Nieuwsbrief Mozaiek0318 | 9 oktober 2021

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je onze wekelijkse nieuwsbrief. Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief en/of wil je meer weten over Mozaiek0318? Neem dan contact met ons op via contact@mozaiek0318.nl.

  1. Samenkomsten en Livestream | zondag 10 oktober
  2. Gezocht: ondersteuning voor facility team Mozaiek Centrum
  3. Anders Samen | relatieproblemen en echtscheiding
  4. Ollie en Sophie live in de Basiliek | woensdag 3 november
  5. Kom jij het team van Alpha Online versterken?
  6. Mozaiek Family
  7. Kinderwerkers gezocht!
  8. Familieberichten
  9. Agenda


Samenkomsten en Livestream | zondag 10 oktober

Morgen, zondag 10 oktober, is Joel Boertjens spreker tijdens onze diensten om 9.00 uur en 11.00 uur. Voor het bijwonen van de diensten moet vooraf worden gereserveerd via onze website. Tijdens de dienst van 9.00 uur is er crèche en kinderdienst voor alle kinderen van de basisschool. Ook hiervoor is een ticket nodig. We zien er naar uit elkaar zondag te ontmoeten! De dienst van 11.00 uur is ook via de livestream te volgen. 

Kidsdienst met Ollie & Sophie 
Om 09.00 uur is er een online kidsdienst met Ollie & Sophie. Komende weken gaan we samen met Ollie en Sophie op ontdekking door Gods schepping. God heeft alles zo wonderlijk en bijzonder gemaakt! Op de website zijn leuke werkjes bij het thema te downloaden.
De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 4) die zondagochtend aanwezig zijn bij de kinderdienst, gaan ook met elkaar de kidsdienst van Ollie en Sophie bekijken. 

Gebarentolk en Engelse vertaling
Bij zowel de kidsdienst als de livestream is een gebarentolk én schrijftolk aanwezig. Ook is er Engelse vertaling van de dienst beschikbaar. Klik hier voor de livestreams. Ben je aanwezig tijdens de dienst in de Basiliek en heb je Engelse vertaling nodig? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de hal. 

Collecte via website en app
Tijdens de livestream collecteren we digitaal via een QR code die verwijst naar onze website. Wist je dat je ook heel eenvoudig via de Mozaiek app kunt doneren aan onze gemeente? Ook handig als je bij één van onze diensten aanwezig bent. Gezocht: ondersteuning voor facility team Mozaiek Centrum

Wat fijn dat de (doordeweekse) activiteiten in Mozaiek Centrum weer worden opgestart. Om iedereen gastvrij te kunnen ontvangen, zijn we op zoek naar vrijwilligers. Kom jij het team ondersteunen als host, tuinman of conciërge?

Als host ontvang je mensen bij binnenkomst, wijs je hen de weg naar de ruimte waar hun activiteit is en voorzie je iedereen van koffie en/of thee. De tuinman zorgt ervoor dat de entree en alles er om heen netjes is en de conciërge is verantwoordelijk voor onder meer de indeling van de ruimtes. 

We zijn op zoek naar mensen voor doordeweekse avonden en zondagavond. Ben jij gastvrij en wil je het team ondersteunen of heb je vragen? Neem dan contact op met Marco van Schoonhoven, coördinator Facility, via contact@mozaiek0318.nlAnders Samen | relatieproblemen en echtscheiding

Op 13 oktober en 27 oktober a.s. worden er twee bijzondere avonden georganiseerd over relatieproblemen en echtscheiding. Ben je nog samen, maar verlang je naar anders samen? Ben je niet meer samen en is alles anders? Of twijfel je nog? Tijdens de "Anders Samen" avonden willen we jullie hierin meenemen en helpen!

Tijdens deze avonden komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

De Bijbel, de kerk en relaties - Verbinding en hechting binnen relaties - Relatieproblemen - Echtscheiding - Stem en rol van het kind - Het netwerk (familie, vrienden, gemeenteleden) en relatieproblemen en echtscheiding -  Samengestelde gezinnen

Aan de "Anders Samen" avonden werken allerlei deskundigen mee: een voorganger, een relatie- en systeemtherapeut, een budget coach, een advocaat / mediator en jeugdhulpverlener. 

De avonden starten om 19.30 uur met inloop (thee en koffie), inhoudelijk starten we om 20.00 uur en we eindigen om 21.30 uur. De avonden zijn kosteloos en worden gehouden in het Mozaiek Centrum. Meer informatie en aanmelden via de website.Ollie en Sophie live in de Basiliek | woensdag 3 november

Hoooiii kids!! Heb je het al gehoord?! Op 3 november organiseren Ollie en Sophie een groot feest! En jij bent uitgenodigd! Je kunt nu jouw tickets reserveren. Er is plek genoeg, dus neem ook je vriendjes, vriendinnetjes, opa’s, oma’s en papa’s en mama’s mee! Samen gaan we zingen, dansen, spelletjes doen en meer ontdekken van Gods liefde voor jou. Ben jij erbij?!

