan ook vaak Mozaiek0318 bezoeken. Het ga jullie goed! Tot ziens!!"
 

Louise: "Ik ben Louise Runhaar, 38 jaar, getrouwd met Huub en moeder van 4 kinderen: Charlotte (11), Florian (9), Valerie (5) en Suzanne (3). We wonen al jaren met veel plezier in Bennekom. Sinds 2018 zijn wij deel van Mozaiek0318 en we voelen ons helemaal thuis. Vorig jaar ben ik in team Grow begonnen met ondersteunende taken, vanuit een verlangen om elkaar te helpen groeien. Ik word er blij van om dienend bezig te zijn en tegelijkertijd als ‘duizendpoot’ te bewegen tussen mensen met passie voor Jezus, Zijn kerk en de mensen in onze omgeving.  Ik kijk er naar uit om op het secretariaat aan de slag te gaan omdat ik me dan op nog meer vlakken in kan zetten en op deze manier mee mag bouwen aan een stukje van Gods Koninkrijk."Oliebollenactie voor Serve

Reminder: heb jij al oliebollen en appelbeignets besteld? De opbrengst voor deze actie gaat volledig naar Serve.  Klik hier voor meer informatie en plaats direct je online bestelling! Bestellen kan tot dinsdag 29 december.Update Mozaiek Kenia

Wat zijn we blij en dankbaar dat de online Mozaiek Kenia dienst in november zoveel harten heeft geraakt, dat we zoveel mooie berichten binnen hebben gekregen en bovenal: dat er 490 kinderen een kans krijgen om uit de greep van armoede te komen, omdat ze een sponsor hebben gevonden. Wat gaaf dat jullie je zo massaal verbinden met de kerken en gezinnen in Marsabit in Kenia. Dit kan niet anders of dat heeft grote impact! Zowel in Marsabit als hier in Nederland. 

Onlangs belden we met Yator, de projectcoördinator van de 16 projecten in Marsabit. Hij was erg dankbaar voor het aantal kinderen dat inmiddels een sponsor heeft gevonden! Hij gaf ook een update over de actuele situatie in Kenia. In Marsabit nemen de besmetting van COVID19 weer toe en mensen moeten wederom zoveel mogelijk thuis blijven. Ook zijn de sprinkhanen weer terug en is het spannend of de gewassen op het veld hier tegen bestand zullen zijn. Laten we dit meenemen in ons gebed de komende periode!

Ga voor de volledige update naar onze website Hier lees je ook meer over de online informatie-avond op 14 januari en kun je je aanmelden voor de Mozaiek Kenia nieuwsbrief. Wij zijn Mozaiek - Bart Schut over Mozaiek055

‘Mijn hoop voor Apeldoorn is dat we als kerken gezamenlijk met elkaar gaan optrekken’, vertelt Bart Schut, deel van Mozaiek055. ‘We kunnen de visie van Mozaiek doorleven als we onze standpunten wegduwen en onze blik op Christus gericht houden.’

Lees het volledige verhaal op onze websiteMozaiek Podcast

De afgelopen weken stond er iedere werkdag een Mozaiek Podcast rondom het thema 'Hoop voor vandaag' klaar op de websites van Mozaiek033, Mozaiek0318 én Spotify. Aanstaande woensdag 23 december sluiten we de reeks podcasts af. De podcasts zijn overigens nog steeds online te beluisteren.  Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we twee nieuw Mozaiekdeeltjes voorstellen.

Op 18 november is Evi Rose Bos geboren. Evi is de dochter van Pim en Michelle.

Op 25 november is Levi Knot geboren. Levi is de zoon van John en Rianne en broertje van Amy.

Wij zijn, samen met de gezinnen, dankbaar voor deze geboortes!

Binnen Mozaiek0318 is omzien naar elkaar erg belangrijk. Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed! Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur  dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Agenda
zondag 20 december 2020 Online kidsdienst met Ollie en Sophie
Samenkomst / Livestream
maandag 21 december 2020 Bidden voor en met Zieken
dinsdag 22 december 2020 Coffee & Prayer
woensdag 23 december 2020 Coffee & Prayer
donderdag 24 december 2020 Kerstnachtdienst/ Livestream
vrijdag 25 december 2020 Kerstgezinsdienst / Livestream
zondag 27 december 2020 Online kidsdienst met Ollie en Sophie
Samenkomst / Livestream
maandag 28 december 2020 Bidden voor en met Zieken


Kijk op onze website voor de volledige agenda.


Bekijk dit bericht in uw browser