Dit is ook je kans om Ollie en Sophie te ontmoeten of met ze op de foto te gaan. Wie weet kom je ook wel professor V.E.R. Wonder of Schatgraver Henk tegen!

Woensdagmiddag 3 november
Dienst 1 | 13.30 uur – 14.30 uur
Dienst 2 | 16.00 uur – 17.00 uur

Klik hier voor meer informatie en het reserveren van de tickets.Kom jij het team van Alpha Online versterken?

“Door deel te nemen aan Alpha heb ik ontdekt dat ik nooit meer eenzaam hoef te zijn en dat ik dankbaar kan zijn voor het leven!” “Met frisse tegenzin nam ik deel aan Alpha en ik kan nu zeggen dat het een prachtige aanvulling op mijn geloof is geworden. Het geloof doet er toe!”

Wow, het blijft bijzonder om te merken wat de impact is van een Alpha Cursus op mensen! Het afgelopen jaar was de cursus noodgedwongen online, en we hebben ontdekt dat deze vorm van Alpha een grote toegevoegde waarde heeft. Sommige deelnemers zouden niet naar fysieke Alpha zijn gegaan, maar omdat het volgen van de Alpha vanuit de thuissituatie mogelijk was, konden ze deelnemen!  Daarom blijft Mozaiek Alpha Online aanbieden, hiervoor is het wel goed dat er versterking van het team komt in de vorm van een teamleider en een aantal teamleden

Teamleider
Om deze Alpha Online in goede banen te leiden zoeken we een teamleider die per direct aan de slag wil gaan. Ben jij de persoon die wij zoeken? Ga naar onze website voor meer informatie en meld je aan!

Teamleden
Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar enthousiaste teamleden voor Alpha Online. Het gaat dan om gespreksleiders, maar ook mensen die willen meehelpen in de organisatie van Alpha Online. Denk hierbij aan het indelen van de groepen, communicatie richting de deelnemers en groepsleiders. Spreekt dit jou aan, klik dan hier voor meer informatie en/of om je aan te melden.Mozaiek Family

Samen zijn we kerk. Dat kan overal! Of je nu met een groep op een eigen locatie samenkomt bent of op zondag in de zaal zit. Sinds corona zoeken we naar verschillende manieren van kerk zijn.
Zo ontstonden de livestreams, maar ook kleine groepen die rondom de livestream samenkomen. Samen de dienst volgen. Met elkaar zingen en bidden. Naar elkaar omzien en er voor elkaar zijn. Dát is kerk zijn!

Zo’n groep noemen wij een Mozaiek Family. Een community van mensen die onderdeel zijn of zich onderdeel voelen van Mozaiek. Bijvoorbeeld doordat ze samen de livestream kijken of op een andere manier betrokken zijn bij Mozaiek. Onlangs hebben we de Mozaiek Family Box geïntroduceerd. Een box vol met leuke, inspirerende en praktische items die je kunnen helpen om een mooie Mozaiek Family te gaan vormen. 

Ben jij al een Mozaiek Family gestart? Vul dan dit online formulier in. Op deze manier willen we de Mozaiek Family's in kaart brengen en mensen aan elkaar gaan koppelen. Kinderwerkers gezocht!

Wij zijn als gemeente rijk gezegend met heel veel kinderen. Vooralsnog is er alleen crèche en kinderdienst tijdens de dienst van 9.00 uur, maar dit breiden we graag uit zodat er ook om 11.00 uur kinderwerk is. Maar om alle kinderen een veilige plek te kunnen bieden hebben we veel hulp nodig.

Klik hier om de vacatures te bekijken en ontdek hoe gaaf het is om een steentje bij te dragen aan het kinderwerk. Hopelijk tot snel!Familieberichten

In de familieberichten van deze week mogen we een nieuw Mozaiekdeeltje verwelkomen. 

Geboorte
Op 18 september 2021 is Benthe Naomi van Doorn geboren. Zij is de dochter van Jeroen en Wencke. Benthe is 8 weken te vroeg geboren, maar wat een dankbaarheid dat het erg goed gaat met haar. Wel zal ze voorlopig nog in de couveuse verblijven. Laten we in gebed om dit gezin heen staan!  

Zieken
Op onze website vind je een overzicht van de zieken en een actuele update van hun situatie. 

Laten we onze mede-mozaiekers niet vergeten en hen meenemen in gebed om hoop en vertrouwen vast te houden. Ook een bemoedigend kaartje doet hen goed!  Heb je zelf een bericht wat je wilt delen, stuur dan een e-mail naar contact@mozaiek0318.nl.

De familieberichten en informatie over de zieken kunnen i.v.m. de privacy van deze personen alleen gelezen worden door ingeschreven delen en gasten van Mozaiek0318. Zodra je bent ingelogd zijn de berichten zichtbaar.Bekijk dit bericht in uw browser